Vieze vuile gothic.

17 april 2012

“Jeetje, wat ben jij opgeknapt!” Wat mijn moeder te horen kreeg nadat zij een nieuwe bril met groot roze montuur had aangeschaft kreeg ik ook te horen toen ik laatst iemand van ‘vroeger’ tegenkwam. “Je ziet er veel beter uit dan eerst!” kwam zelfs uit de mond van diegene, en ik weet dat het lief bedoeld is en zonder enige kwade bedoelingen. Voor haar klonk het vast als een compliment, maar voor mij klonk het toch echt als een belediging.

Ik ben veranderd, dat weet ik zelf ook wel. Ik voel me fijner bij hoe ik er nu uitzie, omdat ik vroeger een hele andere stijl had die me nu niet meer zo aantrekt. Ik kleedde me in wijde broeken, wijde truien en mijn haar hing plat langs m’n gezicht. Zoals ik al weleens eerder heb gezegd was ik gewoon een beetje een jongetje. Ik vind dat ik hier zelf over mag oordelen, omdat ik hier over mezelf praat. Ik mag zeggen dat ik er misschien soms niet uitzag, maar wat diegene van vroeger dus eigenlijk bedoelde toen ze me dat ‘compliment’ gaf was dat ik er vroeger niet leuk uitzag. Dat deed een beetje pijn.

20120417-023506 PM.jpg

Ik ben gepest op de basisschool vanwege mijn kleding. Ik was een vieze gothic die op moest rotten en dat ik vegetariër was was al helemaal raar in het fucking kortzichtige dorpje waar ik woon. Een jongen uit mijn klas mailde me dat hij nog een paar dode geiten voor me had en ik mocht niet op het pleintje van de groep achters, omdat ik ze anders aan zou steken met mijn virus. En waarom? Door mijn voorkeur van kleding en levensstijl.

We hebben het hier over kinderen van een jaar of 11/12 en dat vind ik nog het ergst. Je krijgt er tegenwoordig zo ontzettend veel mee te maken terwijl er ook heel veel mee gedaan word door organisaties. Toch wordt er nog dagelijks gepest en ook ik krijg regelmatig maitjes van meiden die er mee moeten kampen en mij vragen om advies. Dat vind ik iets moeilijks, want ik heb het grotendeels genegeerd, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Op het moment zelf dat ik gepest werd had ik er eigenlijk niet enorm veel last van, maar nu, 5 jaar later, merk ik dat het toch wat met me heeft gedaan. Als ik door mijn dorp fiets gaan constant de woorden “Laat ik alsjeblieft niemand van mijn oude school tegenkomen” door mijn hoofd, puur doordat ik niet weet hoe ik me moet gedragen of wat ik moet zeggen. Je zou denken dat ik wel beter weet en dat ik nu ik hele lieve en leuke lezeressen heb schijt zou hebben aan dat soort situaties, maar dat heb ik niet. In dat opzicht ben ik nog steeds een bang, klein muisje en ik hoop dat dat nog eens veranderd. Tot die tijd kom ik eigenlijk liever niet op het dorp. Toen ik het hier met mijn vriend over had dit weekend kreeg ik even een brok in mijn keel, omdat het me toch wel heel gedaan heeft, al heb ik er misschien niet dagelijks last van. Voor de rest ben ik soms wel verlegen, maar over het algemeen ben ik een best zelfverzekerd meisje, met uitzondering van de hierboven genoemde situatie dan.

Mijn situatie was nog niet extreem, maar er zijn jongeren die echt elke dag weer de grond in worden getrapt en ik kan me niet voorstellen hoe erg die gevolgen moeten zijn. Bij mij was het om kledingstijl, bij anderen is het om seksuele voorkeur of zelfs door lichaamsomvang, om het zo maar even te zeggen. Je hebt ook nog kinderen die zonder bepaalde reden worden gepest, omdat ze gewoon een makkelijk slachtoffer zijn.

Ik weet niet precies wat ik wilde zeggen met deze blogpost, maar het voornaamste wat ik wil overbrengen is dat het vreselijk is wat er nog steeds gebeurd. Ik wil niet slecht over jullie denken, maar het kan niet anders dat er tussen de 6000 bezoekers die ik elke dag heb geeneen pester zit en het aantal gepeste mensen is waarschijnlijk nog vele malen groter.

Doe je verhaal, want vertellen lucht op. Praten helpt echt, en al is het eng of beschamend, woorden uitspreken of desnoods zoals ik opschrijven werken.

Mensen zouden niet zoveel waarde moeten hechten aan uiterlijk of levenswijze van anderen, maar elkaar gewoon liefhebben en niet zo snel oordelen. That’s all I can say.

244 reacties

 • Antwoorden Hopseflops 19 april 2017 om 09:22

  Een enorm late reactie, maar ik herken mezelf hier zo erg in. :( Ik werd op de basisschool én op het vmbo en daarna nog de havo gepest. De redenen waren altijd wel anders, eerst vanwege mijn dyscalculie, later omdat ze me zogenaamd dik vonden en daarna omdat ik anorexia had ontwikkeld. Op het vmbo werd ik gothic, later is dat ‘bijgeschaafd’ naar metalliefhebster. Ik draag nu nog altijd het liefst zwarte kleding, maar niet meer die extreme outfits zoals op het vmbo. Op de havo werd ik vegetariër, dat was ook weer een reden om over me te roddelen. Uiteindelijk ben ik in 2012 ingestort, kreeg een heftige sociale fobie, ptss en daardoor ook nog eens heftige paniekaanvallen. Durfde het huis bijna 3 jaar niet uit, zat als een bang vogeltje binnen, totdat ik in deeltijdtherapie ben gegaan en daar gemerkt heb dat heus niet iedereen een hekel aan me had, dat er ook echt wel aardige mensen bestaan. Nu gaat het beter, maar een studie of betaald werk zit er nog steeds niet in. Kan niet meer tegen teveel stress, dan ga ik hyperventileren. Ben vrijwilligerswerk gaan doen. Ik woon nog wel in mijn geboortedorp, het is een mooi dorp, maar de mensen, vooral leeftijdsgenoten die niet op kamers zijn gegaan, die er nu nog wonen kijken me nog steeds aan alsof ik iets verkeerds heb gedaan of negeren me, tegen iemand die vlak achter me loopt of fietst wordt vrolijk hallo gezegd, tegen mij alsof ik lucht ben.

 • Antwoorden undd 30 april 2015 om 20:19

  je verhaal klopt niet ,, hoe kan een meisje/jonge van 11/12 jaar gothic zijn het is te klein hoor zoek info over gothics voordat je domme dingen gaat zeggen over gothic dag :)

  • Antwoorden Anonymous 13 februari 2016 om 21:32

   Doe even normaal en toon respect ‘-_-

 • Antwoorden Maud 14 november 2014 om 17:18

  Ik hierom het Sophie Lancaster Foundation ook zo belangrijk

 • Antwoorden een meisje 27 januari 2013 om 19:59

  lieve teske,
  ik snap precies hoe je je voelt, ben zelf ook gepest. Ik ben op de basisschool zo´n 4-5 jaar gepest. Ik weet nog steeds niet waarom ze mij peste. Waarschijnlijk was ik een makkelijk slachtoffer.

  Ik ben door zo ongeveer de hele klas gepest. Ik werd “onzichtbaar” gepest. Ze pestte me zo dat de leraar het niet zag en er dus ook niks aan kon doen. Ze sloten me buiten en roddelden over me. Als ik iets wou vertellen praatten ze door me heen en negeerde ze me. Ik heb nooit echt mezelf kunnen zijn op school. Ik had 2 vriendinnen gemaakt die er ook niet echt bij hoorde, maar in het laatste jaar van de basisschool lieten zelfs zij me in de steek. Ze negeerde me, lachte me uit en deden ontzettend lullig. Ik voelde me ontzettend alleen, had het gevoel dat er niemand van mij hield. Ik heb het aan mijn meester toen vertelt maar die zei dat het meidengedoe was en heeft me niet geholpen. Omdat ik te erg onzeker was ben ik 1 1/2 jaar in therapie geweest. Als er mensen zijn die dit herkennen raad ik ze zeker aan om dat ook te doen. Het helpt je echt!

  Ik ben alleen naar de middelbare school gegaan. Om een nieuwe start te maken. Geen mensen die alles van mij wisten en dat tegen me konden gebruiken. Heerlijk.

  Maar sinds ik in de 2e zit zit ik weer niet lekker in mijn vel. Ik voel me weer heel onzeker en heb het gevoel dat ik mezelf niet kan zijn. Ook zijn er weer mensen die lullig tegen me doen. Ze zeggen lullige dingen. Onderandere over mijn blog. Het is minder dan op de basisschool maar het is toch ontzettend vervelend. Door het pesten heb ik een soort muur om mezelf heen gebouwd. Niemand op school weet wie ik echt ben. Ik vertel geen persoonlijke dingen en val niet zo op. Eigenlijk weet niemand wie ik echt ben.

  XX

 • Antwoorden nanet 19 januari 2013 om 00:05

  Bij mij was het omdat ik geen merkkleren draag. dat is mijn hele basisschooltijd zo geweest. en ik durfde niet te veranderen. Ik was dat trutje, dat haar moeders zelfgemaakte kleren mooi vond. Dat anorexiakind dat in plaats van elke pauze 4 chocolade koekjes naar binnen te werken gewoon 3 maaltijden at. Maar ja, dat zien ze niet. Ik dacht toen inderdaad niet dat ik er heel veel last van had, maar nu ben ik 14, en ik merk dat het me gevormd heeft tot wie ik ben. Ik ben opstandiger, wantrouwiger, maar ook sterker minder onzeker en heb ondertussen lekker schijt aan alles en iedereen wat mij en mijn kledingstijl niet leuk vind.

  Toen ik op de middelbare kwam, stopte het onmiddellijk. Ik was verlost van die 2 meiden die altijd op me zaten te zeiken. Ik kon eindelijk mezelf zijn zonder dat iemand daar toestemming voor moest geven. Op de middelbare wordt anders zijn gewaardeerd door veel leerlingen en docenten. Ik ben niet populair. En daar ben ik blij om. Al die popi-jopies lopen maar cool te doen met al die uggs en bontkragen waarmee ze echt lekker orgineel zijn. Ik vind het goed zoals het nu is, Ik voel me heel vrij hier. Bij mij is het goed uitgepakt en ben ik op een (vind ik) positieve manier veranderd.

  Ik zie ze nog af en toe als ze naar school fietsen. Ze doen niks meer, ik denk dat dat komt doordat mijn houding is veranderd. ook ben ik bij een psycholoog geweest, dat heeft me ook heel erg geholpen. Ik heb echt mazzel gehad met de afloop.

  Ik vind het heel fijn dat zoveel mensen de kans krijgen om hun verhaal te doen, bedankt daarvoor Teske. Jij komt er wel. Eigenlijk ben je al heel ver, en daar heb ik heel veel respect voor. Jij verdient een happy ending.

  Kus Rebel

 • Antwoorden Vera. 30 juni 2012 om 20:31

  Teske, we staan altijd achter je.<3

 • Antwoorden Roosje 22 juni 2012 om 17:51

  Het is heel erg dapper dat je hier over durft te schrijven. En ik herken veel van wat je zegt. Kijk nu eens. Je hebt de wereld zogezegd aan je voeten!! Wie is de laatste die lacht? JIJ! Want het mooie van alles is, dat je er sterker door bent geworden.

  Ik ben zelf ook gepest..en het is iets wat je toch altijd een beetje met je meedraagt..maar

  What doesn’t kill you makes you stronger..en dat is een waarheid als een koe.

  Teske..You rock, en laat iemand dat maar eens ontkennen!

 • Antwoorden Sara 26 mei 2012 om 17:28

  goed dat je hier iets over schrijft!!!
  xx♥

 • Antwoorden Leyla 6 mei 2012 om 00:39

  Dat gedachte dat jij hebt van hope dat je niemand tegen komt van je oude school heb ik ook helaas en snap je helemaal :((

 • Antwoorden Romy 30 april 2012 om 23:13

  Goed dat je hier iets over schrijft! Knap hoe je het hebt verwoord!
  Zelf ben ik heel erg gepest, omdat ik iets dikker was dan anderen. Ik had wat meer babyvet om mijn gezicht en was erg mollig. Ik hoorde er niet bij, mocht nooit meedoen en niemand wilde naast me zitten. Dat haalt je zelfvertrouwen al flink naar beneden. Dit heeft er zelfs voor gezorgt dat ik met faalangst te kampen kreeg.
  Nu zit ik voor de tweede keer in de 4e klas en het is nu sinds een jaar of 2 a 3 jaar afgelopen en ik merk dat mijn zelfvertrouwen wat meer gestegen is. Ik ben niet meer het mollige meisje, maar gewoon een meisje dat een normaal postuur heeft. Maar toch voel je gewoon wat het met je heeft gedaan. Ik durf nog steeds niet voor een klas te staan, terwijl ik toch veranderd ben. Vreselijk!

 • Antwoorden Celeste 27 april 2012 om 18:06

  Echt heel dapper van je dat je hier iets over hebt geschreven! :)

 • Antwoorden Renee 25 april 2012 om 16:23

  Teske
  Ik ben vroeger ook gepest en het gaat nog door ik hoop dat ik net zo zelfverzekerde uitstraling heb als jou als ik wat ouder ben. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat jij gepest werd.
  Ik hoop dat je gewoon weer door het dorp heen durft.

  Xoxo

 • Antwoorden margot 25 april 2012 om 15:13

  Het grote voordeel als die idioten je zitten te koeieren is dat je altijd verbaast bent als iemand wel aardig tegen je is en hem (of haar) eigenlijk alleen maar wilt bedanken :) Ik ben 12 jaar lang gepest, toen heb ik het wel gezien, ben naar Nederland verhuist, en verbaas me nog iedere dag over het feit dat ik nu een hechte vriendenclub heb na 6 maanden :)
  Ik begrijp heel erg jouw probleem, geen zorgen, gewoon een bom op je vorige school gooien, dan heb je er geen last meer van (:
  Liefs,
  Margot

 • Antwoorden lana 24 april 2012 om 19:30

  Hoi,
  Een tijdje geleden toen ik op je blog wat rond keek dacht ik van zij heeft echt alles mee en ze heeft een vriend en veel vriendinnen en vond ik je een beetje opschepperig. maar nu ik dit lees denk ik er wel anders over.
  ik vind pesten vreselijk, op de basisschool werd ik bijna nooit gepest en had ik veel vrienden maar op de middelbare waar ik nu op zit wel en heb ik bijna geen vrienden. ik voel me best wel vaak kut en nu ik weet dat jij dat ook heb gehad voel ik me ineens minder alleen…

 • Antwoorden Floor Daasvand 24 april 2012 om 18:53

  Ik ben ook veel gepest vanwege mijn kledingstyle vooral omdat ik eerst nog heel erg zoekende was. Ze konden het blijkbaar niet hebben dat ik anders durfde te zijn dan de grote massa. Uiteindelijk begonnen mensen te merken dat ik er schijt aan kreeg en toch niet ging veranderen en kreeg ik steeds meer respect. . De meeste mensen uit de omgeving mogen me nog steeds niet, maar mensen van buitenaf vinden me (blijkbaar) helemaal geweldig want er zijn steeds meer mensen die me willen ontmoeten enso n_n Ik weet wie ik wel kan vertrouwen want ik heb een stel hele lieve vrienden die alles voor me betekenen. De meeste zijn net zoals ik emo/scene maar daarnaast heb ik ook nog een paar vrienden van de jongere jaren van de basisschool met wie ik nog steeds omga (:

  Tip voor degenen die gepest worden: gewoon door blijven gaan met wat je zelf leuk vind. Laat zien dat je niet veranderd voor die sneue mensen want stiekem zijn ze gewoon jaloers. :’D

 • Antwoorden Marlou 24 april 2012 om 14:37

  Heel mooi gezegd, echt waar. Ik vind het stoer dat je zo over zulke persoonlijke dingen kunt schrijven en dat op het internet durft te zetten. Ik zou niet zeggen dat ik gepest ben want dat is toch wel wat erger, maar ik heb en voel me nog steeds, vaak erg buitengesloten omdat ik een introvert meisje ben dat vreemde mensen altijd een beetje eng vindt. In groepen ben ik niet handig, ik vind vriendschappen waardevol als ik mensen echt goed ken en weet dat ze er voor me zullen zijn. In groepen op school heb je dat vaak niet, iedereen heeft zijn gesloten groep waar niemand ”bij mag”. Dit vind ik jammer.

 • Antwoorden morris 24 april 2012 om 00:35

  Ik ben zelf ook gepest op basisschool omdat ik ook in een kortzichtig dorpje woonde. Nu ben ik er net achter gekomen dat ik bi ben. En ik zit nu in de 3de. Met nogsteeds kortzichtige personen.

 • Antwoorden Susan 21 april 2012 om 23:47

  Zooooo herkenbaar. En zelfs als je dan in de norm ”normaal” geplaatst kunt worden, kijken ze je nog niet aan. Gelukkig zijn we niet afhankelijk van de wereld :)

 • Antwoorden Jessy 21 april 2012 om 17:28

  Teske.
  ik vind het heel fijn datje dit zegt.
  ik heb een vriend gehad die ”emo” is en die is zelf zo erg gepest dat hij helaas nu in een inrichitng zit na een zelfmoord poging. ik vind het heel stoer van jou om te zeggen dat pesten zwak is.
  Ga zo door (:

  xxjessy

  • Antwoorden khadija 2 juli 2012 om 15:47

   wat zielig hopelijk gaat het beter met hem/haar

 • Antwoorden Melene 21 april 2012 om 00:01

  Ik lees je blogs zo en nu en ben over het algemeen een lurker, maar ik vond deze post best heftig dat ik gewoon even moest reageren. Ik vind het echt knap dat je hier iets over heb geschreven, want ik kan me hierin terug vinden, omdat ik ook gepest ben. Alleen praat ik er niet graag over en dat jij over schrijft om een goede boodschap over te brengen vind ik gewoon heel stoer!

 • Antwoorden Isaa 20 april 2012 om 19:52

  Teske,

  ik vind dit één van je mooiste post,
  ik werd zelf gepest en word nog regelmatig uitgescholden ik haatte mijn leven…
  en was lange tijd depresief.
  alleen maar door die paar mensen die je hele leven dan verzieken en alleen maar door mijn bepaalde kleding stijl..
  het is nu bijna opgelost maar het meeste wat me laat leven is mijn vriend…
  het klinkt heel raar en overdreven maar het is echt …

  maar teske je hebt een top blog
  xoxo<3

 • Antwoorden Layla 20 april 2012 om 19:29

  Mooi geschreven teske, knap dat je hier zo over durft te praten!

 • Antwoorden Jenn 19 april 2012 om 21:37

  Ik werd op de basisschool gepest omdat ik op een jongen leek en chinees ben -.-
  maarja, ik zit nu allang op de middelbare school en word gelukkig niet meer gepest :).
  Ik zie er nu ook heel anders uit, veel meisjeslijker( is dat een woord?:p) en zelfverzekerder.
  maar echt, pesten is zó idioot. Sommige kinderen komen zelfs huilend thuis iedere dag..
  helaas ik weet zelf wel dat het nooit zal ophouden omdat er altijd wel van die kakkers zijn die stoer proberen te doen.

 • Antwoorden Rimke 19 april 2012 om 17:15

  Het enige wat ik hier over kan zeggen, goede post!

 • Antwoorden sanne 18 april 2012 om 22:52

  Ben op de basis school gepest in groep 8 stipte het en kwam ik weer bij mun beste vrienden in de klas … Nu zit ik op dr middelbare Word ik weer gepest niet geaccepteerd en moet al mun antwoorden van toetsen en huiswerk aan ze laten zien anders word ik uitgescholden voor hoer of motje ( geenw idee wat het is motje) ik doe gewoon mun best op school heb het veel te makkelijk en haal daardoor goede punten mun gym leraar vertrouw ik maar ik durf het niet te zeggen …. Maar hy merkt dat ik niet lekker in mun vel zit . Als dit school jaar voorby is ga ik naar een andere school heb geen zin meer om zo naar school te gaan ..het is een leuke school

  maar de kinderen zijn KUT

  XX Sanne

 • Antwoorden Fleur 18 april 2012 om 21:55

  Wauuw super geschreven zeg!
  Mensen moeten andere gewoon in hun waarde laten en respecteren hoe ze zijn.
  Helemaal gelijk heb je!
  Respect.

 • Antwoorden Michelle 18 april 2012 om 21:23

  Ik werd op de basisschool ook gepest, niet super erg zoals sommige meiden hier (waarvoor ik overigens heel veel respect heb) maar wel van die opmerkingen dat ik lelijk of dik was. Hierdoor werd ik heel onzeker en eigenlijk ben ik dat nu nog steeds. 2 jaar geleden ik bij de ‘populaire’ meisjes van de klas te horen doordat ik bevriend was met iemand die hierbij hoorde, het meisje waarmee ik bevriend was kreeg ruzie met de anderen omdat ze het niet meer leuk vond om bij hun te zien door de manier waarop zij zich gedroegen, het enige dat ze namelijk deden was andere mensen de grond in trappen en uitlachen. Ik had dit toen nog niet door en raakte dus bevriend met hun, ik ging er zelf ook een beetje aan meedoen omdat ik er anders ‘niet bij zou horen’ maar sinds een jaar trek ik bijna niet meer met hun op en met de minder ‘populaire’ mensen. En nu praten ze dus ook over mij achter mijn rug om, over dat ik ineens bevriend ben met andere mensen en zo. Maar ik vind het fijner zo, ik hoor liever bij mensen die niet populair zijn maar wel echt vriendinnen dan bij mensen die zich alleen maar stoer voelen door andere mensen de grond in te trappen. Ik zie nu nog steeds in mijn klas hoe deze meisjes (en nu ook een paar jongens) zich stoerder voelen dan de rest door kutopmerkingen te maken naar kinderen die misschien net iets anders zijn dan normaal en ik erger me er kapot aan. Laatst ben ik helemaal op ze uitgeflipt omdat ze een meisje aan het pesten waren om haar kleren, maar dit meisje haar gezin heeft niet zoveel geld dus ze kunnen ook niet zoveel kleren betalen. En toen zeiden ze ‘Nou ik vond het wel grappig’. Ik vind mensen die anders zijn júist leuk omdat ze anders zijn, ik erger me juist heel vaak aan dat mensen zo standaard zijn en niks meer durven omdat ze bang zijn dat ze dan uitgelachen worden. Gewoon doen en mensen die pesten doen het ook alleen omdat ze zelf onzeker zijn, dus eigenlijk ben jij gewoon beter dan zij. Er is een liedje dat ik vaak geluisterd heb van de Sugababes toen ik gepest werd, het heet Ugly, ik ben zelf niet zo’n fan van de Sugababes maar de tekst van dit liedje is echt heel mooi. Nogmaals respect voor alle meiden (en jongens) die gepest worden, jullie zijn allemaal prachtig en mooi en de mensen die pesten moeten gewoon hun mond houden, alsof zij zo mooi zijn. En praat er alsjeblieft met iemand over, dit helpt echt!

