Klaar

30 mei 2012

Klaar, het is voorbij, huppakee. Als het goed is hoef ik na gisteren nooit meer naar de middelbare school. Met uitzondering van het ophalen van mijn diploma dan. Mijn laatste examen had ik gisteren en gelukkig sloot ik het best wel relaxt af. Het was namelijk Engels en aangezien ik dat een makkelijkere taal vind dan Nederlands ging dat alles behalve slecht. Over het algemeen heb ik wel een oké gevoel over mijn examens. Er zijn gewoon vakken zoals biologie, aardrijkskunde en geschiedenis waar ik niet in uitblink, maar ik ben elk schooljaar (met uitzondering van de derde) zonder moeite overgegaan, dus het zou me verbazen als ik nu opeens zak. Dan stort m’n wereld ook in elkaar trouwens, want ik ben al onwijs veel bezig met wat ik allemaal wil doen volgend jaar.

Het voelt nu al alsof ik vakantie heb en af en toe kijk ik ook verbaasd om me heen als ik al die kinderen in groepen op de fiets zie zitten. Waar komen die vandaan? Ohja, van school! Het is zo vreemd en het voelt zo onwennig om gewoon niet meer naar school te moeten. Wel heerlijk hoor, ik geniet ervan. Eindelijk af van die dagen achter elkaar in een muf lokaal, luisterend naar een verhaal wat me toch niet boeit. Ik hoor wel vaker dat mensen verlangen naar de middelbare school tijd als ze ouder zijn, maar ik zie dat nog niet zo snel gebeuren. Ik ben gewoon geen type voor school en zeker niet als ik dingen moet leren waarvan ik het gevoel heb dat ik er toch niks aan heb. Ik denk sowieso niet dat ik ooit nog voltijd naar school ga. Deeltijd zit er zeker wel in, want het lijkt me wel handig om iets te hebben om op terug te vallen. Ik hoef het nu ook nog helemaal niet te beslissen, ik ben 16 (bijna 17!), ik ben jong. Ik kan nog duizend dingen doen.

En duizend dingen doen, dat is ook wat ik absoluut wil doen. Ik heb zoveel leuke ideeën die ik eerst door school niet zo makkelijk kon uitvoeren en waarvan ik nu werk kan gaan maken. Dat zijn ideeën wat betreft mijn blog, maar ook gewoon wat betreft mijn leven en wat ik allemaal wil doen. Een belangrijk iets daarvan is dingen zien. Ik hou van nieuwe plaatsen ontdekken, van mooi uitzicht genieten en al ben ik absoluut geen fan van weg van thuis zijn, ik verlang er toch naar. Misschien is dat zo’n ding wat ik moet overwinnen en waar ik uiteindelijk wel overheen kom. Misschien een leuk voorbeeldje wat hier niet zoveel mee te maken heeft, maar wel op hetzelfde neerkomt; ik ga de laatste tijd gewoon weer eens met de lift. Ik ben, gok ik, een jaar of 3 steevast niet met de lift gegaan doordat ik gewoon ontzettend bang was voor wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Ik ben wel een beetje claustrofobisch en vastzitten in zo’n lift, vooral in m’n eentje, lijkt me echt een van de verschrikkelijkste dingen die er zijn. Ik neem nog vaak de trap hoor, maar de afgelopen twee maanden ben ik ook al meerdere keren met de lift geweest, dankzij Mert, die me heel lief afleidt als we in de cabine (noem je dat zo?) staan. Ik ben dan toch een beetje trots op mezelf.

Ik dwaal een beetje af, want ik had het eigenlijk gewoon over ideeën die ik tot leven wil laten komen. Zoals ik al zei geldt dit dus ook voor mijn blog. Ik was nu de laatste tijd toch beperkt in wat ik schreef en doe, en ik weet dat ik daar natuurlijk meer werk van had kunnen maken, maar ik was gewoon toe aan ontspanning. Even weg en mijn vrije tijd gebruiken voor echt vrij zijn. En daarom liet ik het bloggen een beetje voor wat het was. Daar komt verandering in, dat is vanzelfsprekend. Ik wil ook echt interessante, inspirerende artikelen gaan schrijven. Waarschijnlijk komt er weer een stukje meer beauty terug, maar ik wil me ook veel op lifestyle gaan focussen. Wellicht doe ik nog wel wat met koken, leuke steden of tips om je leven leuker te maken. Wie weet! Het doel wat ik stel voor mezelf is dat ik artikelen ga schrijven waar ik zelf ook nog eens wat aan heb of wat van leer. Natuurlijk niet elke dag, want een review of een persoonlijk artikel zoals dit zal ook nog gewoon regelmatig voorbijkomen. Uiteindelijk wil ik trouwens naar minstens twee artikelen per dag, zoals vandaag eigenlijk, maar dit bouw ik gewoon langzaam op. Af en toe wel twee, af en toe niet. Ik ga een nieuwe weg in, dus ik ga vooral veel leren en veel plezier hebben. Dat hoop ik en weet ik ook eigenlijk wel zeker.

