Things I wanna learn

1 november 2012

Heb je dat weleens, dat je meer zou willen leren dan je al kan? Kijk, ik weet van mezelf dat ik wel een beetje kan make-uppen, aardig kan schrijven, wel mooie klanken uit mijn mond kan laten komen en als het gaat om sociale vaardigheden zit ik ook niet helemaal fout. Daarentegen ben ik chaotisch, verschrikkelijk chaotisch en slordig. Dat zorgt niet alleen bij anderen voor ergernis, maar ook bij mezelf. Ik snap er geen ene fuck van wanneer ik mijn kamer volledig heb opgeruimd en schoongemaakt en ik de volgende dag alles doodleuk weer op de grond pleur. Verder ben ik slecht in boos worden. En in nog wel wat dingen. Ik zou gewoon een aantal dingen in het leven nog wel goed onder de knie willen krijgen.

Ik droom er nog steeds van om goed piano te kunnen spelen en dan het liefst dat ik het zo goed kan dat ik eigen liedjes kan gaan schrijven en mezelf kan begeleiden bij het zingen op de piano. Helaas is het zo dat ik het geduld niet heb, en hoewel ik wel vrij muzikaal ben, denk ik dat ik de echte skills om instrumenten te bespelen ook niet echt bezit. Gitaar was namelijk ook nooit zo’n succes. Als alles daarin faalt zou ik nog wel wat beter willen leren zingen, omdat ik weet dat ik meer uit mijn stem kan halen en het vooral ligt aan dat ik de technieken niet goed beheers. Daar zal ik toch een docent bij nodig hebben en dan komen we gelijk op het volgende puntje. Ik zou wel willen leren om niet alles maar zelf te willen doen en ook eens wat aan te nemen van een ander. Daar ben ik namelijk slecht in.

Wat me erg handig lijkt om aan te werken, is de vaardigheid netheid te ontwikkelen. Nu ben ik daar al jaren mee bezig, en moet ik zeggen dat ik wel enige vooruitgang boek (ik laat geen vuile kopjes van drie weken terug meer op m’n kamer staan), maar het gaat naar mijn zin toch een stuk langzamer dan ik zou willen. Hoeveel pogingen ik ook doe, hoevaak ik opruimmissies voor mezelf inplan, ik slaag er gewoon elke keer weer in om er een enorme teringzooi van te maken. Kleren op de grond, prullenbakken vol, bureau bedolven onder de spullen en stof op de vloer. Ik ben er barslecht in.

Weet je waar ik ook barslecht in ben? Boos worden. Je mag er over twijfelen, maar ik ben eerlijk als ik zeg dat ik mezelf heel lief vind. Soms iets te lief. Ik ben egoïstisch, dat wel, maar ik zou vaker voor mezelf op moeten komen wanneer iets of iemand me irriteert of boosmaakt. Het feit dat ik meerdere keren per week in mijn dromen òf ongelofelijk boos ben òf iemand heel hard sla zegt genoeg. Ik kan me de laatste keer dat ik boos was geeneens herinneren. Van binnen boos zijn kan ik wel, natuurlijk, maar het uiten? Nee. Ik zou soms weleens willen dat ik zo iemand was die lekker kan schreeuwen wanneer hij of zij iets van boosheid voelt. Al is dat natuurlijk ook niet altijd even goed.

Het zou voordelig zijn als ik wat beter was in vroeg opstaan. Ik heb twee dagen in de week waarop ik om kwart over acht van huis moet en die dagen zijn keer op keer weer verschrikkelijk. Ik kan mijn bed gewoon niet uitkomen, ik slaap door mijn wekker heen, zet hem uit terwijl ik nog slaap. Niet mijn sterkste punt. Dat is het nooit geweest, trouwens. Ik kan me eigenlijk geen dag herinneren dat ik echt ruim op tijd op school was, behalve de dagen dat ik me om acht uur moest melden op de Middelbare dan. Zeker nu het kouder en donkerder wordt denkt mijn lichaam nog gewoon dat het nacht is en weigeren mijn ogen zich te openen. Soms best vervelend. Al word ik wel heel goed in haasten erdoor.

Tot slot zou ik wel vloeiend Japans of Turks willen leren spreken. Japans, omdat ik dat een mooie en leuke taal vind. Ik ben er een paar jaar geleden wel mee begonnen en kan nog steeds wel een paar zinnetjes opdreunen, maar echt een gesprek voeren kan ik absoluut niet. Turks, omdat Mert Turks is en omdat me dat gewoon erg leuk lijkt. Het is toch ook een stukje van hem en ook die taal vind ik wederom erg mooi. Helaas zal ik ook hier geduld voor moeten hebben en dat heb ik over het algemeen niet.

Zijn er dingen die jij nog graag zou willen leren? Ik ben benieuwd!

101 reacties

 • Antwoorden Edibe 23 november 2012 om 12:57

  He tes je kan me tweeten ik kan je turks leren als je me volgt!
  Mijn naam is Edibe_bamy spreekt het uit als bemie als je me volgt kunnen we chatten hoop dat je dit leest doegg

 • Antwoorden Selin 17 november 2012 om 19:23

  echt leuk dat je Turks wil leren ! hier even een minicursus :P :
  ik hou van je- seni seviyorum
  hallo-merhaba
  hoe gaat het?-nasilsin?
  ik mis je- seni ozliyorum
  ik hou van Mert- Mert’i seviyorum

  hahahaaa succes !

 • Antwoorden Lies 5 november 2012 om 18:45

  Hihi, inspirerend(: Ik wil leren piano spelen! Eerst nog m’n ouders overhalen om een piano te kopen…

 • Antwoorden momo 5 november 2012 om 16:37

  kan je noten lezen?

