Sleep songs

20 november 2011

Misschien herinneren jullie je nog dat ik een paar maanden geleden iets schreef over heerlijke nummers om mee wakker te worden. Nog steeds gebruik ik muziek bij het wakker-word-proces, maar waar ik ook muziek voor gebruik is het in slaap komen. De ene nacht heb ik totaal geen muziek nodig, maar vaak is het toch een lekker iets om mee te ontspannen en rustig in te soezen. Wie weet zijn jullie ook van het muziek luisteren bij het slapengaan, dus ik deel nu mijn favorieten met jullie.

Als het gaat om muziek bij het in slaap vallen wil ik dat het iets is waar ik een fijn gevoel van krijg, waar ik van ga glimlachen of binnen no time gewoon totaal ontspannen in mijn bedje lig. Veel mensen vallen in slaap bij natuurgeluiden, of geluid van regen. Ik niet, ik vind het vreselijk. Aparte geluidsgolven en instrumenten zoals harpen en panfluiten kunnen mij er nog weleens bij helpen, maar dingen als regen houden mij juist wakker. Ik vind het vreselijk om te slapen bij regen. Vaak kies ik nummers uit zonder drums, of in ieder geval met een akoestische gitaar.

Dit nummer deelde ik al weleens met jullie, maar dit is over het algemeen mijn all time favorite als het gaat om slapen. Zet deze op, en ik lig plat. Behalve de geweldige en lieve stem van Benton Paul is het gitaarspel ook heel rustgevend en een beetje wiegend. Wat is er nou fijner dan iemand die je toezingt over hoeveel hij van je houdt terwijl je langzaam wegzakt in je kussens?

Gisteren vroeg ik op Twitter wie me wilde helpen bij het slapengaan, en Omar raadde me deze aan. Al wordt ‘ie op sommige momenten iets te druk en te hard dan de gebruikelijke nummers waarbij ik gemakkelijk in dromenland kom, viel ik er als een blok bij in slaap. Wellicht lag het ook aan de staat waarin ik was (héél moe), maar ik vond het sowieso over het algemeen een lekker nummer. De zanger, James Vincent McMorrow, heeft een fijne stem om naar te luisteren.

By My Side is een nummer wat ik al lang koester, en waar ik ook al veel nachten mee in slaap ben gevallen. Deze is weer vergelijkbaar met die van Benton Paul, een schattige stem die je lief toezingt en gitaarspel dat je wiegend in slaap brengt. David Choi heeft een stem waar ik helemaal weg van ben, met een lekker rauw randje. Zeker ook een stem die je niet verwacht bij degene wie erachter zit, heel verrassend, maar hij is onwijs talentvol.

Normaal vind ik het moeilijk om naar muziek in een andere taal dan Engels of Nederlands te luisteren, maar de muziek van deze jongens is gewoon betoverend. Ik werd gek op dit nummer in 2006, wat alweer een hele tijd geleden is. Een paar maanden terug kwam ik hem weer tegen, en ik heb volgens mij een traantje gelaten, omdat dit nummer me ook altijd zo goed heeft gedaan. Wederom weer een akoestische gitaar. Wow, wat houd ik van dit nummer.

Al vind ik de normale muziek van Alex Gardner echt drie keer niks, zijn akoestische nummers vind ik heerlijk. Eigenlijk kon ik niet helemaal kiezen welke ik nou het fijnst vond om naar te luisteren, dus mocht je dit nummer genaamd ‘There Goes My Heart’ lekker vinden, zoek dan eens op YouTube naar ‘Alex Gardner acoustic’, want geloof me, you’re gonna love it! Ik hoef het al bijna niet meer te zeggen, maar weer de gitaar en de fijne stem. Het is gewoon een prachtcombinatie.

Ik ben wel heel benieuwd of jullie het ook fijn vinden om met muziek in slaap te vallen, of dat jullie echt slapers zijn die stilte om zich heen nodig hebben. Tell me! Wat zijn jouw favoriete nummers in dit genre?

Ik hoop dat jullie vannacht lekker slapen!

