Genieten.

19 januari 2012

De laatste tijd bedenk ik me elke keer meer hoeveel ik hou van dit leven. Sowieso ben ik altijd al iemand geweest die makkelijk kon genieten door kleine dingen die haar dag dan helemaal goed konden maken, maar de afgelopen paar weken is het echt op gaan vallen. Ik ben iemand die er niet van houdt om constant te zeggen hoe gelukkig ze is en te delen hoe goed ze het heeft, maar hier ga ik het toch even over hebben.

Genieten, doet de mens dat tegenwoordig nog wel? In onze hedendaagse maatschappij moet alles maar snel, snel, snel. Nu denk ik dat het voor de leeftijdscatagorie waar ik voor schrijf allemaal nog wel meevalt, maar ongetwijfeld zullen er mensen tussen zitten die dit herkennen. Worden wij nog wel ontroerd of intens gelukkig van de kleine dingen? Ik heb af en toe het gevoel dat ik de enige ben, en al vertellen jullie mij elke keer dingen die het tegendeel bewijzen, zie ik dat in het dagelijks leven toch niet terug.

Misschien genieten die mensen wel, maar is het verschil tussen hen en mij dat ik het uitspreek. Ik glunder als ik spreek over dingen die me goed doen en ik wil het delen, zoals ik het nu met jullie deel. Zodat ik het geluk over kan brengen, en jullie vervolgens weer kan laten lachen. In dat opzicht ben ik misschien gewoon wat enthousiaster dan de gemiddelde mens.

Op het moment typ ik dit, al zittend in een ontzettend comfortabele en luxe stoel. Ja, luxe doet me goed. En dat is dan misschien niet altijd in mijn voordeel en komt af en toe een beetje verwend over, maar ik kan er niet omheen. Luxe zorgt ervoor dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg. Afijn, ik zit hier in een grote, lekkere stoel met mijn laptop op mijn schoot. Als ik voor me kijk zie ik een grote kop caramelkoffie met een koekje ernaast. Ik bevind me in de Koffiefabriek in Gouda. Ik was hier al weleens eerder geweest en toen was ik al verrukt over de vormgeving en de hele sfeer die daar hing. Ik denk dat je het het beste kan vergelijken met Starbucks, maar dan iets knusser en iets minder ‘lopende band werk’. De inrichting is gezellig, er wordt gewerkt met grote krijtborden en het menu is ook niet mis. Je hebt genoeg keus uit de meest uiteenlopende en lekkere koffie en ook thee en voedsel is er te krijgen.

Ik moet even oppassen dat dit niet op een reclamestukje begint te lijken, maar ik ben gewoon serieus heel enthousiast over dit café. Het is net dat schilderij aan de muur, met een stoere man erop. Het is net dat glimlachje wat ik krijg van degene die me bedient. Het feit dat de koffieglazen hier niet plat, maar golvend aan de bovenkant zijn. Alles is gewoon goed.

Nu moeten jullie weten dat ik normaal thuis werk en eigenlijk nooit in het openbaar mijn blogposts schrijf. Vandaag had ik twee tussenuren en besloot daar eens verandering in te brengen. Dus hop, laptopje mee in mijn tas, en werken in de Koffiefabriek. En weetje, het bevalt prima! De inspiratie die ik hier op doe bevalt goed, en er is een duidelijk verschil tussen hier een kopje koffie drinken en in de Hema een kopje koffie drinken (sorry Hema, ik hou van je, maar je wint hier toch echt niet).

Ik dwaal alweer veel te veel van het onderwerp af,  zoals ik altijd doe en zoals jullie van mij inmiddels wel gewend zijn. The point is, ik heb het gevoel alsof niet iedereen geniet zoals ik geniet van de dingen in het leven. Al zijn het maar de leuke mensen om je heen, of in mijn geval dus een nieuwe werkplaats die je hebt ontdekt. Ik blijk overigens niet de enige te zijn, want tijdens mijn getyp is de ruimte hier een stuk voller geworden.

Soms moet ik gewoon even mijn verhaal kwijt, en mijn blog blijkt daar elke keer weer het perfecte medium voor. Daar geniet ik ook van. Waar ik ook erg naar uitkijk zijn de leuke dingen die de komende maand(en) in de planning staan, maar daar krijgen jullie binnenkort meer over te horen.

Natuurlijk heb ook ik weleens tegenslagen, al krijgen jullie daarvan waarschijnlijk iets minder mee dan van de leuke dingen die ik meemaak, omdat die gewoon een stuk fijner zijn om met jullie te delen. Ik snap dat het leven niet altijd even leuk is, maar om maar even heel cliché te zijn; ‘Maak er wat van’, meer kan je echt niet doen.

Als vandaag de zon schijnt (wat ik niet zie gebeuren, maar hypothetisch gezien dan), je een oud koppel samen verliefd hand in hand ziet lopen, je een ontzettend verrukkelijke sandwich naar binnen werkt of een van je ouders wat liefs tegen je zegt… Zie het dan niet als gewoon, enkel en alleen omdat het weleens vaker voorkomt. Niet voor iedereen zijn dit soort dingen zo vanzelfsprekend.

Lach, geniet.

111 reacties

 • Antwoorden 10x xxxxxxxxxx 5 juni 2012 om 15:53

  ik vind het super mooi hoe je dat typt zelf geniet ik niet van het leven,mijn ouders gaan scheiden en ik ga naar een plek toe verhuisen waar ik maar 1 iemand ken, maar gelukkig kan jij mij op vrolijken met je filmpjes en je site.

