London, here I come

7 december 2011

Als jullie dit lezen zit ik alweer in de bus naar Londen. Of ik ben er al, hangt er natuurlijk vanaf hoelaat je hier langskomt op mijn blog. Drie dagen Londen, met de 5 havo en 6 vwo klassen van mijn school. Hier heb ik naar uitgekeken, wekenlang. Londen is 1 van mijn favoriete steden, en de eerste en laatste keer dat ik er was, was twee jaar geleden. Hoog tijd dus om eens terug te gaan.

Mijn bus vertrok vanmorgen om 7 uur, een aardig vroeg tijdstip, zeker voor mijn doen. Om ongeveer 11 uur gaan we door de tunnel en komen we in Dover aan. Vanaf daar nemen we de bus weer naar het hostel waar we zitten. Het is geen luxe gedoe, geen poespas, gewoon een hostel waar je een stel ongeremde tieners makkelijk een paar nachtjes kan laten slapen. Op dit moment weet ik nog niet hoe het zit met het Wi-Fi daar, en daar maak ik me toch best even zorgen om. Ik wil gewoon mijn blog en mail in de gaten kunnen houden, en voorkomen dat ik zaterdag terug in Nederland ben en in 1 keer 100 mailtjes moet lezen en doorspitten. Ook kan ik niet ontkennen dat ik een aardige Twitter en Whatsappverslaving heb, en dat ik daar toch graag ook af en toe wat tijd aan wil besteden. What can I say, I’m an internetfreak! Mocht het Wi-Fi in het hostel het nou echt niet doen, dan zoek ik wel ergens een internetcafé of openbare plaats met Wi-Fi. Ik had eerder moeten kijken en iets van een Dongel of Droam moeten kopen, maar daar is het nu een beetje te laat voor.

Vrijdagavond om 9 uur vertrekken we weer richting Nederland en daar komen we om ongeveer 7 uur ’s ochtends weer aan. Een aardig reisje dus.

Goed, Londen. Veel te zien, weinig tijd. Drie dagen, of eigenlijk 2,5 dag aanwezig zijn betekent dat je best een beetje loopt te haasten. Waar ik in ieder geval zeker van ben is dat ik met een tourbus langs wat belangrijke dingen ga en dat ik het ‘Victoria & Albert’ museum bezoek. Een museum vol kunst, decoratie, interieur en mode uit het verleden. Ik ben niet enorm van de musea, maar dit klinkt zo slecht nog niet. Ook bezoeken we het ‘Globe Theatre’, een heel oud theater uit het jaar 1600. Dat vind ik ook altijd wel vet om te zien.

Voor de rest is het volgens mij ook de bedoeling dat we aardig wat vrije tijd krijgen, dus jullie kunnen verwachten dat ik Oxford Street even helemaal leegshop. Voor hoever mijn budget dat toelaat, natuurlijk. Winkels als Topshop, Forever21, Primark en New Look kan ik natuurlijk niet overslaan. Een paar van die winkels heb je dan ook wel in Nederland, maar voor hoever ik weet is het in Londen gewoon allemaal een stuk groter en gevarieerder. Boots en Sephora zal ik ook niet voorbij lopen. Wat jullie in ieder geval zeker weten is dat ik terugkom met een grote haul vol allerlei leuke spulletjes. Daar hoop ik tenminste op dan.

Ik kan nu al niet meer wachten tot ik Londen zie, de Britse mensen hoor praten met hun geweldige accent, zelf volop Engels praat, de taal waar ik toch zoveel van hou, de Kerstverlichting zie die daar in de straten hangt nu, de heerlijke pizza’s die ik 2 jaar heb geleden ruik, Starbucks op elke hoek van de straat tegenkom en de mozzarellasticks van de McDonalds eet (als ze die nog hebben daar). Ik weet niet of ik jullie update in die drie dagen, omdat ik een erg druk programma heb. Ik ben er overigens wel, lees jullie reacties en er komen natuurlijk gewoon blogposts in de tijd dat ik weg ben. Ook wil ik proberen een aantal mooie beelden te schieten met mijn nieuwe camera, zodat jullie iets hebben om naar te kijken als ik terugkom.

