Dreaming of the piano

9 augustus 2011

Ik ben een meisje met vele dromen, die waarschijnlijk voor een groot deel nooit uit zullen komen. Mijn hoofd zit vol met onrealistische dingen die alleen heel leuk zijn om over na te denken, maar gelukkig heb ik ook wat dromen die misschien wat makkelijker waar te maken zijn.

Eigenlijk wil ik al langer leren piano spelen. Ik schreef vroeger altijd songteksten, alleen ik deed er niks mee, omdat ik er geen muziek bij kon maken. Ik kan niet altijd meezingen met instrumentale versies van nummers, omdat ze te hoog zijn. Als ik mezelf kan begeleiden, dan kan ik er een wat lagere versie van maken. Kortom, genoeg redenen om deze droom waar te maken.

Nou moet ik zeggen dat ik een ontzettend lui kind ben, die niet snel het doorzettingsvermogen heeft voor iets. Ik zal dus geen pianolessen gaan volgen, maar tutorials zoeken via youtube, ik zal er niet dag in dag uit mee bezig zijn, ik zal periodes totaal niet spelen, stoppen, denken dat ik het toch niet kan en het dan weer oppakken. Ik ken mezelf.


Een voorbeeldje van een nummer wat ik heb geleerd via YouTube. 

Of ik het talent heb om daadwerkelijk piano te leren spelen? Ik ben vrij muzikaal, maar ik heb de grootste moeite met dingen tegelijk doen. De melodieën die ik kan spelen op de piano zijn urenlang geoefend, via youtubefilmpjes waarin uitgelegd word waar je je vingers moet plaatsen om de juiste akkoorden en tonen te krijgen. Maar ik denk dat als je wat langer met piano bezig bent, dat je andere dingen dan ook sneller onder die knie krijgt.

Ik vind de piano het mooiste instrument wat er is, en je kunt er ontzettend veel kanten mee op. Wij hebben een oude piano in huis en ik merk dat bijna iedereen er even aan moet zitten als hij open staat.

Mijn droom is om ooit dit nummer te kunnen spelen. Het is en blijft mijn favoriete pianonummer, maar het is toch echt wel een héél moeilijk stuk.

Ook deze vind ik prachtig. En deze blijkt nog helemaal niet zo moeilijk te zijn!

Ik ken geen complete liedjes op de piano. En ik dacht altijd dat ik daar te lui voor was. Natuurlijk is dat een factor die meespeelt, maar het komt ook gewoon doordat ik geen computer heb bij mijn piano in huis. Zo moest ik van de computer naar de piano lopen om een akkoord te oefenen en zo weer terug. Natuurlijk kan je iets proberen met je iPhone, maar dat gaat toch altijd moeizamer. Ook werd het niet altijd gewaardeerd als ik maar bleef pingelen op de piano.

Maar ik heb de oplossing gevonden! 26 augustus ben ik jarig en ik wist eigenlijk niks wat ik moest vragen voor mijn verjaardag. Maar hey, wat als ik nu een keyboard vraag? Zo kan ik bij mijn computer spelen, op mijn kamer waardoor ik niemand lastig val en ik zou zelfs ’s avonds kunnen spelen met een koptelefoon op. Het idee klinkt gewoon ontzettend leuk en ik word helemaal enthousiast als ik eraan denk!

Ik heb geen idee hoeveel een simpel keyboard kost! Ik heb wat rondgekeken op internet, maar ik kan nou niet echt extreem goede informatie vinden. Ik hoef echt geen uitgebreid en professioneel ding, iets van onder de 15o euro. Zou ik daar een keyboard van kunnen kopen?

Ik houd jullie uiteraard op de hoogte en als ik daadwerkelijk een keyboard bemachtigd heb kan ik misschien nog wel eens wat voor jullie spelen! Lijkt jullie dat leuk?

Ik vraag me af of jullie ervaring hebben met keyboards en of jullie zelf piano spelen. Zo niet, speel je een ander instrument?

166 reacties

 • Antwoorden Sanne 9 november 2017 om 10:04

  Wat goed dat je de moed hebt genomen om te beginnen met piano spelen. Ik wil dit ook al erg lang maar stel het telkens uit. Deze blog heeft mij weer een motivatie boost gegeven.

 • Antwoorden coppens 17 september 2013 om 14:49

  Weet er soms iemand de letters of chords van het liedje van titanic.
  Je mag het mij altijd via mail doorsturen.

 • Antwoorden Sebastien 10 april 2012 om 19:41

  Ik wens je enorm veel succes met je keyboard maar denk eens je volwaardig piano wilt spelen toch best nadenkt over het nemen van lessen. Autodidactie is 1 van de moeilijkste dingen die er zijn en effectief zoals eerder verteld is het de techniek die je jezelf aanleert die het moeilijk maakt. Je kan perfect blok akkoorden leren spelen maar om yiruma en dingen in die trend te spelen moet je toch net dat ietsje meer leren. Ik speel nu zelf nog helemaal niet lang. Maar merk toch dat er veel oefening voor nodig is om vlot piano te kunnen spelen. Ik ben er elke dag gemiddeld een uur mee bezig. Moest je nu merken dat het via autodidactie toch perfect lukt dan zou ik zeggen weens eens zo trots op jezelf want dan heb je talent. Piano spelen is niet iets vanzelfsprekend net omdat je met beide handen iets totaal verschillend doet. Ik wens je het beste.

  groetjes seb

 • Antwoorden Nicky 5 oktober 2011 om 13:28

  een maand geleden ongeveer zag ik een reactie met een SUPER site om piano te leren spijtig genoeg vind ik ze er niet meer tussen ;(

 • Antwoorden kirsten 11 september 2011 om 22:41

  hee teske,
  ja piano spelen is echt geweldig.
  het geeft voldoening, een rede om trots te zijn, maar vooral om je te laten gaan in je gevoelens!
  ik heb 4 jaar pianoles gehad maar moest nu stoppen omdat mijn schoolresultaten eronder leden.
  zo jammer!
  comptine d’autre ete, is idd niet zo moeilijk! ik kan hem ook.
  oh veel succes met je keyboard he

 • Antwoorden Eveliennx 3 september 2011 om 09:46

  haha, mijn broer kan al die liedjes!

 • Antwoorden Margaux 29 augustus 2011 om 14:12

  Ik heb een piano thuis, maar niemand kan piano spelen xd

 • Antwoorden xD 28 augustus 2011 om 18:23

  ik speel die van yiruma van twilight (hij heet river flows in you) en comptine dun autre ete (amelie) van yann tiersen ook op de piano, ik heb nu 2 jaar les, maar het is wel handig als je goed kan notenlezen, dan kom je een stuk verder.

 • Antwoorden Marleen 27 augustus 2011 om 14:15

  Ik speel zelf nu ongeveer 4 jaar keyboard, aangeleerd via youtube. Sinds een jaar lees ik noten en leer ik vanaf bladmuziek. Veel makkelijker! Ik krijg sinds een paar maanden privéles van mijn muziekdocent van school. Het is heel leuk omdat je jezelf verkeerde (voor jezelf heel fijn) technieken aanleert, en er dan achter te komen hoe je nog makkelijker piano kan spelen! Wat ik dus niet wist dat bij sommige bladmuziek zelf erbij staat met welke vinger je het moet spelen door nummertjes van 1 tot 5! Ik vind pianoles heel leuk en ik zal het voorlopig ook nog wel een tijd blijven doen! Veel plezier met je keyboard! (:

 • Antwoorden Sammy 26 augustus 2011 om 22:36

  dat twilight liedje van Yiruma luisten ik altijd als ik niet kan slapen haha.
  echt het mooiste pianoliedje ever :)

 • Antwoorden Who’s the birthdaygirl? | Teskuh.nl 26 augustus 2011 om 12:58

  […] heb ik een keyboard gehad, iets wat ik graag wilde zoals jullie al hebben kunnen lezen in dit artikel. Het is echt een mooi ding, en ik schrijf er snel een artikeltje over. Ik ben er gelijk mee aan de […]

 • Antwoorden G. 19 augustus 2011 om 16:03

  Wat leuk dat je piano gaat spelen! Ik lees je blog al best lang, maar had nog nooit gereageerd. Maar toen ik dit artikel las, móest ik wel reageren, haha. Ik speel namelijk zelf piano en de liedjes die je noemde kan ik allemaal ^-^. Die van Amélie valt inderdaad best mee, maar met die van Twilight was ik best een tijdje bezig. Die is niet makkelijk, nee. Maar als je doorzet en veel op je keyboard (dat je hopelijk krijgt) speelt, dan weet ik zeker dat je hem eens zult kunnen spelen ^^.

 • Antwoorden Josephine isabel 18 augustus 2011 om 20:57

  Goh, ik wil ook altyd nog leren piano spelen. Echt ik vind t zo knap als iemand t kan, ik word er altyd heel rustig van, beetje, eh. Dromerig haha. Oke klinkt raar haha.