  ~XXX~

 • Antwoorden TAG: The chosen one | Teskuh.nl 18 mei 2012 om 15:52

  […] In het opzicht van andere dingen in het leven vind ik echter dat je nooit met mate moet genieten. Dit artikel is heel toepasselijk op deze quote. Ik heb het gevoel dat mensen niet meer genieten van de kleine […]

 • Antwoorden kirsten 31 januari 2012 om 21:26

  Leuk artikel !

 • Antwoorden nirosha 24 januari 2012 om 20:15

  Je hebt helemaal gelijk. Sinds het overlijden van mijn vader een aantal maanden gelden ben ik serieus wakker geschud. Het leven is maar kort. We moeten van elk moment genieten : )

 • Antwoorden Berrie 23 januari 2012 om 16:08

  Super leuke post om te lezen !
  Hoe heb jij zo’n mooie layout gekregen?
  xx

 • Antwoorden Mijn moeder « What happend in my world 22 januari 2012 om 23:38

  […] achter me uitdeed en mijn moeder weltrusten wenste bedacht ik me iets. Ik las net het artikel van Teske . Over genieten. Ik ben de laatste tijd echt veranderd en geniet van ieder moment ik mijn leven. Het […]

 • Antwoorden Floor Daasvand 22 januari 2012 om 10:09

  Sinds ik een nieuwe vriend heb gaat het veel beter met me. Door mijn ex ben ik psychisch helemaal afgebroken en werd ik zwaar depressief. Ook stond ik niet achter de behandeling tegen mn anorexia. Door mijn nieuwe vriend werd de knop ineens omgezet en ben ik keihard aan het knokken om van die nare anorexia af te komen. Ook ben ik veel vrolijker, dat merkte mijn opleidingcoach ook. Door mijn vriend kan ik weer genieten van de kleine mooie dingen en hij maakt me echt dolgelukkig <3

 • Antwoorden Ilse 21 januari 2012 om 23:27

  Ik kan ook vreselijk enthousiast worden van de kleine dingen.
  bijvoorbeeld als ik eindelijk het liedje vind dat ik zocht of als ik leuke blogs lees. :)
  Ook volg ik nu therapie en merk ik dat ik steeds meer geniet van de dingen in het leven.

 • Antwoorden carmen 21 januari 2012 om 13:08

  Ik ken het gevoel. Het idee dat niet iedereen meer gauw tevreden is met wat ie heeft. Zonde. Maar elke keer als ik je blog lees krijg ik een glimlach op m’n gezicht dat weet ik wel :)

 • Antwoorden Tessa 21 januari 2012 om 11:37

  ik vind je filmpjes wel allemaal super leuk hoor! & als er een dag een filmpje niet online staat, wacht ik gewoon op de volgende dag! Je bent echt eeen toppertje! Ik ben zelf 14, en als ik bedenk dat jij met je 16e zo’n hele site kan beheren, echt goeed! Ik zou zoiets nooit kunnen volhouden. KEEP ON GOING GIRL, YOU ROCK! ♥♥♥

 • Antwoorden Isa 20 januari 2012 om 22:58

  Ik fietste vamidag van school naar huis en ik werd oppeens helemaal vrolijk niet alleen omdat het weekend is maar omdat ik eerst 2 duifjes samen op een takje zag zitten en daarna een oud stelletje voorbij zag lopen (l)

 • Antwoorden Lena 20 januari 2012 om 20:23

  Leuk artikel! =)

  Veel mensen zeggen dat je weinig filmpjes maakt, dat is ook wel zo. Alleen ik snap gewoon dat jij het ook druk hebt en ook genoeg andere dingen te doen hebt.

  Snap niet dat mensen daar zo moeilijk over doen #justsaying

 • Antwoorden Lisa 20 januari 2012 om 19:50

  Ik vind het heel mooi wat je schrijft. Sommige mensen vatten het zo verkeerd op, dat snap ik wel aan de ene kant, maar ik heb dat dus totaal niet. Met deze artikel heb je me motivatie gegeven en gewoon een beetje opgevrolijkt. Ik moet genieten van de kleine dingen, net als jij doet, ‘You Only Live Once’.

  Ik vind het wel jammer dat je niet meer zo actief bent op youtube, ik zie weinig filmpjes. Ik word echt vrolijk als je een nieuw filmpje hebt en kijk er met plezier naar!

  • Antwoorden Teske 20 januari 2012 om 20:12

   Ik heb sowieso elke week een filmpje, en behalve de video’s voor mijn website maak ik ook nog elke week een video voor een ander kanaal, meer is voor mij op dit moment gewoon even niet mogelijk ivm tijd :)

 • Antwoorden sas 20 januari 2012 om 17:23

  Je hebt gelijk.

  Ik hou van die kleine leuke dingetjes in het leven. En het is belangrijk om juist daarvan te houden, want dat maakt het leven zo veel mooier.
  Zo kan ik blij worden als ik hoor dat ik vanavond iets lekkers eet, blij worden als ik ontdek dat er een leuke film op tv komt, als ik wind mee op de fiets heb, van een regenboog die plotseling te voor schijn komt, op youtube oude tekenfilmseries opzoeken van vroeger, gewoon op de bank chillen , een gebakken eitje als lunch, fluitende vogeltjes, sneeuw een fijn liedje op de radio, ontdekken dat er een leuke film op tv komt en nog veel meer.

  Het leven bestaat niet alleen maar uit de grote dingen die er toe doen, die belangrijk en leuk zijn. Kleine geluksmomentjes moeten niet vergeten worden, want daar kun je ook intens van genieten.

 • Antwoorden Mike 20 januari 2012 om 16:20

  Dit soort artikelen is wat je blog voor mij betoverend maakt, op een of andere manier moet, blijf en wil je het lezen.

  Je bent een voorbeeld voor andere bloggers.