Wat ik aan jullie wil meegeven is dat ik natuurlijk schrijf over wat ik leuk vind, omdat dit nog steeds mijn blog is en ik het naar mijn zin moet hebben, maar dat ik ook veel waarde hecht aan jullie mening. Jullie inbreng is dus altijd welkom. Suggesties mag je achterlaten in de comments en ik bekijk ze in ieder geval allemaal. Of ik ze uitvoer is een tweede, maar ik neem ze sowieso mee in wat ik doe. Dus wellicht verwerk ik je idee op een andere manier en komt er uiteindelijk toch iets heel leuks uit.

Ik wilde even ‘met jullie praten’, dus dan doe ik dat. Om jullie op de hoogte te stellen van wat ik doe en voel. Ik vind dat belangrijk, want ik heb toch een soort band met mijn lezeressen. Ik hoop dat jullie dit ook waarderen.

Love, Teske

 

107 reacties

 • Antwoorden Marieke 9 augustus 2012 om 20:39

  Oh, de ironie!

 • Antwoorden Rosa 15 juni 2012 om 10:09

  Ik lees dit nu terug en heb medelijden met je…. Wat naar voor je dat je weer naar een muf lokaal moet. Een heel jaar lang….. Echt zielig voor je. Maar kop op

 • Antwoorden Paula 1 juni 2012 om 14:23

  Ik vind al je blogs heel erg leuk hoor. Met koken lijkt me ook heel tof, maar ik lees je blog sowieso!

 • Antwoorden lieke 1 juni 2012 om 11:16

  je site is toff
  ben blij dat je door gaat
  maar ik vind wel dat je meer filmpjes moet gaan maken zoals shoplogs diy enzo dat is leuk

  xxxxxx

 • Antwoorden Ester 1 juni 2012 om 11:13

  Mooi artikel! Ik kan me ook nog herinneren hoe het was om de middelbare school achter me te laten, ik heb daarna nog wel andere opleidingen gedaan dus was het schoolleven niet echt weg, maar dat is toch weer heel anders :)

 • Antwoorden Nicky 31 mei 2012 om 22:02

  Mensen die beweren dat ze terug willen naar de middelbare school, beseffen niet meer hoe erg ze er wegwilden toen ze er nog zaten. En ik mag dat zeggen, want ik ben zelf al 4 jaar van de middelbare school af :)
  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je geslaagd bent en dat je al je dromen mag gaan vervullen vanaf nu!
  Ik vroeg me trouwens nog wel af hoe dat dan werkt in Nederland, want in België moet je naar school blijven gaan tot 18? Ben je dan op je 16 al afgestudeerd?

  • Antwoorden Britt 3 juni 2012 om 20:18

   Ja in nederland moet je ook gewoon 18 jaar zijn dan kan je pas stoppen met school, maar dan nog moet je een diploma hebben een niveau 2 diploma ofso. Als je nog geen 18 bent ben je nog leerplichtig en als je dan niet naar school gaat dan krijg je de leerplicht achter je aan. Dus ik weet niet hoe ze dat heb geregeld of dat ze zit niet weet.. Maar zelf wilde ik ook een thuisopleiding doen maar ik was nog 17 dus ik moest nog gewoon naar school.

   • Antwoorden Teske 4 juni 2012 om 12:11

    Tegenwoordig kan je na je Havo diploma gewoon stoppen

 • Antwoorden Femke 31 mei 2012 om 21:32

  Veel succes met de uitslag! Komt vast wel goed! En maar genieten van je vakantie! :)

 • Antwoorden Diana 31 mei 2012 om 21:01

  Weetje, eigenlijk vind ik het best jammer dat je geen school meer hebt, voor de kijkers, niet voor jou natuurlijk! :ijkt me heerlijk om geen school meer te hebben. Maar toch vind ik het als kijker best jammer, als je het over school had voelde ik me daar goed bij. Ik weet niet echt waarom, waarschijnlijk omdat ik mezelf erin kan herkennen, omdat ik ook op HAVO zit. Ook wel jammer dat er dan niet meer van zulke leuke school vlogs komen. Maarja, that’s life.

  * Hoe komt het dat het in het 3e jaar niet goed ging? Ben daar benieuwd naar, haha. Hoop dat je antwoord x

  • Antwoorden Diana 31 mei 2012 om 21:03

   2e zin, ” :ijkt ” moet natuurlijk ” lijkt ” worden, foutje.

 • Antwoorden Sandra 31 mei 2012 om 20:56

  Wat een mooi leven heb je, serieus. Niet omdat je klaar bent met school.

 • Antwoorden Jolien 31 mei 2012 om 19:57

  Wat fijnd dat je examens goed zijn gegaan! Nu ben je er voor altijd van af. Herkenbaar ook, wat je schrijft. Het voelt alsof ik over mezelf lees maar dan een 9 jaar jongere versie haha. De lift, de reisdrang, maar ook weer niet zo graag van huis willen zijn. Ik heb het allemaal voorbij voelen/zien komen. Meid de wereld ligt aan je voeten en ik hoop dat je er heel erg van gaat genieten!

 • Antwoorden Femke 31 mei 2012 om 18:41

  Wat fijn voor je dat je klaar bent met school! Lijkt me echt een heerlijk gevoel ;-)
  Hopelijk heb je je examens goed gemaakt!