Bron foto’s: WeHeartIt

 

72 reacties

 • Antwoorden Maureen 5 april 2012 om 14:47

  lykke li- possibility

 • Antwoorden Annet 29 november 2011 om 20:02

  Mijn favo slaapliedje is absoluut van Bruce Springsteen – The river

 • Antwoorden Berber 28 november 2011 om 13:19

  ed sheeran – the a team.
  heel mooi liedje. (:

 • Antwoorden marieke 26 november 2011 om 23:18

  with or without you – U2 (cover sarah darling)

 • Antwoorden nirosha 26 november 2011 om 19:26

  Comptine d’un autre été van Yann Tiersen. <3

 • Antwoorden Nienke 24 november 2011 om 16:53

  Ik val ook in slaap door muziek, doe ik rustig muziek op heel zacht en dan denk ik aan vanalles en val rustig in slaap. heerlijk :3

 • Antwoorden Eefje 23 november 2011 om 20:19

  eerst ging ik altijd slapen met “can’t fight this feeling” van glee, maar nu ben ik heel erg van Breathing Undewater van Maria Digbe #lovethatsong

  xx

 • Antwoorden Ellie 23 november 2011 om 02:19

  Vooral vanilla twilight!! Vooral de tekst

 • Antwoorden Ellie 23 november 2011 om 02:13

  Alles van owl city, dat zijn echt van die wegdroomnummers :)

  • Antwoorden nirosha 26 november 2011 om 19:25

   Ja, en inderdaad Vanilla Twilight.. Ook de cover van Taylor Swift’s ‘Enchanted’ die Adam gedaan heeft is mooi.

   • Antwoorden kirsten 4 december 2011 om 21:56

    & Fireflies :D

 • Antwoorden Elsemieke 22 november 2011 om 22:35

  Sinds jij I only see you op Twitter zette luister ik die ook heel vaak om in slaap te komen. HEER-LIJK.

 • Antwoorden eleonora 22 november 2011 om 20:23

  definately skinny love van birdy !!!!

 • Antwoorden Kimberly 22 november 2011 om 10:45

  Kingston town van UB40 blijft wel mn favoriet :)

 • Antwoorden my life in beauty 22 november 2011 om 07:07

  heel fijn om naar te luisteren :D

 • Antwoorden Nannick 21 november 2011 om 21:51

  Ik heb echt niks met ‘in slaap vallen met muziek’. Stilte helpt het best (:

 • Antwoorden Roxanne 21 november 2011 om 19:52

  die IF I HAD A BOAT is geweldig mooi <33

 • Antwoorden Loes 21 november 2011 om 19:30

  Heerlijke nummers, ik luister ook vaak rustige muziek voor het slapengaan en een paar van mijn aanraders zijn

  who says – john mayer
  cannonball – damien rice
  accidental babies – damien rice (echt een van mijn favorieten)
  boats and birds – gregory & the hawk
  heartbeats – josé gonzalez
  skinny love – birdy
  breathe me – sia

 • Antwoorden Arijana 21 november 2011 om 17:48

  A drop in the ocean- Ron Pope! Egt een mooi nummer , en heel rustig , dus ideaal om bij in slaap vallen :)

 • Antwoorden sophie 21 november 2011 om 17:42

  Ik vind zelf piano muziek heel fijn om mee in slaap te vallen;

  Time – Hans Zimmer (geweldig!!)
  Bella’s Lullaby
  Jacobs song – Howard Shore
  Comptine d’un autre – Yann Tiersen
  Summer 78 – Yann Tiersen
  The Meadow – Alexandre Desplat

  Deze vind ik echt helemaal geweldig, en zoals je ziet zijn er een paar van Twilight maar daar merk je helemaal niks van :)

 • Antwoorden nirosha 21 november 2011 om 16:53

  Ik luister eigenlijk altijd muziek vor het slapen gaan, ik heb er een aparte playlist in mijn mp3 speler voor : )
  ook By my side van David Choi
  Matt Nathanson – Come on get higher
  Zo’n beetje alles van Mumford & Sons
  John Mayer- In Your Atmosphere (live)
  Skinny Love, wat een origineel is van Bon Iver, maar dan in de versie van een van mijn beste vriendinnen. (hij lijkt meer op de cover die Ed Sheeran ervan heeft gedaan voor Sun Biz)
  Nick Schilder- Hallelujah.
  Gregory Lemarchal – De Temps en Temps

  en nog wat.

 • Antwoorden Marieke 21 november 2011 om 16:14

  echt fijne slaapliedjes zijn dit. Mijn all time favorite slaapliedje is a beautiful mess van Jason Mraz, die luister ik bijna elke avond. Echt heel fijn slaapliedje!