 • Antwoorden Sophia 18 april 2012 om 21:07

  Wauw, super mooi geschreven. Ik had nooit bij jou verwacht dat je was gepest!
  Op de basisschool werd ik ook een beetje gepest, tenminste, tot en met groep 7 was alles perfect, en groep 8 was dus minder. Ik werd uitgescholden voor ‘Konijn’ omdat ik toen een beetje lange voortanden had. Ook kauwgomtand werd ik genoemd en ik moest maar ‘Wortels gaan eten’ als ik iets zei. Ik ben best wel zelfverzekerd alleen op sommige momenten ook totaal niet. In het begin deed het me ook niet veel maar later vond ik het echt niet leuk meer. Ik ben naar mijn meester toegegaan en dan gingen het weer een paar weken goed, en dan weer een paar weken slecht. Gelukkig had ik supergoede vriendinnen en vriendin in de klas. Die jongens die me een beetje pestte waren ook aardig, maar op sommige momenten dus totaal niet. Tis jammer dat ik zo mijn basisschooltijd heb moeten afmaken, maarja, op de Middelbare waar ik nu op zit word ik niet gepest en heb ik het super leuk :)!
  dankje teske om dit te plaatsen!

 • Antwoorden vera 18 april 2012 om 20:56

  ik was op de basisschool precies zo, vergetarier, en goth achtig, maar toen appceteerden de mensen me nog wel. op de middelbare school ben ik daarna wel een hele tijd door een paar marrokaanse meisjes gepest. (niet dat ik daar wat tegen heb hoor) maar dat waren wel de bitches van de school. Een meisje heeft me toen ook een keer geslagen en sindsdien kom ik eigenlijk nooit meer in de stad uit angst voor hen. ook durf ik me niet meer te kleden zoals ik wil omdat ik bang ben dat ze me weer gaan pestten. Maar sinds een paar weken begin ik toch weer wat te worden zoals ik vroeger was, qua stijl en gedrag. en na het lezen van jouw bericht weet ik zeker dat ik weer helemaal mezelf ga worden! dankje teske!!

 • Antwoorden Mieke 18 april 2012 om 20:53

  Wauw Teske, dit artikel is echt geweldig.
  Wauw, wauw, wauw.
  Die mensen die pesten zijn zelf waarschijnlijk gewoon onzeker, of gewoon supersneu.
  Ik wou dat iedereen er mee op hield….

  x

 • Antwoorden evelien 18 april 2012 om 20:36

  Wauw . je hebt echt gelijk, super mooie post,echt.

 • Antwoorden Barbara 18 april 2012 om 18:56

  Echt knap dat je je verhaal vertelt,, ik ben vroeger ook erg gepest van de basisschool tot de 2e van de middelbare altijd schelden zeggen dat je lelijk bent raar enz,, dit ga je dan echt denkendaarna ben ik van klas en school veranderd omdat mijn middelbare vanaf 2e alleen TL was en ik had KL dus ik ben naar anders school gegaan,, een super klas en die klas heeft mij sterker gemaakt ook al was ik nog steeds bang en verlegen voor die jongens uit de 2e omdat die ook nog steeds bij mij op die school zaten.

  En toen moest ik voor mijn mbo opleiding naar Rotterdam en toen had ik zo iets van schijt aan iedereen ben zoals ik ben enz & mensen dit helpt ga je aub niks van anderen aantrekken dit haalt je eigen zelfbeeld zo naar beneden!

  Mijn vriendinnen En mijn lieve ouders hebben me zo geholpen ze vingen mij altijd op als ik het moeilijk had,, je moet gewoon echt erover praten het helpt!

  Iedereen is knap en mooi op zijn eigen manier en mensen om je heen laten je dit ook zien,, wees blij met de dingen die je hebt en laat die mensen maar praten ze weten zelf niet beter. Ik weet zeker dat ze het doen omdat ze zelf ook niet gepest willen worden.

 • Antwoorden Sammie 18 april 2012 om 17:49

  Wauw teske.. ik vind dit heel goed! En alle verhalen van andere meiden.. heb tranen in mijn ogen. Mensen kunnen elkaar zo veel pijn doen, niet normaal.

  Ik werd vroeger niet echt gepest maar ik had 1 sfeer bepaler in de klas. Zij kwam bij mij in groep 5 op school en bepaalde de leuke sfeer in de klas. Ze had iedereen in haar macht en ik was haar pispaaltje 3 jaar lang. Het rare was dat het ook mijn vriendin was… er was ook een meisje in mijn klas die erg werd gepest door dat meisje die sinds groep 5 bij ons op school zit.. toen vroeg ik aan haar: ‘Waarom pestte jullie haar altijd?’ ‘Nou, omdat ze ons shopt!’ ‘Maar waarom zou ze jullie schoppen? Hebben jullie dat er niet zelf naar gemaakt?’ Op dat moment hoorde ik er niet meer bij.. omdat ik het op nam voor de kinderen die gepest werden. Ik heb er geen spijt van dat ik dat heb gezegd.. het maakte me juist sterker. Ik ben er overheen, dat wel, maar wil het niet nog een x. Als ik de pester tegenkom op straat, maak ik soms een praatje met haar.
  Door al die shit van vroeger merk ik dat ik het nu moeilijk vind om vrienden te maken.. ook nu.. ik heb ‘ruzie’ met mijn vriendin omdat het niet meer is zoals het was. Ik zit er best mee en zij denk ik ook, nu ik er over nadenk krijg ik tranen in mijn ogen, het is gewoon kut. Ik mis haar zo. Ik hoop ook dat ze dit leest want ze kijkt ook best vaan op teskuh.nl . In de klas zeggen we niks meer tegen elkaar.. ik hang overal een beetje bij in de klas omdat ik mezelf ben: gek en gestoord. Ik wilde dat het anders was.
  Louise, ik mis je. :'(

 • Antwoorden Lonneke 18 april 2012 om 17:45

  Heel erg goed artikel! En ook zo herkenbaar. Ik werd op de basisschool gepest, en nu op de middelbare ook soms nog. Op de basisschool werd ik door een jongen gepest omdat mijn vader was overleden. Sloeg echt totaal nergens op, ben er echt nog steeds boos over. Het overlijden van mijn vader deed/doet al enorm veel pijn en om daar dan nog mee in de grond getrapt te worden… Later werd ik op de basisschool ook gepest omdat ik vriendinnen werd met een meisje wat gepest werd, ik vond het gewoon zielig voor haar. Nu, op de middelbare wordt ik ook nog wel eens gepest. De vorige jaren was het minder erg dan nu, maar het is er nog wel. En het doet ook wel pijn. Er is een heleboel gebeurt in mijn leven. Mijn vader was alcoholist en is dus overleden toen ik 5 was (aan een hersenbloeding). Dit heeft mij totaal veranderd, ik ben nooit een kind geweest. Ik ben er ook een beetje stiller door geworden, ik praat niet zo makkelijk mee over sommige dingen omdat ik met andere dingen in mijn hoofd zit. En daar wordt je dan wéér mee gepest. Terwijl mensen mijn verhaal niet weten. Een lange comment, maar fijn om even mijn verhaal kwijt te kunnen.

 • Antwoorden Yvonne 18 april 2012 om 17:43

  Ik ben zo blij dat ik van de middelbare school af ben :p
  Op het HBO gaat iedereen gewoon normaal met elkaar om, ik merk geen pestgedrag meer, superfijn :)

 • Antwoorden vera 18 april 2012 om 17:09

  Heel goed artikel teske!

 • Antwoorden Sabine 18 april 2012 om 16:24

  Ik herken mezelf hier best wel in. Ik woonde ook in een dorp en ben op de basisschool ook ‘gepest’. Ik weet niet of de meisjes het zelf ook als pesten zouden zien, maar iemand haar nieuwe witte schoenen vies maken door er met modder voeten op te stampen vind ik niet normaal en ook best wel ver gaan. Ik ben een paar jaar verhuist naar een stad en mensen zeiden een heel halfjaar lang dat ik echt ‘opbloeide’. Nu weet ik dat de meisjes gewoon jaloers waren dat ik wel dat ene shirt of die ene broek durfte te dragen en dat shirt simpelweg ook hád. Ik denk er niet meer dagelijks aan, maar heb wel faalangst er door gekregen, waar ik nu trouwens ook geen last meer van heb. Het gaat goed met mij! en de grootste pester wordt nu zelf gepest heb ik gehoord, dat zegt al genoeg.

 • Antwoorden fleur 18 april 2012 om 16:07

  kreeg een brok in mijn keel bij het lezen van deze post! Ik ben op de basisschool ook heel erg gepest en buiten gesloten, toen ben ik naar de middelbare school gegaan en werd ik niet meer gepest ik had een hele vrienden groep. Toen ik in de 2e zat ben ik meer met een meisje omgegaan die wel heel erg gepest werd. Zij is nu mijn hartsvriendin. Nu word ik ook weer gepest en mensen roepen nare dingen over mij maar dat kan me niks meer schelen. Omdat ik mijn hartsvriendin nooit in de steek ga laten door die pubers! Jij moet trots zijn dat je op deze leeftijd al zoveel berijkt hebt! Een blog 3 YouTube kanalen en een heleboel lezers en kijkers en zelfs fans! Ja want ik ben een grote fan van jou. Jij bent echt mijn voorbeeld<3

 • Antwoorden laura 18 april 2012 om 15:53

  hey teske zo’n mooie boodschap dankjewel!! :) ( vanaf nu zet ik geen knipogen in mijn reacties haha! xd
  ik ben ook gepest geweest, en ik denk dan ook dat iedereen dat wel is geweest. Superveel respect omdat je dit op
  het internet durft te zetten!
  xxx

 • Antwoorden Anne 18 april 2012 om 13:49

  Teske!
  Als eerste; facking veel respect dat je dit zo even op je blog zet met zoveel lezeressen. Ten tweede; Weet je Teske, ik vond zoals je er vroeger uit zag awesome, maar nu zie je er/ben je nog steeds heel erg awesome. Het maakt geen fuck uit hoe je eruit ziet. Je moet eruit zien en je kleden waar jij je goed bij voelt en hoe jij het leuk vindt.
  Ik kleed me ook wel eens ‘anders’, maar niet zo zeer in de gothic richting (hoewel ik dat eigenlijk ook heel erg tof vind), maar meer in de richting van lolita. Denk aan de schattige rokjes & de schattige accesoires in je haar enzo. Ik krijg d’r ook veel commentaar op, maar het maakt me niet zoveel uit. Ik heb mensen om me heen die het accepteren en wat de rest vindt boeit me niet.
  Ik vind je awesome. Hoe je er ook uitziet.
  Liefsx,
  Anne

 • Antwoorden Thirza 18 april 2012 om 12:42

  Hi Teske,
  Ik volg al een tijdje je blog maar heb nooit gereageerd, waarom weet ik eigenlijk niet.
  Misschien herken je mijn naam en weet je nog dat ik op dezelfde basisschool als jij heb gezeten, alleen dan een klas hoger geloof ik.
  Ik herinner je inderdaad zoals, zoals je zelf zegt, ‘de jongensachtige Teske’, maar ik heb ’t nooit gemerkt dat je gepest werd, maar dit komt denk ik omdat ik een klas hoger zat. Het grijpt me echt aan als ik lees dat je bang bent om iemand van je oude school tegen te komen, omdat je niet weet hoe je je moet gedragen of what 2 say.
  Het enige wat ik wil zeggen is dat ik echt enorm veel respect voor je heb wat betreft je blog. Het ziet er goed uit en je bent echt ver gekomen met 6000 lezeressen/volgers (hoe noem je zo iets?!)
  Je moet echt schijt hebben aan die pesters, wees trots op jezelf meid!
  Groetjes,
  Thirza

  ps. Dit moest ik gewoon even kwijt :)

  • Antwoorden Teske 18 april 2012 om 13:12

   Ik was eerlijk gezegd bang dat iemand van mijn oude school dit zou lezen, maar ik vind het wel heel lief dat je hier een reactie achterlaat. Ik weet ook dat ik er schijt aan moet hebben, maar dit zijn van die dingen die best diep zitten en waar ik zelf ook vanaf wil. Bedankt voor je berichtje :)

 • Antwoorden Bodine 18 april 2012 om 12:29

  wauw, dat je dit aan zoveel mensen durft te schrijven :o

 • Antwoorden Amber 18 april 2012 om 11:34

  Goed van je dat je dit geplaatst hebt! Veel mensen durven dat niet zo snel te doen, erg dapper!

  Xxx

 • Antwoorden Rachel 18 april 2012 om 09:04

  Pesten is gewoon stom, fout, NOT DONE!
  Ik ben vroeger ook gepest en waarom weet ik eigenlijk niet. Ik was een verlegen en onzeker meisje, ik zag er niet top uit. Ik was niet dik maar ook niet de slankste. Ze maakte altijd hele vervelende opmerkingen naar mij, gooide me in de bosjes waardoor me hele jas kapot was of negeerde me gewoon. Daarom trok ik altijd op met de docenten. Ik heb ook wel een leuke tijd gehad op de basisschool hoor, maar pesten is gewoon niet leuk.. Vooral toen mijn vader na 3 jaar ziekenhuis eindelijk thuis was maar in een scootmobile reed. Hij kwam mij altijd heel lief van school op halen, hij kon toch nooit meer werken. Dan stapte ik op de scootmobile en ging ik tussen zijn benen zitten en gingen we naar huis, geweldig vond ik het. Toch vonden klasgenoten het leuk om dan te roepen dat me opa op me stond te wachten, dat deed me best pijn.
  Ik snap echt niet waarom er gepest word, gewoon laf. Respecteer iedereen want we zijn allemaal uniek en dat is juist zo leuk.

 • Antwoorden Mariska 18 april 2012 om 08:38

  Wat knap dat je dit hebt geplaatst zeg. Zelf ben ik vroeger ook wel eens gepest. Ik was superverlegen en daarom werd ik vaak achterbaks genoemd. Maargoed, nu heb ik schijt aan dat soort mensen.
  Praten helpt inderdaad echt!

 • Antwoorden jelske 18 april 2012 om 08:30

  Wat knap dat je dit op je blog zet, heb ik respect voor!! liefs Jelske

 • Antwoorden Laura 18 april 2012 om 03:39

  Ik reageer meestal niet maar hier wou ik toch op reageren.
  Ik ben gelukkig nooit gepest vroeger, hooguit wat geplaag. Ook ben ik iemand die altijd voor degene opkwam die gepest werd. Ik had vroeger vriendinnetjes die pestte maar ik deed er nooit aan mee. Zelfs als kind kon ik het niet aanzien hoe iemand uitgelachen werd en die blik in hun ogen. Dat zorgde ervoor dat ik voor ze op kwam maar het stoppen lukte niet. ik bleef een kind. Ik had gelukkig ook vriendinnen die mij niet gingen pesten doordat ik voor die andere kinderen opkwam. Dat had het waarschijnlijk veel moeilijker gemaakt om voor ze op te komen
  Ik vind het super goed dat je hierover schrijft en het zo persoonlijk maakt. Ik denk dat je hier veel mensen mee kan helpen

 • Antwoorden Zina 18 april 2012 om 00:42

  Toevallig heb ik dit ook meegemaakt. Ik luisterde al vanaf mijn elfde naar Metal (nog steeds trouw aan gebleven) en droeg ik daarbij ook de “bijbehorende” kleding. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik gepest ben. Ik ben bedreigd met de dood, tot zwijn en dikkerd benoemd en heb zelfs wat trappen te verduren gehad. Ik ben altijd al anders gebleven… maakt niet uit wat iemand zei tegen mij. Ik ben uiteindelijk zelfs vriendinnen verloren, omdat zij het niet konden hebben hoe ik was. Het is grappig, want nu zie ik dit als een grote grap. Hoe triest de mensheid wel niet kan zijn en trots op hoe dicht ik bij mijzelf ben gebleven. Tuurlijk had ik het er vroeger erg zwaar mee, maar uiteindelijk kan je het verdraaien en jezelf er alleen maar sterk mee maken. Ik draag de kleding niet meer. Hier en daar een bandshirt en blijf altijd zwart dragen, maar nu op een vrouwelijke en fashionable manier. Ik ben nu zelfs een meisje van 20 die echt blij is met haar lichaam en vrij weinig te klagen heeft. Het hoeft geen littekens achter te laten. Echt niet. It takes time… a lot, maar zolang je echt maar bij jezelf blijft, dan komt alles goed.

  Ik hoop van harte dat iemand dit heeft gelezen en dat dit iemand kan inspireren!
  & Thanks Teske, dankzij jou kan ik even mijn ei kwijt ;D.

  Love, Zina

 • Antwoorden Joanne 18 april 2012 om 00:21

  Mooi artikel!
  Mag ik even zeggen dat ik het heel bijzonder vind dat er zoveel meisjes zijn die zo open hun verhaal vertellen. Wow! Dat zegt wel iets over jou en teskuh.nl hoor, dat ze zich dus blijkbaar hier op hun gemak voelen.
  Zelf denk ik trouwens dat het wel slijt, dat je het benauwd krijgt als je mensen van vroeger tegen kan komen, want ik had dat tot een aantal jaar geleden ook maar nu is het veel en veel minder. Sta erboven! Veel succes & plezier met je blog! :)

 • Antwoorden Linda 17 april 2012 om 23:05

  Hi teske,
  ik krijg al tranen aan me ogen als ik dit lees, vind het dapper van je dat je dit verteld. Zelf word ik nog regelmatig gepest en ik ben een meisje van bijna 20 en dit is al vanaf dat ik in groep 2/3 zit.

  ik vind je een hartstikke mooie meid! en je moet gewoon lekker zijn wie je wil zijn en iedereen gaat style changes door, de mensen die pesten zelf ook.

  Ik heb zelf ook dit meegemaakt en heb t nog steeds regelmatig, mijn jeugd is echt vreselijk geweest hierdoor en ik denk dat als ik niet gepest was geweest een heel ander persoon was geworden want wie ik nu ben, ben ik niet tevreden mee en dit komt allemaal door het pesten.. Die respectloze mensen hebben zelf echt niet door hoe hard je iemand kan kwetsen met ‘plaag’ opmerkingen, want dat denken ze vaak, dat ze alleen maar plagen. ik heb een keer meegemaakt dat een jongen die me vroeger bedreigde en peste omdat ik zo anders was, me wou zoenen en hij herkende me geen eens meer..

  Ik hoop echt dat als hier iemand is die ook gepest wordt dat je slim gaat zijn en het aan je ouders gaat vertellen en oplossingen gaat zoeken want daar wordt je veel beter van en ik snap nog steeds niet dat er echt van die respectloze,trieste en whatever mensen bestaan.

  Iedereen die dit leest, wees lekker jezelf daar ben jij het gelukkigst mee en daar gaat het om<3

 • Antwoorden Annemijn 17 april 2012 om 23:01

  Wauw! Goed dat je hierover schrijft. Een ”vriendin” van mij trapte mij ook nog wel eens de grond in, door tegen mensen te vertellen wat voor belachelijke kleding ik droeg.. Ben blij dat dat meisje geen vriendin meer van me is :)

 • Antwoorden emily 17 april 2012 om 22:43

  heeey teskuh,
  goed van je dat je erover praat. iedereen word in zijn leven een periode gepest. ook al lijkt met misschien van niet. maar het is vaak wel zo. goed van je dat je er over schrijft. je vind die stijl niet mooi die je toen droeg, maar misschien droeg je die juist wel om dat je gepest werd. wat ik iig nog even wou zeggen. degene die pesten zijn vaak mensen die of zelf gepest zijn of mensen die het later heel erg moeilijk gaan krijgen, omdat ze niet op een respectvolle manier met andere om kunnen gaan. jij kan met opgeheven hoofd door het dorp fietsen, want jij bent iemand en wie zijn zij…..
  liefsz em

 • Antwoorden Melissa 17 april 2012 om 22:20

  ik ben ook gepest. in de kleuterklas, klinkt stom maar ookal was ik zo klein het deed wel pijn.
  ik ben nooit dun geweest en zat en zit nu ook bij alleen maar hele dunne mensen in de klas, een meisje begon dag in dag uit te vertellen dat ik dik was. ookal was ik zo klein, ik wist heus wel waar ze het over had..
  ook nu krijg ik nog wel eens ‘voor de grap’ opmerkingen dat ik dik ben, daarachteraan wel gelijk sorry omdat ze wel zien dat ik `t niet grappig kan opvatten. hierdoor ben en blijf ik heel onzeker. doordat ik sinds een tijd ben gaan bloggen is dat al een stukje minder geworden! ik kan daar goed mezelf zijn en krijg leuke reacties, gewoon om wie ik ben. om wie ik ben bedoel ik een steviger meisje met een andere kledingstijl!
  xxxxxx’

 • Antwoorden Eline 17 april 2012 om 22:17

  Super dat je dit geschreven hebt, dat vergt veel lef!
  Op de basisschool werd ik ook gepest, en sommige mensen zie ik nog dagelijks. Zij pesten gelukkig niet meer, maar ik blijf een raar gevoel bij ze houden.
  Mijn oude basisschool (de Joh. Calvijnschool aan de W. de Zwijgersingel in Gouda, misschien ben je er weleens langs gefietst) ligt op het moment in puin. Aan de ene kant vind ik dat erg omdat ik daar mijn beste vriendin leerde kennen, maar aan de andere kant is het heerlijk; omdat ik dat verleden nu echt helemaal los moet en kan laten!

 • Antwoorden Ester 17 april 2012 om 22:03

  Wat een mooie en openhartige blogpost. Ik waardeer jou daar heel erg om, omdat je zo eerlijk en open durft te zijn. Ik herken er ook veel in. Toevallig kreeg ik een tijdje geleden van een chauffeur die mijn pasje moest hebben nog de opmerking ‘Nou, je ziet er nu toch een stuk beter uit’, nadat hij een paar seconden naar de foto gestaard had. De bewuste foto is inderdaad niet mijn beste, ik schaam me er ook voor. Ik was een heel stuk dikker, had een ‘plofkop’ en heel kort haar. Het voelt inderdaad een beetje dubbel om zo’n opmerking te krijgen, je weet dat je er nu beter uitziet, maar het is toch weer een bevestiging dat je er jaren geleden ‘niet uitzag’.

  Ook het ongegeneerd en kort door de bocht afkraken van anderen vind ik vreselijk. Ik ben er mijn hele leven al de dupe van en ik weet tot op de dag van vandaag nog steeds niet waardoor het komt. Zelfs nu ik 37 ben word ik nog regelmatig uitgescholden door jongeren, net zoals dat ook al het geval was toen ik 25 was, of 15. Ik heb een eigen kledingstijl (die overigens niet heel extreem is) en ik heb een visuele handicap waardoor mijn houding misschien wat anders is. Ook heb ik apart haar wat de meesten wel opvalt. Maar dat geeft mensen (jongeren) nog geen excuus om je ongegeneerd te beledigen.