 • Antwoorden Kim 31 mei 2012 om 16:07

  Kijk al deze lieve berichtjes van iedereen! <3 Nu kan er toch nog wel 1 van mij bij ? :D : Nouu heel veel success en ik hoop dat je gaat slagen! Ik vindt het ook leuk dat je nu ook echt veel aandacht aan je blog kunt besteden ! Het zou wel stom zijn dat je nu niet meer bij je vrienden zit ~! Maarjaa ,, jullie zien elkaar nog wel denk ik :)
  xxx mij :)

 • Antwoorden Tes 31 mei 2012 om 15:54

  Ik vind dit soort ‘berichten’ echt leuk! Erg persoonlijk maar voor ons als ‘bezoeker’ erg leuk om te lezen. Er zijn al genoeg blogs die alleen over beauty gaan dus ik vind dat stukje lifestyle juist leuk. Ook een dag uit leven vind ik altijd erg leuk om te kijken/lezen/luisteren enz! Succes X

 • Antwoorden Juul 31 mei 2012 om 14:36

  Wat ontzettend fijn dat je examens voorbij zijn!

 • Antwoorden Jamilla 31 mei 2012 om 13:01

  Ik was ook echt blij toen ik van school af kwam en heb 2 jaar een tussenjaar gehad en daarna weer aan een studie begonnen die ik intussen heb afgerond. Nu werk ik en verlang ik toch weer terug naar school. Alle dingen die ik vroeger niet interessant vond vind ik nu juist wel interessant haha, en ik wil die lekkere kortere dagen en lange vakanties wel weer terug hoor! Maar jij kan natuurlijk aan je site werken dus dat lijkt me ook veel leuker dan een saai baantje! Succes ermee in ieder geval en geniet van je vrije dagen!

 • Antwoorden Ellen 31 mei 2012 om 11:15

  Pfff.. Ik heb me examens ook achter de rug, maar bij mij gingen ze super slecht. Ik had het hele jaar goede cijfers maar nu heb ik het verpest vrees ik , ik vond ze echt heel moeilijk. Ik hoop echt niet dat ik zak, want ik heb net zoals jou al heel veel plannen voor volgend jaar. Maar ik vind je blog super leuk , dus ga zo door, en succes de 14de. x

 • Antwoorden Amarens 31 mei 2012 om 07:35

  Ik ben echt mega verslaafd aan je blog, het maakt me eigenlijk niet heel veel uit wat je schrijft ik vind alles wat je schrijft echt leuk om te lezen! Ik heb je blog nog niet zo lang geleden via een andere youtuber ontdekt, zo kwam ik uiteindelijk bij je youtube accounts en je site uit, en nu check ik hem sowieso elke dag haha! Ik vind het super dat je je zo inzet voor je site en voor youtube, ik ben echt fan geworden! En dat je nu nog meer gaat posten is nog vee leuker! Succes Tekste! Liefs.

 • Antwoorden Malou 31 mei 2012 om 00:12

  Heerlijk dat je nu klaar bent! Geniet alvast van de vrije tijd die je hebt : ) En ik kijk uit naar de veranderingen die je blog gaat doormaken : )

 • Antwoorden Marieke 30 mei 2012 om 23:08

  Wat fijn dat je klaar bent, ik hoop dat we beide slagen!

 • Antwoorden Shelley 30 mei 2012 om 22:56

  Wat fijn dat je er lekker vanaf bent, ik ken het gevoel ook nog!
  Wat betreft deeltijd studeren, het klinkt natuurlij ideaal. Overdag lekker werken en ’s avonds richting school. Dit wilde ik ook, maar dit is me sterk afgeraden op hogescholen. Je bent nog jong, werken kan altijd nog! Tuurlijk, dat geld is leuk en bloggen is leuk, maar dat kan altijd nog! Studeren kan je het beste als je nog jong bent :)
  Beter kan je eerst gaan studeren, lekker het studentenleven gaan ontdekken en daarna met een diploma veel beter gaan verdienen!
  Dat is mijn advies en daar hoef je je natuurlijk helemaal niks van aan te trekken, maar ik wilde het toch graag even kwijt!

 • Antwoorden Axelle 30 mei 2012 om 22:20

  ik nog 1 jaar en dan naar londen ben echt jaloers op je ik zal 20 zijn tegen dat ik van school afkan :(

 • Antwoorden Jessica 30 mei 2012 om 22:15

  Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn, dat je gewoon nooit meer terug hoeft naar school! Het boeit mij de laatste tijd ook allemaal niet meer, maar ik moet hierna nog 4 jaar (zit nu in de tweede) dus ik moet helaas nog even doorbijten. Gelukkig heb ik Teskuh.nl om even te ontspannen:)

 • Antwoorden Miranda 30 mei 2012 om 21:51

  Super dat je nu steeds vaker met de lift gaat :D Ik kijk erg uit naar je artikels;D

 • Antwoorden indra 30 mei 2012 om 21:34

  wauw nooit meer naar school ;o maar waarom stop je eig al zo vroeg wil je je middelbaar niet uitzitten en diploma halen? :( verder heel leuke site! xxx

 • Antwoorden Sandra 30 mei 2012 om 21:05

  ohh ik ben jaloers!! :D. Jij hoeft niet meer!! Maar ik hoop echt dat je geslaagd bent!!!
  xx

 • Antwoorden Eva 30 mei 2012 om 21:01

  MEER VIDEO’S! Ik vind je het leukst in je video’s.