 • Antwoorden ikke 21 november 2011 om 15:23

  Ik gebruik de liedjes van taylor swift als slaapliedjes, ze zijn vaak met akoestische gitaar, rustig en taylor heeft een zachte stem

 • Antwoorden marit 21 november 2011 om 14:47

  Inderdaad hele lekkere liedjes om bij in slaap te vallen!
  xx

 • Antwoorden Lotte 21 november 2011 om 14:11

  Mooie liedjes!

 • Antwoorden Natasja 21 november 2011 om 13:16

  Alex Gardner heeft niet alleen een geweldig mooie stem, die ogen!

 • Antwoorden Michelle 21 november 2011 om 13:08

  Aanrader: Sigur Ros. Bij mij werkt het een soort van hypnotiserend. Héérlijk.

 • Antwoorden Maaike 21 november 2011 om 11:01

  Ik luister nooit muziek voor het slapen, daar word ik alleen maar opgefokt van, hoe rustig de muziek ook is hihi. Desondanks zijn het wel heel relaxte nummers voor een bank hang dagje.

 • Antwoorden Lisa 21 november 2011 om 08:42

  Hmm die eerste liedjes moet je niet luisteren als je net wakker bent, heb nu echt zin om mn bed weer in te kruipen.. :(

 • Antwoorden Ariane 20 november 2011 om 23:02

  Echt heel rustgevend! Maar ik slaap van mezelf altijd heel snel, dus dat is superfijn!

 • Antwoorden Julie 20 november 2011 om 22:50

  Ik luister meestal liedjes zoals fast car van steve appleton (cover) of jersey clowns van josh rouse :)

 • Antwoorden Charlotte 20 november 2011 om 22:35

  ik val al-tijd in slaap met de liedjes van de soundtrack van Amelie maar ook met:

  Please don’t go – Barcelona

  heerlijk nummer gewoon, heel rustig en betoverend, love it!
  liefs

 • Antwoorden Miranda 20 november 2011 om 22:34

  Eerst kon ik dat nooit, wat rustiger worden en muziek ophebben. Alleen laatst was ik zo onrustig van mij zelf, toen had ik zo iets ik heb echt even muziek nodig. En toen viel ik gewoon bijna in slaap , was echt fijn :) Ik ga deze nummers even onthouden, dan kan ik ze op mijn ipod zetten:D

 • Antwoorden Line 20 november 2011 om 22:34

  Skinny love – Birdy en These broken hands of mine – Joe brooks zijn nummers waar ik de laatste tijd goed bij kan slapen. En inderdaad, David Choi is geweldig.

 • Antwoorden LottedeJ 20 november 2011 om 22:24

  There Goes My Heart is prachtig! Die kende ik nog niet. Ik luister ook graag naar muziek als ik in bed lig, vooral als ik echt móet slapen maar het niet niet lukt om in slaap te vallen. Almost Lover doet het ook altijd goed bij mij, zo’n heerlijk rustig nummer. En de nummers van Birdy vind ik ook fijn!

 • Antwoorden Nina 20 november 2011 om 22:24

  Heerlijke liedjes! Ik kende David Choi al van die mash-up met Auburn van een jaar geleden (That La La La Girl, was toen echt een favoriet van me) maar de rest is nieuw voor me!

 • Antwoorden frouke 20 november 2011 om 22:00

  ik kan niet meer slapen zonder muziek ^_^ mijn favorite nummers zijn robert pattinson met never think river , river flows in you , turning page sleeping at last , iron and wine flightless bird , marcus foster I was broken jha dat waren ze wel als ik nie kan slapen zet een van deze nummers op en ik slaap meteen het zijn zowiezo mijn favorite nummers en dat liedje van david choi ik ga die nu meteen op mijn ipod zetten wat een goed nummer is dat ^_^
  xx

 • Antwoorden Eline 20 november 2011 om 21:59

  Ik heb ook echt zo’n fall-asleep playlist; soms echt heel fijn om te hebben!

  Er zijn trouwens ook wat youtubers te vinden die specifiek slaapliedjes zingen (of normale/ Disney liedjes heel zacht zingen voor dat doel. Bijv. Part Of Your World van The Little Mermaid) die zijn ook super ontspannend om naar te luisteren.