  Dat liedje van Amelie, vind ik zo ontzettend mooi ;o. Op mn school word euritmie gegeven, soort ritmisch dansen, en toen moesten we op dat liedje dansen. Was echt superleuk. ^^

  Ooit zal je je droom waarmaken en heel mooi piano kunnen spelen ^^.

 • Antwoorden ronja 17 augustus 2011 om 21:37

  heej, dit is een filmpje (tutorial van het liedje van amelie!)
  en hij is echt heel fijn (:
  de maker van dit filmpje heeft er nog wat van amelie en nog wat andere dingen, echt de moeite waard!
  en zet door, en maar er wat ik van je bent getalendteert in alles.

  http://www.youtube.com/watch?v=_C8oar4wOfc&feature=channel_video_title

 • Antwoorden Dannique 17 augustus 2011 om 19:29

  dat liedje : River flows in you.. Kan ik spelen,, ben ik zo blij mee dat ik de tijd heb genomen die te leren ! :D
  Als je dromen hebt, gewoon blijven proberen totdat ze uitkomen!

 • Antwoorden xD 15 augustus 2011 om 21:21

  het is echt de moeite waard om les te nemen, het liefst niet bij een muziekschool amar gewoon bij iemand die het kan en die je aardig vind, die je wat meer vrij laat zegmaar

 • Antwoorden xD 15 augustus 2011 om 21:19

  ik speel ook piano, en ik speel toevallig al de liedjes die je hier hebt neergezet!

 • Antwoorden Severine 15 augustus 2011 om 20:12

  Hey!
  Ik zou ook heel graag piano leren spelen, het is zo rustgevend en erg leuk om dat instrument te kunnen bespelen. Mn broer heeft een soort van piano maar die staat nu op de zolder. Ik ga vragen hem beneden te plaatsen en er een beetje op spelen :-).
  Leuk artikel!
  Liefsxx

 • Antwoorden xxx 15 augustus 2011 om 16:16

  Ik speel nu een half jaar keyboard en daar ben ik heel blij mee!

 • Antwoorden Maria 14 augustus 2011 om 11:27

  Twilight. Aaah, kan ik eeuwig naar luisteren.

 • Antwoorden Miloeeetje 13 augustus 2011 om 19:04

  Hey Teskuh.
  Ik heb de partituur van het twilightstuk!
  Als je het eventueel wilt hebben kan je me altijd je adres doorsturen of je emailadres en dan scan ik het in en stuur ik het door? Mvg, Milou.

 • Antwoorden Yellkje 13 augustus 2011 om 18:00

  Haha ik ben precies hetzelfde als jij!
  Alleen hebben wij geen piano, daarom heb ik een poos geleden een mini keyboardje gekocht om op te oefenen. Maar die ligt nu al een tijdje in de kast :p

 • Antwoorden Shannon 13 augustus 2011 om 11:51

  Correctie: Onderschat Ludovico Einaudi zijn liedjes niet, ik zeg dan wel dat ze eenvoudig zijn, maar dat is in vergelijking met andere hele ingewikkelde stukken. (;

 • Antwoorden Shannon 12 augustus 2011 om 22:15

  Ik speel iets van 2 jaar piano, maar kan al hele moeilijke stukken spelen. Dat liedje van Twilight hierboven (River flows in you van Yiruma) is best wel lastig, maar ik vond hem minder moeilijk dan Comptine d’Un autre été. Bij het liedje van Yann Tiersen moet je verschillende melodiën met elkaar spelen, en dat is best lastig om onder de knie te krijgen, vooral vanaf 00:55 heb ik even zitten knokken met de verschillende melodiën van je linker en rechterhand. Piano spelen kwam voor mij vanzelf, ik speelde vroeger als klein kind al piano bij en met mijn opa, en ik verzon zelf liedjes. Alleen dit hoorde niemand omdat ik het altijd heel stiekem deed. Laatst deed ik een heel mooi stuk voor de klas, van Ludovico Einaudi. Er moesten toen 3 mensen huilen, dus die kwam wel goed aan.
  Voor een ‘beginnend’ pianiste zal ik misschien naar stukken van Ludovico Einaudi kijken. Zijn liedjes zijn heel mooi, maar met ‘eenvoudig’ en makkelijk samen te spelen melodiën. Succes ermee, en als je iets écht wilt lukt het je ook (;

 • Antwoorden kirsten 12 augustus 2011 om 20:53

  Leuk artikel ! :)

 • Antwoorden Hande 12 augustus 2011 om 20:20

  ik speel gitaar (:

 • Antwoorden julia 12 augustus 2011 om 17:13

  jaa ik speel piano! ik heb thuis trouwens een keyboard van apple en die was maar €100! dus misschien is dat wat? succes!

 • Antwoorden Anouk 12 augustus 2011 om 14:09

  Ik kan heel goed je droom begrijpen. Ook al speel ik geen piano, maar saxofoon en heb ik wel les gehad.

  Zelf ben ik heel vroeg begonnen met mezelf muzikaal ontwikkelen in groep 4 ging ik op blokfluitles, hahaha. En later heb ik gekozen voor de saxofoon. Het lukte niet, en zoals jij hebt verteld, waren er momenten dat ik het niet meer zag zitten. Maar als je eenmaal door die zure appel heen bijt, dan komt het gevoel ; het gevoel van vreugde, dat je het kán ! Een en al euforie. Ik zou zeggen gewoon doen ! En als het in je eentje niet lukt probeer een goede leraar te zoeken die je begrijpt. In het begin had ik een idiote leraar maar daarnaar een jong meisje die mij begreep en nog begrijpt.

  Good luck !

 • Antwoorden Quirine 11 augustus 2011 om 16:26

  Ik zelf speel 8 jaar piano en heb nu 5 jaar zangles. En combineer dat ook samen.
  Het beste is eigenlijk gewoon les in piano, maar door je te blijven concentreren, luisteren en kijken moet het via youtube ook lukken! (en je bent al muzikaal, dat scheelt)
  blijven proberen en proberen en het lukt je! Succes.

 • Antwoorden Jeanine 11 augustus 2011 om 15:00

  River Flows in You <3

  Super mooi lied.

 • Antwoorden Eva 11 augustus 2011 om 14:58

  ik vind piano spelen ook heel leuk!
  ik doe het ook via youtube,
  en ik kan ; get it right – Glee, turning tables – adele, en someone like you – adele..

  ik vind het zelf ook best makkelijk om te leren via youtube

 • Antwoorden Ellie 11 augustus 2011 om 04:24

  Ik speel al vanaf mn zevende piano. En ik doe het nogsteeds! (ik ben nu 16)
  Ik speelde ook nog dwarsfluit, maar de piano bleef me meer interesseren. Ik zit eraan te denken om te leren drummen. Als vrouw kunnen drummen blijf ik zo knap vinden. En natuurlijk liedjes kunnen coveren is heerlijk gewoon.

 • Antwoorden Toinon 11 augustus 2011 om 01:03

  Hey
  Sinds 6 jaar speel ik piano. Ik volgde lessen iedere week, maar zal vanaf volgend schooljaar met de lessen stoppen omdat ik het moeilijk krijg om te oefenen thuis omdat ik veel werk heb voor school. Maar ik denk dat ik wel nog af en toe eens iets zal spelen. Ik heb ook al eens op een keyboard gespeeld en dat is ongeveer hetzelfde als een piano.

  Veel succes met spelen!

 • Antwoorden roos 11 augustus 2011 om 00:25

  Mijn broertje had een supermooi ding van marktplaats. Miss is dat iets?

 • Antwoorden Tessa 10 augustus 2011 om 22:20

  Ik wilde ook zo graag piano spelen, alleen ik mocht geen keyboard van m’n ouders. Dus ben ik er zelf voor gaan sparen en nu heb ik een keyboard op mijn kamer waar ik elke dag wel op speel. ik ben er echt onwijs blij mee.

 • Antwoorden Chloë 10 augustus 2011 om 21:27

  Dromen kun je waarmaken <3

 • Antwoorden Lisa 10 augustus 2011 om 19:51

  Ik vind dat je een piano en een keyboard op die manier niet kan vergelijken. Als je echt piano wil spelen, zou ik gaan voor een elektrische piano, en niet voor een keyboard. Ik vind een keyboard persoonlijk niet lekker spelen. Ik weet niet waarom.. misschien doordat je de toetsen ‘snel indrukt’, waardoor het moeilijker is om hard en zacht te spelen. Een elektrische piano heeft een veel mooier geluid dan een keyboard dat je instelt op ‘piano sound’. Ik vind het altijd een beetje hol klinken, ook omdat je bij een keyboard (volgens mij, I’m not sure) meestal geen pedaal hebt. Een elektrische piano is alleen wel wat prijziger dan een keyboard :P

 • Antwoorden sascha 10 augustus 2011 om 19:44

  Wij hebben altijd 2 keyboards thuis gehad en ik zat er soms op toen ik klein was.
  Maar ik weet niet meer hoe duur die dingen kosten.
  Mijn oma speelt al sinds kleins af aan piano.
  En ik 1 jaartje gitaar na lang door dramen en als ik me examen heb gehaaldt mag ik een electrische gaan kopen.