 • Antwoorden Marjorie 30 mei 2012 om 20:59

  Wat fijn dat je klaar bent zeg! Ik hoop echt dat je het gehaald hebt. Vast wel :D

 • Antwoorden Leonie 30 mei 2012 om 20:45

  Aaaah, stop! Ik ben eigenlijk best wel een piepklein heel erg beetje jaloers op je hoor, Teske! Jij hoeft gewoon lekker niet meer naar school toe! :o
  Maar aan de andere kant lijkt het me heerlijk. Ga je nu ook nóg vaker filmpjes posten? Want dat vind ik echt super om te kijken altijd! Soms kijk ik ze zelfs terug, omdat ze zo leuk zijn :$.
  Haha, nou ik hoop dat we nu nóg vaker van je blog kunnen genieten!
  Xxxxxxxxxx

 • Antwoorden Hanna 30 mei 2012 om 20:35

  teske, ik ben echt blij, want nu wordt je blog nóg geweldiger! weet je waarom? omdat je geweldig bènt.
  liefs!

  • Antwoorden laura 30 mei 2012 om 20:40

   dat is nu echt wat ik ook wou zeggen! :D xxx teske is geweldig =)

 • Antwoorden Annebeth 30 mei 2012 om 20:33

  Leuk artikel!
  Maar studeren ze in Nederland al af op hun 17de?

 • Antwoorden Anne 30 mei 2012 om 20:22

  Ik kan niet wachten! Je behoort vanaf begin af aan al tot mijn top3 blogs. Me is happy!

 • Antwoorden ikke 30 mei 2012 om 20:10

  pfff ik ben nu zo jaloers he!!!! ik wil ook van school af….
  school is voor mij het ergste ever

 • Antwoorden Jiska 30 mei 2012 om 19:43

  Ik volg heel veel blogs, maar jou blog is eigenlijk degene die ik altijd als eerste aanklik. Daar weet daar ook wel de reden van, want vroeger was ik helemaal in to de make-up, dat is steeds meer gaan wegzakken en omdat veel blogs die ik volg daar nog wel in door gaan vind ik ze steeds saaier worden. Maar jou blog gaat juist steeds minder over make-up en meer of lifestyle en dat vind ik dus juist zo leuk!! Dus ga zo door met je blog!!!

  xx

 • Antwoorden Isabel 30 mei 2012 om 19:40

  Heel veel succes!

 • Antwoorden Kelly 30 mei 2012 om 19:21

  Het is zo heerlijk als je hoort dat je geslaagd bent, en dat je daarna kunt doen wat je wilt! Ik heb er ook voor gekozen eerst een jaar niet naar school te gaan, maar omdat ik nu (nog!) niet doe waar ik gelukkig van wordt, mis ik school wel. En niet school op zich hoor. De lessen, toetsen en het huiswerk mis ik niet, maar het leven wel. Al die mensen die je dagelijks ziet, waar je makkelijk contact mee kan houden omdat je constant bij elkaar bent, dat mis ik. En ik denk dat dat ook bedoelt wordt met ‘ik mis school’. Ik hoop dat dat bij jou niet het geval is en dat je geniet van je vrije/blog leven!

 • Antwoorden Michelle 30 mei 2012 om 19:20

  Ik vind dit soort artikelen echt fijn om te lezen. En ik hoop dat je geslaagd bent!

 • Antwoorden Lisa 30 mei 2012 om 19:13

  Ouhh jaloers!!
  Misschien kan je ook nog wat meer beauty, OOTD en een soort van ‘dagboek’ van elke week bijhouden met welke interessante dingen je hebt gedaan :)

 • Antwoorden nina 30 mei 2012 om 19:02

  ik ben zo verslaafd aan jou blogs!
  voor mij komt er nog een pittige toetsweek aan met vakken waar ik minstens 2 uur aan zit per dag :/
  maar ik verlang ook zo naar het gevoel wat jij nu hebt! oohh heerlijk geen school meer en dingen leren (die bij mij btw het ene oor in gaan en het andere oor weer uit)
  ik vind je artikeltjes altijd leuk, maar project creatief vond ik altijd wel 1 van de leukste… maar die komt zowat nooit meer, haha. snap ik wel, je had het erg druk met blokken :)
  xxxx Nina

 • Antwoorden Puck 30 mei 2012 om 18:46

  Wat ontzettend fijn voor je dat je klaar bent met school en dat je examens zo goed gingen! Ik moet nog een aantal weken blokken… bleh. Ik zit ook nog maar in de eerste, dus ik zal nog wel een aantal jaartjes vol moeten houden, haha. En ik vertrouw erop dat je gewoon overgaat hoor, Teske!

  Ik vind dit soort artikeltjes trouwens superleuk!

 • Antwoorden therese 30 mei 2012 om 18:40

  yeah buddy! ik hoop dat je het gehaald hebt!