  Het zou wat zijn als iedereen op die manier gedwongen werd maar hetzelfde aan te trekken als anderen en op die manier ‘onzichtbaar’ te worden. Daar zet ik me tegen af. Inmiddels kan ik er redelijk goed mee omgaan, ik werd op school ook altijd al heel erg gepest en ook toen wist ik niet waarom, nu weet ik het nog steeds niet, maar hoe vervelend het ook is. Je went eraan. Ik zou iedereen die dit soort dingen ook ervaart kunnen aanraden gewoon jezelf te blijven, proberen erboven te staan. Jezelf niet aan te passen omdat je dan misschien minder gepest of uitgescholden wordt. Veel mensen kunnen er niet tegen als anderen er bewust voor kiezen anders te zijn, omdat dat benadrukt dat ze zelf vaak erg onzeker zijn en de dingen die jij doet of draagt niet zouden durven, daar zetten ze zich tegen af.

  Thumbs op voor jou in elk geval, ik hou echt van je blog, ondanks dat ik waarschijnlijk zo’n beetje de oudste volger ben :)

 • Antwoorden Sandra 17 april 2012 om 21:53

  echt knap dat je dit allemaal vertelt!

 • Antwoorden Anoniem 17 april 2012 om 21:52

  Pesten is het ergste wat er is. Het kan iemand zo veel pijn doen en diegene kan daar nog jaren lang mee zitten. Ik ben zelf ook jaren gepest zonder reden. Dit begon op de basisschool tot de 3e klas van de middelbare, in de 3e was het pesten zo erg geworden dat ik gestopt was met school. Ik werd elke dag opgewacht na school, in de school werden foto’s van mij opgehangen met daarbij allemaal lelijke woorden (ik zet ze er maar niet bij, ik weet niet hoe jong de lezeressen hier zijn, maar bedenk maar gewoon de ergste woorden die je kunt verzinnen) als ik met de trein of bus naar school ging kwamen ze altijd naast me zitten en gingen ze me uitschelden terwijl heel de trein vol zat. In de stad werd ik altijd nageroepen als hoer en slet (en dat dan door iemand die je niet eens kent).. op alle plekken waar ik kwam in mijn stad werd ik nagekeken en uitgelachen. En ik probeerde me altijd maar sterk te houden, maar vanbinnen huilde ik en wilde het allerliefst dood zijn. Op een duur heb ik dat ook geprobeerd maar mijn broertje heeft me daar van weerhouden. Misschien maar beter ook, want door al de woede vanbinnen besefte ik niet meer hoeveel pijn ik daar mijn familie mee zou doen. Nou ondertussen ben ik 21 ik ben een stil en verlegen meisje geworden, kan slecht vrienden maken, en kan bijna niemand meer vertrouwen. Ik hoop dat het nog goed met mij gaat komen. Moet je nagaan het is nu ondertussen 4 a 5 jaar geleden, ik ben nu 21 en vind het nog steeds heel moeilijk als ik er aan terug denk. Daarom.. begin ajb nooit met pesten! Sorry voor mijn lange verhaal maar dit moest er even uit. Mooi onderwerp teske :) X Anoniem

 • Antwoorden Amber 17 april 2012 om 21:47

  Herkenbaar….. iemand die mij vroeger het leven zuur maakte zei een paar jaar terug tegen me ‘we moeten eens afspreken! Ik was vroeger echt niet te genieten, hahaha’ of zoiets… Ik dacht alleen maar; door jou heb ik wel zo’n rottijd op school gehad en me nooit echt thuis gevoeld, dus nee, dank je….’
  Ik snap niet waar het vandaan komt, dat pesten, maar dat komt vast omdat ik het zelf nooit heb gedaan en ook niet zal doen. Ik denk ook wel een beetje dat het eraan ligt uit wat voor gezin je komt, als ik zo terug kijk naar die tijd, maar het blijft jammer dat ze geen benul hebben van wat ze een ander aandoen en dat velen er de rest van hun leven moeite mee hebben. Ik loop nog steeds om als ik ergens een groepje jongeren zie staan, ik word er doodsbang van, gewoon door wat er in die tijd is gebeurd ook al is dat bijna 14 jaar geleden…. :(

 • Antwoorden Ellen 17 april 2012 om 21:38

  ik word nu nog altijd gepest omdat ik een andere kijk heb op alles..
  eerst probeerde ik me te veranderen maar dat maakte het alleen maar erger
  nu heb ik geleerd dat ik altijd trouw aan mezelf moet blijven en het me niet meer aantrekken
  maar er zal wel nog altijd een pijn blijven en angst!
  mensen snappen gewoon niet dat je iemand ‘brandmerkt voor heel haar/zijn leven!’ en das zo jammer :(

  ik vond dit een werkelijk dapper artikel want je propt het niet op! <3
  je bent in mijn ogen nu toch wel een sterke meid <3!

 • Antwoorden Jennifer 17 april 2012 om 21:30

  Hele goede blogpost dit, zelf word ik ook soms nog een beetje gepest, en ik heb er gewoon schijt aan.
  Misschien gaat het sommige mensen eens aan het denken zetten <3 xx

 • Antwoorden Nannick 17 april 2012 om 21:25

  Heel goed artikel ;D Goed dat je hier over schrijft! Teske je bent een geweldige meid met een hele leuke persoonlijkheid, het maakt niet uit hoe je eruit ziet. Je bent lief (:

 • Antwoorden Gerrianne 17 april 2012 om 21:19

  Heel interessant om dit zo te lezen. Het zegt zoveel meer over je! Knap, dat je dit kwijt durft hier, nu! Vorig jaar werdt er altijd over mij geroddeld, niet gepest, maar geroddeld. Ik wou altijd maar, dat ze het in mijn gezicht gingen zeggen. Waarover, is een te lang verhaal, maar mensen moeten weten wat ze doen! De wereld wordt steeds harder & je wordt steeds sneller de grond ingetrapt.

 • Antwoorden Jessica 17 april 2012 om 21:13

  Bam. Ik herken dit heel goed.

 • Antwoorden annoniem 17 april 2012 om 20:57

  Ik word gepest. Mijn hele klas doet eraan mee, het lijkt wel alsof ik de mislukking van de klas ben. Ik heb geen talent. Zij allemaal wel. Ik durf niet in het openbaar te komen. Ik ben zo bang. Ik als ik op school aankom of in het winkelcentrum loop krijg ik het benauwd. Het voelt alsof iedereen naar me kijkt en denkt: “Wat een dom meisje. Zo lelijk. Zo dom. Wat een loser.” En nog zoveel meer. Ik durf er niet over te praten. Niet met m’n ouders, niet met m’n vriendinnen. Zelfs niet met men allerbeste vriendin die ik nu al drie jaar ken. Ik kan het niet. Mensen lachen me uit omdat ik geen make-up draag. Omdat ik niet veel praat. Omdat ik me ook in donkere kleuren kleed. Gewoon, ze pesten me ook gewoon omdat ik zo zwak ben. Ik word al m’n hele leven gepest. Zonder dat iemand dat door heeft. Het voelt alsof niemand weet wie ik ben. Alsof ze gewoon m’n naam weten -meestal weten ze dat zelfs niet- en me voor de rest niet kennen. Ik ben twaalf jaar oud trouwens. Ik ben zo bang. Zo verlegen. Mij zie je niet zo gauw iets zeggen. Ik praat gewoon niet graag. Dit is de eerste keer dat ik dit schrijf. Ik ben ook gewoon bang van m’n eigen gedachten. Het voelt -en het is zo- alsof ik niet waard ben om een mens te zijn. Alsof het niemand wat kan schelen dat ik dit voel. Dankje Teske dat we ons verhaal bij jou kunnen uitstorten. Thanx<3

  • Antwoorden Tal 18 april 2012 om 19:10

   Krijg tranen in mijn ogen van jouw verhaal. Meisje, neem je ouders in vertrouwen, als je met iemand praat zal het je misschien zo opluchten! Ik heb in jouw schoenen gestaan, ben nu 25 jaar, maar ik weet hoe verschrikkelijk dat voelt en hoe moeilijk het is om er tegenin te gaan. Vooral als de hele klas jou moet hebben en je van nature al verlegen en terughoudend bent!

   Dikke knuffel voor jou, ik hoop echt dat er een dag komt dat jij jezelf in de spiegel aan kan kijken en oprecht voelt: ik mag er zijn. Want je mag er zijn, meid. Je bent het waard!

 • Antwoorden sabine 17 april 2012 om 20:55

  Ik heb echt respect voor deze post (a)

  Teske, een ding weet ik zeker. Nobody’s perfect.

  en beste pester:
  als je daar soms problemen mee hebt kan je beter eerst naar jezelf kijken. Want nee, ook jij bent niet perfect.

  Ik vind de post supermooi en knap dat je dit erop durft te zetten. Ik ken je dan niet persoonlijk… maar als ik jou zou kennen zou ik smeken om met jou om te mogen gaan :)

  Xx

 • Antwoorden Charlotte & Gilles 17 april 2012 om 20:54

  Volgens mij is iedereen wel eens een keer gepest geweest. Zelfs de pesters zijn ooit eens gepest geweest en doen dit uit wraak. Ik HAAT pesten echt zo hard, wanneer stopt dat eigenlijk?
  We leven in f*cking 2012 ! Als je jezelf nog niet eens kan zijn in deze maatschappij? Iedereen is anders en iedereen moet dat respecteren, als iedereen nu hetzelfde zou zijn dan zou dat toch maar een saaie boel te zijn?
  Als er iemand verlegen is of wat teruggetrokken, sluit haar dan niet buiten maar ga er juist naar toe.
  Waarom moet iedereen toch pesten? Wat is het nut ervan?
  Als je onzeker bent, dan ben je meestal een makkelijk slachtoffer. Maar uiteindelijk is IEDEREEN wel onzeker, maar de meeste mensen tonen dat niet.
  Het zelfde geldt ook voor mensen die zich te graaf voelen, wat voor onzin is dat? IEDEREEN MOET GELIJK BEHANDELD WORDEN!
  bv. homohaters, ik kan misschien begrijpen dat sommige mensen niet met homo’s omkunnen, maar pest die mensen dan niet en laat ze dan gewoon met rust gvd ! En respecteer die mensen gewoon. Iedereen doet altijd alsof homo’s er iets aan kunnen doen dat ze op mannen/vrouwen vallen. Dat is nu eenmaal een ‘foutje’ in de natuur. Stel nu dat iemand wordt geboren met een arm te kort, is dat dan ook zo’n groot taboe? NEE!

  JE MAG NIEMAND UITSLUITEN, als je nu anders bent of niet!

  En Teske, ik wist echt helemaal niet dat je gepest werd vroeger? :s Ik vind het heel erg, maar je bent een zelfzeker meisje! Waarom moet je onzeker zijn?

  B.t.w. ik vind je blog echt suuuuper :)

  Groetjes,
  Gilles x

 • Antwoorden xx_Patries_xx 17 april 2012 om 20:52

  mooi geschreven hoor, zelf ben ik nooit echt gepest en dit erwijl ik toch stevig ben en toch redelijk verlegen! een vriendin van mij werd dan we weer gepest en dat alleen omdat ze haar kleding niet leuk vinden enzo.. ik probeerde haar te steunen maarja dat ging niet altijd.. ik vind het laf vooral als ik dan nu kinderen hoor praten dan denk ik.. sjonge zeg wat een taal!

 • Antwoorden Maryse 17 april 2012 om 20:49

  Ik werd op de basisschool ook altijd gepest, omdat ik anders was. Ik droeg andere kleren en droeg een bril. Ze zeiden ook altijd tegen mij dat ik sloom was en dik. Ik bleef heel veel dagen thuis, toen zei mijn moeder tegen school dat ik ziek was. Ik hoop ook dat ik de kinderen uit mijn klas toen, nu niet meer tegen kom. Ik zit nu al 2 jaar op de middelbare school, en daar het ik het wel leuk. <3

 • Antwoorden Ano 17 april 2012 om 20:47

  Ahw, dit komt me allemaal best wel bekend voor!
  Op de bassischool ben ik ook een aantal jaren gepest, naja gepest kan ik het niet noemen, ik voelde me wel heel erg klote.. ik had hele goede vriendinnen alles tot en met groep 7 was super! Daarna gingen de vriendinnen van me van school, en mn vrienden natuurlijk.. ik was het meisje dat veel beter met jongens op kon schieten, daar werden meisjes dan op hun manier “jaloers” ik wist niet wat het was, later in het jaar waren er drie meiden die waar ik heel goed mee op kon schieten, begonnen tegen me. Ik wist niet wat ik fout deed. Ik had een beste vriendin van korfbal die zat op een andere school en hielp me heel erg!
  De meiden die tegen me begonnen, deden dingen zoals buitensluiten ik was het meisje/jongetje die wel haar mondje op durfde te trekken, maar van binnen echt anders in elkaar zat. Ze begonnen me uitteschelden voor hoer, slet.. het ging maar door en door.. Oplaatst werd het zo erg dat ik niet meer naar school durfde, ze wachtte me op. Ik wachte net zolang totdat hun wegwaren, voor dat ik naar huis kon. Leraren wouden wel helpen, maar hadden dit op hun manier nog nooit meegemaakt. Als je het na verteld denk je van, het valt allemaal wel mee dat buitensluiten en uitschelden nou dat was het echt niet.. Op ’t laatst werd ik zo boos dat ik zelfs een van de meisjes zo hard heb geslagen, en de eerste paar weke niet meer op school ben geweest. Toen kwamen er nog meer dingen bij zoals dat mn beste vriendin haar moeder overleed, en mn liefste oom ook heel ziek was. Als ik op school was naa die paasweken moest ik alleen maar huilen, dan nog met die meiden er bij.. het kon allemaal maar! Mn moeder had er op ’t laatst zo’n schoon genoeg van en heeft alle meisjes hun ouders op gebeld dat het genoeg was, ik mocht niet meer met 1 meisjes afspreken, zei is dit begonnen.
  Nadat is dat gelukkig allemaal gestopt, ik heb een grote mond ik durf voor mezelf op te komen kan ik beter zeggen, ik heb nu top vriendinnen & lief vriendje!

  Wauw, dit lucht wel even op! :D
  Haha dikkekus

 • Antwoorden nina 17 april 2012 om 20:41

  ahhww teske wat een goede post met een mooie boodschap <33

 • Antwoorden cookiesheart 17 april 2012 om 20:35

  agja ik denk dat er aan pesten geen eind kan komen..
  pesters zeggen gewoon dat ze het niet slecht bedoelen of ‘ik wist niet dat hij/zij het erg vond’
  of ze zeggen gewoon dat het een grapje was..

  mensen gaan ALTYD uit op eerste indruk (ik merk ook dat ik het doe, ook al ben ik zelf gepest geweest, het verschil is, meestal ben ik wel vriendelijk)
  laatst hoorde ik een meisje van mijn klas zeggen: oohhh zeg ik heb die al 3 weken niet meer kunnen pesten..
  mijn eerste gedacht was als je je goed voelt by pesten zou ik naar een dokter gaan..
  ik ga niet erg om met mijn klas omdat mijn vriendje ook bij ons op school zit.. dus word ik in de klas ‘getolereerd’.. maar echt vrienden in mijn klas heb ik niet.. dus ik heb niet echt iets gezegd daarvan, onder andere omdat ik ook vaak commentaar krijg..

  thx for posting ;)

 • Antwoorden Dide 17 april 2012 om 20:34

  Heel goed dat je dit post, Teske!
  Ik ben zelf ook gepest op de basisschool, omdat ik lang ben en kinderen wilden niet met me omgaan omdat ik ‘lelijk was’. Hierdoor werd ik ontzettend onzeker. Toen ik in groep 5 zat verhuisden we naar de andere kant van nederland ongeveer en hoopte mijn moeder dat het zou stoppen, maar doordat ik zo onzeker was, zagen mijn nieuwe klasgenootjes mij ook al snel als makkelijk slachtoffer en werd ik weer veelste lang en lelijk genoemd. Toen ik naar de middelbare school ging hield het gelukkig op maar ik realiseer me inmiddels net als jij ook zegt, dat het me heel veel gedaan heeft. Maar inmiddels ben ik 17 en realiseer ik me dat ik ook gewoon een mooi meisje ben en loop ik gewoon op hoge hakken en kan mijn lengte me niks meer schelen :) Ook ben ik nu redelijk zelfverzekerd ook al kan dat soms door een kleine opmerking even wegvallen. Het gaat steeds beter, en daar ben ik blij om! :D

  • Antwoorden J 17 april 2012 om 22:06

   Ik heb precies hetzelfde verhaal… 1.75 en ik zit in de 2de.

   • Antwoorden N 19 april 2012 om 16:17

    Dat is niet eens lang hoor, ik ben het ook en ik heb er nooit mee gezeten dus waar heb je het over? Het gaat allemaal om het beeld wat je van jezelf hebt en hoe je in elkaar zit.

 • Antwoorden Anice 17 april 2012 om 20:31

  Ik vind het zo raar dat hierin zo’n grote verschillen kunnen zijn. Ik woon in Gouda en op de basisschool vanaf groep 6 of 7 droeg ik ook alleen maar zwarte kleren. Ik ben ook vegetariër en ik luisterde ook nog eens naar Tokio Hotel. Maar bij mij in de klas vonden sommige mensen het juist heel vet. Er waren zelfs mensen die ook zwarte kleren gingen dragen, niet zo extreem als mijn wijde broeken met kettingen, maar het was wel zwart.

  Ik vind het echt erg om te lezen dat er zo veel mensen zijn die hierom gepest worden, terwijl het bij mij eigenlijk precies anderom was.

 • Antwoorden Charlot 17 april 2012 om 20:26

  goed artikel dit! ik vraag me toch echt af hoe ik deze site gemist kan hebben,
  aangezien ik al jaren beautyblogs volg en ik je site pas vorige week ontdekt heb.
  ik wou even zeggen dat ik je een prachtige meid vind! ik geniet van je filmpjes
  en je kleding is echt ge-wel-dig! ik blijf je zeker volgen xxx

 • Antwoorden Maaike 17 april 2012 om 20:25

  Dit artikel komt op een geweldige dag! Nooit heb ik er bijgehoord. Vandaag krijg ik opeens een tweet van iemand die ik sinds de creche ken (zit nu in de 2e):
  Maaike is een domme kut, maaike zeikte de hele dag, maaike is een domme kuthoer, maaike heeft super veel vulling in haar bh. Dat vonden kinder dus bij wie ik in de 1e in de klas zat, in de pauze mee sta en waarschijnlijk volgend jaar mee in de klas kom. Ook kreeg ik nog binnen: niemand mag je, als je eraan denkt om geen hoi terug te zeggen (ik had haar 1x niet gehoord toen ze hoi zei) val dan dood, je hele klas en de hele onderbouw ong mag je niet je doet echt een bitch na, ik bedoel je bent een bitch!, ik vroeg wat heeft dit voor nu, je maakt me niet verdrietig ofzo (eigelijk wel maar ja) en zij: ik kan nog wel even zo door gaan, ik heb de tijd.
  Flikker een eind op, je oude klasgenoten mogen je niet. Kut hoer. Haha maaike is dat je ruige taal waar je geen verstand van hebt zielige krullenkop. Jouw leven intereseerd niemand. Je bent NIKS waard.
  Dat wordt er dan naar me hoofd gegooid, me vriendin zei: zeg het tegen de mentor. Laat de tweets lezen. Maar ik durf niet, het wordt dan erger. Dan moet ik met haar gaan praten. Gaat ze me nog meer uitschelden.

  Graag reactie.
  Xx

 • Antwoorden chayenn 17 april 2012 om 20:24

  lieve Teske,
  echt heel erg knap dat jij hier zo open durf te schrijven! mijn zusje is heel lang ook gepest vanwege haar gewicht, en dit heeft heel veel met haar maar ook met mij gedaan. wat kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) gemeen zijn zeg! ik vind dat mensen is wat verder moeten kijken als uiterlijk. en jij hebt niks om onzeker over te zijn, je straalt altijd geluk uit.
  liefs!

 • Antwoorden Elise 17 april 2012 om 20:21

  Wat bij mij is gebeurd noem ik niet echt pesten, maar het was echt niet fijn wat er is gebeurd. Toen ik op de basisschool neppe all stars droeg werd ik daardoor uitgelachen. Mensen vroegen aan mij of ik nieuwe schoenen had en liepen dan lachend weg. Het belangrijkste doel in mijn leven is “Be different.” Wees anders dan die standaard types en wees wie je wilt zijn. Ik heb een heel andere kleding stijl dan de meesten. Ik heb een keer mijn haar blauw geverfd en kreeg toen nare reacties van mensen op mijn middelbare school. Ik heb sinds januari een eigen youtube kanaal waar ik elke week 1 video plaatste. Leerlingen op mijn school hadden dat ontdekt en elke pauze liepen ze me achterna, ze riepen allemaal “youtube, youtube, youtube.” Ik dacht altijd in mezelf dat ik me niet moest laten zien van mijn zwakke kant en negeerde ze. Maar twee weken geleden was het me te veel geworden, ik heb mijn youtube kanaal verwijderd. Ik kom terug, dat weet ik zeker. Want het belangrijkste is jezelf zijn, en “What doesn’t kill you makes you stronger.”

 • Antwoorden Inga 17 april 2012 om 20:18

  Lieve Teske! Ik wist dit al maar ik moest bijna huilen..
  Ik vind je zo’n lief meisje!
  Ik lijk echt een beetje op je! Alleen ben ik nog nooit echt gepest.
  xx. En heeeel veel sterkte met alles!

 • Antwoorden laura 17 april 2012 om 20:09

  wow, nou tes je hebt niks meer om over te klagen, echt niet want je bent echt een supermooi meisje!
  ik zelf werd niet gepest, en pestte ook niet. ik zei juist altijd tegen de pesters dat ze een normaal moesten doen bij bepaalde dingen. als ze iemand beetje naar beneden haalde zei ik juist, doe es normaal? en misschien omdat ik ook best wel sterk in mn schoenen sta, en die dingen ook gewoon zei, dat ik niet gepest werd. maarja, de gene die gepest werden waren ook altijd wel een beetje anders, maar ik deed altijd normaal tegen ze en probeerde gewoon dat ze in de groep kwamen, jammer dat dat niet altijd gebeurd!

 • Antwoorden Mariska 17 april 2012 om 20:09

  Dit vind ik dus ook: Als je er anders dan standaard uitziet wordt je aangekeken. Raar aangekeken. Je ziet mensen naar je wijzen en anderen aantikken om vervolgens lekker met elkaar erover te gaan praten. Ik zie er ook niet uit als ”het standaard meisje” en word daardoor best vaak raar aangekeken. (ik draag gewoon wat ik leuk vind, veel emostyle) Ik wil niet zijn zo als ieder ander. Ik wil mezelf kunnen zijn, en dan ook in kleding. Op school krijg ik ook vaakgenoeg te horen van; ”Meid, kon je het lichtknopje niet vinden?” of ”Heb je nog een mes bij je zodat je in een donker hoekje weg kan kruipen en leuke emodingetjes kunt doen?” Ik vind het vervelend dat ze dit doen, en negeren, tsja dat is niks voor mij. Vaak staan ze verbaasd te kijken als ik terugreageer dat ik dit mooi vind en doe wat ik zelf wil, niet om erbij te horen of om zo ‘vrienden’ te krijgen. Ze staan dan met hun mond vol tanden.
  Aangezien ik een tijdje geleden mijn haar donkerrood heb geverfd krijg ik nu ook wel te horen of ik niet met mn haar in de verfpot ben gevallen. Haha wat zijn we weer grappig. not.