 • Antwoorden Lauren 4 november 2012 om 19:20

  Hey Teske. Ik snap jou precies, haha. Heb precies ’t zelfde, maar een ding ging me goed af; gitaar spelen. Ik weet zeker als je er een beetje wat in stopt heb je dat zo onder de knie! Het begin met de akkoorden is echt lastig, daar had ik veel en veel moeite mee in het begin, maar het ging na 1 à 2 maanden zo ontzettend makkelijk. Je moet wel je lange nagels goodbye zeggen, daar heb ik verder geen probleem mee, want sommige willen ze écht boven hun vingers uitsteken, (en dan niet beetje maar echt erg) ik heb dat nooit gehad, maar heb wel redelijke nagels.. vind ik. Haha. Dus, gitaar spelen lijkt me echt de moeite waard hoor Teske :D Als je dat eenmaal onder de knie krijgt is ’t zo leuk! Ik heb ’t allemaal geleerd van youtube, en internet verder gewoon. En omdat je een erge mooie stem hebt lijkt het me zeker een aanrader. Je kan zo leuk alle up-beat liedjes een acoustische versie van maken, beetje een cilled out version. Zo tof!

 • Antwoorden Floor Daasvand 4 november 2012 om 17:03

  Ik wil zelf ook minder netter en georganiseerder willen worden. Ik ben een drama in alles netjes houden en dingen plannen. Ik vergeet heel veel dingen en dat is soms echt heel vervelend, vooral als het om hele belangrijke dingen gaat.

 • Antwoorden Cindy 4 november 2012 om 10:13

  Ik wil net als jou ook piano leren spelen, en proberen om mijn kamer wat netter te houden. (: Ik zing ook graag, en kan viool spelen, maar dat laatste verwaarloos ik eigenlijk wel. Ik zou ook graag nog gitaar kunnen spelen, kleding ontwerpen, Spaans leren en ja, nog dingen maar ik heb nog een heel leven voor me, dus tijd genoeg. (:

 • Antwoorden e 3 november 2012 om 15:17

  Wat grappig dat je turks wilt leren! Ik moet zeggen dat het wel een moeilijke taal is om te leren. Ik ben zelf Turks en ik spreek het op zich goed, maar ik beheers het nog lang niet 100 %. Maar zodra je wat langer met Mert hebt en vaker bij hem thuis bent geweest, zul je het vanzelf ook wel leren verstaan enzo. En op het HBO kun je vaak als keuzevak ook Turks kiezen! En daarbij kan Mert je denk ik ook helpen als zijn Turks ook goed is?

 • Antwoorden Aafke Buijsman 2 november 2012 om 21:49

  Mijn kamer was ook altijd een enorme vuilnisbelt, en ik was heel chaotisch, maar ik heb nu iets gevonden wat voor mij heel erg goed werkt. Ik heb mijn kamer eerst radicaal opgeruimd, Alles wat ik langer dan een maand niet had gebruikt, gooide ik weg. Zo hield ik vele minder spullen over om op te ruimen. Daarnaast schrijf ik alle dingen op die ik moet doen op een bepaalde dag, en door de dag komen daar nog dingen bij. Voordat ik ga slapen moet ik alle dingen op dat lijsje gedaan hebben en moet ik mijn kamer hebben opgeruimd. Dit werkt bij mij nu al bijna een half jaar heel goed. Misschien dat je het zou kunnen proberen. Als het niet werkt, wordt je er niet slechter van.

 • Antwoorden juliette 2 november 2012 om 21:26

  top artikel!

 • Antwoorden Melek 2 november 2012 om 16:58

  Leuk, ik wil ook graag turks leren omdat mijn vader uit turkije komt, mijn naam is ook turks het betekend engel.

  Xx

 • Antwoorden Yosra 2 november 2012 om 16:30

  ik wil net zo een blog als jou..waar kan ik een accountmaken…???????

 • Antwoorden Veerle 2 november 2012 om 16:08

  ik ben trouwens ook een echte sloddervos, maar ik heb laatst mijn kamer weer een beurt gegeven. ik was er zo trots op, ik had een hele vuilniszak vol met zooi en een opgeruimde, bijna lege kamer. Dat geeft echt een goed gevoel, zo lekker opgeruimd. Maar meestal doe ik zoiets een keer in het jaar en de rest van het jaar is het een zooi. Het is een beetje hetzelfde als huiswerk meteen uit school maken, het is heerlijk als het af is, maar toch blijf ik het tot het laatste moment uitstellen. Dat wil ik ook nog ooit leren, plannen.

 • Antwoorden Veerle 2 november 2012 om 15:56

  dat van dat piano en gitaar spelen heb ik ook! ik ken drie halve liedjes op elk instrument. Wel heb ik sinds een paar maanden een ukelele (jeweetwel zo’n mini-gitaartje) en dat gaat nu redelijk. komt misschien doordat daar minder snaren op zitten en de akkoorden daarom makkelijker te spelen zijn. door ukelele te oefenen gaat mijn gitaarspel ook steeds beter, dus misschien moet je dat eens proberen!

 • Antwoorden Ilse 2 november 2012 om 11:22

  Ik herken het heel erg alleen misschien kun je beter denken aan wat je al wel kan. :)
  Ik zou graag goed piano of gitaar leren spelen, Frans vloeiend spreken (niet zoals op de middelbare school) en echt gewoon een lange tijd op vroeg mijn bed in zodat ik me s’ochtends niet helemaal moet stressen om op tijd bij de trein te komen.