Well, I’ll see you darlings in three days!

62 reacties

 • Antwoorden kirsten 9 december 2011 om 18:56

  Wow superleuk!
  Veel plezier! :D

 • Antwoorden larissa 8 december 2011 om 22:18

  veel plezier !! :D

 • Antwoorden Roxanne 8 december 2011 om 21:55

  I ♥ London! Have fun en laat ons weten hoe het was!

 • Antwoorden Anne 8 december 2011 om 16:56

  Wauw! supergaaf! Ik ga in 2012 rond de meivakantie naar Londen, en ik zit pas in de tweede! Omdat ik tweetalig onderwijs doe (: Ooit gehoord van Reese’s? Dat is chocola met pindakaas erin en het is oh zo heerlijk! Ze verkopen het niet in Nederland, maar als je het vindt daar raad ik het je van harte aan. Veel plezier in Londen!

 • Antwoorden Fleur 8 december 2011 om 12:44

  Ben een beetje laat maar alsnog heel veel plezier ! :D
  Liefsxx

 • Antwoorden Lisa 8 december 2011 om 02:22

  Heb een hele fijne reis en heel veel plezier daar! Geniet ervan :D

 • Antwoorden Nannick 7 december 2011 om 22:34

  Wow vet! Veel plezier daar =D

 • Antwoorden Ariane 7 december 2011 om 22:11

  Gaaf! Ik ben nog nooit in Londen geweest (oopsie!). Maar ik wil er wel supergraag een keer naar toe.

 • Antwoorden Joëlle 7 december 2011 om 22:08

  Ik hoop dat je er een super leuke tijd gaat beleven :)
  Ik ga in de kerst vakantie 4 dagen naar Londen.

 • Antwoorden Angela 7 december 2011 om 22:01

  Heel veel plezier! Ik zou in mei ook naar londen gaan met mijn toenmalige school. Maar omdat ik van school ben verandert ga ik niet meer. Wat ik echt vreselijk jammer vind xD. Maar nu ga ik naar Berlijn! ook heel veel zin in!

 • Antwoorden quirine 7 december 2011 om 20:50

  Zo gaaf! Ik ga zaterdagochtend om 2.5 uur naar London! Via calais en dan folkestone. Ik zal zwaaien als ik je toevallig spot, haha

 • Antwoorden Maaike 7 december 2011 om 20:36

  Heel veel plezier! Ik ga deze lente naar London dus ik ben heel benieuwd naar je verslag. :)

 • Antwoorden jana 7 december 2011 om 20:25

  Wat leuk :D Heel erg veel plezier x) x

 • Antwoorden Fleur 7 december 2011 om 19:29

  Veel plezier!!
  Ik was vorig jaar in de herfstvakantie naar Londen geweest ;)

 • Antwoorden Szilva 7 december 2011 om 19:05

  Met wie ben je in Londen?

 • Antwoorden Katja 7 december 2011 om 18:49

  Ben super benieuwd! Ga je ook een video maken in London? :D

 • Antwoorden Cendrenna 7 december 2011 om 18:32

  London is my home<3
  Ik neem aan dat je met het 'Globe Theatre' Shakespears Globe bedoeld, daar ben ik ook een keer geweest. Geen aanrader in de winter, het is voornamelijk buiten en KOUD.
  In ieder geval heel veel plezier! :)

 • Antwoorden Jill 7 december 2011 om 18:17

  Je bent er al maar toch veel plezier!

 • Antwoorden Lindsey 7 december 2011 om 17:59

  hee teske!
  ik ben ook in londen geweest met de 3e klassen vorig jaar! en haha ik herken al die foto’s en straten.
  ikzou zeggen ga lekker veel shoppen daarzo en veel plezier.x
  xx

 • Antwoorden Lien 7 december 2011 om 17:57

  Heel veel plezier in Londen!
  Koop maar lekker veel, zodat we een shoplog kunnen verwachten :P

 • Antwoorden charile 7 december 2011 om 17:24

  Heel veel plezier!