 • Antwoorden julia 10 augustus 2011 om 18:57

  ik speel nu al bijna 9 jaar piano/keyboard,
  maar misschien zijn de piano liedjes van yiruma wat voor jou! ze zijn wel redelijk lastig maar met een paar uurtjes achter de piano kun je het ook ,

  xxx

 • Antwoorden Isaaa 10 augustus 2011 om 17:09

  Heeyy teskuh !
  Okee ik speel piano al 6 jaar maar ok heb pas dat twilight river flows in you geleerd maar eigenljk als je goed oefent en de juste vingerzettingen gebruikt is het helemaal ,et zo een moeilijk stukje behalve het einde vergt wat tijd en comtine d’un autre ete is supermakkelijk behalve het snelle stukje ga je op den duur te snel spelen.. Veel geluk en veel speelplezier !!!!
  Xoxo

 • Antwoorden Masha 10 augustus 2011 om 16:26

  Heee! wat een leuk artikel!! ik zelf kan keyboard spelen (niet mega goed) en ook een beetje gitaar ik heb zelf een super mooi keyboard gevonden met een lesboek en alles erop en eraan voor 200 euro dus het kan! en het is nog van een goed merk ook, veel succes verder met oefenen! X

 • Antwoorden lotte 10 augustus 2011 om 16:10

  supper leuk stukje zeg

 • Antwoorden Michelle 10 augustus 2011 om 14:44

  Enige wat ik hierover kan zeggen is dat een piano absolúút niet te vergelijken is met een keyboard. Dus als je piano wilt leren spelen zou ik geen keyboard kopen maar gewoon op pianoles gaan. Maar als je, zoals denk ik het geval is, gewoon liedjes wilt spelen en wilt pingelen enzo, dan is een keyboard natuurlijk prima speelgoed :).

 • Antwoorden cheryl 10 augustus 2011 om 14:42

  ik kan btw ook michael jackson echt leuk maar je hebt er veel geduld mee nodig ik deed soms 6 weken voor een lied van michael ik heb er ook een boek van met allemaal nummers heel moeilijk en vergt veel tijd. Teske ik hoop dat je het kan waar maken zolang je er veel tijd en geduld in steekt lukt het je zeker weten.

 • Antwoorden cheryl 10 augustus 2011 om 14:39

  ik heb zelf ook een keyboard heb ong. 5 jaar gedaan

  ik kan nu liedjes spelen bv. nick en simon cascada celine dion noem maar op maar ik bn er mee gestopt omdat ik geen zin had in het oefenen en er ook weinig tijd voor had. maar door dit onderwerp krijg ik ineens weer zit om te gaan spelen. :P zal kijken of ik ooit iets een keer op youtube plaats. :P dan stuur ik wel een keer een link

 • Antwoorden Emma 10 augustus 2011 om 13:54

  Ik zou echt zo graag van die pop nummers op de piano willen kunnen spelen, of dat je achter de piano gaat zitten en alles kan spelen, wat je maar gevraagd wordt. helaas, kan ik dat niet :P Ik heb nooit les gehad, maar ik kan wel een aantal liedjes spelen, maar niet echt van die popsongs, meer van die standaard deuntjes of kleine stukjes van liedjes. Ik heb wel een paar keer geprobeerd om liedjes met youtube op de piano te leren, maar dan stopte ik vaak al na de intro. geen tijd of te lui :P Ooit gaat het me lukken om een heel liedje te spelen, haha.

 • Antwoorden emma 10 augustus 2011 om 13:54

  oke, jij moet nu yiruma – river flows in you leren! (:
  xxx

 • Antwoorden lena 10 augustus 2011 om 13:36

  dat nummer van twilight deed een oude vriendin van mij een keer in de klas,en iedereen werd stil. zon prachtig nummer is dat!

 • Antwoorden noor 10 augustus 2011 om 13:28

  Hey teske, ik had juist hetzelfde ; ik was te lui om piano lessen te nemen en gaf alles snel op , maar ik dacht als ik het via internet zou leren het best makkelijk zou zijn .
  Ik wil je niet demotiveren , maar het is veel veel veel moeilijker dan je denkt .
  Ik had gespaard voor een keyboard , ik had er één en na een week had ik er geen zin meer in want het ging niet .
  Het is zo zo zo ontzettend moeilijk .
  Ik hoop dat het bij jou beter lukt , en jou droom wel uit zal komen :)
  ik heb onderdtussen mijn keyboard verkocht (en heb er geen spijt van ) want ik vond het toch te moeilijk

  maar alvast veel sucses en hopelijk lukt het :D

 • Antwoorden Nicky 10 augustus 2011 om 13:16

  Ik heb een keyboard-piano en geen goedkoop ding m’n bompa kende iemand die het kwijt wilde en geraakte er niet vanaf ik wilde het wel maar nu staat die gewoon in m’n kamer te niksen.
  Ik kan enkel een stukje van de Titanic op m’n eigen geleerd ( notenblad = zelefde als blokfluitnoten)

  Ik heb ook een goedkope gitaat maar die snaren staan enorm vals spijtig genoeg ik heb geen stembakje dus ja…
  en als ik er één van 60euro vraag krijg ik die maar dan speel ik er weer niet op na 1maand staat die daar dan weeral te niksen dusja… maar als je goed materiaal hebt wil ik echt de moeite doen maar als je goedkoop materiaal hebt laat je het snel staan ook het keyboard-piano geeft niet echt de piano noten aan moeilijk..

 • Antwoorden Roos 10 augustus 2011 om 12:57

  Oh wat herken ik mezelf erg in dat eerste stukje!
  Mij lijkt het ook zo leuk om piano te kunnen spelen, helaas wil ik zo veel! Ik wil piano spelen, weer op dansles, fotografie les, ik wil op schilder/teken les, ik wil leren drummen en leren gitaarspelen. En er is vast nog wel iets wat ik vergeten ben.

 • Antwoorden F 10 augustus 2011 om 12:43

  hey teske! haha alweer ik zie net je soundtrack nummer van twilight deze piano speler heet YIRUMA en heeft veel meer prachtige liedjes! dit liedje heet river flows in you en hij is helemaal niet zo moeilijk als je denkt! suc6!

 • Antwoorden F 10 augustus 2011 om 12:39

  Hey Teske,

  wat leuk!
  ik zit op dit moment achter mijn keyboard met mijn laptop om piano te spelen!
  leuk!
  ik zit ook niet op piano les maar ik vind zelf dat ik het al aaaarrdig kan zo kan ik onder andere een geedeelte van Amelie, Autumm Breeze, River flows in you echt prachtige liedjes maar ook turning tables en the show van lenka allemaal niet zo heel erg moeilijk!
  ik heb nog wel een geweldige site met hele makkelijke tutorials! die zeker NIET moeilijk te spelen zijn alles is GRATIS! en je kunt ook liedjes aanvragen die je graag zou willen leren spelen deze site heet ; http://classpiano.com/index.html
  1 tip speel wel gelijk links en rechts tegelijk anders maak je het jezelf heel erg moeilijk zoals ik heb gedaan bij amelie jammer..

  X

 • Antwoorden darcy 10 augustus 2011 om 12:10

  ik heb zelf ook een keyboard ik doe er zelf niks mee het is echt een keyboard van de bardsmit die ooit in de aanbieding was voor 100 euro :P

 • Antwoorden Joanne 10 augustus 2011 om 11:44

  Leuk stukje!

  Als het je droom is, moet je het gewoon doen toch!
  Mijn zus speelt piano en studeert aan het conservatorium en ik weet dat piano nou eenmaal heel lastig is. Daarom ben ik anderhalf jaar geleden met gitaar spelen begonnen, gewoon leren via internet, en ik kon het na precies één week. Misschien snel, maar mijn vingers waren helemaal kapot en ik oefende elke dag minstens 2 uur.

  Als ik piano speel, doe ik dat gewoon met akkoorden, net als op de gitaar. Misschien kan je dat proberen in plaats van gelijk die moeilijke losse noten te spelen. Is dan niet zo professioneel, maar het is een begin. En er komt een toon uit zodat je mee kan zingen!

  Succes!

 • Antwoorden Annemijn 10 augustus 2011 om 11:41

  wat leuk!