 • Antwoorden Jadee 30 mei 2012 om 18:19

  Je blog is echt ssuuppppperr leuk kijk er elke dag op of er iets nieuws op staat :]]
  Ben echt blij dat je niet gaat stoppen ;]
  Enzooo
  x

 • Antwoorden mark 30 mei 2012 om 18:14

  je sluit op het laatst af met “want ik heb toch een soort band met mijn lezeressen”
  maar je hebt ook lezers hoor
  x

 • Antwoorden Melissa 30 mei 2012 om 18:12

  Wat heb ik daar zin in (: Elke dag als ik dan uit school kom en dat er dan al artikels van jou op je blog staan lijkt me geweldig. Ik wou dat ik van mijn blog een beroep kon maken maar ik doe het nu nog als hobby.
  Ik heb mijn examens ook gehad en ga hierna MBO doen. Spannend maar zo’n tussenstopje had ik ook wel willen gehad maar ach.
  Maar ik ben ook veelste onzeker over mijn blog en over mezelf om gewoon mijn “werk” ervan te maken. Ik vind bloggen super leuk maar tja.
  Ik vind het altijd belangrijk dat mijn blog er goed uit ziet, maar mijn header is flut en mijn achtergrond ook en als ik dan gelijk die van jou ziet, is het gewoon mooi, verzorgd en COOL (:
  Ik ben echt mega jaloers op jou.

  Succes.

  xx

  (ik zag mijn reactie niet staan vandaar nog een keertje)

 • Antwoorden Renate 30 mei 2012 om 18:10

  Ik mag echt nog heel maar dan echt heel erg lang wachten tot ik mijn examens heb gehad…. ik zit nu nog maar in groep acht!! Bleghh…. Heb zo veel zin in vrijheid!! Geniet ervan!!<33

 • Antwoorden Eline 30 mei 2012 om 18:02

  Oeh, nu begint het leven pas!
  Geniet lekker van het feit dat je (waarschijnlijk) nóóit meer naar de middelbare school hoeft. :)
  Ik kan in ieder geval niet wachten op al je artikelen!

 • Antwoorden Nadine 30 mei 2012 om 17:52

  (Ben trouwens benieuwd naar al je plannen!)

 • Antwoorden Nadine 30 mei 2012 om 17:51

  Geniet van je ‘vakantie’! :D

 • Antwoorden Katja 30 mei 2012 om 17:42

  Oh, ik kan niet wachten tot ik mijn examens heb gehad. Dan neem ik ook een tussenjaar en zie ik wel wat er gaat komen.

 • Antwoorden philine 30 mei 2012 om 17:38

  teske is back ! me like ! :D

 • Antwoorden Willemijn 30 mei 2012 om 17:37

  ik ben echt super blij dat je niet gaat stoppen ofzo met je blog, maar dat je het juist meer gaat doen!
  ik heb een account op bloglovin, en altijd 20 posts van anderen, die ik ook gemakkelijk wegklik.
  en als jij ertussen staat dan komt er echt zo’n megablij gevoel en klik ik er meteen op.
  ga vooral zo door! hoe je bent is echt heel leuk :)
  xx

 • Antwoorden Beyza 30 mei 2012 om 17:35

  Wow echt super tog dat je niet meer naar de middelbare hoeft!
  Ben super jaloers op je, hihi! :$

  Liefs, Beyza.

 • Antwoorden alla 30 mei 2012 om 17:34

  wat fijne mijn broer is vandaag pas klaar gelukkig

 • Antwoorden Tessa 30 mei 2012 om 17:20

  Wat fijn dat je klaar bent! Ik moet er nog eentje, morgen Frans blegh. Maar dan ben ik ook klaar!
  Ik kijk uit naar meer artikelen en dat je er helemaal voor gaat, ik geniet (vaak stilletjes, als lurker) van je blog en jou schrijfstijl! Fijn dat je deze periode af hebt kunnen sluiten en veel plezier met de volgende :)

 • Antwoorden amber 30 mei 2012 om 17:19

  Hartstikke fijn voor je, dat je nu klaar bent!
  Geniet er vooral van!

  Je hebt allemaal leuke plannen. Misschien denk je er over een paar jaar anders over en wil je toch een voltijd opleiding doen. Ik heb op dit moment zoiets van: zat ik nog maar op de middelbare school (doe nu een studie duits) maar dat gevoel heb je waarschijnlijk ook als je aan het werk bent: “Ik wil weer studeren!” haha!

  Geniet!

 • Antwoorden Loes 30 mei 2012 om 17:03

  Wat leuk! En wat heeerlijk dat je klaar bent! Geniet van je vrije tijd! Voor je t weet ben je weer zo aan de vrije tijd gewend dat de examens alweer bent vergeten! Fijne vakantie! Ik moet er morgen helaas nog 1… :( xx

 • Antwoorden Bo 30 mei 2012 om 16:57

  Leuk geschreven!

 • Antwoorden Toinon 30 mei 2012 om 16:52

  gelukzak!
  ik ben ook 16 (bijna 17) en ik moet nog 1 jaartje naar de middelbare school (hopelijk want mijn examens beginnen over 1,5 week)
  Nederland en België zijn anders

  succes!!
  leuk artikel, ik hou wel van die afwisseling, beauty en lifestyle

 • Antwoorden Brechtje 30 mei 2012 om 16:47

  Wat fijn om te lezen dit. Heerlijk dat je nu echt klaar bent! Ik snap dat je helemaal enthousiast bent over wat je volgend jaar allemaal gaat doen. Heerlijk lijkt mij dat. Ik ben benieuwd hoe je het allemaal gaat invullen. Geniet van al die leuke dingen! :)

 • Antwoorden xx_Patries_xx 30 mei 2012 om 16:41

  wat goed zeg :D nou ik zou niet terug willen hoor naar school ;) ben allang blij dt ik niet meer in de bankjes hoef..! ben heel benieuwd hoe je verder je blog gaat invullen :D succes

 • Antwoorden Kim 30 mei 2012 om 16:26

  Fijne post om te lezen, je schrijft heel erg tsja, ik kan het eigenlijk goed omschrijven met rustgevend denk ik. Veel plezier met alles dat je gaat doen. x.