 • Antwoorden Rieke 20 januari 2012 om 15:12

  Hoe gaat het eigenlijk met je rat? :’)

 • Antwoorden lena 20 januari 2012 om 13:48

  ik denk ook vaak dat ik de enigste ben die van kleine dingen geniet! Men dag is alweer goed als er een blij iemand voorbij loopt en vriendelijk Goeiemorgen zegt :D !

 • Antwoorden lisa 20 januari 2012 om 07:31

  Mooi stukje :)

 • Antwoorden Cpt. Stuyverhagen 20 januari 2012 om 01:38

  Geniet van de kleine dingen in het leven; de grote zijn immers het probleem.

 • Antwoorden Lisa 20 januari 2012 om 00:00

  Heel erg mooi stukje en zo waar :)

 • Antwoorden Sigrid 19 januari 2012 om 23:16

  Ik dacht dat je dit wel leuk vond om te weten: http://www.youtube.com/watch?v=hla7-D5Mi5c&feature=autoplay&list=PL04FAD1479E535C07&lf=BFp&playnext=12

  check de topcomment =)

 • Antwoorden LottedeJ 19 januari 2012 om 23:01

  Ik vind het, in tegenstelling tot een enkele andere bezoeker, wel erg leuk om zulke artikelen te lezen. Je schrijfstijl bevalt me en ik betrap je zelden of nooit op spellingsfouten (wat absoluut zeldzaam is, in het -beauty-bloggerswereldje). Good job!
  Oké, nu even on topic. Ik begrijp waar je artikel vandaan komt! Ik denk dat tegenwoordig iedereen het veel te druk heeft om te genieten. Mensen denken alleen aan hun werk, inkomen, huishoudelijke dingen, gezin, school, opleiding, stage, noem maar op. En die dingen zijn ook belangrijk, maar genieten natuurlijk ook. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik eigenlijk vrij negatief in het leven sta en dat het misschien verstandig zou zijn om vaker kleine dingetjes te doen waar ik van kan genieten. En nee, daarmee bedoel ik niet alleen winkelen (haha), maar ook schilderen, een wandeling maken en kijken naar al het moois in de natuur, naar musea gaan en gewoon uit mijn sleur komen. Ik denk dat het dan minder moeilijk is om te genieten!

 • Antwoorden Anne 19 januari 2012 om 22:34

  Verdomd herkenbaar.. Sinds het nieuwjaar ( misschien iets daarvoor ) voel ik me ook een stuk gelukkiger. Eerst snapte ik het niet als mensen iets raars deden, maar nu krijg ik een glimlach op m’n gezicht als ik bepaalde dingen zie. Mijn baas ( 34 ) heeft een speakerset gekocht voor het personeelsfeest en speelde er vandaag mee. Hij ging helemaal los in zijn kantoortje, terwijl ik door het raampje keek toen ik mijn schoenen aantrok. Dat zijn momenten die ik onthou en waar ik echt blij van wordt !

  En ook van deze blog krijg ik een fantastisch gevoel (:

 • Antwoorden Jane Doe 19 januari 2012 om 22:06

  Ik ben wel iemand die nog kan genieten van kleine dingen hoor. Koken, iemand die ik niet ken en tegen kom op straat, een heet bad, het resultaat na een hele dag schoonmaken, een compliment van de juiste persoon, mijn bankrekening na een week werken, rekeningen die weer betaalt zijn, sneeuw, kerstversiering in de straat, kerstbomen etc etc. Ik moet je wel gelijk geven dat het tegenwoordig wel anders gaat. Ik voel me ook 1 van de weinige die net als jij nog kan genieten van kleine dingen die er voor vele mensen naar mijn idee niet meer toe doen.

  JD

 • Antwoorden Sanneke 19 januari 2012 om 21:45

  Meh, sinds ik met jullie op vakantie ben geweest merk ik hoe ik bijna nooit geniet en best wel baal van mijn leven. Toen ik terug kwam zat ik vol energie en positiviteit maar dat is weer volledig verdwenen. Ik kan dan zo boos op mezelf worden maar als ik bekijk wat er allemaal gebeurd en hoeveel invloed ik daar zelf op heb, eigenlijk totaal niet, helaas. Er gebeurt elke dag wel wat negatiefs. En elke dag begin ik weer volle moed, net als vandaag. En dan zit je om half 9 ’s ochtends alweer in conflict met een klasgenoot vervolgens begint een ander over je Youtube filmpjes en doen ze er nog even lullig over en aan het eind van de middag nog even een gesprek met je mentor dat je een half uur langer over je studie gaat doen. KUT! Ik wil helemaal niet negatief zijn en zeiken. Maar ik heb t idee dat ik er zelf niet eens meer invloed op heb. Of mijn moeder is weer ziek of mijn vader komt weer thuis van het ziekenhuis met weer slecht nieuws. Het lijkt wel of ik niet meer in t leven en puur geluk kan geloven.

  Blabla dat moest ik even kwijt :D maar daarom ben ik extra blij met mensen zoals jou anders had ik t allang op gegeven. :) <3

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 21:54

   I know liefie, en daarom vind ik het ook zo ontzettend fijn om jou zo te zien lachen op de momenten dat je ’t geluk wel voelt, omdat ik weet dat dat toch wel moeilijk voor jou is. Loveyou! <3

 • Antwoorden eline 19 januari 2012 om 21:43

  Een heel erg leuke stukje!
  even iets off topic, haha misschien heel raar,
  maar gister avond had ik gedroomd dat ik je tegen kwam in de trein..
  haha tegenover je ging zitten en we begonnen te praten en ik heel mn leven aan je vertelde.
  en toen gingen we opeens samen een shoplog opnemen, hahaha dit is echt heel vreemd.
  maar ik moest t even vertellen. x

 • Antwoorden Vintagirie 19 januari 2012 om 21:33

  Ik kan ook heel erg genieten van de kleine dingen. Ik heb net ook ontzettend genoten van de nieuwe aflevering van Wie is de Mol. Dat maakt mijn hele week vol met leren helemaal goed.