 • Antwoorden Jolien 1 november 2012 om 23:35

  Voor je turks heb ik nog wel een tip!!
  Er is een app en die heet 100% truks die werk echt goed!!
  X

 • Antwoorden Jolien 1 november 2012 om 23:34

  Alles wat je op hebt genoemd herken ik in duizenden!!
  Mijn kamer is altijd rommelig en je ziet de vlier vaak haast niet!!
  En mijn vader moet nog steeds elke ochtend naar mijn kamer rennen
  Omdat hij wakker werd van mijn wekker terwijl ik
  Gewoon lekker door slaap!! Alleen ik ben helaas wel heel goed
  In boos worden!!! :( en dat is vaak heel irritant!! :(

  Gr. Jolien

 • Antwoorden elif 1 november 2012 om 22:51

  Hey Teske. Ik kan he niet vloeiend turks leren spreken maar wel een paar woordjes
  Merhaba= hallo
  Nasilsin?=hoe is het
  Seni seviyorum=ik hou van je.
  Kedi=kat
  Hahaha ik bedenk me nu pas dat mert dit.je vast wel heeft verteld.

 • Antwoorden Pas 1 november 2012 om 22:44

  Weer zo’n leuk artikel, als je iets echt graag wilt leren moet je er gewoon tijd voormaken en doen!
  Ik speel nu vier jaar piano en iedere dag zit ik er nog met even veel plezier achter!
  Verder zou ik nog graag willen leren:
  * harp spelen
  * vertellen wat ik interresant en leuk vind
  * plannen
  * skaten & surfen

  Als je echt iets wilt kun je het! En geduld is een schone zaak

 • Antwoorden Mariette 1 november 2012 om 22:20

  Ik wil heel graag Photoshop leren gebruiken en vloeiend Frans :D.

  Liefs, Mariette

 • Antwoorden Esther - Mango Sorbetto 1 november 2012 om 21:38

  Ik zou heel graag Spaans willen leren en Photoshop, ik heb het wel maar kan er eigenlijk bijna niks mee ;-)

 • Antwoorden fatmanur 1 november 2012 om 21:37

  en zou je alsjeblieft iets kunnen schrijven wat te maken heeft met kamers, inspiratie ofzo? alvast bedanktt x

 • Antwoorden fatmanur 1 november 2012 om 21:35

  Hihi ik ben Turks <3
  & ik heb precies 'tzelfde met mijn kamerr..
  vandaag heb ik mijn kamer opgeruimd, ik vraag me af hoelang het zo blijftt.

 • Antwoorden Jennifer 1 november 2012 om 21:31

  Ik moet echt leren om veeeel minder snel boos te worden. Als iemand mij mijn niet geeft word ik meteen boos. Dus dat is iets wat ik echt moet afleren, want daardoor ben ‘k echt bang dat mensen mij steeds minder en minder gaan mogen doordat ik zo vaak boos ben haha.
  Oja en ik moet beter dingen gaan plannen. Ik doe alles op het laatste moment haha!
  xxx

 • Antwoorden MindOfMine 1 november 2012 om 21:26

  Voor het netter worden: ga naar Flylady.net. Echt doen. Het lijkt heel corny Amerikaans, en dat is het ook, maar het werkt.

 • Antwoorden Rikki 1 november 2012 om 21:13

  ik zou Spaans willen leren & beter willen worden in opruimen , haha (:

 • Antwoorden Laura 1 november 2012 om 21:08

  leuk (: ik zou Frans willen kunnen! & nee zeggen ook moeilijk.. x Laura

 • Antwoorden Malissa 1 november 2012 om 20:42

  Wow, ik wist niet dat Mert turks was, cool! Maar nogal dom om te vragen miss maar is hij dan ook islamitisch :$ x

 • Antwoorden Charissa 1 november 2012 om 20:37

  Positief leren denken. Ik heb een minderwaardigheidscomplex. Dat komt doordat ik gepest werd. Elke dag hoorde ik wel aan; Hoi dikke, lelijke, je bent niks waard en je kan niks, vieze vuile slet. Dat heeft me zo down gehaald dat ik zo negatief denk dat ik er gek van word….

 • Antwoorden Eva 1 november 2012 om 20:35

  Ik wil zo graag Frans kunnen. Ik ben echt slecht in Frans, terwijl mijn broer weer heel goed is in Frans. Het is zo’n mooie taal en Frankrijk is ook zo’n mooi land, maar het lukt niet zo goed. Nja, hard aan werken dan maar!

 • Antwoorden Geerte 1 november 2012 om 19:41

  Ik vind je in het hele artikel wat zeurderig klinken. En dat doe je vaker de laatste tijd. Waarom ben je niet wat positiever? Je sluit alle dingen die je wilt leren af met redenen waarom je het niet zou kunnen. Waarom wil je het dan? En als je het echt zo graag wilt, zet je dan over die dingen heen en doe het gewoon.