 • Antwoorden Rachel 10 augustus 2011 om 11:15

  Ik heb zelf ook een keyboard gekocht omdat ik op school dingen leerde voor op de keyboard en het ontzettend leuk vond. Mijn keyboard is niet super professioneel ofzo, gewoon normaal met alle dingen die je nodig zou kunnen hebben. Hij kostte 200 euro. Dat valt nog best mee voor een keyboard. Ik leer mezelf dingen ook via youtube filmpjes en ik leer sinds kort ook noten via een cursus wat ik van me oma had gehad. Als je eenmaal een paar keer goed oefent pik je alles veel sneller op. Het is ook echt leuk om erbij te kunnen zingen.

 • Antwoorden Iris 10 augustus 2011 om 11:03

  Je moet op YouTube ‘musicbleuprints’ zoeken, die heeft hele handige filmpjes om liedjes te leren spelen.

  X’

 • Antwoorden Marleen 10 augustus 2011 om 11:00

  Leuk! Een vriendin van mij geeft zelf pianoles en als je keyboard kunt spelen is het blijkbaar toch weer anders dan een piano?! Een keyboard heeft geloof ik minder toetsen ofzo? Nouja, in ieder geval als je echt piano wil leren spelen kun je dat beter doen op een piano dan op een keyboard.

  Maar keyboard spelen is natuurlijk ook erg leuk en vooral met de verschillende effecten!

 • Antwoorden Elaine 10 augustus 2011 om 10:38

  Het is echt superleuk! Ik heb 2 jaar geleden volgens mij mijn keyboard gekocht met een hoes en standaard erbij voor 144 euro. Dus je kan onder de 150 euro zeker een keyboard kopen!
  Alleen ik zou graag een grotere willen met meer toetsen maar hij doet het nog steeds super goed.

 • Antwoorden Christel 10 augustus 2011 om 09:59

  Echt leuk. Ik heb vroeger op de orgel van onze oude buurman leren spelen. Daarna kreeg ik een keyboard en heel fout ik heb een jaar op blokfluit les gezeten toen ik 11 was en daar kreeg ik ook orgel les bij haha. Maar ik vind het super leuk. Mijn tante heeft een vleugel in haar huiskamer staat en dan probeer ik nog wel eens een keer er op te pingelen maar ik ben helaas niet meer zo goed in het lezen van noten :-( Maar het kriebelt toch wel altijd als ik zo’n ding zie.

 • Antwoorden mandy 10 augustus 2011 om 01:08

  heee !
  ik heb ook zo’n me momenten dat ik liedjes leer op youtube, of andere piano sites
  ik was bezig om unfaithful te leren maar ben niet zo ver ermee gekomen :(
  denk dat ik maar weer eens ga beginnen hihi
  ik ben ook best wel lui om pianolessen te nemen ( neemt te veel tijd in ;p )
  maar tegenwoordig staat alles op internet zowat
  dus waarom lessen nemen als het makkelijker dan ?

 • Antwoorden Hanneke 10 augustus 2011 om 00:24

  Ik speelde 4/5 jaar dwarsfluit maar ben gestopt..
  Ik vind dat instrument gewoon niet zo leuk en ik wil er graag bij zingen.
  Ik vind zingen gewoon zo leuk!
  Heb een (oud) keyboard thuis en oefen er veel liedjes op ook via YouTube..
  Maar wil toch graag les..
  Het echt leren..
  Ik bedoel ik ben 15 en kan het vast nog wel leren!..
  We kunnen het haha
  En een keyboard is vast wel rond die prijs te vinden..
  Xoxo

 • Antwoorden Jana 10 augustus 2011 om 00:18

  Als ik bij iemand ben die een piano heeft, probeer ik altijd wat te spelen, maar ik kan niet echt liedjes ofzo.
  Oh ja, ik speel zelf dwarsfluit :)

 • Antwoorden Veronique 9 augustus 2011 om 23:49

  Leuk dat je wil leren piano spelen! Ik ben een halfjaar geleden begonnen met gitaarles. Ik had het makkelijker verwacht maar het valt toch wel even tegen. Ik kon nog helemaal geen noten lezen dus ik ben helemaal van voor af aan moeten beginnen. Voordat je echt liedjes kan gaan spelen moet je echt heel veel leren en oefenen, daar had ik me wel even op verkeken. Maar het gaat steeds beter.

 • Antwoorden Anna 9 augustus 2011 om 23:47

  Heeei!
  Ik heb 2 jaar geleden mezelf piano leren spelen zodat ik mezelf kon begeleiden met zang. Ik speel alleen akkoorden, dus niet hele mooie pianostukken. Maar dit is voor mij niet nodig omdat ik er altijd bij zing. Misschien is dit ook wel wat voor jou? Moet je maar even research doen op internet. Akkoorden zijn heel eenvoudig en als je het eenmaal onder de knie hebt kan je elk nummer spelen. Na een tijdje ben ik ook begonnen met expirimenteren. Zo kan je jezelf hele leuke dingen aan leren. Ik heb zelf geen les genomen omdat ik al 3 jaar zangles heb en ik me daarop wilde richten. En aangezien jij ook zingt zou akkoorden spelen een leuke oplossing zijn denk ik!
  x

 • Antwoorden Evanlyne 9 augustus 2011 om 23:42

  Ik speel al piano vanaf dat ik een klein kind was. (met twee jaar zat ik al achter de piano, volgens mijn ouders, (Dus dat is 15 jaar)) Ik kan geen noten spelen, maar ik speel alles uit mijn hoofd, en op gehoor. Ik vind het wel jammer dat ik geen noten kan spelen, maar ik heb mezelf aangeleerd dat als ik een liedje hoor, dat ik het dan ook snel kan spelen. Muziek is echt mijn passie. En echt een van de belangrijkste dingen uit mijn leven. Ik zing, speel gitaar, piano en ik drum. Ik wil ook graag naar het conservatorium na het atheneum (:
  Ik heb trouwens nooit les gehad. Dat wilde ik niet. (Ik ben zo’n eigenwijs kind wat alles zelf wil doen:p)

 • Antwoorden marissa 9 augustus 2011 om 23:35

  Vroeger, toen ik 6 was, heb ik een jaar blokfluit gespeeld. (Ze zeiden dat dat goed was op mee te beginnen) Daarna heb ik 3,5 jaar klarinet gespeeld. Ondertussen nog 3 jaar op een theaterschool gezeten(oke geen instrument maar oke) en nu speel ik ongeveer 1,5 jaar gitaar. En ik leer ook soms liedjes van youtube voor keyboard. En ik zing ook al sinds ik kan praten.

  ILOVEMUSIC

 • Antwoorden Bobbelwabbel 9 augustus 2011 om 23:30

  Omg dat zijn precies de twee liedjes die ik ook zou willen kunnen spelen. Maar ik heb hetzelfde probleem dat ik denk ik niet het doorzettingsvermogen heb om het te leren spelen. Hehe dat wou ik je even vertellen. En ik vind jou filmpjes trouwens helemaal te gek!

 • Antwoorden Marieke 9 augustus 2011 om 23:22

  Ik speel zelf al een hele tijd piano, zo’n 8 of misschien al wel 10 jaar inmiddels.
  Dat stuk van Twilight is A River Flows in You van Yiruma en het is mijn favoriete stuk om te spelen. Ik houd ook erg van zingen en dat stuk is net zingen op de piano, zoveel emotie en gevoel (mensen die ook pianospelen kennen dat idee misschien wel).
  Ik zou er voor gaan Teske, een instrument kan je, net als zingen, op moeilijke of juist mooie momenten zoveel geven. Mijn piano is mijn beste vriendje en ik maak me nu al zorgen, omdat ik het komende jaar waarschijnlijk op kamers ga en een piano in een studentenkamer…?

  • Antwoorden Marieke 9 augustus 2011 om 23:26

   Oh, PS: Ga eens langs een muziekwinkel zoals Tonika of iets dergelijks, die heb je in elke stad wel. De mensen die daar werken weten waar ze het over hebben en op die manier zul je nooit met troep eindigen. Als het keyboard bedoeld is om piano op te spelen zoals in jouw geval (en niet om muziekjes en effectjes mee te doen), zou ik ook een pedaal overwegen (kun je bij sommige keyboards kopen), het voegt echt veel toe aan de muziek.

   Wat een fijn artikel! Pianoliefde ♥ word er helemaal blij van.