 • Antwoorden Lois 30 mei 2012 om 16:09

  Je schrijft echt leuk!
  ik wil ook zo graag klaar zijn met school en gewoon kunnen doen wat ik leuk vind en lekker kunnen reizen :)
  Kan je weer beginnen met project creatief ?en ga je nog The battle of the scented candles doen ?
  X

 • Antwoorden Lifesplash 30 mei 2012 om 16:00

  haha, veel succes met je nieuwe deel van je leven nu! :) ik hoop dat je slaagt, zou echt heel vervelend zijn als je nu zakt namelijk. en ook veel succes met het overwinnen van je lift-angst, echt lief dat mert je helpt! en als ik mijn mening moet zeggen, die tips om je leven leuker te maken die lijken me wel leuk. maar het leukste vind ik toch als je me verrast met artikels. qua smaak ben ik niet zo moeilijk! xx

 • Antwoorden Sarahhh 30 mei 2012 om 15:58

  Ik hoop echt dat je slaagt, je kan het Teske! Fijn dat je nu echt kan doen wat je wil hihi.

 • Antwoorden Lonneke 30 mei 2012 om 15:55

  loveee!

 • Antwoorden Lisanne 30 mei 2012 om 15:54

  mooi geschreven, leuk dat je af en toe zo’n artikel schrijft en dit soort dingen vertelt !

 • Antwoorden Janne 30 mei 2012 om 15:49

  je bent goed in schrijven, dat wist ik al door je eerdere colums, maar ik had het nog niet gezegd.
  ik moet nog 3 jaar, maar dat vind ik niet erg, ik vind school niet vreselijk, of in iedergeval dit jaar niet vreselijk.
  Leuk dat er (soms) meerdere artikelen op een dag op je site komen, hij zit echt in mijn routine.
  tussen alle dingen die ik dagelijks doe, verheug ik me altijd toch wel op je site.
  Ik weet dat dit gewoon een onzinnig te lang stukje is, maar dan nog
  Ik vind het fijn dat je heel persoonlijk schrijft, ik heb echt het gevoel dat ik je ”ken”, wat natuurlijk best vreemd is, maar juist ook een compliment omdat ik je nog nooit heb gezien

  succes!

 • Antwoorden charile 30 mei 2012 om 15:38

  Erg leuk geschreven! Ik hoop echt dat je slaagt!

 • Antwoorden larissa 30 mei 2012 om 15:33

  Wat een mooi artikel!
  Het zal wel leuk zijn als je soms twee artikels online plaatst!

  Zou je misschien is een artikel willen schrijven over hoe jij je blog begonnen bent en met welke programma’s je werkt.

 • Antwoorden Mirthe 30 mei 2012 om 15:30

  Hai.
  Ik vind dit echt een leuk stukje! :)
  Het wachten op de examenuitslag is haast nog erger dan het examen zelf. ;)

  Xx

 • Antwoorden Sandra 30 mei 2012 om 15:06

  leuk geschreven =)
  geniet maar lekker van je vakantie!

 • Antwoorden paulien 30 mei 2012 om 15:05

  Leuk stukje!
  Ik dacht ook dat ik nooit terug zou verlangen naar de middelbare school (ook al heb ik het er redelijk naar mijn zin gehad) ik was blij dat ik er weg was. Maar dat heb ik nu al drie jaar wel, hahah. Niet dagelijks natuurlijk maar soms… Vooral op stage (ik word juf) als ik dan een slechte dag heb en me toch normaal moet gedragen omdat ik het voorbeeld ben en verantwoordelijk ben wil ik soms wel terug naar de midelbare school.

 • Antwoorden Elise 30 mei 2012 om 15:01

  Ik ben zo jaloers, ik verlang er echt naar. Ik moet nog vijf jaar >< hopelijk gaat het snel voorbij! :D

 • Antwoorden Selma 30 mei 2012 om 14:40

  wat doet mert eigenlijk voor school/opleiding dat hij zoveel ”vrije tijd” heeft voor al die filmpjes en dingen? of doet hij alleen dat als zijn werk en verder niks?

  • Antwoorden Teske 30 mei 2012 om 14:41

   Ja, hij doet dat als werk.