 • Antwoorden Nicky 19 januari 2012 om 21:30

  In dit soort posts valt het me soms op dat jij en ik best op elkaar lijken. Ik merk inderdaad ook dat veel mensen vergeten te genieten. Wat heb je eraan om je hele leven te racen en dan plots ben je oud en besef je dat je er niet van genoten hebt… Ik ben heel snel gelukkig. Als ik naar school fiets en de zon schijnt op m’n snoet, dan krijg ik een gelukzalig gevoel. Als ik mijn (piepkleine) kamer binnenwandel en de fijne spullen zie die op me staan te wachten, dan denk ik: ‘Wat heb ik het toch goed.’
  Ik ben trouwens blij dat je er af en toe dit soort artikels tussen gooit!

 • Antwoorden Juul 19 januari 2012 om 21:22

  heel leuk artikel !

 • Antwoorden Paola 19 januari 2012 om 20:17

  Wat een geweldig stukje! Echt respect!

 • Antwoorden Evanlyne 19 januari 2012 om 20:12

  Jammer genoeg kan ik de laatste tijd nergens van genieten (depressie), maar ik ga mijn best doen om daar verandering in te brengen. Ik hoop dat ik over een tijdje kan zeggen dat ik van mijn leven houd, en dat ik geniet van mijn leven!

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 20:22

   Ik hoop het ook, heel veel succes!

 • Antwoorden maritaa 19 januari 2012 om 19:44

  super leukk artikel,, het heeft me wel even laten nadenken,,
  maar wat me er opvalt dat ineens super veel bloggers dat eerste plaatje gaan gebruiken (ik ken dat meisje hahah)
  innd ik heb ook het gevoel dat je minder filmpjes maakt,, niet dat dat erg is ofzoo want ik vind je blog echt super leukk om te lezen!!
  kuss

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 19:54

   Ik vond het gewoon op We Heart It bij het trefwoord ‘laugh’ haha :D

 • Antwoorden Anne 19 januari 2012 om 19:19

  Lief stukje. <3

 • Antwoorden Nannick 19 januari 2012 om 19:19

  Super goed artikel, mooi geschreven. Ik hou van dit soort artikelen <3

 • Antwoorden ezzie 19 januari 2012 om 19:14

  Hey Teske,
  Ten eerste moet je weten dat ik een trouwe volger ben :) ik vind vooral je filmpjes leuk! (worden die de laatste tijd wat minder?). Verder houd ik van je enthousiasme en vind ik je gewoon een leuk persoon om te zien. Ik kan het alleen niet laten dat ik bij dit artikel ook een beetje een naar gevoel kreeg. Sommige mensen moeten echt super hard knokken voor geluk. Ikzelf zit nu ook in een intensieve therapie en zie hoe hard sommige mensen moeten knokken voor geluk. En dan komt het allemaal zo simpel over wat jij schrijft terwijl ik dan een beetje boos word omdat ik denk dat het voor veel mensen totaal niet makkelijk is. Maar misschien vat ik het ook gewoon verkeerd op.
  xx

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 19:39

   Ik snap wat je bedoeld, en het stukje was ook meer gericht op mensen die eigenlijk bijna alles wel hebben maar dat niet inzien, en ik denk dat een groot deel van mijn lezers daar toch onder valt. De meeste jongeren hebben de mogelijkheid om te genieten van die kleine dingen, maar veel doen dat niet. In gevallen zoals bij jou werkt dat natuurlijk anders, maar ik hoop ook voor jou dat jij je geluk kan halen uit de kleine dingen, juist omdat het allemaal niet zo lekker gaat, hoe moeilijk dat ook is. Ik weet natuurlijk niet wat jouw situatie verder inhoudt maar in ieder geval succes <3

  • Antwoorden Kim 20 januari 2012 om 09:38

   Ik ben met het bovenstaande eens… ik kreeg ook een beetje een dubbel gevoel. Ondanks dat je blogpost ontzettend positief, lief en optimistisch bedoelt is, vind ik toch dat je een klein beetje moet oppassen met dit soort blogposts. Al begrijp ik je boodschap hoor! Voor sommige mensen is geluk en genieten niet is vanzelfsprekends en is dit ook niet tot weinig mogelijk, aangezien er grote problemen spelen, mensen door diepe dalen gaan of, door omstandigheden, enorm op hun tenen moeten lopen. Het leven is soms zo ontzettend oneerlijk en gelukkig hebben veel mensen daar geen ‘last’ van, maar veel mensen ook wel.
   Het beeld wat je op deze manier (en ook soms door andere blogposts, als ik eerlijk ben) over jezelf schetst bij mij, is dat je een 16-jarig zondagskindje bent die net pas komt kijken en de harde kant van het leven nog niet heeft leren kennen, maar wel wil vertellen hoe de rest van de wereld tegen het leven aan moet kijken…. Maar zo wil ik helemaal niet over je denken, aangezien je verder overkomt als een oprecht en lief persoon!! En in mijn ogen vind ik ergens heel ‘schattig’ (begrijp me niet verkeerd ;-)) dat je positiviteit wil prediken. Maar mijn advies; pas dus wel een klein beetje op met dit soort posts, want bij sommige mensen kan het misschien nét verkeerd vallen.

   • Antwoorden Akkelien 22 januari 2012 om 17:10

    Goed gezegd en helemaal mee eens! Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je niet kan zien hoe mensen zich van binnen voelen. Ieder mens kan genieten, maar dan op hun eigen manier. Ik ben meer ingetogen maar geniet ook heel erg van kleine dingen, alleen deel ik deze niet.