 • Antwoorden Brechtje 7 december 2011 om 17:19

  Oh, Londen is super! Heel veel plezier, ik kan niet wachten op je haul!

 • Antwoorden nathalie 7 december 2011 om 17:11

  Heeel veeel plezier! :)

 • Antwoorden realdraw 7 december 2011 om 17:10

  het is in londen idd super!
  kben der ook geweest met school
  in backpackers hotel ofzo bij piccadilly circus (:

  en idd ook naar the globe geweest echt super!
  ( en nog naar les miserables achter de schermen + musical + workshop , the lion king musical en macbeth workshop )

 • Antwoorden Deborah 7 december 2011 om 16:46

  ik ga in maart ook naar londen ! voor een week ! ((:

 • Antwoorden Bibi 7 december 2011 om 16:42

  Veeeeeeeeel plezier!
  Ik zou eigenlijk na mijn examen naar london gaan alleen mijn moeder vond het uiteindelijk niks. Ik kan zo uren luisteren naar britse met hun accent. Ook als ik in nederland ben en ik hoor een paar britten ga ik toch even wat slomer lopen en probeer ik te volgen waar ze het over hebben haha.

 • Antwoorden Annet 7 december 2011 om 16:28

  veel plezier in london! geweldige stad! :D

 • Antwoorden Helene 7 december 2011 om 15:25

  ik ga volgende week met me moeder ook een lang weekend naar Londen, lekker shoppen enalles. En het is daar nu ook zo mooi in de tijd voor kerst. Echt leuk. xx

 • Antwoorden Resy 7 december 2011 om 15:22

  Heel veel plezier in Londen!

 • Antwoorden Eline 7 december 2011 om 15:11

  veel plezier teske! ben benieuwd hoe je het vind! ik hoop dat je probeert te vloggen daar? zou leuk zijn! of natuurlijk na afloop een leuk ‘praatfilmpje’ haha. xxxx

 • Antwoorden Nicky 7 december 2011 om 15:00

  Mmh London… Veel plezier! Ik ben twee weken geleden nog daar geweest. Echt een geweldige stad! Zelf vond ik 3 dagen meer dan genoeg, maar ik ben dan ook niet zo voor musea. Als het even kan, moet je vooral de Primark proberen te doen op een voormiddag op een doordeweekse dag! Dan is het er minst druk. Want het is daar echt over de koppen lopen!

 • Antwoorden Myrthe 7 december 2011 om 14:56

  Echt superleuk, veel plezier daar! En ik kijk er nu al naar uit om je haul te zien dan :D

 • Antwoorden Juneau 7 december 2011 om 14:20

  Oh en een tip!! pak de metro naar white city, zo’n leuk winkelcentrum

 • Antwoorden Juneau 7 december 2011 om 14:19

  Londen is leuk ja,
  mijn vriend woont daar :)

 • Antwoorden Rosalie 7 december 2011 om 14:17

  Veel plezier in Londen! :)

 • Antwoorden femketje 7 december 2011 om 14:05

  oeh leuk! have fun!

 • Antwoorden Estrella 7 december 2011 om 13:56

  Veel plezier in Londen! Ik ben er zelf een jaar of 5 geleden voor het laatst geweest en ondanks dat ik al gek ben op Engeland, heeft vooral Londen echt mijn hart gestolen!

 • Antwoorden Alba 7 december 2011 om 13:51

  Londen is zo leuk! Veel plezier. (:

 • Antwoorden Laura 7 december 2011 om 13:47

  Wauw gaaf ik ben ook in Londen geweest met school. I wanna go backkk.