  Gelukkig heb ik een heel lief vriendje die het niks kan schelen wat anderen van hem denken en daar ben ik trots op. Als we samen door de gangen lopen krijgen we vaak wel rare blikken maar daar trekken we ons niks van aan. Wij zijn gelukkig samen, daar gaat het om. Mijn vriendje heeft best lang haar (tot over z’n schouders) en krijgt daar ook best vaak lullige reacties over, of wordt uitgemaakt als meisje. Dit vind ik echt nergens op slaan. Als hij z’n haar lang wil hebben dan mag hij dat toch lekker zelf weten? Ik vind het juist leuk staan dat lange haar, en het ligt lekker warm als ik m’n hoofd op z’n schouder leg, haha :)

 • Antwoorden Mila 17 april 2012 om 20:06

  Weetje, ik word gepest om mijn stem. Hij zou kennelijk “te hoog” zijn.
  Oh sorry hoor! Ik wist niet dat er een gemiddelde stem was.
  Alsof ik er iets aan zou kunnen, of WILLEN doen.

 • Antwoorden Roos 17 april 2012 om 20:02

  Inderdaad, vreselijk dat het nog gebeurd en net zo vreselijk om hier al die verhalen te lezen van slachtoffers. Ik vind het echt heel erg, zelf ben ik nooit gepest en heb ik nooit gepest, het enige wat ik doe is opkomen voor degene die gepest wordt als ik het zie. Ik spring niet tussen een gevecht ofzo, zo dapper ben ik niet, maar ik zou dan wel iemand halen die de pesters kan stoppen en als er niet fysiek maar mentaal gepest wordt spreek ik de pesters toch echt wel even aan en niet al te aardig.
  Karma.

  Voor iedereen die gepest wordt: JIJ bent mooi, JIJ bent JIJ en dat is goed. Ik weet zo goed hoe het voelt als je denkt dat je het niet waard bent, maar geloof me, JIJ bent het waard. Dit is misschien niet super persoonlijk maar ik weet en zie dat in ieder persoon iets prachtigs zit. Zelfs in de pesters, die waarschijnlijk zelf doodonzeker zijn. Ik wens jullie zoveel liefde, geluk en goodlife toe. Hoe moeilijk het is om te geloven; it will get better.
  You Are Amazing.

 • Antwoorden anoniempjee 17 april 2012 om 19:55

  Ik werd niet heel erg gepest maar toch wel een tijdje in groep 3 door 1 jongen,
  ik speelde met iedereen ik vond iedereen vaak aardig en kon het ook met iedereen wel goed vinden met de een wat meer dan met de ander. totdat een nieuwe jongen bij mij op school kwam hij vond mij waarschijnlijk niet zo leuk of zo want al vanaf de eerste week dat hij er was begon hij me te peste hij heeft me geslagen en als ik ergens op het schoolplein samen met mijn vriendinnetjes heen wilde mocht dat niet hij ging dan altijd voor me staan als ik er nu over nadenk denk ik, ik had hem terug geslagen misschien wel en gewoon langs hem heen gerent. maar toen ja ik was klein en durfde dat niet gelukkig had ik toen wel goeie vriendinnetjes en die bleven ook altijd bij mij.
  Maar uit eindelijk zei ik dat tegen mijn ouders en mijn ouders zijn naar zijn ouders toe gegaan en vanaf toen heeft hij me nooit meer wat gedaan.
  Ik wil ook even zeggen het is echt niet zo erg welke verhalen ik allemaal heb gelezen hoor maar ik wilde het even kwijt.
  Respect voor jou teske.

 • Antwoorden Maaike 17 april 2012 om 19:54

  Voor mij is het nu dik negen jaar geleden dat ik op de basisschool gepest ben geweest. Ondertussen heb ik een totaal ander leven in een andere stad, veel nieuwe vrienden, een leuke lieve vriend en een hoop diploma’s gehaald, ervaring opgedaan en word omschreven als een spontaan, sociaal, zelfverzekerd persoon. Maar ik heb nog precies hetzelfde als jij hebt wanneer ik thuis ben en naar het dorp moet. En als ik dan iemand tegenkom van de basisschool schijt ik zeven kleuren en word ik onwijs onzeker. Laatst toevallig ook bewust van geworden doordat het mijn vriend opviel. Ik begrijp het brok dat in je keel kwam heel goed, want het voelt zo rot om je te realiseren dat het toch wel veel invloed op je heeft gehad.

 • Antwoorden Leonie 17 april 2012 om 19:54

  Respect.

 • Antwoorden Nena 17 april 2012 om 19:51

  Ik heb nu echt nog meer respect voor jou teske !

 • Antwoorden Ellis 17 april 2012 om 19:51

  Dat laatste heb je heel goed gezegd, Teske. Vind het goed van je dat je er een artikel over hebt geschreven, want het is waar. Het is triest dat er nog steeds gepest word.

 • Antwoorden Nena 17 april 2012 om 19:50

  Ik ben overlaatst voor iemand (goede vriendin) van mijn klas opgekomen waardoor ik zelf’s nog ruzie kreeg met die personen. Ze werd onterecht beschuldigt van dingen. Maar nu ben ik niet meer goed genoeg.. van de hele vakantie heb ik haar niet gehoord en als er met mij iets is, is ze er niet voor mij hoor. Gelukkig ben ik ondertussen een goede plan trekker geworden op het gebied van pesten. Ik ben vroeger heel hard gepest, ik wil dat nooit meer dus ik zorg er voor dat ik meteen reageer als er iets is. tegewoordig is het precies zo van ieder voor zich en andere mensen boeien niet, zo een gevoel heb ik.
  Ik heb genoeg vrienden maar ik kan van geen van hun zeggen da ze er echt ooit voor me zijn geweest en nooit gelogen hebben. Echte vrienden bestaan precies niet meer.

 • Antwoorden rox 17 april 2012 om 19:46

  Ik ben een gewone normale nederlandse meid, alleen heb ik spleet ogen.
  van mijn moeder gekregen.
  en ik word zo gek van al die opmerkingen van iedereen die ik krijg, ben je moe, ben je ziek? heb je een allergische reactie, of ik word chinees genoemd.
  zijn jullie allemaal zo fucking blind? zie je niet gewoon dat ik kleine ogen heb!?
  het is blijkbaar erg moeilijk te begrijpen dat iemand blond haar kan hebben en toch spleet ogen.
  dus ik begrijp heel goed hoe jij je voelt.
  ik heb veel respect voor je blogpost.
  je bent een toppertje!

 • Antwoorden nadieh 17 april 2012 om 19:45

  wat een prachtig verhaal ik moet eerlijk zeggen dat ik hierdoor ook tranen in mijn ogen kreeg doordat ik zo iets ook heb mee gemaakt maar je weet het You can do it (:

 • Antwoorden Kirsten 17 april 2012 om 19:42

  Teske, ik bekijk het heel anders. Als ik iemand tegen kom van mijn oude school (basisschool of middelbare school waarbij ik allebei gepest ben) dan vind ik het fijn om er goed uit te zien. Ik ben zelf heel erg veranderd, veel zelfverzekerder en ook vreselijk opgeknapt. Ik heb een lieve vriend en sta positief in het leven.

  Als ik dan iemand tegen kom van vroeger ben ik trots om te vertellen wat ik allemaal doe en ik vind het leuk als ze zeggen dat ik ‘ben opgeknapt’ of dat ze me niet meer herkennen van vroeger. Ik weet dat ik vroeger niet altijd de leukste, knapste, vlotste was. Maar nu ben ik zo gegroeid. Als ik me niet goed voel of als ik er niet uit zie (bij wijze van spreken) dan vind ik het helemaal niet fijn om bekenden tegen te komen, vreselijk zelfs.

  Maar het mooie is, vaak bereik jij meer in het leven. Moet jij eens naar jezelf kijken. Of deze leeftijd heb je eigenlijk al je eigen bloggers bedrijfje. Misschien rol je zo ooit wel in de journalistieke wereld. Je hebt al zoveel kansen gehad. Dus mijn advies voor jou is: (ik weet dat het niet makkelijk is).
  Maak juist een praatje met die bekenden, spreek ze aan. Laat de persoon zien die je altijd al bent geweest. Je vrolijkheid, je enthousiasme en lach veel. Doe gewoon aardig. Waarschijnlijk denken zij na het gesprek op de weg naar huis: “Jeetje, niet te geloven dat ik haar ooit gepest heb.’

 • Antwoorden Emma 17 april 2012 om 19:41

  Ik was ook zo toen ik 11/12 was, mensen noemden mij ook wel die rare gothic/emo.
  Ik kleedde mij ook zoals jij beschreef.
  Het is echt heel naar als mensen zo tegen je doen alleen maar omdat je een aparte stijl hebt.

  (ik werd vroeger ook wel eens gepest over mijn lengte, ben best klein voor m’n leeftijd, ben nu bijna 14 en ben maar 1,57..ik werd de smurf, de dwerg, de uk genoemd..dat deed pijn, maar nu maakt het me niks meer uit wat iedereen van me vind, ik ben ik, en niemand gaat dat veranderen!)

  xxx Emma

  • Antwoorden famke 18 april 2012 om 11:38

   Wees trots op je lengte ! Nu kun je superhoge hakken dragen zonder overal bovenuit te steken. Ik ben 15 en ben 1.58, ik groei ook niet meer. Eerst vond ik het echt heel erg dat ik zo klein ben, nu maakt het me niks meer uit. Ik draag vaak hakken en heb dan een mooie lengte vind ik zelf.

 • Antwoorden Isaaa 17 april 2012 om 19:38

  Ik vraag me nu eigenlijk af of ik ooit een pester ben geweest..
  In de eerste en tweede klas zat ik namelijk bij een meisje in de klas. Ze is een wat stiller en ingetogener type. M’n vriendinnen en ik hebben nog geprobeerd haar een beetje bij de groep te betrekken, maar het enige wat ze deed, was een beetje kribbig reageren (het was niet een eenmalig iets, we hebben vaker geprobeerd haar erbij te betrekken). Dus toen hebben we het maar zo gelaten. In de klas zelf hebben we hierna nooit geprobeerd haar bij ons in het groepje op te nemen (bij gezamenlijke opdrachten bijvoorbeeld). Ik heb het gevoel alsof we haar buitengesloten hebben, maar aan de andere kant hebben we wel geprobeerd haar erbij te betrekken. Ben ik dus een pester geweest? Omdat we haar af en toe een beetje buiten sloten?

 • Antwoorden Eline 17 april 2012 om 19:35

  Ik ben vroeger gepest met je bent dik, dat had ik die tijd echt wat met me gedaan ik was super onzeker over me zelf geworden en daar door ging ik alleen nog maar meer eten en werd als maar dikker en kinderen bleven maar pesten door dat ik gewoon elke dag huilend thuis zat en ik kon er gewoon echt niet meer tegen het werd me te veel ik begon me zelf lelijk te vinden ik wist echt niet meer wat ik moest doen ik had zo wat helemaal geen vrienden en me ouders waren ook bijna nooit thuis dus voelde me echter best wel eenzaam. Tot dat ik naar groep 6 ging. Ik ging naar een nieuwe klas ik verwachten dus ook het ergste, nog meer gepest worden. Er zaten veel grotere kinderen in die klas dan mij en die zeiden dus ook tegen mij dat ik dik was ik vond ze gemeen en vond da het moest stoppen ik ben vaak hier voor naar de juf gegaan maar ze gingen door. Ik probeerde terug te vechten maar dat lukte gewoon niet hun waren sterker! Altijd naar dat ik gepest was rende ik snel naar de toiletten ik dacht dat is het enige plekje waar niemand me ziet huilen wanneer ik dan werende gingen ze me uit lachen. Tot aan het eind van het jaar die kinderen gingen weg ik dacht echt zo van die kinderen zijn weg ik was op gelucht maar ook ban want wat nou als het volgend jaar precies het zelfde gaat worden. In groep 7 ben ik met me moeder naar het ziekenhuis gegaan ik ga er nog steeds naar toe naar me vertrouwde diabetes zij was de gene die mij begreep en ja ik was te dik maar als je een toen en nu foto ziet is het zo een verschil ik zou echt niet denken dat was ik! Nu in groep 8 ben ik veel sterker ik heb super veel vrienden en durf dingen te zeggen. Ik ben misschien een beetje populair hoe knows?! Nou ja thank for reading! Xxxx

 • Antwoorden Ano 17 april 2012 om 19:35

  Nouw ik wil best mijn verhaal vertellen.
  Ik begin maar zo , natuurlijk is dit niet in alle gevallen maar bijmij kwam het vooral door de leraren.
  1 t/m groep 6 waren opzich wel leuk, ik had vriendinnen en de jongens waren nog redelijk.
  Ik groep 6 in de helft van het jaar kon ik niet meer zo goed op het bord kijke, een bril dus.
  En iedereen was spot eerlijk en zij ‘Wrm dat montuur?’ ‘Wrm die kleur?’ ‘Ik vond je knapper zonder bril…’
  Dit dee mij veel toen kon ik er om lachen maar ik verloor mijn beste vrienden , kreeg er wel nieuwe voor terug maar ik had (srry) gewoon niet veel aan hun. Hun snapte blijkbaar niet dat als ze grapjes om memaakte het erger werd.
  toen groep 8 nou dat was een kutjaar ik durfde gewoon niet meer naar school, ikvond het zo erg, dit begon wat later in het jaar en van mijn ouders mocht ik niet naar een ander school.
  Mijn moeder moest me brengen en ik rende weer gillent weer terug naar har als de leraar niet keek.
  Ik werd gewon echt raar aan gekeken en voelde me gewoon zo alleen.
  Ik ben bij 3 theraputen geweest , de eerste wou perse dingen van me horen en maakt het slechter door me eraan te herinneren en het opnieuw te laten beleven, daar had ik geen behoefte aan en ging naarde volgende, ik geloofde(het was iets spiegies met flesjes op mijn (hart, hoofd, knieën, schouder en mij m’n geslacht) ik geloof er nog steeds niet echt in.
  Toen ging ik naar een praat therapeut en die wou waneer ik mij verdrietig voelde dat ik ging tikken met 2 vinger onder mijn ogen of op mijn benen voor tijdens de les, ook geen nut (ik had hier juist vertrouwen in).
  toen was het jaar om , een nieuwe, ik moet er alleen heen, en als ik nu over me heen laat lopen geburt er weer het zelfde.
  ik kwam bij een meisje van mijn vorge school, dit was wel even een fijn begin, ik had neit echt ruzie met haar en het was ook niet dat we elkaar niet mochten.
  ik had afgesproken dat ik met haar en een jong uit mijn vorige klas ging fietsen.
  Later ging ik alleen met haar fietsen.
  maar hier gaat het al veel beter, ik had vriendinnen en best goeie cijfers.
  nu zit ik in de 2e en heb het heel gezellig, ik heb ook een klas waar er altijd iets gebeurt.
  ik ebn hier heel bli mee en mijn mentor ondersteunt mij ook goed, alle leraren zeggen dat ik ben verandert kwa style en gedrag als je kijkt naar de eerste keer dat ik de school inkwam.

  ik zit er opzich nu niet zo mee maar had wel tranen bij het type, maar ik heb het nu veel leuker dus wrm denken aan die fucking kut mensen van vroeger (misschien lag het probleem wel bij mij maar het voelt gewoon goed om even in mijn hoofd hun de schuld te geven)

  ik weet niet of mensen hier iets aan hebben maar als dat zo is ben ik blij dat ik het ff heb gezegt
  Dikke kus anoniem

 • Antwoorden Sheela 17 april 2012 om 19:32

  Mijn klein zusje wordt soms gepest omdat ze traag is, ik kan er echt niet tegen. x

 • Antwoorden Anne 17 april 2012 om 19:31

  ik vind het wel heel goed van je dat je je verhaal deelt. Ikzelf ben echt nooit gepest, misschien zou je denken dat dat niet kan, omdat je toch wel ‘ooit’ eens gepest moet zijn. maar het is mij nog nooit overkomen. ik zit nu in de 1e en onze klas is zegmaar ‘met iedereen bevriend’ er zijn dan wat kinderen die soms anders zijn, maar daar word nooit echt iets gemeens over gezegd.

  xx

 • Antwoorden Tedje 17 april 2012 om 19:29

  echt super knap dat je dit zo op je blog zet!! ik weet hoe het voelt om gepest te worden. ik negeerde het toen ook, maar besef nu pas wat voor schade het met zich mee heeft gebracht..

 • Antwoorden Kirsten 17 april 2012 om 19:28

  De eerste alinea gaat toch over wat ze zeiden tegen je moeder? En dan in de tweede alinea zeg je:
  ‘toen ze me dat ‘compliment’ gaf was dat ik er vroeger niet leuk uitzag.’

  Maar daarvoor heb je het een beetje vaag beschreven door dit:

  “Jeetje, wat ben jij opgeknapt!” Wat mijn moeder te horen kreeg nadat zij een nieuwe bril met groot roze montuur had aangeschaft kreeg ik ook te horen toen ik laatst iemand van ‘vroeger’ tegenkwam.’

  Waarschijnlijk moet er een komma tussen aangeschaft en kreeg. En voor kreeg ‘dat’.

  • Antwoorden Kirsten 17 april 2012 om 19:32

   Laat maar. Het is zo’n lange zin, leest beetje moeilijk weg. Maar ik snap al hoe je het vertelde.

 • Antwoorden Szilva 17 april 2012 om 19:25

  Oohhh wat haat ik mijn “verleden”… Ookal zeg ik het nu alsof ik lang leef, wat niet zo is, heb ik door de sprong die gemaakt is van de basisschool naar het vo het gevoel alsof er sindsdien jaren gepasseerd zijn! Ik kan niet zeggen dat ik weet hoe je je voelt, want elke situatie is anders… Ik ben blij dat ik dit achter me kon laten en ik wil ook graag dat iedereen weet dat er dingen op je te wachten staan na de basisschool. Kijk naar Teske, ze maakt duidelijk dat ze gelukkig is en had het volgens mij vroeger niet erg leuk.

  xx

 • Antwoorden anouschattack 17 april 2012 om 19:21

  poeh, klinkt bekend!! ik werd ook altijd uitgescholden om mijn stijl op de middelbare school. Iedereen liep in rokjes, ik liep in broeken met wijde pijpen en hield van de gotic/emo stijl. Tja , en nog steed word dat niet gewaardeerd. Ik snap je gevoel waar je het over hebt, ik vind het ook nog steeds vreselijk om in het dorp rond te moeten lopen, en moet ik boodschappen doen? dan stap ik het liefst uit bij de deur zodat ik zo snel mogelijk naar binnen kan en daarna weer naar huis. gewoon, omdat het mij nog steeds aan trekt. En dat vind ik eigelijk best gek, ik ben 23 en ik zou het moeten laten rusten. Maar ik moet eerlijk toegeven. Dat ik er nog steeds moeite mee heb af en toe :$

  Ik heb respect voor je, dat je ondanks gemene mailtjes nog steeds blijft bloggen die vrolijk meid blijft. Want mensen zo gemeen tegen jou zijn geweest snap ik echt niet! hoe kan je nou iemand het leven zuur maken, die zijn eigen stijl heeft en zijn hart volgt? eigelijk is dat best raar als je er langer over nadenkt.

  Heel mooi artikel! en ik snap precies wat je bedoelt! Laat je niet gek maken. Want hoe ik jou ken van je blog. Ben je een topmeid!!

  xxX

 • Antwoorden Shannen 17 april 2012 om 19:18

  Pesten is bij mij altijd een probleem geweest. Ik wordt al sinds groep 5 op de basisschool gepest en zit nu in de 4e van het vmbo. Zefs daar hoor ik elke dag nog opmerkignen van ‘hey dikke’ of wat dan ook, zelfs van 2e of 3e jaars. Maar mensen weten niet waarom ik er zo uit zie. Ik heb zo mijn beperkingen gekregen in mijn leven door verschillende complicaties en gebeurtenissen. Mensen horen geen verhaen aan voordat ze gaan oordelen.. Ik weet dat ik nu sterk genoeg ben om me er over te verzetten, maar maandelijks lig ik wel een avond in bed waarna ik gewoon helemaal instort en mezelf in slaap huil.

 • Antwoorden Anouk 17 april 2012 om 19:08

  Wauw, mooi artikel Teske, je hebt helemaal gelijk!
  Wees trots op jezelf meis, je hebt een geweldig vriendje, lieve vriendinnen, en ook nog is een super blog!

  Liefs x

 • Antwoorden Margreet 17 april 2012 om 19:04

  Wat goed dat je hierover begint, mensen hebben niet door hoeveel pijn het soms doet met het maken van bepaalde opmerkingen. Ik vind het een groot probleem wat speelt onder kinderen en jongeren (al vergeten we misschien hoeveel volwassen er nog worden gepest op de werkvloer).
  Ik ben vroeger ook ontzettend gepest, alleen op de een of andere manier kan ik mij hier niks meer van herinneren. Ik weet dat het is gebeurt, en ik kan me een aantal dingen herinneren maar het meeste is gewoon een zwarte vlek. Mijn ouders vertellen wel eens dingen die gebeurd zijn, en dan schrik ik er zelf van, (uitgescholden worden door de schooldirecteur enz.). Pesten is een serieus probleem waar nooit genoeg aandacht aan kan worden gegeven!

 • Antwoorden romy 17 april 2012 om 19:01

  wauw mooi geschreven! ik werd in groep 8 gepest omdat ik kleine borsten had, ik voel me nu ook niet echt zelfverzekerd..
  die kinderen die jou gespest hebben moeten eens zien wat jij nu al hebt bereikt! x

  • Antwoorden wendela 17 april 2012 om 19:12

   ik werd o.a. gepest door het tegenovergestelde…

 • Antwoorden Caitlin 17 april 2012 om 19:00

  Ik heb echt super veel respect voor je Teske.
  Ik weet zeker dat je altijd net zo lief bent geweest als je nu bent, uiterlijk maakt niks uit.
  Als je jezelf maar goed voelt :)

  xx

 • Antwoorden Rosalie 17 april 2012 om 18:59

  Ik wil heel graag met iemand erover praten, ik weet alleen niet wie.

  • Antwoorden Michelle 17 april 2012 om 22:19

   Is er bij jou op school (weet niet hoe oud je bent…) niet een vertrouwenspersoon? Je mentor? Wees alsjeblieft niet bang en stap naar die persoon toe! En als die mogelijkheid er niet is, ga eens naar de huisarts en daarna misschien naar een psycholoog. Daar is absoluut niets vreemd aan. Misschien is het nu een grote stap voor je, maar daar kun je zóveel profijt van hebben later! Please, doe het!

 • Antwoorden Kim 17 april 2012 om 18:59

  Lieve Teske,

  Ik heb nooit geweten dat dit jou was overkomen. Ik dacht dat jij wel altijd goed hebt gelegen in de groep maar niets blijkt minder waar. Ik vind mensen die pesten echt vreselijk. De enige reden waarom mensen pesten is omdat ze zelf onzeker zijn en krijgen een kick als iemand gepest word. De aandacht word van henzelf afgeleid en ze lijken stoer. Ik ben nooit gepest geweest, maar ik was wel een vreemde eend in de bijt. Dat merkte ik, ik was anders, maar gelukkig was de groep heel hecht en werd er afentoe wel eens iemand geplaagd maar nooit echt pesterijen (niet dat ik gemerkt had) Ik was altijd heel vrolijk en energiek en misschien daarom dat dit nooit is gebeurd.