 • Antwoorden Amanda 19 januari 2012 om 19:07

  Een heel goed artikel, ik herken het.
  Ik geniet ook wel van het leven, maar het is bij mij ook vaak druk druk druk zoals je in het begin aangeeft.
  Het zijn eigenlijk meer die kleine momenten van rust dat ik het besef hoe gelukkig ik ben met mijn leven.

 • Antwoorden Esther 19 januari 2012 om 19:04

  wauw teske, super mooi stukje!
  je hebt mij echt iets laten inzien :)
  you made my day!

  xLiefss

 • Antwoorden Jessica 19 januari 2012 om 18:57

  Erg leuk artikel.

  Al moet ik zeggen dat ik met steeds minder plezier naar je blog ga. Vroeger genoot ik van je filmpjes en artikels maar de laatse tijd is het vooral persoonlijk en komt er sowieso weinig online. Erg jammer!

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 19:43

   Met uitzondering van de dagen die ik af en toe gemist heb de laatste paar weken is er niet minder online gekomen, ik heb nooit meer dan 1 artikel per dag gehad, met uitzondering van een extra artikel hier en daar dan. Jammer dat je het minder leuk vind, maar de persoonlijke kant trekt mij op dit moment gewoon meer aan en ik wil er toch voor zorgen dat ik schrijf over de dingen die ik leuk vind. Tuurlijk hou ik rekening met jullie en ik heb ook nog in ieder geval twee keer per week iets wat te maken heeft met beauty, maar ik heb pas plezier in het schrijven als ik het zelf ook leuk vind :) hoop dat je daar begrip voor hebt, en zo niet dan is mijn blog denk ik niet de juiste voor jou. Is jammer, maar kan natuurlijk altijd, daar is iedereen verschillend in.

   • Antwoorden Vera 4 juli 2012 om 20:56

    Ik vind het juist wel leuk, ieder zijn eigen smaak.(:

 • Antwoorden Charelle 19 januari 2012 om 18:47

  Mooi, ik denk ook altijd dat ik één van de weinige ben die nou echt van het leven geniet.
  Je leeft maar één keer en daar moet je wat van maken, ik zeg altijd:
  Live well, Laugh often, Love always <3 das eigenlijk mijn motto, zo noem ik het maar even ,
  Geniet van het leven !!

  xLiefs charelle

 • Antwoorden Daniëlle 19 januari 2012 om 18:40

  Wat een inspirerend stukje! Ik kom zelf ook elke week wel bij de Koffiefabriek haha, super lekkere koffie kun je daar drinken :-)
  Ik herken dit stukje wel een beetje. De laatste tijd geniet en straal ik meer, ik voel me geweldig. Dan hoor ik om me heen mensen zeuren over dingen die niet eens nodig zijn. Als je alles positief bekijkt, geniet je meer van het leven!

 • Antwoorden Dieuwertje 19 januari 2012 om 17:54

  Super stukje! Hier wordt je nou vrolijk van :)

  xx

 • Antwoorden Daniëlle 19 januari 2012 om 17:25

  Een lekkere oppepper weer!:)

 • Antwoorden Birgit 19 januari 2012 om 17:22

  super leuk stukje, en je hebt gelijk. me meeste mensen hebben het niet moeilijk in hun jeugd zeg maar. ik ook niet, dus daarom moeten ook WIJ genieten van de kleine dingen. de mensen met problemen al helemaal. be positive.

 • Antwoorden my life in beauty 19 januari 2012 om 17:21

  super leuk stukje! ik heb altijd als er iets vervelend gebeurt dan worden alle mensen om mij heen sagerijnig en ik probeer er dan iets leuks van te maken nou helpen de mense om me heen niet echt mee maar ik vind het altijd wel leuk als iets neit helemaal gebeurt zoals geplant.

 • Antwoorden Myrthe 19 januari 2012 om 17:14

  Leuk stukje, echt mooi geschreven ook. En ik ben ook echt een levensgenieter, al heb ik soms ook wel mijn ‘mindere dagen’ :p

 • Antwoorden Chantall 19 januari 2012 om 17:07

  Juist, herkenbaar.
  Vanuit dat standpunt bekijk ik het leven ook.
  En als ik dat wel is met iemand deel kijken ze me aan alsof ik een of andere prettig gestoorde ben, maar ik geniet gewoon van heel veel kleine dingen!

  Leuk om is te lezen dat jij er ook zo over denkt.

  Liefs Chantall

 • Antwoorden Bo 19 januari 2012 om 16:56

  Ik vind het zo mooi dat je zo geniet van alle kleine dingen. Ik doe dat ook altijd. Van een kleine ‘hoi’ op school of straat word ik gelukkig. Ik reageer nooit op je artikels maar ik vond dit wel echt een heel mooi artikel dus ik dacht ik MOET wel reageren xd.

 • Antwoorden Evita 19 januari 2012 om 16:55

  Ik woon ook in Gouda en ik kom wekelijks in de koffiefabriek.
  Vooral de sticky toffee frappe ofzoiets is goddelijk!
  Ik geniet van mijn familie en mijn vrienden, van de mensen die ik lief heb en om samen met ze te zijn.

 • Antwoorden Eline 19 januari 2012 om 16:25

  De zon schijnt nu… (:

 • Antwoorden Anne 19 januari 2012 om 16:25

  waar ik altijd zo van geniet, is een mooi liedje opzetten. like: too cold outside for angels to fly ♥ en dat gewoon een zak chips en warme choco, mijn favorite boeken lezen. of al mijn favoriten bij youtube bekijken, veel van Teske, goodxnightmare en mylovebuglife ♥

 • Antwoorden Miranda 19 januari 2012 om 16:23

  wat super mooi geschreven :D

 • Antwoorden Estrella 19 januari 2012 om 16:19

  Heel mooi geschreven. En je hebt groot gelijk. Het leven is te kort om niet te genieten!