 • Antwoorden Julia 20 november 2011 om 21:37

  Echt hele leuke liedjes!
  Maar als ik zou MOETEN kiezen zou ik toch voor David Choi kiezen,
  xxx Julia

 • Antwoorden Emma 20 november 2011 om 21:34

  Daniel Bedingfield – If You’re Not The One (acoustic version)
  Ed Sheeran – Lego house. love that one. ook de nummer van boyswithadream vind ik super.

 • Antwoorden Fieke 20 november 2011 om 21:25

  Leuk artikel!
  Je zou ‘Details in the fabric’ van Jason Mraz eens moeten luisteren, dan val je ook meteen in slaap! Dat is overigens ook met akoustische gitaar, heerlijk!

  • Antwoorden nirosha 21 november 2011 om 17:32

   bedankt voor de tip, wat een enorm mooi nummer : )

 • Antwoorden Shauni 20 november 2011 om 21:12

  Hoi!
  Ik ga vaak slapen met hééééle rustige drum&bass-achtige muziek :D
  Waarschijnlijk wat apart, maar sinds ik bij mijn beste vriend bleef slapen & hij daarmee in slaap viel, kan ik niet meer zonder :D

  (Of porcelain – signal the captain is echt de all time favorite hier!)
  x

 • Antwoorden famke 20 november 2011 om 21:12

  aah heerlijk, ik kan echt niet zonder muziek slapen. Ik doe wel altijd m’n oortjes in die dan vanzelf uitvallen. En soms als ik wakker word staat de muziek dan nog aan. haha.
  ik kan me ook geen leven voorstellen zonder muziek !

 • Antwoorden Mila 20 november 2011 om 20:54

  Leuk artikel!
  Ik luister elke nacht het album ‘once again’ van john Legend. Wat een lekkere, rustige nummers zijn dat!
  En ‘the A team’ van birdy vind ik ook zó mooi! Alles van birdy trouwens ;)

  Sweet dreams
  xx Mila

 • Antwoorden fashionnlover 20 november 2011 om 20:53

  vind jason mraz, james morisson, Colbie caillat (bubbly & lucky) vind dat ook wel fijn muziek voor het slapen.. beetje relaxte,rustige muziek.. <3
  en ind zelf ook niet zo fan van die natuurgeluiden geval.. vooral niet met dat water gedoe/dieren.. ga ik juist panisch van worden.. dat er dieren buiten lopen.. en word zelfs beetje zenuwachtig van.. :'D

 • Antwoorden Elise 20 november 2011 om 20:29

  Ik denk dat je Jason Reeves dan ook wel een persoon vind om bij in slaap te vallen! ;D
  xxx.

 • Antwoorden Katja 20 november 2011 om 19:34

  Het liedje van James Vincent McMorrow – If I Had A Boat, heb ik ook al vaker gebruikt om in slaap te vallen en soms gebruik ik ook River Flows In You van Yiruma als ik echt niet weet welk liedje me helpt in slaap te vallen (: Oja, en jullie ook allemaal een fijne nacht, haha!

 • Antwoorden Claudia 20 november 2011 om 19:20

  Ik vind de nummers van Maddi Jane superfijn :)

  en

  Zealand feat. Jemma Endersby – Tuck me in (http://www.youtube.com/watch?v=BXllsuA-FrY&feature=results_video&playnext=1&list=PL56015EDF6DD89DF0) Vind ik echt een superfijn slaapnummer :) werkt altijd!

 • Antwoorden mariel 20 november 2011 om 19:05

  Adam Young -> Owl City, luister ik vaak voordat ik ga slapen.
  voor de rest leuk artikel!

 • Antwoorden Evelien 20 november 2011 om 18:52

  Turning Page van Sleeping At Last (toevallig?) vind ik echt een heel mooi liedje.
  Heel erg rustig en een zachte stem, mmhm heerlijk.

 • Antwoorden fien 20 november 2011 om 18:50

  david choi is zo cute! ♥

 • Antwoorden Fleur 20 november 2011 om 18:50

  Ik vind dat Christina Perri of Birdy echt super relaxende liedje(s) hebben!!
  Die luister ik meestal ook voordat ik ga slapen.

 • Antwoorden Paola 20 november 2011 om 18:47

  Super leuk artikel! Ik kende geen een van de nummer, maar vindt ze allemaal mooi!