 • Antwoorden Marielle 30 mei 2012 om 14:40

  Ik wou dat ik al in mijn examenjaar zat helaas doe ik nu pas 2 havo dus kan het nog wel even duren voordat ik dat kan…

 • Antwoorden Eline 30 mei 2012 om 14:39

  Leuk geschreven, ik hoop echt voor je dat je slaagt!
  Echt super voor je dat je volgend jaar lekker kunt doen waar je van geniet en leuk vind, het zou erg leuk zijn als je ons veel laat mee genieten! Dus lekker veel vlogs ( bijv als je naar het buitenland gaat een vlog met rondleiding en tips enzo) en andere filmpjes, want die vind ik echt heel leuk om te kijken. Je bent gewoon zo gezellig in filmpjes! Misschien nog een ideetje: happy-filmpjes, waarin je vertelt of laat zien waar jij happy van wordt of zo. want happy is gewoon een woord dat bij je past haha;) door jou probeer ik de laatste tijd meer te gaan genieten van het leven en wat meer dingen zèlf te doen, zoals alleen in een trein stappen, of samen met vriendinnen dagje weg ofzo.. Oké, dit is een lange reactie geworden, sorry! Normaal plaats ik nooit reacties, maar nu wilde ik gewoon even wat zeggen. ga zo door met je blog enzo, je bent echt een leuk persoon!

 • Antwoorden Cher 30 mei 2012 om 14:32

  Voor mij is het alweer een jaar geleden dat ik de middelbare school afmaakte, maar jeetje wat is dat toch een opluchting! Je gaat gewoon eindelijk doen wat je zelf wilt. Of het nou studeren is of niet, het is gewoon sowieso veel meer je interesse dan al die verschillende vakken op de middelbare school :)
  Het voelt trouwens echt super lang geleden voor me, ookal is het maar een jaartje. Ben het allemaal alweer vergeten, zo boeiend was de middelbare school, haha.

 • Antwoorden Sanne 30 mei 2012 om 14:31

  Oh ik ben echt zo jaloers! Ik zit in de 3de en moet hierna nog 3 jaar. Ik sta er wel goed voor enzo maar ik ga het nooit volhouden. Ik verveel me zo erg en klets alleen maar daardoor en word er dehele tijd uitgestuurd. Pleaseeee geef tips hoe je de middelbare school kan overleven!

  • Antwoorden Suus 30 mei 2012 om 16:06

   Probeer er ook een beetje van te genieten dat je een relatief zorgeloos leven hebt. Ik was precies zo als jij op de middelbare school en verveelde me. Maar nu ik alweer 5 jaar studeer ben ik er wel achter gekomen dat dat leven lang zo slecht niet was zonder al teveel stress en verantwoordelijkheden (al denk je daar vast nu anders over) Waarschijnlijk groei je er in mee. Haha ik klink echt oud zo.

 • Antwoorden Claire 30 mei 2012 om 14:26

  Heel leuk om te lezen. De laatste tijd kijk ik vaker op je blog. Dat is vooral omdat de dingen die je schrijft steeds leuker worden! :) Het was weer leuk om te lezen, en ik hoop voor je dat je slaagt!!!!!!
  Liefs Claire

 • Antwoorden Stefanie 30 mei 2012 om 14:24

  Wow, ik wist niet dat je nog maar 16 was! Of bijna 17, maakt niet uit! ^^ Nu voel ik me oud. Ik vind het leuk dat je zoveel plannen hebt! Hopelijk ben je geslaagd en kan je ze gaan waarmaken :)

 • Antwoorden Amanda 30 mei 2012 om 14:10

  Leuk om te lezen Teske en je zal vast slagen met je examens!

 • Antwoorden Jennifer 30 mei 2012 om 14:04

  Fijn dat je klaar bent met de examens! En ‘geniet’ van je ‘vakantie’. Vakantie is er ook om lekker veel leuke dingen te doen! :)

 • Antwoorden Summer 30 mei 2012 om 14:02

  Ik snap dat je lifestyle wil gaan doen, dat vind ik ook superleuk om te lezen! Maar denk je niet dat je veel lezers gaat verliezen? Want veel meiden zijn hier voor de beauty gekomen ;)

  (Niet slecht bedoeld, hoor!)

  • Antwoorden Teske 30 mei 2012 om 14:25

   Ik zeg toch in het artikel dat er juist weer meer beauty voorbij zal komen :) Ik ga het gewoon goed afwisselen. En als ik daardoor lezers verlies, achja, dan is dat jammer. Ik vind het nog steeds het belangrijkste dat ik schrijf over de dingen die ik leuk vind, anders heb ik er geen plezier in.

 • Antwoorden Nele 30 mei 2012 om 13:55

  Zo tof dat je al van school af bent. Ik woon in België, en hier moet je normaal tot je 18 verplicht naar school! I know, het is erg! Maar van die richting jij hebt gedaan heb ik werkelijk nog nooit gehoord =D. Ik de ASO, maar je hebt ook BSO, TSO, …

 • Antwoorden lisanne 30 mei 2012 om 13:54

  ben je nu al helemaal klaar met school?
  ga je geen andere opleiding doen?