 • Antwoorden Maaike 9 augustus 2011 om 23:22

  Superleuk dat je dit wilt leren, als je het echt wilt zou ik het absoluut doen!! Ik heb zelf eerst een jaar blokfluit gespeeld om de noten te leren, maar wist daarvoor al dat ik dwarsfluit wilde spelen, dat was mijn droom, en inmiddels speel ik al 7 jaar dwarsfluit (ik ben 15) en is mijn droom om naar het conservatorium te gaan.. Ik wilde op een gegeven moment net als jij ook piano leren spelen dus ben ik gaan sparen voor een digitale piano, uiteindelijk heb ik een super mooie/ goede van m’n oom gekregen (: soms heb ik wat minder tijd, maar ik ben nu amèlie aan het leren, hoe toevallig haha! Nouja heel veel succes in ieder geval& hou ons op de hoogte! Xx

 • Antwoorden Lieke 9 augustus 2011 om 23:21

  Ik heb ook een keyboard.. Kreeg eerst les maar ben gestopt toen ik alleen maar kinderliedjes mocht spelen en er weinig tijd meer voor me was.. Maar wil het altijd al weer gaan oppakken..
  Mijn keyboard.. Heel simpel heeft me zo’n 4 jaar geleden 80 euro gekost.. Maar ik ben er altijd bij mee geweest..

 • Antwoorden Musicgirl 9 augustus 2011 om 23:16

  Hihi, ben deze zomer ook begonnen!
  Ik doe het ook via internet puur voor liedjes die ik leuk vind,
  ik heb misschien een hele goede tip: http://www.onlinepianist.com/
  Je kunt snelheid aanpassen!
  zo heb ik veel popliedjes leren spelen! En oefening baart kunst:
  ‘Heel veel plezier ermee en houd ons op de hoogte’

  I’ve got the music in me!

 • Antwoorden Nadia 9 augustus 2011 om 23:14

  Super dat je piano wil leren spelen. Inprincipe is “River Flows In You” niet heel erg lastig, je moet er alleen wel voor zorgen dat je linker- en rechterhand goed in balans zijn (je hoeft in totaal maar 4 akkoorden steeds herhalen).
  Een tip die ik je trouwens kan geven, vind uit wat voor jou het beste werkt: 1. Van geluid -> pianotoetsen (op gehoor spelen) 2. Via bladmuziek -> pianotoetsen (echt de muziek lezen) of 3. rechtstreeks van piano tot piano.
  Vroeger deed ik het altijd via bladmuziek maar ik ben nu helemaal overgestapt op gehoor (ik heb ook geen noten op m’n piano zelf staan, ik werk gewoon met de ‘zwarte toetsen’ om zo te kijken waar ik moet zitten :D)

 • Antwoorden Lisa 9 augustus 2011 om 22:51

  De Yamaha PSR-295 is goed voor een beginner, kost ongeveer 130 euro denk ik.

 • Antwoorden Amy 9 augustus 2011 om 22:37

  Ik heb mijzelf piano leren spelen.
  Bij de slegte( een boekenwinkel) had ik een boekje gekocht waarin alle akkoorden stonden.
  En toen heb ik bladmuziek gezocht op de site: megachords.com (waar de akkoorden ook worden afgebeeld)
  En zo leerde ik liedjes spelen. Het is wel handig als je noten kunt lezen en als je een beetje weet waar ze zitten op het keyboard. ( je kunt bijvoorbeeld plakkertjes op de toetsen plakken met daarop de noten).
  Je moet gewoon oefenen oefenen en oefenen. En het is het echt waard!
  En op een gegeven moment kun je gewoon alle liedjes spelen.
  Ook op YouTube kun je heel veel leren ( bijvoorbeeld gewoon ‘how to play “u smile” on piano ‘ intypen.
  En uit eindelijk kunt je ook dingen leren spelen met 2 handen afzonderlijk.
  Een handige site: http://www.pianoletters.com
  Heel veel succes!!

  Xx

 • Antwoorden Manon 9 augustus 2011 om 22:34

  Een keyboard aanschaffen is zeker een goed idee omdat keyboard tegenwoordig vooral echt leuke snufjes hebben. (goedkopere varianten zullen wat minder uitgebreid zijn) zelf heb ik de Yamaha PSRE223 zo’n 2/3 jaar geleden gekocht voor 200 euro. Dit type bevalt goed en ik waarschijnlijk nu wel wat goedkoper te vinden.

  Al moet ik zeggen dat mijn keyboard wel wat extraatjes bevat waarvan je denkt OMG, wat moet ik daar mee… zoals een applaudiseer knop (Haha wel goed voor je ego!) en diverse geluiden om mixjes mee te maken. hij bevat ook een grand piano knop waarmee je echt een heel mooi sterk geluid krijgt!

  Ik heb trouwens ook nooit les gehad (kon wel noten lezen dus dat helpt) je moet wel echt zorgen dat je gemotiveerd bent want ik heb ook echt periodes gehad dat hij maar stond te verstoffen en ik er gewoon te lui voor was. dus gaat het trouwens prima!

 • Antwoorden T. 9 augustus 2011 om 22:21

  Piano kan ik echt niet, haha
  Heb wel eens een poging gedaan maar heb er gewoon geen geduld voor!
  Ik speel zelf gitaar en heb het mezelf aangeleerd(dankzij internet:))

  X.

 • Antwoorden Hannah 9 augustus 2011 om 22:06

  Hee Teske!

  Ik speel accordeon en kan daardoor goed noten lezen.
  Toen ik gratis een Keyboard kreeg begon ik daar ook wat op te pingelen.
  Ik leer ook via filmpjes van youtube.
  Het eerste nummer dat ik mezelf heb aangeleerd was die van Amelie.
  Hij is inderdaad heel makkelijk als je eenmaal de linker hand door hebt ;)

  Voor betaalbare instrumenten kun je altijd even op marktplaats kijken.
  Er worden daar genoeg gebruikte/betaalbare instrumenten aangeboden van oud muziekanten.

  Succes!

 • Antwoorden Carina 9 augustus 2011 om 22:04

  Haa ik hou ook zo erg van piano (: Ik speel het ook en kan de twilight soundtrack spelen, klinkt moeilijker dan je denkt hoor, maarja ik speel al 8 jaar dus opzich heb ik makkelijk praten (;
  ik vind het ook heerlijk om te spelen en zingen samen en ookal heb je niet altijd evenveel zin, als je een stuk eenmaal kan is het geweldig en mijn hele buurt vindt het vaak leuk om mee te genieten (oude huizen, klinkt leuk door XD )
  Maar zeeeeeeeeker je best doen om te leren spelen, het is geweldig <3

 • Antwoorden Josine 9 augustus 2011 om 21:51

  Van het liedje van Amélie kan ik de linkerhand, en dat is ook ongeveer het enige wat ik op de piano kan hihi

 • Antwoorden Ytf 9 augustus 2011 om 21:44

  Ik speel al 8 jaar piano, ik vind het super leuk om te doen.
  Als je de basis kent is het een kwestie van oefenen, en als je een koptelefoon op hebt val je inderdaad niemand lastig.

 • Antwoorden Hermina 9 augustus 2011 om 21:42

  Toen ik nog in Armenie woonde kon ik dit, ik was 3/4 jaar ofso? maar toen we naar Nederland kwamen kwam het er niks meer van ;P hahah

 • Antwoorden Barbara 9 augustus 2011 om 20:50

  Hey! Ik ben in maart 16 geworden dus we zijn wel ongeveer dezelfde leeftijd. Ik speel inmiddels 8 jaar piano. Ik zou je willen meegeven om niet op te geven (tenminste, als dit is wat je echt graag wilt leren!) Alle begin is moeilijk en ik heb echt letterlijk jankend achter m”n vleugel gezeten omdat het gewoon niet ging en dat heel frustrerend was, maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het zo”n mooi instrument! Als je de akkoorden een beetje onder de knie hebt kan je zelf makkelijk een nieuw lied schrijven, en ik ben inmiddels zo ver dat als ik een piano lied op de radio hoor dat ik het eigenlijk al kan naspelen op de piano zonder het op te zoeken. En dat is niet om op te scheppen maar om aan te geven hoe leuk het kan zijn! Zet ”m op en het zou heel leuk zijn om een filmpje te zien van je eerste akkoordjes hihi :)

  xx

 • Antwoorden Jasmijn 9 augustus 2011 om 20:39

  Ik heb blokfluit gespeeld en daarna keyboard en daarna piano.. En toen ging ik naar de middelbare school, en heb ik het laten vallen omdat het teveel werk was. Ik heb er zo’n spijt van :$ Alleen ben ik veel te lui en mijn doorzettingsvermogen is ook niet zo goed $

  • Antwoorden Jasmijn 9 augustus 2011 om 20:41

   oh trouwens, ik denk dat als je er echt moeite mee hebt om dingen vol te houden, zoals je zelf al zei, dat het dan wel een beetje een dure inverstering is.. Je hebt ja al een piano, daar kun je ook op oefenen, toch?

 • Antwoorden Ellis 9 augustus 2011 om 20:38

  ik speel zelf al 6 jaar piano (elke week les) , en speel nu stukken zoals amelie hierboven, die is toch wel aardig moeilijk hoor haha ;) elke dag speel ik een half uurtje of langer, en ik word er gewoon blij van! <3 ik zeg doen dus!