  • Antwoorden Lauren 4 november 2012 om 19:22

   nounou, dat is een beetje kort door de bocht… maar er zit een kern van waarheid in, alleen ik heb er niet zo’n last van haha

 • Antwoorden sarah 1 november 2012 om 19:38

  Wow. Dit is raar. Als ik namelijk zou zeggen wat ik zou willen leren is het echt precies hetzelfde! Ik kan ook aardig zingen maar zou heel graag hoger willen leren zingen en een betere techniek hebben. Na een jaar gitaar en wat piano lessen houd ik mijn geduld ook niet vast en mijn kamer is dan misschien iets opgeruimder dan die van jou, het is niet bepaald netjes en opruimen kan ik al helemaal niet. Althans, na een paar dagen is het weer een enorme bende. Vroeg opstaan kan ik ook niet en ga zo nog maar even door. Gek dat ik verder qua persoon helemaal niet op je lijk maar dat dit gewoon zo ongeveer hetzelfde is ;). Maar als ik nog een ding zou moeten noemen wat hier niet tussen staat is dat ik beter wil leren omgaan met geld. En dat ik meer zou willen genieten van wat ik eet en niet zomaar elk willekeurig snoepje mijn mond in schuiven ;). Ik vind je blog trouwens geweldig!
  xx

 • Antwoorden Nynke 1 november 2012 om 19:24

  Pffff ik wilde vroeger echt honderd dingen tegelijk doen, 10 verschillende talen leren, duizend boeken lezen, alle films van IMDB bekijken, 3 studies tegelijk doen, zangles nemen, nog meer dansen dan ik al deed, scrapbooks maken, foto’s maken, filmpjes maken… Te veel om op te noemen. Ook kon ik niet goed opruimen (duurde altijd uren) en ben ik op de middelbare school 6 jaar lang bijna elke dag te laat gekomen. En ik kon ook nooit echt boos worden (soort angst dat mensen me irritant of minder leuk zouden vinden), wel chagrijnig (en flink ook). Allemaal erg herkenbaar dus.

  Nou heb ik er echt een hekel aan om labels op anderen te plakken, en het is ook niet m’n bedoeling om dat bij jou te doen. Echter, bij mij komt het allemaal doordat ik ADD heb. Nadat ik met medicatie begon (op m’n 22e) verdwenen heel veel klachten ook als sneeuw voor de zon. M’n kamer/huis is opgeruimd, ik sta op tijd op, ben een jaar lang niet te laat gekomen, ik ben eindelijk begonnen in m’n scrapbook (eerste is al af), ben bezig een nieuwe taal te leren, etc etc.

  De enige tip die ik je kan geven: focus je op 1 ding. Less is more, als je te veel dingen tegelijk wilt zal uiteindelijk nergens iets van terecht komen.

 • Antwoorden manon 1 november 2012 om 19:23

  dingen die ik nog heel graag zou willen zijn:

  – vloeiend frans leren spreken, ik heb het op de middelbare school wel geleerd, maar daarna heb ik er nooit meer iets mee gedaan, erg jammer
  – mijn kamer beter opruimen en ook schoonhouden
  – en zo zijn er maar zat dingen die ik wil leren

  en ohh, ik zou willen dat ik pas om kwart over 8 van huis moet, ik mag 5 dagen per week om kwart voor 7 vertrekken naar de bus en trein, om op school te komen

 • Antwoorden Hanna 1 november 2012 om 19:21

  Hee!
  Alle artikelen en filmpjes die je maakt zijn super leuk om te lezen!! Je lijkt me een heel aardig persoon ga zo door!
  Xx

 • Antwoorden Roos 1 november 2012 om 19:15

  Wat leuk om te lezen!
  Misschien zou je wat meer moeten denken aan waarom het wel zou lukken en het gewoon doen, in plaats van denken dat het ooit misschien gaat gebeuren!
  Dingen die ik graag wil leren:

  Verschillende talen spreken. Ik zou heel graag vloeiend Spaans kunnen, Frans, Chinees en Italiaans.
  Schrijven. Als in: gedichten en boeken. Ik zou zó graag een boek uitgeven dat mensen inspireerd.
  Goed gitaar spelen.
  Echt surfen! Ik surf nu al twee jaar, maar echt oefenen met stunts enzo heb ik nog niet gedaan.
  Freerunnen

 • Antwoorden sundea 1 november 2012 om 19:01

  het zou echt leuk zijn als je turks leert en samen met mert turks praat! Hij: seni seviyorum askim Jij: bende seni askim!! haha

 • Antwoorden Daan 1 november 2012 om 19:00

  En doven taal wil ik ook kunnen! Super graag! Ik ken trouwens niemamd die doof is, maar het lijkt me gewoon vet!

 • Antwoorden Daan 1 november 2012 om 18:59

  Vroeger naar bed gaan, meteen opruimen wat je hebt gebruikt, minder kwijtraken door vaste plekken te hebben en zuiniger omgaan met dingen zijn dingen die ik wil leren die MOGELIJK zijn.
  Maar bijvoorbeeld dolfijnen leren trainen, op kamelen rijden, Chinees, Spaans en Italiaans leren zijn dingen die ik ook graag zou willen, maar er waarschijnlijk nooit van gaan komen…

 • Antwoorden Dominique 1 november 2012 om 18:58

  ik ben mezelf spaans aan het leren, heb al een spaans-nederlands, nederlands-spaans woordenboek en een cursus van me ouders gehad. echt heel jammer dat wij geen spaans gewoon op school krijgen want ik wil het zo graag leren, dus dan doe ik het maar zo :)

 • Antwoorden Charlot & Lot 1 november 2012 om 18:20

  Leuke post.. :)
  Dingen die ik nog graag zou willen leren:
  – Gitaar spelen
  – Noors spreken (zo’n mooie taal!)
  – Freestyle snowboarden!!! Lijkt me stoer als je dat kan!
  – Ik wil leren ‘nee’ te zeggen.. (moeilijk!!)

  X Charlot

  • Antwoorden Hoi 7 november 2012 om 17:16

   Hoi, Dat laatste is erg makkelijk!
   Als je jezelf de juiste moed geeft en je er zeker van bent dat je het kunt, zeg je gewoon ‘nee’ tegen een ander.
   Ik ben ietsjes te ‘nee’ -achterig omdat ik zelf een vriendin heb die ook nooit nee durft te zeggen, en ik het dan voor haar voordoe. Het is gewoon prettig voor de ander om ‘Nee’ te horen.
   Je gelooft het vast niet, en morgen zeg je nog steeds geen nee maar, probeer het. Alsjeblieft.