 • Antwoorden Lilly 19 januari 2012 om 16:17

  Na een heel nare ervaring met een gemeen iemand ging ik stage lopen bij de peuterspeelzaal. Ik genoot er zo van dat ik nu weer happy ben, dit artikel doet me echt goed!! Ik heb het gevoel alsof mijn hart al iets geheeld is <3

  • Antwoorden Lilly 19 januari 2012 om 16:22

   Ik geniet trouwens wel heel erg van kleine dingen zoals; een lekker stuk chocolade, in de poppenhoek spelen met de kindjes op de peuterspeelzaal, samen tv kijken met mijn moeder, uitgaan met vrienden, het moment dat ik gister drie paar mooie oorbellen kocht, die voor een ander gewoon ‘oorbellen’ zouden zijn, maar voor mij was het zo leuk. Ik geniet ook van complimenten. Ik was eergister in de sephora en had felle oogschaduw op, meestal hoor ik dat het te fel is, en deze verkoopster zei:”wouw wat stoer dat je dit durft het staat je echt goed, dit gaat in worden, in de zomer loopt iedereen er mee”. En waar ik nog het meest van geniet is dat als andere mensen blij zijn dat je dan echt BAM zo’n soort warmte vanbinnen voeld <3

 • Antwoorden Loes 19 januari 2012 om 16:06

  Ik had vandaag ook een genietmomentje! Ik zat lekker met twee vriendinnen een kopje thee en een stukje taart te eten in een caféetje, inclusief een boel gekletst en gegiechel. Daar kan ik echt van genieten, lekker kletsen en lachen, gewoon genieten. Leuke post!

 • Antwoorden Laura 19 januari 2012 om 16:05

  Heeel erg mooi geschreven!

 • Antwoorden Charlot 19 januari 2012 om 16:03

  Erg mooi geschreven!

  Ikzelf ben eigenlijk pas sinds een halfjaar ‘echt’ gelukkig. En dat komt door mijn studie. Toen ik vroeger naar de middelbare ging, ging ik omdat ik moest. Ik vond het leuk, maat vooral door de mensen die er waren. Nu ik ben gaan studeren en ben ingeloot bij de opleiding die ik al sinds mijn twaalfde wil doen, kan mijn leven niet meer stuk. Ik ga elke dag met 100% plezier naar school, omdat ik school leuk vind. De mensen in mijn klas ook, natuurlijk. Maar alles wat ik leer is zo interessant, zo boeiend. Elke dag leer ik meer, ontmoet ik mensen uit het vak. En dat maakt mij zo ongelooflijk en intens gelukkig.

  Het is zo raar wanneer mensen mij vragen ‘hoe het met me gaat’. Want ik kan het niet omschrijven. Het gaat fantastisch met mij, door school. Wanneer mensen vragen ‘hoe is je opleiding?’, dan krijg ik een glimlach van oor tot oor en kan ik zo een uur vertellen hoe geweldig awesome fantastisch alles wel niet is. Het voelt bijna als een soort verliefd zijn.

  Ik merk hierdoor dat ik door veel meer dingen geniet. De kans dat ik zou worden ingeloot was klein, ik kwam niet door de test dus moest het op basis van mijn eindcijfers. En omdat ik zo ongelooflijk mijn best heb gedaan en er toch doorheen ben gekomen, merk ook ik dat niet alles vanzelfsprekend is.

  Blijf vooral genieten, Teske! Dat is heel belangrijk.

  For the record, ik studeer Journalistiek in Utrecht. ;)

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:09

   Wat ontzettend fijn dat je je door je opleiding als het ware zo teruggevonden hebt :D

 • Antwoorden Nicky 19 januari 2012 om 15:56

  Beetje slaapverwekkend stukje..
  Niet lullig opvatten !
  En ik kan nu al zeggen dat de meeste mensen die een reactie achterlaten toch zeggen: Ja, teske. Helemaal mee eens, ik kan ook genieten van het leven.

  Maarja, niet iedereen heeft het zo goed om te kunnen genieten..
  Het is niet zo dat de bovenstaande zin betrekking tot mij heeft, maar ik ken genoeg mensen die wel willen genieten, maar het simpelweg niet kunnen.
  Het is natuurlijk niet eerlijk om een negatieve comment te plaatsen, dus ik ga ook niet verder..

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:05

   Ik kan me niet voorstellen dat je niks maar dan ook niks hebt in je leven waar je van kan genieten, en die boodschap wil ik dus ook meegeven, dat je er maar het beste zoveel mogelijk uit kan halen en dat het juist in de kleine dingen zit zoals een zonnetje in je gezicht. Ik denk dat de mensen met een wat moeilijker leven juist meer reden hebben om te genieten van de kleine dingen, als je begrijpt wat ik bedoel. :)

   • Antwoorden Nicky 19 januari 2012 om 18:06

    Ja, dat is waar..
    Maar het gaat over een persoon die zo belangrijk is in me leven,
    de persoon heeft zulke slechte dingen meegemaakt, en er moeten nog zulke slechte komen..
    dat ook als er iets moois gebeurd, de persoon gewoon niet kan genieten. De andere dingen overheersen gewoon.
    Teske, jij bent 16, je hebt een populaire blog, een mooi meisje, doet havo.. Je bent misschien wel gepest vroeger, maar dat maakte jou niets minder ! Jij kon je er door heen zetten en iets van je leven maken. Respect, echt waar !
    Maar jij weet niet hoe het voelt om totaal op het diepste punt van je leven te zitten.
    Ik hoop ook dat je zoiets nooit, maar dan ook nooit, mee gaat maken !