  Het vreemde is, ik dacht dat pesten alleen gebeurde op de basisschool of middelbaar.. maar het kan blijven doorgaan. Precies het verhaal wil ik niet kwijt, maar een ex-vriend had uit jaloezie en wraak (omdat hij mij niet kon terug krijgen, en hij had iets gehoord van iemand en hij vond dit ‘vreemdgaan’) een foto van mijn gepost in mijn BH en erboven mijn naam gezet, dat ik een hoer was en hem had bedrogen. Dit waren allemaal leugens. Ik was toen 20 jaar. Na ongeveer 6 uur kon ik de foto eraf halen maar ik was voor altijd beschadigd. De schaamte, de vernedering.. je kan het niet voorstellen. En ik kon niet geloven dat zoiets mij kon overkomen op zo’n leeftijd. Ik schaamde me meer voor hem, dat hij (als 22-jarige) dit mij had kunnen aandoen. Hij spoorde echt niet, en ik besef pas nu dat ik nooit met hem een relatie had moeten nemen. De dingen die hij mij heeft aangedaan in de laatste maanden van onze relatie, wens ik niemand toe. Hij manipuleerde me, geestelijk heel erg de grond in gestampt.. het was een hel. Ik was eraan ontkomen en toen gaf hij de laatste genadeslag.

  De gevolgen kwamen pas later. In het begin had ik er geen last van maar in het dorp (waar ik heb gewoond, woon al tijdje op kamers) ging ik aan de kassa werken. En toen pas zag ik de mensen fluisteren, grijnzen naar mij, want ze wisten het. Ze hadden het gezien en wat was het leuk om mij te zien zitten, die hoer, fluister fluister… allemaal leugens… en ik kon er niets tegen doen. Het was gebeurd, het idee dat mensen die foto hadden gezien (en ik had echt nog geluk dat ik een bh aan had op die foto) ik kon er niet mee omgaan.. Ik ging dood van binnen. Ik moest huilend de kassa af toen ik een meisje zag die ik totaal niet kende en zat te grijnzen en ik zag haar fluisteren en dit ging over mij. Ik heb haar nog een keer gezien (2e keer) en ze had haar moeder mee. Toen presteerde ze het weer om naar mij te grijnzen en te lachen en zelfs tegen haar moeder te vertellen wat ik wel niet was. Als ik dit typ word ik weer heel boos van binnen, maar dankzij veel gesprekken met een psycholoog kan ik dit eindelijk een plek geven. Het had mij echt helemaal kapot gemaakt.

  De spontane, energieke meid die ik altijd was, was kapot gemaakt. Ik werd depressief voor bijna anderhalf jaar lang. Ik wist niet hoe het was om depressief te zijn, maar toen wist ik het. Ik wilde bijna niet meer naar school, mijn percentage leed eronder en ik durfde ook nergens meer heen. Twee weken na wat er was gebeurd durfde ik het zelfs nog aan om uit te gaan in mijn dorp, maar die fout maakte ik geen tweede keer. Vanaf de overkant van de straat werd geroepen: “hoer”, “vuile hoer”.. Achteraf denk ik: oke, wie zegt dat, welke arrogante kut lul durft mij uit te schelden met facking leugens, kom maar naar voren, zal ik je eens een vuist in je gezicht komen stampen. Maar op dat moment zakte de grond onder mijn schoenen weg.

  Na anderhalf jaar depressief zijn zocht ik hulp na veel aandringen van vrienden familie (ik had na wat er was gebeurd, 8 maanden later een vriend) en hij woont ook in de buurt van mijn dorp. Hij heeft mij ontzettend geholpen, zonder hem weet ik niet of ik verder kon gaan met mijn leven. Zelfs op 20 jarige leeftijd dacht ik er wel eens aan om gewoon er een einde aan te maken want ik kon het niet meer aan. En eigenlijk, als ik er aan terug denk, heb ik heel veel geluk gehad met die foto en was het helemaal niet zo erg als ik dacht. Maar uiteindelijk kwam ik bij een psycholoog en zij heeft mij echt zo veel geholpen. Ik wilde eerst niet gaan want: je bent gestoord of gek als je daar naartoe moet, helemaal niet! Het heeft met ONTZETTEND geholpen met alles, ik weet niet hoe ze het heeft gedaan maar elke keer als ik langskwam ging het beter en beter.. Het is wel zo dat je het uiteindelijk allemaal zelf moet doen, en blijf de dingen doen waarvoor je bang bent want anders gaat het niet weg. Ik werd bang van openbaar vervoer, want ik dacht: ‘iedereen kent me, iedereen kent me… terwijl dat echt niet zo was. Ik wilde nergens meer heen, durfde niet meer uit te gaan.. Ik was bang van het bang zijn.

  Binnenkort word ik 22 jaar, en sterker dan ooit. Ik ben zo gegroeid, zo assertief geworden, ik herken me niet meer terug. Deze ervaring is heel pijnlijk geweest, maar het heeft me zoveel goed gedaan. Ik ben zoveel beter geworden, ik ben veel minder verlegen, ik kom voor mezelf op en ik laat nooit meer.. ooit.. iemand mij uitschelden voor wat dan ook want serieus, ik trap je in mekaar waar je moeder zelfs bijstaat. De angsten en depressiviteit die ik heb gekend.. is niet te bevatten. En dat heb ik allemaal achter mij kunnen laten. Mijn relatie gaat enorm goed en word steeds beter. Ik lach weer volop, sta positief in het leven en ik haat mensen niet meer. Ik ben er goed bovenop gekomen.. want het kon zomaar zijn dat ik er niet meer was geweest…

  Het moeilijkste vond ik dat ik moest accepteren dat mensen het gezien hadden, en het verwerken wanneer mensen over mij praatte of over mij fluisteren. Het is nog steeds moeilijk voor mij, maar elke stap die ongemakkelijk voelt word beter. Mijn toekomst ziet er goed uit, blijf doorstuderen, zometeen in een nieuwe stad met heel veel doelen die ik wil halen. Ik ben enthousiast en ik ben niet meer bang om mensen te ontmoeten. Ik hou weer van het leven!

  Ook een van de moeilijkste dingen is om diegene die jou pijn heeft gedaan te vergeven. Het heeft heel lang geduurd, maar opeens, uit het niets, kon ik dit daadwerkelijk doen. En het voelt goed.. het voelt gewoon goed. En dit gebeurde toen ik bezig was in mijn proces van heling. En er viel zo’n last van mijn schouders af. In het begin is het enorm moeilijk, want het lijkt alsof je die persoon vergeeft, wat dus helemaal niet zo is. Je zegt: ik vergeef je, want ik ben sterker dan jij, ik kan verder zonder jou en ik wil die last niet meer met mij mee dragen. Ik kon hem aangeven voor smaad, belediging en 1 incident van mishandeling, maar omdat ik bang was voor chantage heb ik dit niet meer gedaan. Toen ik dit uiteindelijk wel wilde doen was eigenlijk de keuze; of ik zit een jaar te wachten of ik ga verder met mijn leven. En ik heb het laatste gekozen, en een betere keuze had ik nooit kunnen maken in mijn leven.

  Ik heb ervan geleerd en ik maak nooit meer dezelfde fout. Je leert van fouten, soms op hele pijnlijke manieren, maar ik ben er beter uit gekomen. Ik ben trots op mezelf dat ik sterker ben, dat ik nooit aangifte heb gedaan, nooit iemand heb gevraagd om mijn ex in elkaar te slaan of dit zelf te doen. Ik ben sterker dan hem.. hij is nietsnut met geen vrienden, geen toekomst, geen opleiding.. En met mij gaat alles prima ;)

  Dus f#ck die mensen die andere naar beneden halen!!! Jij weet wie je bent, als jij ergens voor gaat dan kan dit ook, net zoals jij gedaan hebt met je blog. Wees trots op jezelf, en ik begrijp dat juist heel goed dat je niet meer zo graag je dorp in gaat. Ik de mijne ook niet, maar het voelt zo goed als je dat wel doet. Je bent een knappe meid met veel talent, neus in de lucht en ga dat dorp in… Je mag je goed voelen :)

  xxxxx

  • Antwoorden Nienke 17 april 2012 om 19:36

   Wow, ik heb je verhaal gelezen, en serieus, respect! Echt knap dat je überhaupt hulp hebt gezocht en ook hoe je er weer bovenop komt. Dat één foto zoveel kan doen…. Best raar om het zo’n persoonlijk verhaal van iemand te lezen, maar echt, respect!
   X

  • Antwoorden Lisa 17 april 2012 om 19:37

   Wauw heftig verhaal! gelukkig dat het beter met je gaat !
   xxxxx

 • Antwoorden C. 17 april 2012 om 18:55

  Ik durft m’n eigen stijl niet eens te laten zien. Ik heb onder in m’n kast kleren liggen die andere mensen “emo”of “gothic” kleren zouden noemen. Ik kleed me doordeweeks als een doorsnee meisje, spijkerbroek met een shirt en een blazer. Maar als ik in het wekkend ergens heen ga en ik weet zeker dat ik geen bekende tegenkom trek ik die “emo” kleren uit de kast omdat ik het toch nog te moeilijk vind om mijn eigen stijl te dragen.

 • Antwoorden c 17 april 2012 om 18:46

  ik werd en word soms nog steeds gepest om mijn uiterlijk omdat ik een ‘snor’ heb
  echt vervelend, het zijn vooral jongens, meiden snappen het wel maar jongens (sommige) doen er gewoon mee voort echt dom vind ik het. en soms zeggen ze het door de hele klas heen en dan wil ik de grond in gaan op die moment (ik zit nu in het 1ste middelbaar) maarjah… uiterlijk is niet belangrijk vind ik en mijn vriendinnen zeggen het ook altijd dat ik er niets van die 3 jongens moet aantrekken dus ilovemyfriends!

  • Antwoorden lise 17 april 2012 om 18:53

   ik had ook last van een ‘harige bovenlip’ ik werd er niet mee gepest, maar ik vond het gewoon irritant. Nu ga ik naar de schoonheidsspecialiste en laat het daar waxen! veel mensen zeggen dat het superveel pijn doet, eigenlijk valt het best mee. Het is niet het beste gevoel ever, maar als je eventjes op je tanden bijt is het zo voorbij. De 1ste keer had ik superveel schrik om het te doen, nu ben ik het gewoon. Ik doe het elke maand omdat bij mij de haartjes heel snel teruggroeien, het kan bij jou ook 3 maanden duren. dat hangt af van persoon tot persoon. Als je niet mag van je ouders probeer het dan eens met gezichtsstrips van kruidvat die werken ook wel.
   ik hoop dat je hier iets aan hebt.
   x, lise

  • Antwoorden romy 17 april 2012 om 19:03

   ik heb hiet ook last van, ik epileer het gewoon net zoals m’n wenkbrauwen (:

  • Antwoorden Silke 17 april 2012 om 20:24

   Ik had ook last van haar op mijn bovenlip en kreeg er ook best wat opmerkingen over.
   Sinds het eerste middelbaar (ondertussen 4 jaar geleden) doe ik de haartjes daarom weg. Al is het niet enkel door de opmerkingen (grotendeels wel), maar ook omdat de haartjes me zelf zijn gaan storen.
   Best erg denk ik dan, dat mensen je zo ver kunnen krijgen dat je je eigenlijk een beetje aanpast.

 • Antwoorden Helene 17 april 2012 om 18:41

  :) goed artikel..mischien zou je een filmpje over dit onderwerp kunnen maken?

 • Antwoorden Mariaa 17 april 2012 om 18:40

  Heel apart dit, ik kan niet zeggen dat mijn verhaal heel veel op dat van jou lijkt, maar ik zie toch best veel overeenkomsten. Ik kom ook uit een dorpje, en ik werd ook gepest. Op het moment zelf had ik er niet zo veel last van, want ik had wel vriendinnen tot op een gegeven moment. Maar nu zit ik ook op het middelbaal in de stad omdat ik VWO doe, en in de buurt zijn daar geen middelbare scholen voor. Ik heb het goed op het middelbaar, ik heb lieve vriendinnen, een leuke klas. Maar ik fiets liever ook niet over het dorp. Toch bang dat je mensen weer tegenkomt van vroeger, sommige mensen vind ik helemaal niet erg om te zien, maar de pesters van toen hoef ik toch liever niet te zien eigenlijk. Mooi verhaal, echt waar. Ook heel knap van je dat je dit deelt met ons.

 • Antwoorden Evelien ^^ 17 april 2012 om 18:37

  Wauw! Super tof dat je heir over hebt geschreven!

  Ik zit nu in de 1e, ik ben nooit egt gepest. Op de basis school was ik dat gwne meisje meisje. Het was op de basisschool egt heel abnormaal als je anders was. Ik had eigenlijk altijd wel wat met de stijlen emo of gothic. Maar toen droomde ik daar alleen nog maar van. Nu ben ik zeer zeker er naar toe aan het leven. Ik heb al een hele mooie zwarte broek met rood, hij is een beetje wijd. Ik ben egt een hele grote fan van within temptation ik draag dat shirtje van WT er ook graag boven op.

  Op de basis school droeg ik vanaf groep7 t/m groep 8 ALTIJD make – up. ik ging nooit zonder de deur uit. Door mijn nieuwe klas op de middelbare, acepteren ze me ook gwn zonder.

  Ik droom er nu echt van dat ik emo/gothic ben, helaas gaat dat nu niet omdat de kleding erg duur is, dus ik zal het langzaam moeten doen.

  Ik ga met de trein naar school, soms krijg ik daar wel eens wat woorden naar mijn hoofd gegooid van, ”Hé emo! Heb je je nog gesneden?” Het gedeelte van ”He Emo!” Vind ik alleen maar een compliment, maar het gedeelte van ”Heb je je nog gesneden?” doet me pijn, want lang NIET alle emo’s snijden zich, ik snap ook niet waar dat gerucht van daan komt. Je bent dan ook niet meteen een emo als je je snijd.

  Teske, RESPECT dat je hier over hebt geschreven!

  xx

 • Antwoorden Lotte 17 april 2012 om 18:35

  Ik werd vroeger op de basisschool ook gepest, eigenlijk zonder reden eigenlijk, of zoals jij schreef, omdat ik een makkelijk doelwit was. Ik huilde vroeger heel snel en dat deed ik ook toen ik gepest werd, en dat was natuurlijk weer leuk. Een meisje ging zelfs zo ver dat ze mijn beste vriendinnen tegen mij op wilde zetten, gelukkig gingen mijn vriendinnen niet met haar mee en zijn het nu nog steeds mijn beste vriendinnen.
  Ik vind het heel goed dat jij erover hebt geschreven, bij mij is het nooit heel erg geweest maar in die tijd heb ik er wel heel veel mee gezeten. Ik ben er denk ik juist sterker van geworden, het kan me nu niet heel veel meer schelen wat mensen van me vinden, ik ben wie ik ben en als je dat niet leuk vindt, jammer dan!

 • Antwoorden yana 17 april 2012 om 18:35

  Ik werd in de eerste gigantisch buitengesloten, niet echt gepest maar meer dat het altijd ik was die er buiten viel. Het gevoel wat ik kreeg zodra een leraar groepjes maken in de klas zei was afschuwlijk altijd was het ik die erbuiten viel ´ik mocht niet in hun groepje´ dan moest ik met hangende pootjes bij wijs van spreken naar de leraar gaan om te zeggen dat ik in geen groepje zat en dan plaatste hij me ergens bij, dat doet wat met je dat maakt je kapot. Het was vooral ook dat ik ook niet mijn zelf durfde te laten zien ze hadden toch al een mening over mij gevormd en het lukte me simpel weg gewoon niet om mezelf te zijn.
  Gelukkig werd ik in de pauze al snel met mensen bevriend van andere klassen, dus dan had ik het wel gezellig. Maar het is niet leuk als de klas ook net een oneven aantal was en dat je met tweetallen bij gym dan maar tegen de leraar moest spelen.
  Ach, het is hun fout dat ze nooit ook maar de kans hebben genomen om mij te leren kennen op een dag weet ik zeker dat ze nog spijt gaan krijgen.:) just stay strong
  xxx

 • Antwoorden Helene 17 april 2012 om 18:35

  Leuke artikel!
  ik ben zelf 2 jaar gepest.en ik zie ook wel is oude klasgenoten terug en dat verpest gewoon heel m,n dag.ik zit nu in de 1e het is niet zo lang geleden.ik heb op mijn nieuwe school echt harstikke veel vrienden! bender ook wel blij mee maar ik ben een soort van depressief denk ik…ik krijg elke dag flashbacks,,soms wel is blackouts.Ik heb gewoon het gevoel dat het me achtervolgd word.maar ja…life..

 • Antwoorden Hilde 17 april 2012 om 18:34

  Mooi artikel, Teske! En zoals hierboven gezegd: jij kan nu alleen maar trots zijn op jezelf, Teske! Je hebt het mooi voor elkaar, lief vriendje volgens mij en geweldige vrienden en vriendinnen. :)

 • Antwoorden Savannah 17 april 2012 om 18:31

  Ik ben het helemaal met je eens, en ik vind het heel erg naar voor de kinderen want het kan soms voor erge gevolgen zorgen. En Teske het enige wat je nu op jezelf kan zijn is trots, omdat je alles zo goed voor elkaar hebt en dat je dit zo open durft te vertellen.

  Liefs

 • Antwoorden Lotte 17 april 2012 om 18:30

  Echt super van je dat je zo eerlijk over jezelf durft te zijn. Respect! Ik ben het volkomen eens, mensen moet elkaar gewoon respecteren zoals hij/zij is.

 • Antwoorden Kellt 17 april 2012 om 18:30

  Wat een mooi artikel respect teske!
  Of je het pesten kan noemen weet ik niet maar ik heb rood haar en word daar best wel vaak mee uitgescholden of er word een zogenaamd grappige opmerking gemaakt. Nu lach ik hierom maar vroeger kwam ik thuis en was ik helemaal gebroken en moest me moeder me troosten ik trok het me teveel aan. Nu is het minder ik lach erom of negeer het. Vriendinnen zeggen weleens ik had me haar allang geverfd maar ik ben er blij mee daar gaat het uitendelijk om!
  Haha dat deed me even goed!

  • Antwoorden Siska 17 april 2012 om 19:16

   Ik heb ongeveer hetzelfde. Ook rood haar, maar vroeger nooit mee gepest en nu juist wel. Maar gelukkig heb ik vriendinnen (en familie ook) die mijn haar heel mooi vinden. Ik zou het denk ik ook nooit verven, hooguit een paar plukken.

   En Teske, respect dat je dit post! Het ergste is inderdaad dat het om kinderen van rond de 11/12 jaar gaat. En dat niemand je steunt. Maar je moet echt trots op jezelf zijn!

 • Antwoorden Jolet 17 april 2012 om 18:27

  Mooie post Teske! Je hebt helemaal gelijk, het is vreselijk wat er gebeurd. Pesten moet gewoon gestopt worden..

 • Antwoorden Sophie 17 april 2012 om 18:27

  Wat ik vooral erg jammer vind is dat er op scholen op dat moment niemand is die tegen je zegt; ahjoh kom maar bij ons zitten. Vooral omdat je dat nodig hebt wanneer je je alleen voelt, ik weet dat dit vaak gebeurt op scholen. er zijn heus wel mensen in de klas die niet zo over die persoon denken en wel het beste met je voor hebben maar gewoon niet durven te zeggen; hé doe is normaal, puur omdat ze bang zijn om zelf buiten gesloten te worden. Samen sta je sterker.

  Stoer van je dat je dit online zet, en inderdaad, ik hooop ook nog vaak; laat me niemand tegen komen uit mijn nare verleden

 • Antwoorden Conny 17 april 2012 om 18:24

  ik herken me zelf er ook in.
  maar ik ben nog wel aan de gothic style gebleven.
  en elk jaar ga samen met me man naar de elf fantasy fair.
  het is dit weekend zaterdag en zondag.
  wij gaan zondag

 • Antwoorden Vera 17 april 2012 om 18:22

  Er is een meisje bij mij op school en die heeft net haar haar helemaal blauw geverfd.
  Iedereen noemt haar smurf en vragen haar regelmatig waarom ze dat heeft gedaan.
  Ook mijn vriendinnen maken wel eens opmerkingen zoals: “Zoiets doe je toch niet”
  Ik vind het echt heel stom van mijn vriendinnen. Ik vind juist dat ze lef heeft en dat heb ik meerdere keren tegen mijn vriendinnen gezegd.

 • Antwoorden ilsee 17 april 2012 om 18:18

  Knap dat je het zo zegt, ik ben ook veel gepest en heb eigenlijk weinig tot geen vriendinnen.
  Maar ik durf er niet over te praten. Bang dat mensen zeggen dat ik me aanstel. Nee, ik hou het voor mezelf wil er geen andere mensen mee opschepen. Hoeveel ik ook met me meedraag!

  Liefs.

 • Antwoorden m 17 april 2012 om 18:13

  Er zijn veel meer mensen die je geweldig vinden dan mensen die dat niet vinden, kijk naar de mensen die van je houden en om je geven en niet naar de mensen die je niet mogen, ze zijn het absoluut niet waard.

 • Antwoorden merel 17 april 2012 om 18:11

  Knap dat je hier over durft te schrijven. Wees niet bang voor mensen uit je oude klas, jij hebt veel meer dan zij berijkt! Ik denk dat die mensen graag zo’n leven als het jouwe zouden willen hebben.

 • Antwoorden Lize 17 april 2012 om 18:01

  Supermooi artikel!
  Ik herken me erg in je verhaal, het enige verschil is dat dat alles nog steeds zo is bij mij.

 • Antwoorden Annabel 17 april 2012 om 17:59

  Ik heb een paar jongens uit mijn oude klas, en we waren echt wel goed bevriend… Maar sinds de middelbare school doen ze heel vreemd… Dan vertellen ze aan hun vrienden dat ik neuk voor 5 euro ofzo… Het slaat echt helemaal nergens op, want er is helemaal niks van waar. En ook bedoelen ze het waarschijnlijk als grapje, om een beetje ‘stoer’ te doen bij vrienden. Maar als ik ze tegen kom op het dorp, dan roepen ze ‘Hoer’ en dat soort dingen. Ik neem het niet heel serieus op, maar nu ben ik elke keer als ik het dorp in ga weer op mijn hoede omdat ik bang ben ze tegen te komen. En dit zijn van die jongens die iemand in mekaar zouden slaan voor de ‘lol’… Ik zie ze dat echt nog wel een keer doen! En dan is er ook nog een meisje, ze is best wel populair, dat ik ‘ken’ van kamp in groep acht, onze school ging samen op kamp met hun school, en die loopt tegen haar andere ‘populaire’ vriendinnen te vertellen dat ik een kutwijf ben… En ook dat is echt heel raar, omdat ze zeker niet meer van me weet dan mijn voornaam en de school waar ik op zat en de school waar ik nu op zit… Het maakt me niet echt heel veel uit, want ik heb echt heel veel lieve vriendinnen. Maar het is toch iets waar je mee blijft lopen…

  Liefs,
  Annabel.