   Tips.
   1. Je kan Nee zeggen. Je leerde het al toen je 2 was. Misschien was je dan ook heel erg ‘nee’-erig.
   2. Je maakt een ander blij met ‘nee’. Zo weet je wat je goed doet en wat niet.
   Ik zelf word zelf vaak boos omdat mijn vriendin nooit nee zegt. Tuurlijk kom ik er zelf achter. Maar zeg het gewoon. Pleas.
   3. Nee zeggen is MAKKELIJK. Je moet het alleen DURVEN. Geloof me. Al durf je niet te lopen durf je dat wel. Zie tip 1.

   Zo moet het NIET: (gesprek aan de telefoon)

   Vriendin: Hey met mij.
   Jij: Hallo!
   Vriendin: Heb je zin om vrijdag naar de bioscoop te gaan?
   Jij: … *Denkt na en wil of kan eigenlijk niet*
   Jij: ..Ja is goed. Leuk.
   Vriendin: Mooi

   Wat heb je daar mee berijkt? Je doet iets wat je zelf niet leuk vind en je bent niet eerlijk.

   Zó moet het WEL:
   Vriendin: Hey met mij
   Jij: Hallo!
   Vriendin: Heb je zin om naar de bioscoop te gaan vrijdag?
   Jij: Ja supergraag, maar het komt me echt niet uit. Misschien een andere keer?
   Vriendin: Je kan dus niet vrijdag?
   Jij: Nee, sorry.

   Je kunt het !!
   Succes

 • Antwoorden Nienke 1 november 2012 om 18:03

  Leuukk!! Het gene wat ik wil leren is Chinees. Dat is toch niet raar het lijkt me gewoon super vet om chinees te kunnen!

  • Antwoorden Roos 3 november 2012 om 21:51

   Op mijn school kan je Chinees lessen volgen (:
   (niet dat jij hier verder veel mee kunt :$)

 • Antwoorden lisanneleeft 1 november 2012 om 18:02

  Aan het eind van elke alinea geef je redenen aan waarom het niet zou lukken (en dat je er slecht in bent). Wat nou als je redenen bedenkt waarom het WEL zal lukken en het gewoon gaat DOEN? :D Als je iets echt graag wilt, dan moet je het gewoon doen!
  Bijvoorbeeld netheid. Hierop moet je 40 dagen lang elke dag jezelf corrigeren en gewoon steeds blijven schoonmaken/opruimen. Na 40 dagen is een ‘gewoonte’ geboren en zal het veel makkelijker gaan. Ik zou zeggen, let’s do it!

  • Antwoorden Jamie 1 november 2012 om 19:09

   ja hier ben ik het ook mee eens! altijd positief blijven meid

  • Antwoorden Irene 2 november 2012 om 14:56

   i agree!

 • Antwoorden Claudia 1 november 2012 om 17:55

  Ik wil ook nog ooit Turks gaan leren. Ben er ondertussen al heeel vaak op vakantie geweest en heb gewoon iets met dat land en de cultuur!

 • Antwoorden kelly 1 november 2012 om 17:51

  Heel herkenbaar. Veel van deze dingen wil ik ook leren.

 • Antwoorden Krissi 1 november 2012 om 17:42

  Leuk artikel. Ik zou juist willen leren dat ik niet over me heen laat lopen, minder onzeker ben en niet overal ja op zeg. Ik denk eerder alleen maar aan anderen en minder aan mezelf en ik word ook niet snel boos op mensen als ik vind dat iets niet kan. Maar vooral dat ik over me heen laat lopen, dat moet ik afleren.

 • Antwoorden Jamilla 1 november 2012 om 17:38

  Sowieso wil ik vloeiend frans leren spreken en eigenlijk ook italiaans haha. en piano en gitaar spelen!

 • Antwoorden Elise 1 november 2012 om 17:34

  konichiwa!

 • Antwoorden Mirte 1 november 2012 om 17:31

  Ik zou graag mooi kunnen tekenen. Ik heb meestal wel creatieve ideeën, maar ik kan ze gewoon niet op papier krijgen. Schilderen kan ik daarentegen wel, maar gewoon tekenen, met een potloodje, kan ik echt niet. Verder zou ik wel wat dicipline willen hebben. Ik kan nog zo tegen mezelf zeggen dat ik vandaag écht optijd ga slapen, ik doe het niet. Ik doe het echt niet. Grom.

 • Antwoorden Eline 1 november 2012 om 17:20

  Mooie leerdoelen! Zelf ben ik aan het leren gitaar spelen. Ik weet dat ik er nooit geweldig goed in zal worden, maar ik vind het heel leuk en ik wilde mensen die denken dat ik het niet kan ook het tegendeel bewijzen. Zelfdiscipline zou voor mij ook wel een goed leerdoel zijn.

 • Antwoorden Denise 1 november 2012 om 17:15

  Het lijkt me leuk om gebarentaal te leren!

 • Antwoorden Sophie 1 november 2012 om 17:09

  ha, dat boos worden en piano spelen herken ik! :D

 • Antwoorden Therese 1 november 2012 om 17:08

  Leuk artikel :)

 • Antwoorden Eva 1 november 2012 om 17:02

  Ik ben zo slecht in boos worden. Laatst werd ik aangereden door een fiets en ik werd niet eens boos. Stom. Ik heb met dat soort dingen vaak dat ik er even over na moet denken voordat ik het doe. Ik neem nooit impulsieve beslissingen eigenlijk. En opruimen is inderdaad ook niet mijn sterkste punt, hihi.