 • Antwoorden xAmber 30 mei 2012 om 13:50

  Ik ben ook eindelijk klaar met me examens! Ik heb het idee dat ik niet ga slagen… Ik heb alleen biologie en nederlands nagekeken Gelen dat was zo dramatisch slecht dat ik het even niet meer zag zitten.
  Gelukkig heb ik het voordeel dat ik al een diploma op zak heb zitten! Succes met het horen van de uitslag

 • Antwoorden Eva 30 mei 2012 om 13:46

  Ik moet na dit jaar nog 2 jaar, ik doe VWO en zit op dit moment in de 4e. Ach ja, ik ga daarna waarschijnlijk gewoon meteen door. Ik wil nl naar de filmacademie in Amsterdam om video-editor te worden :D

 • Antwoorden Nancy 30 mei 2012 om 13:46

  Leuk artikel :) Ik ga nu ook de spannende weken in na het examen! maar bij mij gingen ze helaas niet zo goed als bij jou! we wachten het af :)

 • Antwoorden emma 30 mei 2012 om 13:45

  Wat leuk om zo weer te lezen! Ik hoop ook dat je examens goed zijn gegaan, ik herken het ‘niet meer terug naar de middelbare school willen’ wel. Ik ben enorm benieuwd naar alle posts en dingen die je gaat doen en blijf het zeker volgen. Je hebt echt een toffe schrijfstijl, dus hoe meer posts online hoe groter het feest :)

 • Antwoorden Lulu 30 mei 2012 om 13:44

  Hahah!! Jij bent er dus eindelijk vanaf!! Ik ben er pas over 6 jaar vanaf..-_____-” Zit nu in de laatste jaar van de Basisschool. Volgend jaar ga ik Gymnasium doen.. Een aardige uitdaging voor mij!! Gelukkig gaan er vrienden met mij mee met hetzelfde advies zodat we niet in ons eentje zitten in de klassen. :) Denk dat het wel een opluchting zal zijn dat je (EINDELIJK!!) je examens hebt afgerond!! Denk wel dat je het gehaald hebt hoor! ;D

 • Antwoorden Mariette 30 mei 2012 om 13:43

  Heel fijn om dit zo allemaal te lezen, ik weet ik waardeer dit zeker!

  Liefs, Mariette

 • Antwoorden Nena 30 mei 2012 om 13:42

  Leuk artikel! Ik begin pas met de examens!

 • Antwoorden ineke 30 mei 2012 om 13:27

  echt mooi geschreven ! ik hoop dat je examens goed zijn gegaan , geniet van je vrije tijd ; )
  ps : het lijkt echt alsof ik je al jaren ken door dit soort artikelen … leuk !!

 • Antwoorden Lies 30 mei 2012 om 13:26

  Wow, 16 is wel heel jong om afgestudeerd te zijn. Hier in België heb je leerplicht tot je 18e… Anyway, geniet ervan :) Ik ben een van die mensen die al twee jaar van de middelbare school af is en er terug naar verlangt… Niet naar het leren van nutteloze dingen (twee jaar geleden dacht ik net hetzelfde als jij) maar gewoon, het samenzijn met klasgenoten, mopjes maken in de klas, de schoolreisjes en de sfeer etc.

 • Antwoorden Manon 30 mei 2012 om 13:19

  Ik zal voor je duimen dag je het haalt! Wat zou dat heerrrrlijk zijn. Geniet maar lekker alvast van je vakantie!

 • Antwoorden Kim 30 mei 2012 om 13:18

  Ik hoop dat je slaagt teske, dat gun ik je echt! Ik Heb echt respect voor je dat je op zo’n jonge leeftijd doet en dan ook nog met die examens/school dingen erbij. You gooo girl!

 • Antwoorden Liliane 30 mei 2012 om 13:16

  Heel fijn om dit te lezen Teske. Krijg zo een goed idee van waar je nu staat.
  Fijn dat je nu waarschijnlijk klaar bent met school!
  Stiekem ben ik ook zo iemand die wel eens verlangd naar haar middelbare schooltijd. Niet zozeer vanwege de school, maar meer om de zorgeloosheid en alle nieuwe dingen die ik toen ontdekte en de hechte band die je toen met je vrienden had en de lol die je met ze schopte, je zat immers hele dagen met ze in hetzelfde lokaal.
  Nou moet ik zeggen dat ik daar natuurlijk een hoop andere dingen voor terug gekregen heb dus erg missen doe ik het ook weer niet. Maar soms zie je die groepjes kids voorbij fietsen en dan denk je daar toch even aan terug ;)

 • Antwoorden Tedje 30 mei 2012 om 13:14

  Ik hoop dat je slaagt!! Echt waar, zakken lijkt me echt niks. Ik ben heel benieuwd wat je de komende tijd allemaal gaat doen. Ik vind filmpjes het allerleukste dus die mogen wat mij betreft blijven :)

 • Antwoorden Rachel 30 mei 2012 om 13:11

  Ik hoop dat je slaagt en een super leuk jaar krijgt om allemaal leuke dingen te doen en nog meer tijd aan je blog te besteden <3.

 • Antwoorden Femke 30 mei 2012 om 13:05

  heey Teske
  super dat je een goed gevoel over je examens
  wil je weer beginnen aan je project creatief??
  liefs femke

 • Antwoorden Fien 30 mei 2012 om 13:05

  Leuk geschreven! Wat fijn dat je nu vrij bent, ik moet nog 2 of 3 jaar, dat hangt er van af of ik HAVO of VWO ga doen, in de 4e. Ik ga CM profiel doen en heb er opzich wel zin in, maar ik zou ook blij zijn als ik klaar ben met school. Ik verheug me op je nieuwe ideen (: Ik heb niet echt veel suggesties, want ik vind wat je nu post meestal super leuk. Aan mij heb je dus niets, haha! Ga gewoon zo door! Ik vind trouwens de columns wel heel leuk (:
  Liefs

 • Reageer