  • Antwoorden Ellis 9 augustus 2011 om 20:42

   en ik kan dat nummer van twilight ook (yiruma-river flows in you), sorry was vergeten erbij te zetten ;p

 • Antwoorden Fien 9 augustus 2011 om 20:35

  Ik speel nu een jaar piano, heb er best wel moeite mee, vooral om elke dag te oefenen, maar als het lukt vind ik het super leuk! Ik heb eerst een keyboard gevraagd voor mijn verjaardag en eerst keyboardlessen gevolgd. Je kan dat ook doen, en als je dan genoeg plezier er in hebt, kun je er mee door gaan, met Piano, zoveel verschilt dat niet. Maak je droom waar! Ik hou oook van zingen en het is super leuk om jezelf te begeleiden!

 • Antwoorden Sofie 9 augustus 2011 om 20:13

  Ik heb helemaal dezelfde droom. Ik heb een jaar muziekschool gevolgt, maar dan ben ik ermee gekapt omdat ik dan moest kiezen tussen dansen en muzieklessen (uren vielen op dezelfde tijd) en ik heb dus voor dansen gekozen, en ik heb er nog altijd geen spijt van. Dat is ondertussen al een paar jaar geleden, maar ergens vind ik het jammer en voel ik altijd een steekje als ik een prachtig piano nummer hoor. Misschien ook een keyboard aanschaffen, want aan die tutorials had ik nog niet gedacht. En dat liedje, ik wist helemaal niet dat dat de soundtrack van Twilight was, haha! En al die liedjes heb ik ook al willen leren spelen :(. Xx

 • Antwoorden Yanou 9 augustus 2011 om 20:01

  Wij moeten piano leren spelen op school, sommigen liedjes zijn wel leuk. Maar het is best moeilijk. Mijn vorigen buren, hadden ook een piano. Van 7 uur in de morgens tot 12 uur in de avond gingen ze door.

 • Antwoorden Peachanne 9 augustus 2011 om 19:58

  Dat laatste nummer is super mooi! :-)

 • Antwoorden sofiexx 9 augustus 2011 om 19:43

  het twilight nummer is zo prachtig <3

 • Antwoorden Natasha 9 augustus 2011 om 19:43

  ik zou super graag gitaar én piano willen spelen!

 • Antwoorden romy 9 augustus 2011 om 19:42

  If you can dream it, you can do it! So GO girl!

 • Antwoorden Simone 9 augustus 2011 om 19:31

  Ik speel dan geen piano of keyboord… Maar ongeveer een halfjaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben op zangles gegaan. Het schijnt dat ik best een aardig nootje Adele kan… Enne, oefening baart kunst!

 • Antwoorden Rosalie 9 augustus 2011 om 19:25

  Super leuk dat je keyboard/piano wil gaan spelen! :)
  Ik heb zelf 4 jaar keyboard gespeeld maar ben ongeveer 2 jaar geleden gestopt omdat ik echt nooit meer oefende en het niet zo leuk meer vond.. Wel spijt van gehad eigenlijk want het is een ontzettend leuk instrument!

 • Antwoorden Kiki 9 augustus 2011 om 19:20

  Heei! Leuk dat je da wilt gaan spelen!
  Ik heb zelf keyboard gespeeld en heb dus een keyboard. Maar ik gebruik hem niet meer. En ik weet niet precies voor hoeveel wij hem hebben gekocht. Hij is wel heel goed. En gaat blijkbaar op internet.. Dus interresses? Mailen naar [email protected]

  • Antwoorden Nina 9 augustus 2011 om 21:46

   ik ook!

 • Antwoorden Ashley 9 augustus 2011 om 19:19

  Ik speel zelf ook keyboard en zing, al merk ik wel dat ik er de laatste tijd niet meer voor ga zitten. Heb het erg druk gehad met mijn school, dus misschien dat ik hem zo maar weer is lastig ga vallen. Ik draai mijn keyboard altijd zo dat mijn laptop er recht voor staat, heel handig is dit. Zo kun je handig meespelen met youtube filmpjes, ook kun je bladmuziek uitprinten en daar van spelen. Als je noten kan lezen natuurlijk!

 • Antwoorden Susanne 9 augustus 2011 om 19:18

  Zo wil ik mijzelf nog een keer gitaar leren spelen!

 • Antwoorden kimberly 9 augustus 2011 om 19:14

  Hier geen instrument! Heb wel veel bewondering voor mensen die dit erg goed kunnen!

 • Antwoorden Nienke 9 augustus 2011 om 19:13

  Ik heb een tijd geleden op pianoles gezeten, vond het super leuk. Maar alleen niet om het ‘huiswerk’ te doen. Ik kreeg altijd liedjes mee om te oefenen, maar ik wilde alleen de liedjes spelen die ik leuk vind. En omdat dat maar een klein deel was van wat ik meekreeg naar huis werkte het niet echt en ben ik weer gestopt. Maar ik vind het nog steeds super leuk om te doen en ben blij dat ik les heb gehad :)

 • Antwoorden Hilde 9 augustus 2011 om 19:10

  Teske,

  Jij hebt zeg maar dezelfde droom als ik xD
  Ik zou graag die beide op de piano willen leren spelen :O
  Maar geloof me bij de speelgoed winkel (zelfs de kijkshop) verkopen ze meestal een casio die zijn niet heel duur (denk aan 100 euro) die zijn goed voor beginners.

 • Antwoorden kim 9 augustus 2011 om 19:09

  ik heb zelf een piano maar is echt heel vals dus speel ik er niet veel op.
  maar ik heb er echt een hele tijd wel op gespeeld.
  dat liedje van paramore decode kan ik wel spelen maar dus vals xd

 • Antwoorden indira 9 augustus 2011 om 19:06

  wat herken ik mezelf in zeg ! ik heb lang geleden 2 jaar pianoles gehad maar raakte gefrustreerd en stopte.
  En sindsdien heb ik ook telkens periodes waarin ik van youtube heel veel liedjes leer, en dan ook weer lange periodes waarin ik helemaal niet speel. Ik speel trouwens ook gitaar, ik ben gestopt met les dit seizoen, maar ik blijf wel gewoon spelen x

 • Antwoorden femketje 9 augustus 2011 om 19:05

  dat stuk van amelie is zeker mooi!
  ik kon vroeger piano spelen, heb het al jaren niet meer gedaan

 • Antwoorden Julie 9 augustus 2011 om 18:52

  Ik heb zelf een keyboard. Als je hem koop denk je: “ohh, dat is echt handig, gewoon hetzelfde als een piano!”, maar dit valt dus echt tegen. Je kunt, als je dus ècht piano wilt leren spelen, beter een elektrische piano kopen. Dit heeft hetzelfde idee als een keyboard (qua vorm en koptelefoon etc.) maar dan breder, pianotoetsen die je dus ook zwaarder moet indrukken en volgensmij ook pedalen (;

  • Antwoorden Teske 9 augustus 2011 om 20:12

   Ik hoef niet persé te leren spelen met pedalen, ik vind juist het idee van een keyboard fijner dan een piano. Een echte piano is natuurlijk mooier, maar dat hoeft niet van mij. Dus ik ga wel echt voor een keyboard, ik wil ook het liefst een niet al te grote.

 • Antwoorden Lois 9 augustus 2011 om 18:48

  Leuk!
  Piano klinkt altijd zo mooi!
  Ik heb zelf een keyboard, maar speel er eigenlijk niet zo vaak op.
  Puntje om aan te werken; Kijk op youtube voor leuke liedjes om die te leren spelen :)
  Heb er nu al zin in, haha!
  Voor €150,- kan je zeker een keyboard kopen!
  Makkelijk, volgensmij.
  Zeker als je naar een speelgoedwinkel gaat. Maar of dit zulke goede kwaliteit is…?
  Ik hoop dat je er een krijgt voor je verjaardag!
  En ja, het zou super vet zijn als je voor ons speelt :)
  xxxxxxx

 • Antwoorden jeske 9 augustus 2011 om 18:47

  Heej teskuh !

  Helemaal super dat je het gaat spelen zeg ! Wij hebben thuis wel een keyboard maar helaas willen wij die niet verkopen. Ik zit zelf best veel in de muziek, ik kan wel mijn ogen open houden voor je ! Ik ben sinds 3 weken begonnen met gitaar spelen. Nou echt als je in het begin er even door heen gaat en je het moeilijkste heb gehad dan is het makkelijker. In het begin is het wel even lastig een doorbijten. Maar als je het echt wilt dan kun je het ook. Dan maar even je luiheid aan de kant ;) hihi

  Ik zing zelf in een band samen met mijn vader. En ik ben gitaar gaan leren omdat ik het combo dan heel erg leuk vind !