 • Antwoorden lotte 19 januari 2012 om 15:45

  Prachtig stukje teske !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Antwoorden Marit 19 januari 2012 om 15:44

  Mooi artikeltje hoor!
  Toch vraag ik me af waarom we ons geluk de laatste tijd zo moeten benadrukken. Op facebook, twitter en ook op dit soort blogs wordt er altijd maar benadrukt hoe leuk leven diegene in kwestie heeft. Op twitter wordt dit vaak sterk overdreven. Ik kan soms best balen als iedereen twittert dat hij of zij een ó zo leuk avond heeft gehad en ik die avond op de bank thuis heb gezeten. Tuurlijk, ook ik doe genoeg leuke dingen, maar dit is echt de minder leuke kant van social media.
  Dat moest ik even kwijt. :)

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:06

   Daarom duidde ik in het begin van het stuk ook aan dat ik er niet van houdt als iemand constant maar moet zeggen hoe gelukkig hij of zij is, maar soms heb ik ook toch wel het gevoel dat ik hierover wat wil delen, zoals vandaag.

 • Antwoorden roos 19 januari 2012 om 15:30

  heee
  leuk artiekel!
  maar even iets dat er niet over gaat ;s
  je had laast een keer aan artiekel over bijzonder snoep enzo en ik kwam net zo’n site tegen met bijzondere dingen (ook dingen die niet zo bijzonder zijn ) maar bijv snoep uit finland enzo dus ik dacht ik zeg gewoon even (:
  moet je maar kijken als je wil
  liefss
  ps het is wel een nederlandse site dat is miss ook wel handig

 • Antwoorden Eva 19 januari 2012 om 15:27

  Inspirerend!

 • Antwoorden Ariane 19 januari 2012 om 15:24

  Soms geniet ik zó van de schijnende zon. Gewoon het feit dat hij schijnt, maar ook het feit dat ik nog steeds op deze wereld ben, doet mij gaan genieten. Op de fiets doe ik dan soms mijn ogen dicht, maar dit is om veiligheidsredenen niet aan te raden, haha!

  • Antwoorden Birgit 19 januari 2012 om 17:24

   HAHHAHA dat heb ik ook :’)

 • Antwoorden Jasmijn 19 januari 2012 om 15:22

  ik word vrolijk van knappe jongens, hehe(A)

 • Antwoorden kim 19 januari 2012 om 15:18

  Ik kan ook zo vrolijk worden van kleine dingen maar soms vergeet je gewoon om te genieten.
  Super leuk artikel ! :)

 • Antwoorden Kelly 19 januari 2012 om 15:14

  Dit heb ik eigenlijk best vaak! Van de week ging ik spontaan even shoppen na school en toen kreeg ik gewoon echt een fijn gevoel dat dat zomaar even kan. Toen ik naar buiten liep liep er een vrouwtje met haar rollator tegen me aan en ze keek me verschrikt aan, en zei sorry. Ik zag in haar blik dat ze bang was dat ik niet aardig zou reageren, dus ik zette mijn grootste glimlach op en zei geeft niet hoor! Het vrouwtje moest ook lachen en toen ik naar buiten liep voelde ik me ook echt goed. Het zonnetje scheen en ik moest nog een uur naar huis fietsen, en nam me voor om iedereen die ik tegen zou komen gedag te zeggen. Bij de eerste paar mensen zei ik niets, daarna heel zachtjes en daarna heel vrolijk ‘hoii!’. Ik kreeg er echt gewoon een super gelukkig gevoel van! Goed artikel! x

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:07

   Superleuk! :D

  • Antwoorden Lilly 19 januari 2012 om 16:24

   jij wint de leukste reactie die ik ooit gezien heb prijs, hihi! :D

 • Antwoorden ariana 19 januari 2012 om 15:12

  iemand is verlieeeeeehieeefd hihi

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:07

   Jaaaahaaaaa, maar daar komt het niet alleen door.

 • Antwoorden famke 19 januari 2012 om 15:04

  Mooi stukje !
  Ik denk dat je helemaal gelijk hebt ! Ik zelf geniet ook niet altijd van het leven, terwijl het wel zou moeten. Er zijn nu wel een hoop tegenslagen maar dat is geen reden om niet te genieten met de mensen om je heen waar je van houd nu je ze nog hebt.
  ‘Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd’

 • Antwoorden Rimke 19 januari 2012 om 14:42

  ik geef je gewoon helemaal gelijk !
  leuk geschreven, ik geniet ervan.

 • Antwoorden Liesbeth 19 januari 2012 om 14:41

  Prachtig artikel Teske, en het is ZO waar. Ik vraag het me ook soms af. Mensen bekijken me soms raar, als ik zo hard zit te genieten van een lekker broodje. “Het is toch maar gewoon een broodje” zeggen ze dan, en soms krijg ik zelfs kritiek dat ik té enthousiast ben. Oké, ik ben emotioneel. En ik kan ook heel droevig worden door een stomme opmerking. Maar veel mensen zien inderdaad niet wat een mooie eigenschap dat is, “bewust kunnen genieten”, en ik kan dit echt zo waarderen in mensen.
  Hoe dan ook, je slaat de nagel op de kop, en dit is echt een stukje dat nog veel mensen kan inspireren. Jij kan zo ongelofelijk “dom” doen (leuk bedoeld!!), en dat vind ik geweldig, maar als ik dit dan lees krijg ik pas écht bewondering voor je.