 • Antwoorden Lisa 1 november 2012 om 16:59

  Ik zou mezelf graag discipline en concentratie aanleren. Echt heel graag. En ik zou ook graag cello willen kunnen spelen. Wat misschien niet helemaal realistisch is in mijn situatie ; )

 • Antwoorden Anne Solveig 1 november 2012 om 16:43

  Wat wil je nog gave en mooie dingen doen..

 • Antwoorden Judith 1 november 2012 om 16:37

  Mag ik je een tip geven? Jezelf begeleiden op de piano is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te leren is hoe akkoorden werken. Vervolgens kun je op internet zoeken naar akkoorden voor een bepaald liedje. Ik heb pianoles gehad, en toen ik leerde hoe akkoorden werkten, ging er een wereld voor me open. Ineens kan je alles spelen wat je wil. Beste is als je aan iemand vraagt of die je het een keer wil uitleggen, want echt, het is niet moeilijk! Denk dat je het in één les wel kunt leren. En als je dan ook nog de basisvorm van liedjes leert (I, IV, V, een muzikant moet dit herkennen :P) kun je je eigen liedjes begeleiden.

 • Antwoorden Natasja 1 november 2012 om 16:30

  Superleuk om te zien! Bij mij staat mijn rijbewijs en een fijne baan bovenaan :)

 • Antwoorden Jody 1 november 2012 om 16:17

  Ik zou willen leren nee te zeggen. Ik verschuif mijn afspraken om een ander plezier te doen. Terwijl ik daar heel slecht tegen kan. Ik raak in de war als mijn afspraken niet gaan zoals ze gaan, word verdrietig en boos. Zou ik ook wel beter willen doen. Ik wil ook netter worden, en ik wil leren plannen. Ik kan dat ECHT NIET. O ja, en ik zou willen leren fatsoenlijk leren lopen, rennen, springen, turnen, fietsen, zwemmen, enz. Ik kan het wel, maar niet goed. Vrienden noemen het onhandigheid, maar bijvoorbeeld mijn vader merkt wel dat mijn motoriek te laag is voor mijn leeftijd. Niet leuk, maar dat ben ik. Ik loop verkeerd, ik ren heel raar(meestal blokkeer ik met mijn ene voet de weg voor de andere) ik spring net al te netjes, ik kan niks qua turnen, nauwelijks een koprol, bij fietsen knal ik tegen alles en iedereen(ik kon het pas toen ik 7 was) en zwemmen doe ik alsof ik sta. Ik lig niet plat in het water.

  Maar dit ben ik. Ik heb een te lage motoriek, ik ben slordig, kan niet plannen, zeg nooit nee, en word boos en verdrietig als mijn afspraken niet gaan zoals ik dat wilde. Maar, het boeit me niks.

 • Antwoorden Niamh 1 november 2012 om 16:09

  Ik zou graag willen leren dat ik goed ben zoals ik ben, dit klinkt misschien heel zielig maar heb nou eenmaal niet zo’n goed zelfbeeld, but i’m working on it! :)

 • Antwoorden Charile 1 november 2012 om 15:49

  Superleuk om te lezen!

 • Antwoorden Resy 1 november 2012 om 15:48

  Erg leuk om te lezen!
  Zelf zou ik ook nog wel graag willen leren hoe ik makkelijker boos op mensen wordt. Het is niet dat ik het niet ben, maar ik kan het niet uiten. Als ik boos op iemand ben stop ik het weg en denk ik dat het wel over gaat en dat gaat het dan ook wel. Maar eigenlijk zou ik ze eens moeten laten weten wat ik nou vind en dat ik het helemaal niet met ze eens ben.
  En daarbij komt dat ik zou willen leren vaker nee te zeggen, want ook dat vind ik erg moeilijk.

 • Antwoorden Ester 1 november 2012 om 15:44

  Leuk om te lezen wat je nog zou willen leren. Dat vroeg opstaan heb ik ook enorme problemen mee!

 • Antwoorden Hilde 1 november 2012 om 15:42

  Wat ik graag zou willen leren, of nouja, willen van mezelf, is wat meer praten en wat meer voor mezelf op durven te komen. Dit is namelijk iets waar ik best wel mee zit. Vooral als ik bijvoorbeeld naar een nieuwe klas moet met onbekende vind ik dit erg moeilijk. Ook maak ik me veel te snel druk om kleine dingetjes wat ik graag zou willen verbeteren.

 • Antwoorden sara 1 november 2012 om 15:27

  Super leuk idee! Ik herken dat boos worden, ben ik ook niet zo goed in :$
  xx♥

 • Antwoorden sophie 1 november 2012 om 15:24

  Ik zou beter willen leren dansen, ook zou ik bij sommige momenten nog meer door willen zetten. Ik ben best een doorzetter maar de laatste tijd lukt het gewoon niet. Als iets me niet lukt klap ik een soort van dicht en dan stop ik er gewoon mee. Helaas want vroeger had ik daar nooit last van!