  Succes er mee, en als je wilt houd ik mijn ogen open

  x jeske

 • Antwoorden xx_Patries_xx 9 augustus 2011 om 18:35

  het enige wat ik kan spelen is vader jacob ;)

 • Antwoorden sofie 9 augustus 2011 om 18:32

  Als je muzikaal bent is het helemaal niet moeilijk om
  piano te leren spelen, ikzelf speel het al 4 jaar en ik ga
  volgend jaar ook op gitaarles en dat lijkt me ook geweldig !
  je moet het echt gaan doen als je het wil leren want ik zing ook
  en het is zo onwijs leuk om als je alleen thuis bent gewoon
  mee te zingen met de piano, doen dus (:

 • Antwoorden Djinny 9 augustus 2011 om 18:16

  Ik speel piano en gitaar :3

 • Antwoorden eva 9 augustus 2011 om 18:13

  die liedjes zijn echt prachtig! ik zou het ook heel leuk vinden om piano te spelen. alleen ik weet hoe het dan gaat, dat ik geen zin heb. ik speel nu gitaar en daar doe ik ook niet echt mn best voor. wel zonde want ook dat vind ik een prachtig instrument. alleen de piano. die liedjes zijn echt prachtig.

 • Antwoorden Jelina 9 augustus 2011 om 18:13

  ik wil ook wel piano gaan spelen maar ik speel al trompet en mag niet in nog een instrument les…
  maar mijn broer speelt orgel dus kan ik het mezelf wel aanleren (op zijn orgels dus)…. alleen klinkt orgel veel stommer dan piano…..
  Xx

 • Antwoorden aniek 9 augustus 2011 om 17:51

  ik heb vroeger piano gelest en kan nu een paar liedjes maar ik vind het moeilijk om met 2 handen allebei verschillend te doen haha

 • Antwoorden Anika 9 augustus 2011 om 17:45

  Ik speel zelf dwarsfluit en keyboard. Ik volg een cursus bij NHA voor keyboard leren spelen. Dat betekent dat ik elke maand een pakketje bij de post krijg waar lessen in staan voor elke dag. Maar je kan natuurlijk ook alles op sparen en in een map bewaren en een keer alles lekker rustig op je eigen tempo maken. Je start dan echt met de basics van keyboard bespelen. En als je klaar bent met de opleiding moet je dus al aardig wat kunnen! Je krijgt er trouwens ook een gratis keyboard bij. Dat heb ik dus en hij doet het prima! Mischien is dit ook wel iets voor jouw. Je bent niet verplicht om elke week naar iemand toe te gaan en daar je les te krijgen. Maar je kan het gewoon thuis doen.

 • Antwoorden Lois 9 augustus 2011 om 17:38

  Dat lied van twilight vind ik echt mooi. Ik kan nu al best wel goed piano spelen en heb laatst een gitaar gekocht waar ik op ga proberen te spelen :)

 • Antwoorden amelie 9 augustus 2011 om 17:28

  Ooit wil ik ook ‘goed’ piano kunnen spelen!

 • Antwoorden Samantha 9 augustus 2011 om 17:23

  Ik speel harp :D! Het is bijna hetzelfde als piano alleen dan met snaren haha!
  Die soundtrack van twilight is echt heel mooi, ik ga even kijken of ik er bladmuziek van kan vinden.. Ik kan nu alleen niet oefenen, omdat ik mijn sleutelbeen heb gebroken :( (lekker, vooral nu in de vakantie)
  Ik hoop dat je een keyboard krijgt hihi!
  xx

 • Antwoorden marlissa 9 augustus 2011 om 17:11

  Klopt! Het stuk van Amelie is niet moeilijk;)
  Heel veel herhaling, dus na wat oefenen lukt het je wel

 • Antwoorden Kim 9 augustus 2011 om 17:04

  Wat stoer dat je piano gaat leren spelen!!!!
  Ik heb zelf van mijn 6e tot mijn 14e les gehad en kan dus redelijk tot goed pianospelen. Inmiddels ben ik 29 en raak ik het ding amper meer aan…zonde hè?? Maarr..noten lezen verleer je NOOIT meer en soms krijg ik het dus op mijn heupen en leer ik een nieuw nummer te spelen.

  Overigens: mijn vader is muzikant en heeft nooit noten leren lezen, maar speelt wel prachtig piano en gitaar en maakt de mooiste nummers. Hij doet alles op gehoor en gevoel, want vroeger hadden ze ook geen youtube ;) Dus je hoeft niet persé noten te leren lezen om toch heel muzikaal te kunnen zijn :)

  Veel plezier met je keyboard!!!

 • Antwoorden charile 9 augustus 2011 om 17:02

  Ik speel geen instrument :)
  x

 • Antwoorden melissa 9 augustus 2011 om 16:59

  ik speel ook piano het is heel leuk
  xxmelissa

 • Antwoorden Rita 9 augustus 2011 om 16:56

  Ik heb comptine d’un autre été ook via youtube leren spelen. Hij is echt niet moeilijk! (:

 • Antwoorden Clairelotte 9 augustus 2011 om 16:56

  http://www.onlinepianist.com/ echt een super goede site trouwes gevonden

 • Antwoorden Clairelotte 9 augustus 2011 om 16:52

  Hey hey,

  Dankzij jou ben ik ook weer m’n keybord gaan pakken, helemaal onder ’t stof hhi.
  Ik wil graag het liedje skyscaper van demi lovato leren spelen, maar op een één of
  andere manier doen sommige youtube filmpjes het niet, heeft iemand goede site?
  enne teske wel een filmpje opnemen hoor als je een liedje spelen kunt!
  veel liefs xxxx

 • Antwoorden Arijana 9 augustus 2011 om 16:52

  Ik heb een elektrische gitaar en mijn vader gaat me leren hoe je die kan spelen :)
  En ik hoop voor je dat je een keyboard krijgt!

 • Antwoorden Alice 9 augustus 2011 om 16:47

  Ik droom er ook al heel lang van om piano te spelen. Ik vind het geluid zo mooi, je kunt er gewoon echt van genieten. Ik kijk vaak tutorial op internet. En dan probeer ik het te spelen op een bepaalde site waar je dan keyboard op kan spelen via je toetsenbord, omdat we zelf geen keyboard of piano hebben. Als we dan op school (1x in de week) muziekles hebben probeer ik het liedje dan te spelen. Ik kan hier erg van genieten, ookal speel je de meeste tijd niet eens op een ‘echt’ keyboard of piano.

 • Antwoorden Julia 9 augustus 2011 om 16:46

  ik wilde ook graag piano leren spelen, en zit nu al ongeveer een jaar op pianoles. Ik heb bij de muziekwinkel ‘feedback’ een keyboard gekocht van Casio voor rond de 110
  euro en hij is super goed. Een keyboard kopen is een heeeel goed idee want het is gewoon super leuk xx

 • Antwoorden Vera 9 augustus 2011 om 16:40

  Wat leuk dat je dat wil doen! Ik zelf speel al 13 jaar piano en als ik jouw artikel lees besef ik hoe gelukkig ik ben dat ik dat kan :) Natuurlijk, het was hard in het begin, maar ik ben zo blij dat ik door heb gezet! Als ik je een paar tips mag geven: geef niet op, hoe stom het ook gaat zijn soms, en probeer misschien wat regelmaat in te voeren. Het gaat moeilijk zijn in het begin, maar eenmaal je een vast schema gewend bent gaat het veel beter gaan. Ook kan je beter meerdere keren per dag een klein beetje spelen dan 1 uur lang (ik zeg maar iets) in een keer, dan blijft het leuker. En laat je niet ontmoedigen door mensen die erg goed zijn, niemand heeft zo’n talent dat het allemaal vanzelf gaat (ook al lijkt het zo), het is hard werken.

  Heel veel succes in ieder geval, en ik ben benieuwd of het je lukt! Misschien moet je eens updaten als je een tijdje bezig bent :)

 • Antwoorden Eline 9 augustus 2011 om 16:35

  Ik heb zelf ook op piano gezeten, maar ben ermee gestopt omdat ik wat meer bekende nummers wilde spelen. Op http://www.classpiano.com staan allemaal korte fragmenten van bekende nummers, misschien kun je daar ook wat mee!?