 • Antwoorden Mirthe 17 april 2012 om 17:58

  Je mag trots zijn op jezelf Teske (ll’)

 • Antwoorden Maureen 17 april 2012 om 17:54

  Lieve Teske

  Ik vind dat je de boodschap heel mooi heb overgebracht.
  Vroeger werd ik gepest omdat ik best wel dik was dus voor mij is het belangrijk dat er niet meer wordt gepest.

  Liefs
  Maureen

 • Antwoorden anoniem 17 april 2012 om 17:51

  Echt ik wil even zeggen dat ik dit soort verhalen van jou super vind! natuurlijk ook al joun andere colums hihi.
  Op het moment word ik nouja ik wil het niet echt pesten noemen maar geplaagd en ik zou niet weten waarom eigenlijk maar nu ik joun verhaal lees ( en dat van andere ) zie ik in dat ik gewoon mezelf moet blijven en niet anders moet gaan doen dan dat ik ben.
  X.

 • Antwoorden Charile 17 april 2012 om 17:48

  Wat een mooi artikel! Ik kom nu liever ook geen mensen tegen van vroeger…
  x

 • Antwoorden Linda 17 april 2012 om 17:46

  Ik heb het zelf ook meegemaakt op de basisschool, vanaf groep 1 tot en met groep 8 ging ik met niemand goed om, en als ik dan met iemand omging waren het achteraf geen echte vriendinnen. Ik werd vooral gepest door mijn uiterlijk, kledingstijl (wat er gewoonlijk niet uit zag) en omdat ik zwak was (ik huilde snel). In de 1e op de middelbare school was het meer plagen (door nieuwe mensen dan) en pas sinds de 3e ben ik wie ik ben. Ik word nu niet meer gepest, ben mondig en laat me niet snel over me heen lopen. Ik heb mijn eigen stijl gevonden en ben erg gelukkig nu (: Ik heb veel goede vriendinnen en verder gaat alles prima. Het enige nadeel nu is dat ik in deze klas in de vierde met niemand uit m’n klas echt omga. Maarja. Ik ben echt blij dat het pest-gedeelte uit mijn leven is, maar als ik oud-klasgenoten zie vind ik het toch wel niet fijn als ze me aan te zitten staren.

 • Antwoorden anoniem 17 april 2012 om 17:45

  ik kan het niet opbrengen om uitteleggen hoe alles precies was, het raakt me te veel. mijn leven lang ben ik buitengesloten en gepest. ik ben alleen altijd al, en ben lelijk en dik. ik kan niet zijn wie ik wil zijn, ik wil niet meer leven.

 • Antwoorden Marlies 17 april 2012 om 17:42

  Echt heel goed dit artikel! Ik denk dat veel mensen zich hierin kunnen herkennen.

 • Antwoorden jasmijn 17 april 2012 om 17:41

  Wow, wat een supermooi artikel!
  Hopelijk lezen de mensen die jou gepest hebben dit artikel ook,
  en hebben ze er heel erg veel spijt van!

 • Antwoorden Silke 17 april 2012 om 17:28

  Na het lezen van jouw verhaal en van de reacties op dit artikel, besef ik echt hoe blij ik mag zijn met mijn jeugd. Ik ben nooit gepest geweest, heb het nooit echt lastig gehad.
  Maar Teske, jij bent echt een mooi persoon, vanbinnen en vanbuiten. Dit is ook een heel mooi artikel, echt tof dat je zoiets deelt met je lezers. :)

 • Antwoorden Jonne Floor 17 april 2012 om 17:25

  Woow als je ziet hoeveel mensen er gepest worden!
  Ik heb zelf nooit gepest en ben ook nooit gepest.
  In mijn omgeving werd er ook niet echt veel gepest, wel eens geroddeld
  en zeker weten ook wel eens over mij maar dat is veel minder erg dan dat ik hier allemaal lees!

 • Antwoorden Julie 17 april 2012 om 17:20

  Ik werd gepest omdat ik ADHD heb

 • Antwoorden Rieke 17 april 2012 om 17:20

  Een jongen van school is overleden laatst.
  Hij had vrienden maar hij werd ook wel gepest (ik ken hem verder niet en hij zat wel een klas hoger en verder dan af en toe ‘hoi’ ofzo kwam het niet)
  De pesters hebben nu écht spijt en vragen zich af waarom ze niet gewoon aardig hebben gedaan.

  Bedenk bij iedereen waar je een rotopmerking naar wilt maken, als dit het laatste was wat ik tegen deze gene zou kunnen zeggen, zou ik dan spijt krijgen?

  Mensen, alsjeblieft, stop pesten, bekijk het eens uit de ogen van de slachtoffers. Hoe zou jij het vinden als jij gepest werd?
  Heb je eigenlijk niet heel veel respect voor de slachtoffers hoe zij toch doorgaan met hun leven, hoe zwaar het ook is?
  Wat je in het verleden hebt gedaan kun je niet meer veranderen, wat je morgen gaat doen, kun je wel anders doen dan normaal. Mocht je pesten, verander dat morgen eens! Stop met opmerkingen maken en schrijf het slachtoffer een brief ofiets.

  Het verpesten van iemands leven, zou je dat op jouw naam willen hebben?

  Mooi geschreven Teske!

 • Antwoorden Axelle 17 april 2012 om 17:14

  Wauw , erg goede post ! vond erg fijn om te lezen , mijn zusje van 11 wordt ook gepest omdat ze dikker is en niet in de groep hoort vind dit zo erg want ze is echt een lieve meid !

 • Antwoorden Roos en Laura 17 april 2012 om 17:14

  Heel mooi om te lezen! Mooi artikel!

 • Antwoorden Manon 17 april 2012 om 17:12

  Echt respect dat je zo eerlijk durfd te zijn. ik ben zelf vroeger gelukkig nooit gepest en was gelukkig ook geen pester maar ook op me 20ste merk ik om me heen nog genoeg van pesterijen en dan vooral om seksuele voorkeur en afkomst van mensen. Ik zou zeggen laat iedereen in zijn/haar waarden en wees blij dat er mensen anders zijn dan jij geeft teminste kleur in het leven. Je leeft maar 1 keer, geniet en laat mensen lven zoals ze willen. P.S. Ik vind je site echt top vooral omdat je ook lekker persoonlijk bent je komt echt over als zoon lief en spontaan meisje dus ga zo door teske.

 • Antwoorden romy 17 april 2012 om 17:07

  hoe moet je kijken na 5 jaar ongeveer hoe je terecht bent gekomen vrolijk knap en je bent een van de bekenste bloggers en youtubers ik wordt toevallig zelf ook gepest en ik ben 12 jaar omdat ik niet mooi genoeg ben en at voller maar ik heb een darmziekte vandaar maar iedereen is toch niet hetzelfde toch

 • Antwoorden Debora 17 april 2012 om 17:07

  Ik werd gepest door mijn klasgenoten toen ik 18 jaar was. Idd, ik wist ook niet dat het kon, dat 18-jaringen zo onvolwassen konden zijn dat ze begonnen met dat pesten. Ik heb nooit geweten wrm ik er plotseling niet meer bij hoorde in mijn klas. Het gebeurde van de ene dag op de andere. Gelukkig moest ik nog maar een paar maand op die school zitten en kon ik daarna aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen.

 • Antwoorden Joyce 17 april 2012 om 17:04

  Jeetje Teske, wat een verhaal!

  Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Voor mijn gevoel dan.
  Ik ben vanaf groep 3 tot en met groep 8 door gepest. Rottige opmerkingen, durfde niet naar buiten omdat ik bang was om klasgenootjes te zien.. Precies de zelfde reden als jou. Ik kleedde me zwart, wijde broeken, verwaarloosde mezelf.. Ik was gewoon een lopend lijk. Sinds de eerste klas zag ik dat, ik ben me meer ‘vrouwlijk’ gaan kleden en ik voel me er goed bij. Ben blij met de vriendinnen die ik heb en ik ben open voor nieuwe mensen.

  Nogsteeds ben ik dat 10 jarige meisje dat zo onzeker is, maar dan in een 14 jarig lichaam (:

  x Joyce

 • Antwoorden Femke 17 april 2012 om 16:58

  Teske ik ben zo blij dat jij dit artikel geplaatst hebt,
  Het is voor zoveel mensen zo fijn dat ze even kwijt kunnen dat ze gepest worden en dat pesten bij iedereen kan gebeuren.
  Nooit had ik verwacht dat ze jou zouden pesten, ik snap dat echt niet.
  Waarom zou je iemand pesten, zelf word je er echt niet beter van.
  Iedereen die ooit pest zou dit artikel moeten lezen!
  dankjewel Teske

 • Antwoorden Dewi 17 april 2012 om 16:58

  Heel mooi geschreven. Nu zit ik zelf ook met de gedachte; ‘ja ik heb ook wel eens iemand gespest’.
  niet zo zeer gepest, misschien een ergere variant van plagen maar toch. ik heb ook echt wel eens wat gezegd tegen iemand, zeker op de basisschool, waar ik nu best wel spijt van heb.
  Op de middelbare school, ben ik zelf niet echt gepest. Ik ben zelf redelijk stevig, en was vooral in de 2e klas erg onzeker. Dit maakte mij natuurlijk een heel goed slachtoffer van opmerkingen. Of liedjes zoals; dewi die is dik, dewi die is bol, dewi kan niet fietsen, maar moet rollen naar school. Meestal probeerde ik dit soort dingen te negeren, dat is altijd het beste wat je kunt doen. Maar toch raakte het mij. Ook oude vriendinnetjes waar ik nu nog nouwlijks contact mee had, lieten me, op dat moment stikken.
  Toen ik in de derde klas kwam, en betere vrienden kreeg, hebben zei mij ook geholpen met het mezelf te accepteren hoe ik ben. Zei zullen er altijd voor me zijn. Het maakt ze niet uit hoe ik eruit zou zien.
  Ik denk dat bij iedereen dit veel verhalen en misschien ook wel emotie’s los laat. Fijn dat er om de zoveel tijd zo’n artikeltje komt.
  Dankjewel tess.

 • Antwoorden Saartje 17 april 2012 om 16:58

  Maar weet je, Teske, jij hebt een blog met veel bezoekers, veel mensen die jouw filmpjes kijken en zij hebben dat niet.

 • Antwoorden Eline 17 april 2012 om 16:57

  Ik ben ook gepest van groep 3tot groep 7.
  Ik wilde dood, werd depressief en veel ziek.
  Nu in groep 8 gaat het beter, waarom ik werd gepest… Omdat ik van donkere kleuren hield mijn nagels zwart lakte en omdat ik van andere muzie hield.
  Later is het meisje dat mij pestte van school gegaan. En het bleek dat niemand me haatte maar gewoon bang voor haar was ….
  Goed dat je hier over schrijft Tess love u xoxo

 • Antwoorden meike 17 april 2012 om 16:57

  pfff ik herken dit echt, ik ben vanaf de basisschool ook ontzettend veel gepest, en het gebeurd soms nog. het heeft me ontzettend onzeker gemaakt. veel mensen kennen mij als een meisje dat zoveel lacht en grapjes maakt en weten hier ook niks van. ik herken het gedeelte over door het dorp fietsen ook, ik doe het met dezelfde gedachte. gewoon omdat ik bang ben om weer een vervelende opmerking te krijgen.

 • Antwoorden Merel 17 april 2012 om 16:56

  Erg goed artikel, Teske! (: Ik heb zelf ook een alternatieve periode gehad, droeg veel zwarte kleding en zo. De ‘emo’ style trok me gewoon aan. Ik ben er gelukkig niet echt mee gepest maar je merkt toch dat mensen je anders behandelen omdat je ‘anders’ bent. Ik heb dit nooit gesnapt, en snap het nog steeds niet. Waarom mag een persoon niet zijn wie die wil zijn? Mijn alternatieve periode heeft me echt laten inzien hoe gemeen kinderen kunnen zijn, al op zo’n jonge leeftijd. Daardoor kijk ik ook heel anders tegen bepaalde dingen aan dan de meeste mensen. Ik heb er een hekel aan om mensen in hokjes te stoppen, laat mensen in hun waarde. Kijk eerst naar je jezelf, voor je naar een ander kijkt.

 • Antwoorden Wendy 17 april 2012 om 16:52

  Ja, ook hier een gepeste. Het begon al op de basisschool en waarom? Ik zal het nooit weten. Een van de populaire meisjes had vanaf het begin af aan een hekel aan me, en dat escaleerde. Het ging van gepest en uitgescholden worden tot aan je jaszak vol met briefjes met scheldwoorden vinden. De hele klas tegenover je hebben staan. Geslagen worden, in de bosjes geduwd. Op weg naar zwemles worden er nare woorden in je oor gefluisterd, ik heb zelfs bijtwonden opgelopen. Bizar hoe ver mensen kunnen gaan om anderen te pesten.

  Aan het einde van de basisschool verhuisde ik en kwam ik op een andere school terecht. Een katholieke dit keer, terwijl degene daarvoor openbaar was. Kleinere klassen, betere docenten. Ik heb tranen met tuiten gehuild, wilde niet naar school, wilde niet weer een school met pestkoppen …. maar dat gebeurde niet. Ik was een van de betere leerlingen daar in de klas, had vanaf het begin vriendinnetjes. Even rust.

  Op de middelbare school hebben mijn ouders er voor gezorgd dat ik niet bij het pestende populaire meisje in de klas terecht kwam. Zij zat sowieso in een andere leervorm, ik deed gymnasium. Dat gaf me wel voldoening – en helemaal toen ze roddels verspreidde dat het niet zo goed ging met mij en ik vervolgens over ging …. en zij bleef zitten.

  Het heeft me wel heel lang achtervolgd. De pesters zijn het waarschijnlijk allemaal vergeten, maar ik draag het mijn leven lang met me mee. Ik ben heel lang onzeker geweest om nieuwe situaties aan te gaan. Universiteit, nieuwe baan, relaties, noem maar op. Ik ben inmiddels 37 (ja, ook 37-jarigen lezen jouw blog :) ) en ik kan inmiddels wel zeggen dat het me waarschijnlijk mijn hele leven zal beinvloeden. Er blijft toch altijd dat kleine stemmetje “maar wat als ze je niet aardig/leuk/slim/goed (genoeg) vinden”. En dat vind ik jammer. Want dat is nergens voor nodig. Rationeel weet ik dat. Emotioneel blijft het moeilijk om die stem uit te bannen.

 • Antwoorden bigblackrose 17 april 2012 om 16:51

  ik heb echt een super schattige nail art voor je!http://www.youtube.com/watch?v=JRuPRTyuVhc&feature=related kijk het filmpje maar!

 • Antwoorden larissa 17 april 2012 om 16:50

  Wat een mooi artikel!
  Ik werd vroeger ook gepest al sinds groep 4 tot groep 8. In het begin was het heel erg en zat ik soms ook huilend op school. Maar ik raakte er wel aan gewent om elke dag te horen te krijgen dat ik lelijk was en dat ik raar was. In groep 8 trok ik me er niets meer van aan ik had schijt aan de mensen. En negeren hielp niet maar toch ging ik ze negeren. Ook mensen van andere scholen wilde mijn dan pesten door zomaar het leuke woord kanker hoer of kanker slet naar mij te gooien. Dat deed mij zoveel pijn en nu nog steeds zit op de middelbare in de 1e en nog steeds zeggen mensen slet of hoer. Maar ik vind mijzelf echt geen hoer ik draag gewoon normale kleding?
  Maar ik ben het wel gewent maar het doet mij wel pijn nog steeds.

 • Antwoorden famke 17 april 2012 om 16:47

  Ik snap niet dat mensen pesten, wat voor gevoel geeft het je ? Het maakt je in iedergeval geen beter mens..

  Ik ben vroeger ook heel erg gepest, alleen omdat ik wat dikker was. Dat zit noueenmaal in mijn familie. Ik trok me er heel erg veel van aan en durfde soms niet eens naar buiten omdat ik bang was om uitgelachen te worden. Tot groep 8 ben ik heel onzeker geweest, maar toen vond ik het genoeg. Ik ben erboven gaan staan, heb het genegeerd en ben me gaan richten op de mensen die speciaal voor me zijn. Nu ben ik heel zelfverzekerd, soms iets te maar beter dat dan het kleine muisje dat ik was. De jongens waar ik door werd gepest kom ik nu redelijk vaak tegen en dan durven ze me nieteens aan te kijken. Dat doet me goed, om te weten dat die pesters waarschijnlijk een keer keihard zijn terug gepakt.

  Tegen alle meiden/jongens die gepest worden wil ik zeggen; praat erover zoals Teske al zei je kan het enorm spannend vinden maar het kan alleen maar beter worden. Ik kon het, dus jullie ook.

 • Antwoorden Beautinista 17 april 2012 om 16:45

  Ik herken dit heel erg. Ik werd altijd emo genoemd, of gothic. IN groep 7 zei een jonge tegen mij: EMO GA SNIJDEN. En ze zeiden ook: IEL naomi bacterieen. Vorig jaar begon ik me “Normaal” te kleden. En toen zei me leraar: “nou meid je ziet er wel veel beter uit dan eerst”
  Ik vraag me ehcht af waarom ze pesten, het is je medemens hoor..

 • Antwoorden Michelle 17 april 2012 om 16:41

  Super mooi artikel, ik kreeg een brok in mijn keel. Ik ben zelf zo erg gepest op de basisschool dat ik naar een andere school moest, omdat ik het er niet meer uithield. Op die andere school begon het goed, maar na een tijdje bleek ik ook niet zo goed in de groep te liggen. Op de middelbare school werd het er ook niet bepaald beter op. Ik lag weer niet echt lekker in de groep en de eerste paar jaar werd ik regelmatig getreiterd. Het laatste jaar ging het wel wat beter, maar toen moest ik verhuizen. Ik zit nu op een nieuwe school in een nieuwe plaats en het gaat veel beter. Ik ben niet meer bang om naar school te gaan en hoef mezelf niet heel de dag meer groot te houden, want ik krijg geen rotopmerkingen meer. Ik dacht eerst dat het aan mij lag en ik heb daardoor een heel grote hekel aan mezelf gekregen. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was, niet mooi genoeg, niet aardig genoeg, niet slim genoeg. Totdat ik erachter kwam dat ik op mijn eerste basisschool gepest werd omdat het meisje jaloers op me was. Ik was slimmer dan zij en haalde betere cijfers. Daarom is ze begonnen met mij te pesten, zodat zij weer de slimste van de klas werd. Ik werd dus niet gepest omdat ik stom was, maar juist omdat ik leuk was! Dat is heel raar en ik besef me nu ook dat het niet mijn schuld is dat ik gepest werd. Ik vind het nog steeds lastig om mezelf te accepteren zoals ik ben, omdat ik zolang een hekel aan mezelf heb gehad. Het gaat nu gelukkig wel steeds beter en ik ga weer zonder angst naar school.

  Heel veel respect Teske dat je dit durft te schrijven! Ik vind het juist goed dat je je eigen kledingstijl en leefstijl nastreeft. Misschien waren die kinderen op de basisschool wel jaloers op je omdat jij het wel durfde en zij niet? Niet dat je daar nu nog iets aan hebt. Ik wil in ieder geval wel zeggen dat ik je blog al jaren volg en dat ik je vanaf het begin al leuk vond. Of je nu veranderd of niet, je blijft een leuke meid!

 • Antwoorden xAmber 17 april 2012 om 16:40

  ik ben zelf ook gepest! ik was een makkelijk doelwit en was anders dan anderen door mijn rode haar! ik heb hetzelfde als jij, een stemmetje in me hoofd dat zegt dat ik ze niet tegen wil komen! ik ben een keer op de kermis achterna gezeten door 1 van de meisjes met vrienden van een groep of 30, ik scheen arrogant gekeken te hebben.. Ze rende achter me aan en gooide patat en water naar me. Een ander was met haar schoen op me hoofd aan het tikken. Dit vond ik echt verschrikkelijk. als 1 van de namen van die meiden genoemd wordt komt als eerste hun hoofd in mijn hoofd. Met uitgaan ben ik ook bang om ze tegen te komen.
  Ik zal eerlijk zeggen dat ik mensen zelf ook wel is heb getreiterd. Maar dit zal waarschijnlijk komen omdat ik wraak wilde nemen.. Hier heb ik ook spijt van

 • Antwoorden Isa 17 april 2012 om 16:39

  Mooi geschreven!! Je schrijft altijd artikelen die me echt boeien.
  Gelukkig ben ik zelf nooit gepest alleen zeggen best vaak mensen iets over mijn lengte soms vind ik dat best vervelend maarja wat kan je der aan doen, hé?

 • Antwoorden rose 17 april 2012 om 16:37

  ja ik ben iemand die werd gepest door niks dus ik was een makkelijke slachtoffer ik vond het vreselijk en als ik terug kijk wil ik er graag niet over praten ik kan er over praten maar was gewoon niet een leuke tijd. maar het gebeurt niet alleen op scholen ook op werk en noem maar op ik denk dat dit nooit op zal houden bijv ook niet 100 jaar veder. het zit in de mens pesten denk ik: ouders, kinderen, dieren enz. pesten vind ik vreselijk en praten helpt zeker ^^

 • Antwoorden Tessa 17 april 2012 om 16:35

  hoi :)

 • Antwoorden Malou 17 april 2012 om 16:34

  Het doet me veel dat je hier zo over schrijft en ook de reacties zijn heftig. Onbegrijpelijk dat zo veel mensen worden gepest of zijn gepest. Helaas ben ik er zelf ook een van, wat me naast onzeker ook erg hard heeft gemaakt. Toch probeer ik altijd het positieve te zien van mensen en sta ik stevig in mijn schoenen. Het heeft me sterk gemaakt en momenteel ben ik trots op wie ik ben maar heb ik toch het gevoel dat ik (nog) niet helemaal mezelf kan zijn omdat ik dat niet durf. Ik ben bijna 21 en dan is het toch een naar gevoel dat je niet kan zijn wie je wil zijn, dit maakt me soms echt ongelukkig. Ondanks dat ben ik blij met mijn leven en doe ik een leuke studie, heb ik een geweldig vriendje en leuke vriendinnen. Ik weet zeker dat ik op een dag 100% blij ben met mijn verleden, heden en toekomst.

 • Antwoorden Britt 17 april 2012 om 16:33

  Heel mooi artikel om te lezen!
  Ik ben vroeger voor een korte tijd gepest, mijn tas werd weg gesmeten of in de prullenbak gegooid. Ik ben van de schommel afgeduwd en toen heb ik mijn arm gebroken. Daarna stopte ze me pesten.
  Nu heb ik gezellige vriendinnen en voel ik me helemaal op me gemak. Maar je hebt gelijk, ik kom liever ook niet in de buurt van dat meisje of op de plekken waar het gebeurde. Ik vind het gewoon te zielig voor woorden dat mensen dit nodig hebben om zichzelf beter te laten voelen..