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 16:08

   Bedankt :)

 • Antwoorden Jill 19 januari 2012 om 14:39

  Mooi artikel! Ik kan ook echt genieten van kleine dingetjes. T leven is zo slecht nog niet.

 • Antwoorden xx_Patries_xx 19 januari 2012 om 14:15

  hier wordt je pas vrolijk van :D heel goed artikel!

 • Antwoorden Maxi 19 januari 2012 om 14:08

  Dankjewel voor dit stukje Teske! Ik ben de afgelopen weken zo druk met school, maar moet er echt aan blijven denken om te blijven genieten. Gelukkig had ik gister zo’n klein momentje, ik hing in de bus tegen een goede vriend van mij aan lag en hij mij een mooi nummer liet horen, of als ik gewoon met een kop thee op de bank zit en even helemaal niks doe. Mooi om te lezen hoe jij kan genieten van kleine dingetjes. Heel veel mensen kunnen daar een groot voorbeeld aan nemen! X

 • Antwoorden Carmenkind 19 januari 2012 om 14:05

  Wat een leuk artikel!

  Ik woon in Gouda en ik ga ook regelmatig naar de koffiefabriek haha. Ik vind de verse muntthee altijd erg lekker! Ik word ook altijd zo vrolijk van de kleine koekjes die ze daar bij de koffie en thee doen mwihi.

 • Antwoorden Annemarie 19 januari 2012 om 13:57

  echt super mooie blopost. De koffiefabriek lijkt me erg leuk!
  Even iets anders, je blog laad de laatste tijd echt heel sloom. Ik weet niet of het aan de site ligt of aan mijn computer. hebben meer mensen hier last van?

 • Antwoorden Roos 19 januari 2012 om 13:46

  Wat een super leuk artikel! Sinds ik een vervolgopleiding ben gaan doen ben ik echt heel erg gegroeid. Eerder keek ik vooral naar de dingen die niet goed waren in mijn leven. Nu kijk ik naar de dingen die wel goed zijn en ben ik ook echt dankbaar voor alle kleine dingen en kan ik ook heel erg genieten van alle kleine dingetjes. Ik vond eerst dat mensen zich maar aanstelden als ze zeiden: You only live once of Maak wat van je leven. Maar nu snap ik echt precies wat ze bedoelden :)

 • Antwoorden Ellen 19 januari 2012 om 13:46

  ik herken echt wat je bedoelt, soms heb ik dat ook zo’n intens momentje van geluk
  Vaak heb ik dat wanneer ik in de lente op de fiets zit met een heerlijk muziekje of van
  gezellige momentjes. Daar kan ik echt van genieten…
  Goed geschreven, x

 • Antwoorden Ilse 19 januari 2012 om 13:16

  this makes my day! Dankjewel teske, superblog heb je!

 • Antwoorden Vera 19 januari 2012 om 12:44

  Echt leuk artikel !

 • Antwoorden Szilva 19 januari 2012 om 12:38

  Ik weet cker dat je hier veel mensen blij mee maakt ;)

 • Antwoorden Linda 19 januari 2012 om 12:11

  Mooi artikel!!

 • Antwoorden Belllezza 19 januari 2012 om 12:02

  Mooi stukje zeg! Maar je hebt wel gelijk, alles word maar als gewoon ervaren en mensen staan niet snel meer stil bij de kleine dingetjes. Het leven is een feestje, je moet alleen even zelf de slingers ophangen :)

 • Antwoorden Stephanie 19 januari 2012 om 12:00

  Dit klinkt misschien een beetje raar, maar ik ben eigenlijk emotioneel wel een beetje geraakt door dit stukje. De laatste tijd heb ik het zo ontzettend druk met school dat ik gewoon vergeet te genieten van de dingen in het leven! Ik zie alles eigenlijk een beetje van de sombere kant, maar door dit stukje ben ik me gaan realiseren dat ik niet zo moet zeuren en gewoon moet genieten! Dus dankjewel Teske voor het opvrolijken van mijn humeur en m’n dag!
  Liefs,
  Steef

 • Antwoorden My thoughts words and life 19 januari 2012 om 11:59

  Heel erg mooi verwoord! En ook helemaal waar. We zouden inderdaad wat meer moeten genieten van de kleine dingen :)

 • Antwoorden Esmay 19 januari 2012 om 11:53

  Wat een goed artikel Teske! Een motto van mij is ook “geniet alsof dit je laatste dag is”. Geluk zit in kleine dingen, een goed cijfer op school, complimentje, mooie dingen. Jep. Life your live to the max.

 • Antwoorden Anouk 19 januari 2012 om 11:42

  Dit maakt me toch een beetje blijer terwijl ik ziek in bed lig, jij kan zo leuk en goed schrijven!

  xxx <3

 • Antwoorden Anne 19 januari 2012 om 11:30

  Ik kan van bepaalde dingen opeens heel vrolijk worden, van een lief berichtje of gewoon, iemand die naar je lacht. Helaas heb ik dit ook omgekeerd maar dat probeer ik zo veel mogelijk te onderdrukken! Haha. Je bent mijn favoriete blogger omdat je altijd zo lekker vrolijk en gek bent, je filmpjes zijn niet uhmm ‘doorsnee’ maar dat is heel positief! Ik hoop dat je nog heel lang blijft bloggen en nog heel veel artikelen schrijft waar ik vrolijk van wordt. :) Liefs

  • Antwoorden Teske 19 januari 2012 om 11:37

   En hier word ik dus nog vrolijker van! Dankjewel! :D

  • Antwoorden femke 19 januari 2012 om 16:25

   mee eens!

 • Antwoorden Maaike 19 januari 2012 om 11:28

  Prachtig stukje teske :)

 • Antwoorden Celine 19 januari 2012 om 11:25

  superleuk artikel tes!

 • Reageer