 • Antwoorden Julia 7 december 2011 om 13:26

  Veel plezier in London! Ik ben er zelf nog nooit geweest,maar dat maakt niet uit want het gaat hier om jou. Ben benieuwd wat je gaat kopen daar. En als je daar dan een aantal spulletjes koopt wil je er dan een shoplog over maken??

  xxx Julia

 • Antwoorden Sylvia 7 december 2011 om 13:17

  Ik ga aankomende zomervakantie vijf dagen met een vriendin naar Londen. Ben er nog nooit geweest, dus ben benieuwd! :)

 • Antwoorden Dieuwertje 7 december 2011 om 13:13

  Londen lijkt me een geweldige stad! <3

  xx-Dieuwzz

 • Antwoorden Manon 7 december 2011 om 12:40

  Ik wil zoooo graag naar Londen !
  Heeel veel plezier :D
  xxxx

 • Antwoorden Toinon 7 december 2011 om 12:36

  zou ook graag eens naar Londen willen gaan
  nu zal dat denk ik niet lukken want morgen begin ik met examens tot en met 20 december

  veel plezier trouwens in Londen!!!

 • Antwoorden Natasja 7 december 2011 om 12:29

  Veel plezier! ben benieuwd naar je aankoopjes!

 • Antwoorden Annemarie 7 december 2011 om 12:01

  leuk ben benieuwd naar je haul

 • Antwoorden Myrthe 7 december 2011 om 11:43

  Veel plezier! Ik ben benieuwt naar de Haul en de foto’s!

 • Antwoorden Pien 7 december 2011 om 11:40

  Teske ! Als je dit nog leest: Je MOET even een drogisterij in stappen en 2 bussen DIVA DROOGSHAMPOO meenemen, als je dat gebruikt natuurlijk, want die ruikt HEERLIJK ! Echt een dikke aanrader ! En ik baal er heel erg van dat het nergens anders te kopen is :( zelfs niet online.

  Veel plezier !

 • Antwoorden Samantha 7 december 2011 om 11:16

  Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar wil het al mijn hele leven! Heel veel plezier (als je dit leest) en ik hoop dat je veel kunt bezoeken en zien :-)

 • Antwoorden Miranda 7 december 2011 om 11:13

  London lijkt me zo mooi, heel erg veel plezier:D

 • Antwoorden Chantal 7 december 2011 om 10:42

  Veel plezier! Ik ben er halverwege November geweest. Vergeet de Lush ook niet, stuk goedkoper daar!

 • Antwoorden Jody 7 december 2011 om 10:15

  Wat leuk!
  Veel plezier en ben al benieuwd wat je allemaal zult kopen..

 • Antwoorden LottedeJ 7 december 2011 om 10:11

  Aaaah, ik wens je heel veel plezier! Ik ben stiekem een beetje jaloers, ik zou ook zo ontzettend graag een keer naar Londen willen, haha. Ik ben benieuwd naar alles wat je gaat kopen daar!

 • Antwoorden Tedje 7 december 2011 om 09:13

  Wauw veel plezier! Geniet ervan :)

 • Antwoorden Myrthe 7 december 2011 om 09:02

  Wat leuk dat je naar Londen gaat met school! Ik wens je heel veel plezier, het wordt vast erg leuk. :)

 • Antwoorden joelle 7 december 2011 om 08:56

  Wat leuk! Heel veel plezier. Ben echt benieuwd wat je allemaal gaat shoppen.

 • Antwoorden nora 7 december 2011 om 08:50

  veel plezier leuk hoor!!

 • Antwoorden Eline 7 december 2011 om 08:37

  Veel plezier! Geniet van je trip naar Londen!

 • Antwoorden Naomi 7 december 2011 om 08:22

  Veel plezier! Ik ben jaloers :)

 • Antwoorden Sofie 7 december 2011 om 08:12

  Ik heb daar gewoond! Zeker zo veel mogelijk fotos maken en mooie plekken bezoeken. Londen is het waard!!
  Veel plezier.

 • Antwoorden Paola 7 december 2011 om 08:11

  Heel veel plezier in Londen! Lijkt me echt een onwijs mooie stad!

 • Antwoorden dewi 7 december 2011 om 08:00

  Londen is geweldig, ben er dit jaar in oktober geweest. Als je tijd hebt, zou ik even naar Covent Garden gaan, echt een hele leuke plaats om te winkelen! xoxo

 • Reageer