 • Antwoorden Marloes 1 november 2012 om 15:19

  Ik zou het tof vinden om zelf eigen liedjes te kunnen componeren.
  Ik speel al zo’n 5 jaar piano en het lukt me allemaal wel, alleen zelf iets moois maken is mij nog niet gelukt. Daarnaast lijkt het me ook geweldig dat ik echt mooi kan zingen.
  Ik neurie altijd wel een beetje mee, maar echt mooi geluid komt er helaas niet uit mijn keeltje :(

 • Antwoorden Yvonne 1 november 2012 om 15:07

  Ik speel al 12jaar piano maar wil nog steeds beter worden :)

 • Antwoorden Annelie 1 november 2012 om 14:26

  Leuk om te lezen! Ik ben ook slecht in boos zijn, vanbinnen kan ik me helemaal boos maken maar het uiten, nee dat lukt niet. Soms zou ik wel eens even lekker de waarheid tegen iemand willen zeggen hoe ik er echt over denk haha. Verder ben ik ook slecht in vroeg opstaan, vroeger was het ook zo erg dat ik na het uit doen van mijn wekker weer in slaap viel gelukkig is er al verbetering :D
  Liefs

 • Antwoorden Roos 1 november 2012 om 14:03

  Ik heb echt precies t zelfde! Ik kan echt niet mn kamer opgeruimt hebben. Als het opgeruimt is, is het de volgende dag weer een zooi. Zo irritand!
  x

 • Antwoorden Fashionique 1 november 2012 om 14:03

  Leuk artikel! Bij mij ging het opruimen ineens een stuk beter toen ik op mijzelf begon te wonen met huisgenootjes (dan moet je wel opruimen ;) Er zijn nog zat dingen die ik wil leren: Spaans leren, beter leren fotograferen, minder stressen en zo zijn er nog veel meer dingen!

 • Antwoorden Maaike 1 november 2012 om 13:49

  Leuke post! Wat schrijf je toch fijn!
  Ik wil heel graag met links en rechts kunnen schrijven.

 • Antwoorden Lies 1 november 2012 om 13:31

  Ik zou ook zeker wel willen leren om vroeg op te staan. Mijn radiowekker staat voluit en slaap ik gewoon doorheen. Daarnaast zet ik mijn mobiel wel 6 keer, maar die zet ik uit in mijn slaap en als me ma een poging doet om mij wakker te maken dan antwoord ik in mijn slaap dat ik er zo uitkom. Ook het meer voor mezelf opkomen zou ik wel willen leren.

 • Antwoorden Jasmine 1 november 2012 om 13:22

  Zou echt zo leuk zijn als je Japans kon, zou je eindelijk te weten komen wat er nou precies in die Japanse snoepjes zit!! Verder hartstikke herkenbaar, nou het piano en opruim gedeelte dan. Tijdens mijn ‘ik wil piano kunnen spelen’ fase kwamen er zelfs vriendinnen helpen, toch is het geen enkele geslaagd om mij een partituur vloeiend te kunnen laten spelen, blame it on me. Opruimen is niet moeilijk maar het netjes houden, elke dg weer leg ik iets neer om later op te ruimen, maar dat komt er niet van.

 • Antwoorden Daphne 1 november 2012 om 12:35

  Er zijn nog zoveel dingen die ik wil leren! Ik zou soms wat meer initiatief willen leren nemen. En om minder te piekeren. Die eindeloze gedachtes en dat geanalyseer in mijn hoofd: ik wordt er gek van. Ik wil ook heel graag vloeiender spaans leren spreken (noors lijkt me ook leuk!) en beter leren golfsurfen. Ik wil beter gitaar leren spelen en op de piano meer liedjes uit mn hoofd. En ik zou ook wel vaker boos willen worden (klinkt eig beetje belachelijk haha). Ik ben veel te lief tegen mensen. Vroeg opstaan zou ik ook willen leren! Ik zet nu telkens 2 wekkers maar dan zet ik ze uit en slaap rustig door. En later weet ik totaal niet meer dat er uberhaupt ooit een wekker is gegaan, best eng! Een tip: zet de wekker zo ver van je bed vandaan dat je minstens 3 stappen uit bed moet doen om hem uit te kunnen zetten ;)

 • Antwoorden Femke 1 november 2012 om 12:33

  Leuk om te lezen! Boos worden kan ik ook niet goed, ik zou willen dat ik dat ook wat beter kon.

 • Antwoorden Fien 1 november 2012 om 12:32

  Wow, leuk om te lezen! Best herkenbaar, ik zit op piano les, maar wil het veel beter kunnen dan ik nu doe.
  Liefs

 • Antwoorden Hanny 1 november 2012 om 12:32

  Pff ik wil nog zoveel leren. Ik wil graag nog een paar talen onder de knie krijgen. Met name Welsh omdat mijn vriend daar vandaan komt, ik herken het dus heel erg dat jij Turks wilt leren haha. Verder wil ik graag een instrument leren bespelen, zingen, beter schrijven en tekenen (daarvoor heb ik mijn blog, motivatie!) ja zoveel eigenlijk. Dat van dat niet boos kunnen worden herken ik ook, maar ik heb het soort van opgelost door wel te zeggen wat me dwars zit, maar zonder echt boos te worden. Ik blijf dus altijd wel kalm maar laat niet over me heen lopen, nog steeds is het volgens mij beter voor je wanneer je wel gewoon een keer flink pissig op iemand kan worden hoor. Je frustraties voor jezelf houden is gewoon super vermoeiend haha.

 • Antwoorden Laura 1 november 2012 om 12:11

  Een vriend van mij volgt op een cursus Japans. Het is wel heel moeilijk hoor, haha. Ik zou ook wel eens beter boos willen worden. Ik heb heel vaak irritaties of vind dingen die vriendinnen doen heel vervelend, maar ik wil het niet tegen hen zeggen op een boze manier (al voel ik me wel boos). Ik wil namelijk niet boos doen tegen vrienden, hoewel ik soms wel boos ben haha.