 • Antwoorden chantall 17 april 2012 om 16:33

  hoezo beschamend?
  t zegt meer over die mensen dan over jou.
  Hun onzekerheden moet een ander voor boeten
  vaak is t gewoon dat ze jaloers op je zijn.
  Maar miss met je vader of moeder of zus nicht keer
  op die persoon afstappen als die alleen is en dan is uitleggen
  hoe pijnlijk dat voor jou is.of t is wel erg eng maar hou er een keer
  een spreekbeurd over .t erge is vaak dat scholenn t ontkennen.
  maar plssss word er niet onzreker van iedereen is mooi op zijn eige manier
  ookal ben je dik dun klein groot rood zwart t maak niet uit.je bent MOOI ookal
  vind een ander dat niet laat ze maar praten ze zijn gewoon jaloers;)

 • Antwoorden Marjorie 17 april 2012 om 16:33

  Wauw, ik vind het echt tof van je dat je dit met je lezeressen durft te delen. Vroeger ben ik ook gepest maar dan om m’n huidskleur. Echt totale onzin die nergens over ging, maar ik woon nou eenmaal in een dorp en dat waren ze toen niet gewend denk ik. Dat er een donkerder iemand op school rondliep..

 • Antwoorden Paulien 17 april 2012 om 16:29

  Ik werd vroeger ook gepest, buitengesloten, zonder enige reden, iedereen negeerde me, deed alsof ik lucht was en als ze iets tegen me zeiden was het gemeen, ik was toen een jaar of 8,7 ik kan het me niet meer zo goed herinneren maar ik was heel onzeker en dacht dat ik niks kon, ik werd zo onzeker door dat al mijn vriendinnen een paar maanden achter elkaar van school gingen. Ik was dus nog echt heel jong en ik dacht dat ze weg gingen omdat ze mij niet aardig vonden. Daardoor werd ik dus zo onzeker en was het makkelijk voor de pesters om mij te pakken. 6 jaar later ben ik ook nog best onzeker.

 • Antwoorden Gewoon iemand 17 april 2012 om 16:28

  Helaaas Teske, hoe mooi en goed je boodschap ook is, dat is de werkelijkheid niet. In de werkelijkheid moet je aan een complete lijst voldoen en zo niet dan krijg je een schop onder je kont en mag je je eigen boontjes doppen. Maar schijnheilig zijn ze wel, oh ja, want als ik jarig ben krijg ik ineens felicitaties. Sommige zeggen voor de vorm tegen me tot ziens. Nep. Harstikke nep. Want verder willen ze me niet – maar ik vertik het om me naar hun eisen en aan te passen.

 • Antwoorden Nicky 17 april 2012 om 16:28

  Wauw, ik dacht dat ik alleen was met mijn verhaal, maar als ik dit zo allemaal lees merk ik duidelijk wat anders… Vreselijk hoeveel meiden gepest werden! Ik ga niet mijn ganse verhaal vertellen maar in de lagere school werd ik een tijd gepest en in het middelbaar ook een tijd. En tussenin eigenlijk niet, wat best vreemd was. Maar een tip die ik wel wil meegeven: hou je groot tegenover de mensen die je niet zo goed kent. Pesters kiezen altijd onzekere types uit, dus als jij erg zeker lijkt, zullen ze jou niet kiezen. Maar hou die muur niet constant op. Zelf ben ik ook in die fout gegaan, jarenlang, zodat zelfs mijn ouders niet beseften hoe gevoelig ik eigenlijk wel was. Sinds een tijd ben ik meer de ‘echte’ ik gaan laten zien en daar zijn ze in het begin best van geschrokken. Als je jezelf stoerder voor doet dan je bent, kan dat ook wel eens resulteren in gekwetst worden. Mensen denken dan al snel ‘ach, zij kan dat wel aan, tegen haar kan ik zoiets zeggen’.

 • Antwoorden Sandy 17 april 2012 om 16:28

  Hmm…waar zal ik eens beginnen? Welja, eerst even dit: jij bent mooi. Dat was je al toen ik je leerde kennen, en dat ben je nu ook. Toen gothic, en nu ben je opgebloeid tot een leuke jonge vrouw. Van binnen en van buiten. Dus schaam je niet voor je oude ‘ik’ hoor, is nergens voor nodig *hug*

  Toen ik in de kleuterklas zat, mocht ik nooit meedoen met de andere kinderen. Ik werd buitengesloten. Genegeerd. Ik was verdrietig en voelde me een loser, de vreemde eend, en ik wist niet eens waaraan ik dat te danken had. Ja, dat kan ook als je 4 bent.
  Later kwam het pesten. Eerst op het schoolplein, daarna ook in de klas. Er werd geroddeld, er werden dingen over mij op het bord geschreven. En als de meester even niet keek, kreeg ik propjes papier of gummetjes naar mijn hoofd gesmeten.
  In groep 5 was ik er helemaal klaar mee. Naar school gaan durfde ik niet meer. Ik was vaak letterlijk ziek van school. Ik was depressief en wenste dat ik niet geboren was. Een gesprek gehad met de meester, over pesten. De rest van het schooljaar bleef het rustig.
  Toen ging ik naar groep 6. Een nieuwe jongen in de klas. Hij was populair, had een gezonde babbel. En een hekel aan mij. Binnen no-time was weer de hele klas zowat tegen me opgestookt. Ik werd onder de schoolbanken door geschopt. Uitgescholden op het schoolplein. Genegeerd. Vuil aangekeken. Ik was een jaar of 10, en ik wilde dood. Niets liever dan dat.
  Groep 7 ging ook zo: uitgescholden worden, genegeerd worden. Van de 4 vriendinnetjes die ik nog had, sloten 3 zich liever aan bij een groep populaire meiden, hen sprak ik nooit meer. Ik hield één vriendinnetje over. Ook zij had het niet altijd even gemakkelijk gehad. We begrepen elkaar, zonder dat we er ooit een woord over spraken.
  In groep 8 kwam het zover, dat ik mijn schriften en mappen begon vol te krassen met zwarte potloden. ik tekende er verdrietige landschappen in, schreef soms het woord dood tussen alle krabbels. Ik wilde gehoord worden, durfde niet nog eens om hulp te vragen, en gaf op deze manier hints af. Ze werden niet opgemerkt. Ik heb gehuild. Zo ontzettend veel. Gedachten gehad, die niet goed waren. Zo ontzettend veel. Toen op een gegeven moment een van de pestkoppen op het schoolplein onderuit ging en op de grond viel, heb ik hem kei- en keihard uitgelachen. Iedereen kwam kijken, wat er aan de hand was. Hij werd uitgelachen, nagewezen. Hij voelde zich een kluns, was kwaad op me, maar deed verder niks. Toen was het weer even rustig. Tot schoolkamp, toen begon het weer van voor af aan. Schoolkamp is bij mij grotendeels een zwarte vlek, ik weet er weinig meer van, alleen het pesten en klieren de hele tijd. Tranen, zo ontzettend veel.

  Ik ging naar de Middelbare school, de Mavo. Het pesten was een stuk minder, en ik kreeg wat nieuwe vriendinnen. Mijn pestjeugd liet ik achter me, en langzaam kwamen er weer meer goede momenten. Genieten, vriendschap. Langzaam maar zeker begon ik een eigen stijl te ontwikkelen: gothic/alto achtig. Ik vond het heerlijk, voelde me goed hierbij. Even geen depressieve gedachten meer.
  Toen ik 17 was richtte ik een eigen online community op, PotW. Daar heb ik je leren kennen. Er kwamen tal van nieuwe vriendschappen, forumleden kregen relaties met elkaar. Het was gezellig. Totdat mijn beste vriendin en ik ruzie kregen. Alles klapte uit elkaar, ik was een boeman, een verschrikkelijk mens. Werd door iedereen uit msn gegooid, genegeerd. Er zal ongetwijfeld ook een hele hoop over me geroddeld zijn, aangezien ik ineens door echt iedereen genegeerd werd. Even daarna begon de ellende op mijn forum, ik deed niks goed, kreeg boze mailtjes, dreigementen. Zelfs doodsbedreigingen. Een boze moeder aan de telefoon. Uiteindelijk besloot ik te stoppen met mijn forum, de plek waar ik zoveel liefde heb gekend. Het deed pijn, maar het was uiteindelijk wel de meest veilige optie.
  Daarna in een diep gat gevallen. Heel diep. Hoe kunnen mensen….Waarom….Ik ben waardeloos…Ik trok het me allemaal heel erg aan, wat er allemaal gebeurd was. Allemaal mijn schuld, ik deed niets goed, waardeloos. Het pesten van vroeger kwam weer naar boven, alles. Ik zal maar niet neertypen wat ik allemaal heb meegemaakt toen, ik leef en da’s het belangrijkste.

  Gegeven moment kwam ik tot de conclusie, dat het niets uitmaakt hoe je er uit ziet, wat je opleidingsniveau is, wie je vrienden zijn, of je dik of dun bent, zwart of blank, christelijk of paganist, hoe je haar zit of welke kleren je aantrekt. Mensen oordelen toch wel. Niet allemaal, maar zonder dat we erbij stilstaan zijn we hard, we hebben bij voorbaat al een oordeel klaar en handelen er soms ook naar. Haat doet rare dingen met een mens.

  Uiteindelijk ben ik sterker naar buiten gekomen. Ik kan soms fel zijn, als het moet. Ik laat me nóóit meer uitschelden. Ik vecht terug. Oog om oog, als het moet. Maar voor de vriendinnen die ik nu heb ga ik door het vuur, ze zijn me veel waard. Net als mijn man. En het mooiste van alles, ik weet nu waar ik al die tijd keihard voor geknokt heb: een zoontje om trots op te zijn. Mijn kind is mijn alles, voor het eerst in mijn leven ben ik zo trots als een pauw. Op hem, maar stiekem ook wel op mezelf.

  Wat ik wil zeggen, trek je niets aan van je oude klasgenoten. Of ze nu wel of niet zullen oordelen. Jij bent jij, een prachtig mens met een gouden hart, een lief karakter, gezegend met gezondheid. Een leuke vriend, dierbare familie, ontzettend populair (hier toch zeker !) en dat kan niemand je afnemen. Niet met schuine blikken, niet met roddels. Als ze dat al wel zouden doen, dan zijn ze jouw energie niet eens waard en hoogstwaarschijnlijk nog scheitjaloers ook. Meis, je mag echt trots op jezelf zijn, je hebt veel bereikt in je leven!

  • Antwoorden Lotte 17 april 2012 om 17:56

   Wow, heftig verhaal! Maar erg goed dat je het van je af hebt geschreven!

 • Antwoorden Arijana 17 april 2012 om 16:23

  Supermooi artikel Teske ,je zei dit volgens mij ook al in een filmpje maar ik vindt het nog steeds supertof dat je dit durft !
  Ik ben zelf niet echt gepest ,alleen hoorde ik er op de basischool niet echt bij.We zaten al een paar jaar bij elkaar in de klas en iedereen had zeg maar hun eigen ”groepje” Nu zit ik in de eerste van de middelbare school en ik heb superleuke vriendinnen die achter me staan en me accepteren hoe gek en gestoord ik ben :) Zelf heb ik nooit gepest ,vreselijk is dat. Ik zit wel op een grote school met veel mensen maar het is een hele leuke school en ik zie er ook geen gepest. Iedereen gaat om met de mensen die hij zelf leuk vindt en laat de anderen met rust.Ik zie wel soms dat mensen niet leuk met elkaar omgaan maar het is niet echt gepest. xx

  • Antwoorden Arijana 17 april 2012 om 16:25

   Oeps ! Haha ik bedoelde dat ik niet heb gepest omdat ik het vreselijk vind als mensen gepest worden ,niet dat ik het vreselijk vind dat ik niet gepest heb ! Hihi x

 • Antwoorden Kayra 17 april 2012 om 16:18

  Ik heb ook wel eens nare opmerkingen naar mijn hoofd gekregen, maar ben nooit echt gepest. Pesten is zo zonde. Steek die tijd en moeite in iets nuttigs en fijns.

  Trouwens, over die nep complimenten, ik kreeg ooit te horen:”Wow, ja je moet je echt vaker zo kleden, eerst leek je heel erg.. ‘gezet’,” Ja jeetje, wat was ik blij om dat te horen zeg.

 • Antwoorden Dieuwertje 17 april 2012 om 16:18

  Ik ben zelf ook erg gepest, vooral in de eerste. Mensen hadden toen een anti-hyves tegen mij gemaakt en ik werd altijd (nu nog soms) nageroepen door mensen die ik niet ken. Komt waarschijnlijk door mijn naam en korte haar. Een mooi artikel, Teske! Veel sterkte! xx

 • Antwoorden My thoughts words and life 17 april 2012 om 16:16

  Goed geschreven Teske!

  Ik ben zelf ook gepest. Maar de reden ervoor is nog altijd onbekend en eigenlijk laat ik dat liever nu ook zo. Het is nu al behoorlijk wat jaren geleden. Maar ook ik merk soms nog steeds wel dingen die daar aan over zijn gebleven. Het ontmoeten van nieuwe mensen blijf ik moeilijk vinden en dan vooral het stukje vertrouwen.
  Ik vertel liever niet wat er allemaal is gebeurd. Dat krijg ik nog altijd niet makkelijk uit mijn strot (in dit geval handen).

 • Antwoorden Katja 17 april 2012 om 16:13

  Dit vind ik een van je mooiste posts, maar sowieso zijn jouw columns echt vreselijk goed geschreven. Ik vind het ook niet normaal dat anderen elkaar zo raar behandelen, zelf heb ik het zelfs nu nog steeds. Ik ben niet al te spontaan bij mensen die ik niet zo goed ken, of waarvan ik zelfs een beetje angst heb, maar bij anderen ben ik juist misschien the happy en te springerig, waarbij sommige klasgenoten mij raar aankijken. Dat is dan nog niet eens erg, maar ik weet ook nog dat ik in groep acht ineens een bericht op msn kreeg met daarin: Rus, wat doe je hier nog op aarde? Met al je kleurtjes en emokapsel. Daar schrok ik van, want ik had nooit problemen met hen, en gelukkig trok ik me er ook niet zoveel van aan, want na een weekje stopten ze ermee.
  Ik snap het nooit waar die vreemde mensen opeens vandaan komen, hahaha. Gelukkig ben ik nu wel gelukkig en ook niet meer alternatief, hahaa. En ik ben blij met mijn vriendinnetjes die even gek zijn (:

 • Antwoorden lotte 17 april 2012 om 16:11

  mooi geschreven

  respect Teske!

 • Antwoorden emma 17 april 2012 om 16:11

  wat goed dat je dit met ons wilt delen! Echt respect daarvoor, veel mensen beseffen nog steeds niet dat pesten/plagen/woorden in het algemeen veel meer kapot maken dan dat je denkt.
  Zelf ben ik niet echt gepest (tenminste, zo zie ik het niet), maar ik heb aardig wat verschrikkelijke woorden naar m’n kop geslingerd gekregen & er s een hoop achter mijn rug om gezegd (hoor je altijd achteraf). Ik snap dan ook dat je bang bent om je oude klas&dorpsgenoten tegen te komen.
  Heel veel sterkte, iedereen die in hetzelfde schuitje heeft gezeten ook, en nogmaals bedankt voor het schrijven van dit stuk!

 • Antwoorden maaike 17 april 2012 om 16:10

  Super mooi <3 xx

 • Antwoorden Rosa 17 april 2012 om 16:05

  Respect!
  Ik zeg het eerlijk: ik heb op de basisschool mensen gepest en heb er super erge spijt van. Maar waarom ik het deed? Ik was onzeker en wou dat niemand mij ging pesten. Ook kreeg ik thuis geen aandacht en dat kreeg ik wel door pesten(meesters en juffen die boos op je werden, boze ouders) het boeide me niet, het was aandacht!

  Maar op de middelbare word ik zelf soms is gepest en nu snap ik wat ik andere mensen heb aangedaan en ik schaam me diep.

  Nogmaals respect!
  x

 • Antwoorden Sanne 17 april 2012 om 16:02

  mooi artikel teske.
  ik ben zelf in verschillende jaren door verschillende mensen gepest. ik hoop dat ze er spijt van hebben want een paar zijn nu zelfs vriendinnen. ze hebben dus in gezien dat ik niet “mongolisch” etc. ben. :)
  op de basisschool ben ik in verschillende leerjaren gepest, maar trok me er niet heel veel van aan, ik was gewoon dat vrolijke meisje met andere vriendinnetjes.
  ik zit nu voor de 2e x in 4havo, en ben blij dat ik ben blijven zitten. in de 2e, 3e en eerste 4e ben ik ook gepest. vooral de derde en eerste x 4e was het ergst. ook tot fysiek met gym duwen, bal gooien etc.
  het is nu vrijwel over, op 2 jongens na die ook zijn blijven zitten en het nog steeds proberen.. -.-
  gelukkig ben ik nu sterker en durf ik meteen een flink woord terug te roepen, wat tevens ook een nadeel is want wat inderdaad veel gebeurt, gepesten worden pesters.
  en ik ben nu soms zelf de pester.. gelukkig niet zo erg, maar ik baal er wel van.
  het is idd fijn om je verhaal kwijt te zijn, heel mooi teske!
  x

 • Antwoorden Jenn. 17 april 2012 om 16:02

  Wow, goed artikel dit! Ik had nooit gedacht dat jij gepest zou worden, maar nu ben je natuurlijk ook anders dusja. Ik vind het goed van je dat je het hier over hebt! Ik herken het wel een beetje, ik word soms raar aangekeken omdat ik een eigen kledingstijl. In mijn dorp en school is iedereen zó bekrompen, het hoeft maar een beetje anders te zijn dan de standaard of ik wordt al afkeurend aangekeken vanwege mijn outfit.

  Sterkte nog!

 • Antwoorden Karlijn 17 april 2012 om 15:58

  Heel goed artikel. Ben zelf nooit echt gepest, heb wel heel vaak te horen gekregen dat ik lelijk ben.

 • Antwoorden veerle 17 april 2012 om 15:57

  echt een heel mooi artikel! Ik vind het gewoon heel goed van je dat je hier aandacht aan besteed en ik vind dat er nog veel meer aandacht aan moet worden besteed. zelf word ik niet echt gepest. een paar jongens uit m’n klas die lachen me wel is uit of zeggen stomme dingen over me, daar zit ik erg mee, maar ik weet dat het veel erger kan. En ik leef ook erg mee met die mensen. Ik voel me alleen hierover al heel vervelend. hoe moeten zij zich dan wel niet voelen? Mensen moeten er gewoon mee kappen. ze bedoelen er misschien niks mee en doen het gewoon, maar degene die ze pesten kan hier heel lang mee zitten en zich echt heel erg in de put voelen. ze weten niet wat ze aanrichten bij iemand.

 • Antwoorden Anne 17 april 2012 om 15:57

  Ik woon ook in een klein dorp waar iedereen alles van elkaar denkt te weten. denkt ja… Eigenlijk weet niemand iets van elkaar.
  Ik ben nooit echt gepest maar wel veel mensen om mij heen. Ik ging op de basisschool altijd naar diegene toe en begon met hun te praten. Soms zeiden de pesters er iets van maar dat negeerde ik. De mensen die gepest zijn staan nu veel sterker in hun schoenen, en dat zijn ook de mensen die echt iets bereikt hebben.

 • Antwoorden Anoniem 17 april 2012 om 15:57

  Omg. DANK JE, TESKE! Dat iemand het hier ein-de-lijk over heeft. Ik hou van je.

  Ik ben zelf ook alternatief. Emo hier, gothic daar, ja, ik weet wat je bedoeld.
  Echt gepést ben ik nooit geweest, niet dat ze m’n boekentas durven weggooien. Daarvoor vinden ze me vast en zeker te eng.

  Maar nageroepen, nagestaard, over geroddeld worden als je er twee meter naast staat, dat ken ik. Niet zo erg, inderdaad. Maar toch doet het pijn. Die afkeurende blikken… Bah.
  Gelukkig heb ik wel vriendinnen die me accepteren hoe ik ben, waar het niets uitmaakt hoe ik me kleed, hoe ik me gedraag en hoe ik over het leven denk.
  Dank je wel, Teske. Praten erover doe ik niet. Ik doe steeds alsof ik het grote, zelfverzekerde meisje ben dat zich er niets van aantrekt. Maar toch doet het pijn.
  Ik kan hier nog lang blijven doorgaan, maar ik denk dat je het nu wel snapt. Sorry. <3

  Kus.

 • Antwoorden Marieke 17 april 2012 om 15:53

  Ik ben om die reden ook gepest, eerst in groep 8 en daarna in de eerste. In groep 8 trok de gothic scene me, omdat ik die Victoriaanse jurken zo mooi vind (nu nog steeds overigens) en daarom werd ik direct Kutgoth en nepduivel gedoopt. In de eerste kwam ik in een geheel nieuwe klas, maar omdat ik nu kleedgeld kreeg en mijn eigen kleding ging kopen (skaterbroeken, veel zwart, wijd) en niet echt om beauty/uiterlijk/verzorging gaf (wenkbrauwen à la Bert, dikke strepen eyeliner, chagrijnig hoofd, onverzorgd kapsel) kreeg ik nu echt de stempel ‘gothic’ opgedrukt en werd ik ook nageroepen en uitgescholden. Ik heb me er nooit wat van aangetrokken en het doet me nu, vijf jaar later, nog steeds niks. Ik vind van mezelf dat ik heel mooi ben opgedroogd, om het maar zo te verwoorden :)

 • Antwoorden Noa 17 april 2012 om 15:51

  Mooi artikel Teske! Maar herkennen de mensen van je oude school je nog wel? Want je bent heel erg veranderd ? (ik hoop dat dit niet stom overkomt..)

  xx

  • Antwoorden Teske 17 april 2012 om 16:05

   Soms wel, soms niet. Daardoor weet ik me nog minder goed een houding te geven.

 • Antwoorden Laura 17 april 2012 om 15:47

  Ben het helemaal met je eens teske!

 • Antwoorden Gwendolyn 17 april 2012 om 15:47

  Hej! Goed artikel, ik vind het ook erg knap van je dat je dit met veel mensen wilt delen (:
  Eerlijk gezegd had ik van jou niet verwacht dat je vroeger bent gepest! Je bent altijd zo energiek, je doet wat je wilt, hebt schijt aan het systeem en je doet altijd zo vrolijk in je filmpjes! Ik vind dat je het goede voorbeeld geeft aan andere mensen die gepest zijn, dat ze er toch gewoon bovenop kunnen komen, net zoals jij.
  Ik ben vroeger ook gepest, omdat mijn ouders modeontwerpers en kunstenaars zijn, waardoor ze toch nét even een andere levensstijl hebben, die ik natuurlijk heb overgenomen. Ook dachten ze dat mijn vader homo was, omdat ‘alleen homo’s modeontwerpers waren’. Het heeft me nooit veel gedaan, maar nu ik 15 ben, merk ik dat ik er een dikke huid van heb gekregen, en dat ik niet snel emotioneel word en ook niet veel huil. Mensen denken dat ik van steen ben, maar diep vanbinnen krop ik alles op en ik kan het er gewoon niet uitgooien.