 • Antwoorden Janne 20 november 2011 om 18:37

  ik vind skinny love en almost lover mooie rustige liedjes, maar ook niet om te gaan slapen
  ik vind dat iritant, liedjes in mijn hoofd als ik ga slapen

 • Antwoorden Jolet 20 november 2011 om 18:32

  Ik gebruik nooit liedjes als ik ga slapen. Dan kan ik namelijk niet slapen omdat ik het liedje in m’n hoofd heb. Ja, het klinkt heel raar, maar als ik een liedje in m’n hoofd heb kan ik totaal niet slapen..

 • Antwoorden Charile 20 november 2011 om 18:26

  Ik vind het heerlijk maar ik ben altijd heel bang dat mijn iPod tijdens het slapen valt. Aangezien ik een iPod touch heb neem het risico maar niet :)
  x

 • Antwoorden Marieke 20 november 2011 om 18:22

  ik ben sinds een week helemaal fan van Ed Sheeran, wat een fantastische singer-songwriter is dat. echt een aanrader <3. Lego House is een leuk nummer en Rupert Grint zit in de clip :)

  • Antwoorden Chantal 20 november 2011 om 18:56

   Ik ken hem ook een week ong en ben helemaal weg van The A team, geweldig nr :)

   • Antwoorden Karina 20 november 2011 om 20:30

    Wake me up is ook een mooi liedje, alle liedjes van Ed Sheeran zijn goed!

    • Antwoorden Marieke 20 november 2011 om 20:40

     Wake Me Up is mijn lievelingsliedje, hij is echt al meer dan 2000 keer afgespeeld op mn iPod :$

  • Antwoorden fashionnlover 20 november 2011 om 20:56

   ging het even opzoeken wie Ed sheeran was.. en die van the a team is echt mooi <3 wist niet dat die van hem was.. en ik maar zoeken.. :"D
   ook ind fijne stem+muziek voor het slapen.. en gewoon (L)

 • Antwoorden Myrthe 20 november 2011 om 18:14

  Oh my, ik ben echt verliefd op die clip van by my side wat een super lief liedje !
  Ik vind meestal de liedjes van Maddi Jane fijn om naar te luisteren en ook the Script- the man who can’t be moved dat is ook echt een lief liedje

  <3<3

 • Antwoorden Jennifer 20 november 2011 om 18:13

  Jar of Hearts (Christina Perri) vind ik zo mooi om te luisteren voor het slapen

 • Antwoorden lotte 20 november 2011 om 18:04

  egt leuke liedjes

 • Antwoorden lynn 20 november 2011 om 18:02

  Ahhh ik vind het heerlijk om met muziek inslaap tevallen!
  Weet jij misschien of je ipod automatisch uitgaat.. want ik zet hem altijd zelf uit en dat vind ik niet zo handig.. Hoedoe jij dat??

  Xx lynn

  • Antwoorden Naomi 20 november 2011 om 18:14

   Ik heb daar een app voor die heet Sleep time recorder. Dan kan je instellen hoe lang je muziek wil luisteren en dan gaat hij automatisch uit. Maar dan moet die muziek zegmaar wle in je bestanden staan en niet van youtube zijn ofzo.

   Xxx.

  • Antwoorden Ella 20 november 2011 om 18:20

   Kan ook op een gewone ipod (waar je geen apps op kan zetten): Extras > Alarms > Sleep Timer (en dan kan je kiezen tussen 15, 30, 60, 90 of 120 minuten voor hij uitgaat) :)

 • Antwoorden Anouk 20 november 2011 om 17:55

  by my side is echt een super leuk nummer!
  ik heb op mijn ipod een afspeellijst met de naam slapen. Daar in staan allemaal rustige nummers van verschillende artiesten.

 • Antwoorden Dier 20 november 2011 om 17:33

  Leuk artikel. Ik volg je site al superlang, volgens mij heb ik nooit wat gereageerd haha.
  Anyway, ik hou van het nummer California King bed van Rihanna, vooral de intro.
  En ook Wolken van flinke namen, haha. heerlijk.

 • Antwoorden Myrthe 20 november 2011 om 17:25

  Leuke liedjes

  • Antwoorden Myrthe 20 november 2011 om 17:26

   Ik wou er nog iets bij zetten, Echt lekker om bij in slaap te vallen;)

  Reageer