 • Antwoorden Emilia 1 november 2012 om 11:58

  Leuk om te lezen, dat van je kamer opruimen is heeel herkenbaar. Als ik m’n kamer eindelijk een keer helemaal heb opgeruimd ben ik zó trots, maar twee dagen later is er dan niets meer van te zien. Oeps.
  En boos worden kan ik ook niet, maar dat vind ik niet zo erg, want ik heb een hekel aan ruzie. En ruzie begint toch meestal met boos zijn hihi. X

 • Antwoorden Sacha 1 november 2012 om 11:57

  Leuk artikel! Ik zou wel beter willen kunnen piano spelen, haar stylen, fotograferen en meer gedisciplineerd willen zijn. Maar goed, ik heb liever dat er nog dingen zijn die ik moet en kan leren, dan dat ik alles kan want nieuwe dingen leren vind ik hartstikke leuk :)

 • Antwoorden Joppe 1 november 2012 om 11:54

  Je bent altijd boos op mij joh.

  • Antwoorden Teske 1 november 2012 om 12:04

   Dat is een act.

 • Antwoorden Nicky 1 november 2012 om 11:46

  Leuk artikel! Ik zou dol graag mooie creaties kunnen maken qua bakken en zo. Ik kom geregeld mooi versierde taarten en cup cakes tegen, dat zou ik dus ook willen.
  Qua schrijven kun je altijd bijleren, hierin zou ik zeker beter in willen worden.
  Skieën zou ik ook goed kunnen en zo zijn er eigenlijk nog veel meer dingen dat ik graag beter zou kunnen.

 • Antwoorden Yara 1 november 2012 om 11:46

  Leuk artikel! Ik ben eigenlijk met niks bezig. Ik wil leren hoe ik kan leiding geven aan een groep mensen, hier heb ik vaak nog wel moeite mee op werk. De manier hoe je mensen goed kan benaderen zonder dat ze je gaan zien als één of ander monster – je begrijpt me vast wel. En natuurlijk wil ik ooit mijn rijbewijs!

 • Antwoorden Sanja 1 november 2012 om 11:45

  Ik heb een tijd geleden de keyboard van mijn vriend geleend om mezelf te leren spelen. Dikke fail. Ik wou dat ik er deftig de tijd voor had en de motivatie.

 • Antwoorden Marijn 1 november 2012 om 11:30

  Ik ben nu bezig met piano leren, dat is een van de dingen die ik nog wilde leren. Ook heb ik drama als examenvak gekozen.
  En ik wordt juist snel boos, dat is ook niet fijn wat het is vaak ook niet terecht.

 • Antwoorden Roos 1 november 2012 om 11:26

  Leuk artikel! Ik wil net als jou graag piano leren spelen. Ik wil ook heel graag vloeiend spaans leren spreken, ik vind dat echt n mooie taal. En ik zou graag willen leren om bij meer mensen mezelf te zijn, en meer mijn gedachten uit te spreken.

 • Antwoorden Rieke 1 november 2012 om 11:20

  Ik wil heel erg graag leren goed gitaar en harp te spelen. Gitaar omdat het me gewoon ontzettend leuk lijkt om bij een kampvuur te kunnen begeleiden en natuurlijk ook gewoon thuis. Harp omdat we daar 4 van in ons huis hebben staan, mijn moeder speelt dan ook op redelijk hoog niveau, en dat wil ik ook leren, haha (: Ook zou ik graag nog eens leren om een vreemde taal echt goed te spreken, en niet slechts wat standaard zinnetjes. Eerst maar eens leren om geduld te hebben dan (:

 • Antwoorden Jaimie 1 november 2012 om 11:17

  Ik heb precies hetzelfde met mijn kamer, is het eenmaal opgeruimd ligt er volgende dag alweer een hoop troep in. En ik zou graag leren koken. Leuk artikel!

 • Antwoorden Allissa 1 november 2012 om 11:15

  Oh dat van het niet boos kunnen worden is zo herkenbaar. Er moet dan ook echt gewoon iets rampzaligs zijn gebeurd mocht ik gaan lopen schreeuwen.
  Hmm ik zou nog wel willen leren om meer discipline te willen krijgen. Ik ben nogal van het uitstellen.

 • Antwoorden Esther 1 november 2012 om 11:11

  Leuk om te lezen. Boos worden vind ik ook moeilijk.
  Ik zou graag goed willen leren koken, omdat ik dat gewoon echt niet kan en het me best leuk lijkt.

 • Antwoorden Julia 1 november 2012 om 10:48

  Oke, opruimen is ook niet mijn sterkste punt, boos worden ook niet. Precies wat jij zegt in die twee stukjes heb ik ook, en op een gegeven momenten word je dan ook gek van jezlf omdat je het gewoon wilt kunsn. Maar ja dat kan niet ;p
  Een vraagje, waar geloof jij eigenlijk in? Niet perse ik ben christen ofzo, maar bij welk geloof komen jou gedachten het meest in de buurt?
  Liefs.

  • Antwoorden Teske 1 november 2012 om 10:57

   Ik geloof eigenlijk niks, al vind ik het idee van reïncarnatie wel heel mooi.

   • Antwoorden Julia 1 november 2012 om 18:17

    Oke, sorrie was nieuwschierig haha.
    Bedankt voor het reageren !

 • Antwoorden Anna-beau 1 november 2012 om 10:42

  Ik ben een maand geleden begonnen aan mijn rijbewijs, dat was een van de dingen die ik heel graag wilde leren. Verder hoop ik dat ik beter ga schrijven (schrijven is ook een hobby, vandaar mijn blog) en zo zijn er nog wel meer dingen.
  Ik zou ook wel Frans willen spreken. Op mijn middelbare school heb ik er met de pet naar gegooid, nu krijg ik geen fatsoenlijke Franse zin meer uit mijn mond.

 • Reageer