  XX

 • Antwoorden Valerie 17 april 2012 om 15:47

  Dat heb je echt mooi geschreven, normaal lees ik nooit artikels omdat ik geen zin heb om te lezen. Maar dit was echt fijn om te lezen. Zelf ben ik nooit gepest maar wel altijd het buitenbeentje geweest op de basisschool. Ik voelde me daar ook totaal niet fijn bij. Maar ik spreek ze nu nooit meer, zelfs als ik ze tegenkom zegt niemand meer wat. Ik heb het achter me gelaten. Alleen toch denk ik er nog vaak aaan over hoe het was in die tijd, nu ongeveer 4/5 jaar geleden. Ik had ook altijd mn haren plat, als ik mezelf terug zie denk ik woow waar was ik mee bezig, maar toen voelde ik me er prettig bij. Bij het gevoel dat ik deed wat IK zelf wou, en niks van anderen heb aangetrokken doet me toch weer een beetje goed :’) hahaha, Liefs xx

 • Antwoorden Mariette 17 april 2012 om 15:46

  Heel goed artikel meid! Ik werd vroeger ook gepest…

  Liefs, Mariette

 • Antwoorden Brechtje 17 april 2012 om 15:44

  Knap dat je nu zo open over verteld. Ik ben zelf nooit echt gepest. In de eerste was er wel een meisje dat altijd op mijn boeken moest krassen, me beledigen of iets anders, waarschijnlijk omdat ik verlegen ben en niet heel veel durfde te zeggen toen. Dat klinkt wel erg, maar het gebeurde niet heel vaak of lang. Ze deed dat bij meerdere mensen, volgens mij was ze zelf heel onzeker. Het jaar daarna is ze zelf weggepest, best sneu vind ik nu. Mijn eerste jaar op de middelbare school was daarom niet top, maar daarna kreeg ik goede vrienden en nu zit helemaal lekker in mijn vel. Daar ben ik echt heel blij mee. Ik ben nu zelfverzekerder en durf veel meer. :)

 • Antwoorden Resy 17 april 2012 om 15:44

  Wauw mooi geschreven Teske! Ik ben ook een van die mensen die vroeger op de basisschool is gepest. Een van die kinderen die daar aan meedeed wil ik niet meer zien, gewoon omdat ik net als jij niet weet hoe ik me moet gedragen. Maar op de een of andere manier ben ik met een aantal van die andere pesters nu heel goed bevriend.

 • Antwoorden Kelly 17 april 2012 om 15:42

  Mooi artikel! Zelf ben ik ook gepest op de middelbare school in de 1e en 2e klas. Die tijd liep ik altijd op nikey’s omdat dat gewoon lekker liep. Ik zat met veel buitenlandse mensen in mijn klas en werd al snel uitgescholden voor racist. Hoezo was ik nou weer een racist? Omdat ik op nikeys liep? Later in het eerste jaar werd het alsmaar erger. Ik kreeg kauwgom, ketchup in mijn haar, werd van de trap geduwd, tegen de lokkers aan gekwakt, mijn geld werd gestolen, mijn telefoon kapot gemaakt tot dat ik niet meer naar school wilde. In het 2e jaar bleef het maar door gaan. Ik spijbelde daar door heel veel en bleef uiteindelijk zitten in de 2e klas. Ik was altijd een heel stil meisje dus het zal wel aan mij liggen dacht ik. Mijn ouders zijn toen ook vaak op school geweest. Maar de school deed er niks mee. Ik heb me toen een tijdje echt niet lekker gevoeld. Nu ben ik 21 en zijn we zo’n 7/8 jaar verder. Ik ben niet meer het stille meisje. Als er nu zou gebeuren wat er toen gebeurde had het heel anders gelopen. Ik had waarschijnlijk terug gevochten. Tegenwoordig heb ik er wel schijt aan.

 • Antwoorden Lucielle 17 april 2012 om 15:39

  Mooi artikel Teske! Ik denk dat heel veel meiden/jongens zich hierin herkennen, waaronder ook ik, daarom is het ook jammer dat het nog steeds gebeurt.. Maar goed artikel!

 • Antwoorden Nina 17 april 2012 om 15:37

  Lieve Teske & lezers,

  ik ben vroeger wel eens gepest door een meisje, maar toen ik een jaar 9 was heb ik haar zo hard geslagen dat haar wang blauw werd.
  Ze heeft me nooit meer iets aangedaan.
  Ik had eigenlijk altijd meer problemen met m’n familie, op mijn 4e jaar had mijn vader kanker waar ik in mijn basisschool tijd geen last van had maar nu wel ( ik zit nu in de 2e)
  Elke dag ben ik bang dat hij weer ziek wordt…omdat hij vaak benauwd is…
  Gelukkig ben ik niet zo erg gepest, soms wel eens maar ik heb later gelukkig excuses gekregen van diegene en hij is nu een vriend van mij(:

  ik weet dat het moeilijk is, maar blijf sterk en geef niet op ook niet als het thuis heel erg kut gaat…
  Want nu wonen mijn ouders nog bij elkaar, maar helaas zijn ze gescheiden, wij hebben niet een groot financieel vermogen..dus mijn vader of moeder kan geen nieuw huis kopen & elke dag hebben ze wel ruzie of een woordenwisseling alleen merken ze het zelf niet!

  echt lieverds, blijf sterk!

 • Antwoorden Margot 17 april 2012 om 15:36

  Wanneer ik mensen tegenkom van vroeger, de basisschool bijvoorbeeld, denk ik gewoon in mezelf: ‘Ik ben beter, want ik heb nog steeds mijn waardigheid’ en zet ik mijn ergste bitchface op (mijn specialiteit).

 • Antwoorden sharon 17 april 2012 om 15:35

  respect! ik ben zelf Emo maar durf niks te zeggen aleen mijn beste vriendin en vriend weten het wat moet ik doen?

 • Antwoorden Michelle 17 april 2012 om 15:33

  Herkenbaar. Ik ben vroeger ook wel eens gepest en buitengesloten. Niet iedere dag, niet in extreme mate zoals je weleens hoort, maar toch behoorlijk. Toen vond ik dat niet leuk, maar vanaf groep 7 ongeveer (verhuisd, andere school) is het pesten opgehouden. Ik heb er toen nooit echt last van gehad. Maar de laatste jaren (ben nu 21) ben ik steeds meer gaan beseffen wat het voor invloed heeft gehad. Véél invloed kan ik je zeggen. Ik ben op sociaal vlak erg onzeker, vooral als het om leeftijdgenoten en potentiële vrienden gaat. En zo zijn er nog wel meer dingen.

  Het irritantste vind ik als mensen die nooit gepest zijn zeggen: ‘Dat roepen die menzen op zichzelf af’ of iets in die trant. Een supergoede vriendin van mij zei dat ook eens, daar ben ik wel even op ingegaan, want dat is zó onterecht.

  Wat ik wil zeggen tegen meiden die wel eens gepest hebben, al was het maar één opmerking: de kans is aanwezig dat je het slachtoffer voor zijn/haar leven hebt getekend. Ook al was het voor jouw gevoel maar een klein grapje oid. Hou je gewoon in, alsjeblieft. Ik ben niet enórm erg gepest, maar ik ben getekend voor het leven. Gelukkig besef ik dat nu zodat ik kan proberen er iets aan te doen, al weet ik niet zo goed.

 • Antwoorden Lana 17 april 2012 om 15:33

  Klopt helemaal
  Al wordt er gezegd dat nu iets veel beter of mooier is dan vroeger toch pijn doet.
  Toen dacht je dat het mooi was en dat andere dat ook vonden. En achteraf vonden mensen het toch lelijk.
  Dat doet pijn om dat te horen ik ken het

 • Antwoorden Myrthe 17 april 2012 om 15:32

  Ik ben ook vaak gepest en niet alleen op de basisschool!
  Dit jaar zit ik in de 1e. En kinderen uit mijn klas konden gewoon niet respecteren dat ik gelovig ben!
  Ze scholden/schelden me ook uit omdat ik gelovig ben! Ik ben toen naar mijn metor gegaan en die heeft met ze gepraat en nu is dat wel minder. Maar nu zoeken ze weer andere dingen om me te trijteren. Ik heb een hele persoonlijke keldingstyle en soms zeggen ze gewooon recht in mijn gezicht: ‘Je bent lelijk!’ ‘Niemand mag jou’ ‘Je bent niet aardig’ ‘Komt die kleding van de vuilinsbelt?’ en nog veel meer! Het is gewoon niet meer leuk! En ik kan 1 ding zeggen: Pesters hou op je berijkt er niks mee en het laat alleen maar zien hoe zwak jij bent! En tegen die mensen die nu worden gepest: Wees sterk en laat het niet over je heen komen en ga er echt met iemand over praten! Dat heeft mij ook geholpen!
  Veel sterkte iedereen en Teske: ‘RESPECT!’

  Xx-jes Myrthe

 • Antwoorden Shauni 17 april 2012 om 15:30

  Fantastisch artikel:) ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om over te schrijven. Ook ik ben ‘gepest’, nuja, eerder uitgesloten in de middelbare school. Ik hoorde nooit ergens’ echt’ bij en er werd ook wel eens met mij gelachen (aparte kledingstijl, sterk accent). Toen werd het erger.
  Het heeft echt best wel diep gezeten, ik heb toen gekrast en echt aan mijn leven getwijfeld.
  Nu heb ik mijn groepje gevonden (zo’n beetje zoals jij en Vera en Sanne en Alwin enzo). Ik lach me elke keer weer kapot als we samen zijn EN ik weet dat ik ook nooit alleen sta. Altijd staan ze achter me en ik weet dat ze ook nooit iets zullen doen dat me kan kwetsen.

  Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik nu nooit meer zal komen waar ik toen heb gezeten:) ik kan me zelfs amper voorstellen hoe het was om niet te kunnen lachen en om nergens zeker van te zijn.

  Dusss, iedereen met goeie vrienden, wees blij ook al zijn het er maar een paar.

 • Antwoorden Fien 17 april 2012 om 15:29

  Wat mooi geschreven Teske. Ik ben vorig jaar (in de 2e) een keer opgewacht door 5 jongens en 2 meisjes van mijn klas. Dit kwam doordat één van die jongens die dag op de muur in het klaslokaal had geschreven dat ik hem leuk vond, terwijl dat niet zo was. Ik werd boos, terwijl ik het had moeten negeren, natuurlijk. Ik begon het door te krassen en de docent vroeg wat ik deed. Ik vertelde dat er iets stond over mij, en dat ik dat door wilde krassen. Hij ging vragen wie dat op had geschreven, maar ik wilde het niet zeggen. Vervolgens beveelde hij mij dat ik het zei en ging hij raden. Uiteindelijk zei ik ‘ja’ bij de juiste naam. Dit klinkt als iets kleins, maar na schooltijd stonden 7 man mij op te wachten, omdat de docent die jongen had aangesproken (uit de hand gelopen, had ik niet gewild..) als ik hieraan terug denk, word ik weer bang. Ik liep met twee vriendinnen naar buiten en daar stonden ze, ze riepen van alles naar mij en ik zei niets terug. Uiteindelijk zei één van de jongens; ‘ben je een verrader? heb jij gezegd dat ….. het gedaan heeft? Toen stapte mijn, stoere, beste vriendin naar voren en zei; nee, dat heb ik gezegd. (om voor mij op te komen, zo lief.) Ik stapte op de fiets en ik begon te huilen, fietsend naar huis, gelukkig hoefde ik niets langs hun. Ik ben heel gevoelig en het raakte me en ik voelde me aangevallen en bang. Bang dat dit de roddel van het jaar zou worden en ze me nog vaker op zouden wachten. Uiteindelijk heeft mijn moeder me getroost, is het gezeik nog even door gegaan maar de week erna was het over. Ik heb er ook met de pester over gepraat, dat het me raakte wat hij zei en dat het niet waar was, dat ik hem niet wilde verraden. Zo, dat was mijn verhaal, niet zo heftig als verhalen van andere, maar ik wilde het wel vertellen.
  Liefs

 • Antwoorden Margreet 17 april 2012 om 15:28

  super mooi teske, en vind dat je ondanks je pesterijen een ontzettende leuke, super mooie en vrolijke meid bent :)

 • Antwoorden Amber 17 april 2012 om 15:21

  Ten eerste, onwijs veel respect voor je dat je dit zo hebt kunnen vertellen. Ik, en ik denk nog wel veel meer andere mensen hebben hetzelfde of hebben het ooit meegemaakt. Ikzelf werd ook erg gepest op de basisschool. Ik liep niet rond in dure kleding of uggs, maar droeg wat ik zelf wou, ook zag ik er ook niet perfect uit en dat leed tot veel lullige opmerkingen. Ik hoorde er totaal niet bij, gelukkig is het op de middelbare school niet meer zo, en kan ik zijn wie ik wil zijn. Ik heb het ook, elke keer op de fiets, hopen dat ik niemand tegen kom van mn basisschool, niet omdat ik bang ben, maar omdat ik er weer aan moet denken. Want al die pesterijen waren vroeger wonden, maar nu nog steeds littekens in mn hart.

 • Antwoorden Marieke 17 april 2012 om 15:21

  Wauw mooi geschreven!
  Ik denk liever ook niet terug aan de basisschool, we waren met 9 meisjes en er was een vaste groep, en daar bungelde ik net een beetje aan, ik kon op niemand rekenen. Gelukkig kan ik nu met bijna iedereen van mijn oude klas goed omgaan, met de een natuurlijk meer dan met de ander maar ik heb niet echt van hé weet je nog eerst in groep .. bij iemand, dat is opzich wel jammer, maar daar is nu niks meer aan te doen.
  Ik probeer het beste uit mijn leven te halen, en wat andere ervan vinden boeit me tot op zekere hoogte vrij weinig. Als ze me niet kennen horen ze niet over me te oordelen, dat doe ik ook niet bij anderen..

 • Antwoorden Sabine 17 april 2012 om 15:20

  Ik werd ook heel lang gepest. En dan dus niet om een specifieke reden. Het enige dat er specifiek gezegd werd aan de hand van alle pesterijen, was: “Je bent lelijk”. En als dat het enige is, ga je dat helaas geloven. Ze hebben me een keer met een groepje in de half bevroren sloot geduwd, in de winter. En als er dan aan die gasten gevraagd werd waarom ze dat hadden gedaan: “Vonden we grappig.” Ik ben echt on daily basis de grond in gestampt, maar ben blij dat ik vandaag de dag kan zeggen dat ik sterk in mijn schoenen sta. Ik merk er soms nog wel de gevolgen van, het heeft me gemaakt hoe ik ben (in positieve zin, maar ook wel in negatieve zin).

 • Antwoorden Isabel 17 april 2012 om 15:19

  Ik hoorde er ‘vroeger’ ook niet echt bij. Hier spreek ik over niet veel meer dan 2 jaar geleden. Ik ben wel veel veranderd, maar ik zit nog steeds bij “hun” op school. Ik negeerde het altijd, nogsteeds negeer ik ze eigenlijk, maar het blijft toch wel lastig.

 • Antwoorden Mirte 17 april 2012 om 15:19

  Jeetje wat erg.. ik ken het. Op de basisschool was ik ook een beetje het losertje, en ben ik gepest omdat ik een bril had. Ik werd zelfs gepest door mensen die twee jaar jonger zijn dan ik. Het was niet echt heel hevig, maar ik zit nu in de derde klas van de middelbare school, maar ik ben nog steeds heel onzeker. Ik denk niet dat mensen in de gate hebben wat ze met woorden kunnen doen..

 • Antwoorden Sora 17 april 2012 om 15:17

  Ik werd ook gepest/genegeerd/buitengesloten omdat ik een heel verlegen meisje ben. Ik was een beetje stil en daarom vond men mij raar. Het zou fijner als mensen de moeite nemen om mensen te leren kennen maar omdat ze al van te voren hadden besloten dat ik raar was en gemeen tegen me deden, was het nog moeilijker voor mij om mezelf te laten zien.

 • Antwoorden Amber 17 april 2012 om 15:16

  Ik ben vroeger gepest, op de basisschool werd ik vooral buitengesloten, en in de 1e ook echt gepest. Vreselijk. Nu zit ik in de 3e, ben opnieuw begonnen, maar ik heb wel “flashbacks” naar vroeger. Soms pest ik zelf ook een beetje, echt vreselijk. Ik denk dat dit een stukje zelfverdediging is om maar niet stom gevonden te worden ofzoiets, ik moet hier echt mee ophouden, ik schaam me er soms echt voor, maar het gaat vanzelf. Mensen vinden het irritant dat ik zo doe, en ik maak er ook niet altijd vrienden mee. Ook denk ik vaak dat alles aan mij ligt, als er geen gesprek is of als iemand bijvoorbeeld chagrijnig is.

  Ik zal en moet liever gaan doen tegen sommige mensen.

 • Antwoorden helen 17 april 2012 om 15:15

  ik ben ook gepest… nouja de mensen ontkennen het nu omdat ze nu zeggen dat ik heel aardig was enzo.. maar nu zit ik in de 2e.. op de basisschool was ik mollig, ik kleden we heel anders dan iedereen.. ik luisterde metal en dupstep en was heel aggresief..
  ik ben verandert ik ben gaan sporten, heb een andere kledingstijl nouja.. het is hetzelfde als iedereen maar dan met een eigen draai eraan, ik heb een grote mond, als iemand mij of iemand anders uitscheld dan sta ik ook wel gelijk van he hou je bek dicht mogool want ja ik ben en blijf een van de sterkste meiden van me school, aggresief ben ik nogsteeds! maar ik doe het nu met een grapje en ben heel druk.. ik heb super vriendinnen die net zo expresief en druk zijn als ik! en ik ben er erg blij mee.
  ik zit nu bij de populaire kliek maar in me klas was er een meisje dat gepest werd.. ik peste haar ook tot we op een dag goed hebben gepraat, ik zeg niet dat ik haar mag maar ik probeer haar wel overal bij te betrekken en haar bij ons te laten zitten enzo want ik weet hou het was!
  1 tip wat mij heeft geholpen. hou je groot. dan pakken ze je niet! hou je sterk dan maken ze je niet kapot. verdiep je in interesses van anderen uit je klas en hou je mondje klaar!

 • Antwoorden Jenny 17 april 2012 om 15:12

  moooi artikel teske,
  ben altijd jaloers op jou hoe jij zo kan vertellen, ookal is het voor de camera maar ik zal dat nooit durven, vroeger wel maar ik ben helemaal veranderd toen ik gepest werd.

  ik heb mijn hele leven nederlands gepraat en toen we gingen verhuizen naar limburg werd ik op de basischool heel erg gepest omdat ik geen limburgs kon praten, op de middelbare omdat ik puistjes had, zit nu in het laatste jaar van de middelbare school gelukkig heb ik geen puistjes meer, maar ben door al het gepest erg onzeker geworden. ben ook echt bang voor mijn vervolg opleiding.

 • Antwoorden Miranda 17 april 2012 om 15:12

  Heftig verhaal, respect dat je het online durft te zetten!

 • Antwoorden Manon 17 april 2012 om 15:09

  Wat sneu dat je zo gepest bent.. Gelukkig ben je nu zelfverzekerd, en zie je er gewoon goed uit!

 • Antwoorden Roos 17 april 2012 om 14:53

  Heel mooi artikel Teske, ik ben zelf ook gepest op de basisschool, en als ik nu door mijn dorp fiets ben ik soms wel bang om mensen van de basisschool tegen te komen, maar meestal vind ik het juist ‘leuk’ om die mensen tegen te komen. Gewoon om ze even te laten zien hoe goed het met me gaat, hoe weinig last ik er van heb, en dat ik er alleen maar sterker door ben geworden… Of eigenlijk dus gewoon te laten zien dat hun ‘pest missie’ mislukt is… Xx

 • Antwoorden Dionne 17 april 2012 om 14:52

  waaauuuuw, ik herken mezelf ook gewoon in dit verhaal. Ik ben zelf 9 jaar lang gepest, van groep 1 tot 1e klas op de middelbare school. Het begon in groep 1 al met buitensluiten en niet mee mogen doen met spelletjes, tot in de 1e klas met boeken van tafel afgooien je uitlachen als je iets zegt in de klas. Ik ben nu 17 en nog voel ik de gevolgen. Elke dag weer hoop ik dat ik geen antwoord hoef te geven, gewoon bang dat mensen me uitlachen als ik het fout heb. Nog steeds wordt ik uitgelachen met gym, omdat ik daar nu eenmaal niet goed in ben. Ik heb mezelf deze winter in het diepe gegooid door tegen een paar mensen te vertellen dat ik iemand leuk vond, het gevolg? het ging door heel school en ik was het lachtertje van de klas. Mensen denken dat ze maar een grapje maken en misschien is dat ook wel zo, maar voor mij voelt echt als een klap recht in mijn gezicht.

  • Antwoorden summertime 17 april 2012 om 15:43

   heej
   ik heb dat nu ook ik zit in de 2e en mijn moeder is vorig jaar overleden aan kanker dus dan dan ben ik niet altijd even vrolijk en ik ben ook niet echt de slimste dus als ik het fout heb wordt ik ook gelijk uitgelachen of tijdens gym daar ben ik ook niet goed in maar in de pauze ken ik genoeg mensen die me wel aardig vinden en die me bergijpen enzo dus kan ik tog nog mezelluf zijn :)

 • Antwoorden Anouk 17 april 2012 om 14:52

  Ik ben gelukkig nog nooit echt gepest. Ik zit nu in de 2de van de middelbare school en ik heb 2 meiden in me klas die heel populair zijn. Ze vinden zich zelf heel wat en ze roddelen over iedereen. Gelukkig heb ik nog nooit meegemaakt dat ze over mij praatte ofzoiets. Maar andere meiden uit me klas die hebben het vaak genoeg mee gemaakt. Ik vind dat al vervelend terwijl het niet echt pesten is. Moet je na gaan hoe het voelt als je gepest word. Ik vind de mensen die pesten maar zwak!

  Goed artikel teske.

  xx

 • Antwoorden merel xoxo 17 april 2012 om 14:51

  Respect teske!

 • Antwoorden Ella 17 april 2012 om 14:49

  Aw, ik kreeg even een krop in de keel :(
  Ik werd vroeger niet gepest maar voelde me wel slecht in mijn vel en hoorde ook niet bepaald bij ‘het populaire kliekje’ op de middelbare school. Nu ik van school af ben heb ik fantastische mensen leren kennen en ben ik echt veranderd (of eigenlijk: kan ik eindelijk echt mezelf zijn). Ik ken het gevoel van die mensen van vroeger niet te willen tegenkomen, hoewel ik de laatste tijd meer iets heb van, kom maar op, dan zien ze wie er het beste is uitgekomen ;) Ik krijg dan ook weleens de opmerking “amai, je ziet er goed uit” met zo’n verbaasd gezicht erbij.. goed bedoeld, maar die verbazing mogen ze volgende keer toch achterwege laten ;)

 • Antwoorden Lizzy 17 april 2012 om 14:40

  Amen. Mooi artikel Teske! Ik heb in mijn laatste jaar van de basisschool ook wat dingen gehad met meiden uit mijn klas en ik kom die liever ook niet tegen. Hoe anders ik nu ook ben. Dan heeft het inderdaad toch wat met je gedaan!

 • Reageer