 • Antwoorden Anne 9 augustus 2011 om 16:20

  ik vind pianomuziek altijd super mooi, jammer dat ik er zelf niet op kan spelen…
  haha, ik heb gedanst op Amelie en op heel veel pianomuziek eigenlijk. haha.
  x

 • Antwoorden Katrien 9 augustus 2011 om 16:19

  Ik speel zelf piano en heb een boek met alle liedjes van Amélie Poulain! Comptine d’un autre été is idd niet zo moeilijk! Maar mss is het handiger als je ook wat noten leert? Dan kan je ook meer uit jezelf doen. Veel succes er mee :d

 • Antwoorden Iris 9 augustus 2011 om 16:13

  De piano is het allermooiste instrument dat er bestaat, vind ik!
  Ga voor die droom, Teske!
  X

 • Antwoorden Isa 9 augustus 2011 om 16:11

  ik speel al de liedjes die je in dit artikel lied zien. Piano is echt de moeite waard om te leren. Ik heb les gehad voor de basis dingen zoals noten. Voor de rest kun je het jezelf leren

 • Antwoorden Lara 9 augustus 2011 om 16:10

  Haha, een paar weken terug heb ik een soortgelijk artikel geschreven. Ook ik wou piano leren spelen via tutorials op YouTube, maar toen had ik nog geen piano. Ik bekeek veel filmpjes en sloeg ze allemaal op bij m’n favorieten. Ondertussen was ik ook al volop aan het zoeken naar een keyboard, ook een goedkope waar ik een beetje mee zou kunnen oefenen. Ondertussen is mijn idee al verwaterd, al krijg ik soms nog wel eens de kriebels om er terug eentje te gaan zoeken en ook daadwerkelijk een te kopen en natuurlijk te oefenen!

 • Antwoorden Mandy 9 augustus 2011 om 16:07

  als je een goed en goedkoop keyboard zoekt kun je misschien op marktplaats kijken?
  xx

 • Antwoorden Kaylee 9 augustus 2011 om 16:05

  Ik wil al zooo lang piano kunnen spelen. Maar ik ben niet echt muzikaal en ben er ook wat te lui voor. Ik denk dat het gewoon bij dromen en luisteren gaat blijven

 • Antwoorden Astrid 9 augustus 2011 om 16:04

  Heb sinds een paar dagen ook in mijn hoofd gekregen om piano te spelen. Zag een filmpje van het lief van een vriendin http://www.youtube.com/watch?v=bO3PINytK2Y&feature=mh_lolz&list=LLyxoKJdpI0vQ
  en wil dat ook zooooo graag kunnen! ^^

 • Antwoorden Manouk 9 augustus 2011 om 15:59

  Ik heb hetzelfde wat jij hebt maar ik heb het met gitaarspelen.
  Het lijkt me echt geweldig, ook als ik bij een vriendin ben zit ik de hele tijd te kloten met haar gitaar.
  Vind het echt geweldig.
  Maar ik koop dan net weer geen gitaar he.
  Ken mezelf ook goed.

 • Antwoorden Liza 9 augustus 2011 om 15:39

  Als je een keyboard koopt zou ik er wel eentje nemen die druk gevoelig is.. Anders speelt het echt voor geen hol xD
  Speel zelf al 9 jaar. :D en I still love it. <3

 • Antwoorden Floor Daasvand 9 augustus 2011 om 15:36

  Ik heb zelf Cornet gespeeld, ik mocht bij het korps maar dat wilde ik niet. Ik had namelijk een hekel om te oefenen haha xD Ik heb nu een gitaar maar doe dr niet zoveel mee. Bij mijn zus speel ik af en toe op het keyboard :) Ik kom namelijk uit een muzikale familie maar ik dans veel liever dan dat ik instrument bespeel, ja of ik zing natuurlijk hihi

 • Antwoorden Tessa 9 augustus 2011 om 15:30

  Haha! Ik heb Amelie van een vriend geleerd! Maar ik vind fur elise ook heel mooi! (ik kan fur Elise ook spelen) en ik kan ook dat melodietje van shrek spelen, even kwijt hoe die heet. Ook pirates and the carribean! Ik heb zelf ook een keyboard and i love it! Ik zit alleen niet op les :( ik wil nog wel! Alleen ik heb t druk met mijn voetbal en school.. :(

 • Antwoorden Miranda 9 augustus 2011 om 15:27

  dat is wel echt heel erg vet.

 • Antwoorden jasmijn 9 augustus 2011 om 15:27

  ik zelf heb ook heel veel liedjes geleerd via youtube en het lukt me aardig :) ik speel er ook nog gitaar bij, maar daarin heb ik les..

 • Antwoorden Alis 9 augustus 2011 om 15:26

  Heey Teske!
  Ik weet niet of je het al weet maar , dat liedje van Twilight is eigenlijk van Yiruma, hem moet je echt een opzoeken!
  Hij speelt zooooo mooi!

 • Antwoorden Krissi 9 augustus 2011 om 15:25

  ik speel piano en zing erbij, het is hartstikke leuk als je jezelf kunt begeleiden, dus you should try it!! liefs

 • Antwoorden jolien 9 augustus 2011 om 15:24

  Volgens mij word je het snel beu wanneer je jezelf moet leren spelen.

 • Antwoorden Magda 9 augustus 2011 om 15:24

  Ik had precies hetzelfde! Ik kon ook niet altijd meezingen met instrumentale karaokes en heb dus een keyboard van ong 100 euro gekocht om me te begeleiden. In het begin was het wat klooien, maar na een tijdje oefenen ging het best goed. Maar ik ben net als jij, na een tijdje begon het te vervelen en deed ik het niet meer zoveel. Maar ik heb met mezelf afgesproken om nog deze vakantie een liedje te leren, want anders verleer je het ook weer, dat zou zonde zijn!

 • Antwoorden Shelley 9 augustus 2011 om 15:23

  Hihih ik ben ook 26 augustus jarig ! :D

 • Antwoorden LottedeJ 9 augustus 2011 om 15:17

  Jaaaaaaaaaaaaa, die van Amelie <3 daar kan ik UREN naar luisteren.

 • Antwoorden Myrthe 9 augustus 2011 om 15:06

  Heey teske!
  Wij hebben een keyboard thuis staan en ik heb mezelf al dwarsfluit aangeleerd!
  Ik ga mezelf nu keyboard leren dankzij jou ik ga hem zo naar beneden halen en dan rihanna proberen!

  Thnx
  XX

 • Antwoorden Laura 9 augustus 2011 om 15:00

  Het is nooit te laat om iets te leren :) Ik speel vier jaar keyboard en ik kan alle bovenstaande nummers spelen. Ik heb het geleerd op een goedkoop ding van negentig euro. Ik vind het heerlijk, kan er mijn gevoel in kwijt

 • Antwoorden Desiree 9 augustus 2011 om 15:00

  Superleuk idee! Ik speel zelf ook keyboard/piano! Maar heb daar ook geen les in…ik leer het mezelf gewoon aan..

  Verder speel ik op hoog niveau trompet…iets waar ik van droom om mijn baan van te maken…

  Een normale keyboard is zo’n 150 euro idd… ;)

  Veeel succes! x

 • Antwoorden Charlotte 9 augustus 2011 om 14:54

  superleuk idee!
  keyboards zijn meestal tussen de 200 euro.
  maar je kan ook een goedkopere versie nemen.
  succes en ik ben erg benieuwd

 • Antwoorden Emma 9 augustus 2011 om 14:53

  Een instrument bespelen is het leukste wat bestaat, dus als je denkt dat je met een keyboard meer denkt te spelen is dat een leuk cadeau! Heb zelf ook een tijdje piano gespeeld en speel al sinds mijn vierde viool. Ik ga in september beginnen aan mijn studie viool in Manchester en daar ben ik best een beetje trots op:) Viel spass met je keyboard!

 • Antwoorden Rimke 9 augustus 2011 om 14:41

  je kan volgens mij echt goed je gevoelens stoppen in liedjes op de piano.. ik zeg: succes met piano spelen! :)

 • Antwoorden laurie 9 augustus 2011 om 14:39

  heel herkenbaar, ik heb ook zoveel dingen waarover ik droom zoals; gitaar spelen, piano spelen, beroemd worden, zangeres worden, youtube-ster zijn,… haha dat lijkt me echt zo leuk :)

 • Antwoorden xAmber 9 augustus 2011 om 14:39

  mijn vriendin die heeft zichzelf gitaar leren spelen geleerd.
  dat liedje is van rihanna! i love her, ga naar haar concert in gelredome

 • Antwoorden Brechtje 9 augustus 2011 om 14:35

  He, ik ben ook op 26 augustus jarig! :D
  Cool dat je misschien een keyboard gaat vragen voor je verjaardag. Hij lijkt mij ook erg leuk om goed piano te kunnen spelen. Nog mooier lijkt mij als je mensen er echt mee kunt raken. Daarvoor is natuurlijk wel heel veel oefening voor nodig. Ik vind dat eerste nummer echt prachtig. Als je die zou kunnen spelen zou dat echt geweldig zijn. :)

  • Antwoorden Shelley 9 augustus 2011 om 15:24

   Ik ben ook 26 augustus jarig, haha grappig dit !

 • Antwoorden Hafsah. 9 augustus 2011 om 14:33

  i also love the piano. <3

  xoxo

 • Antwoorden Yvette 9 augustus 2011 om 14:32

  Mijn vriend speelt super goed piano of naja keyboard.
  Dat liedje van twilight heb ik hem eens gestuurd en ik vroeg of hij het kon spelen.
  Toen ik daarna bij hem was speelde hij het voor me dat was zo romantisch!

 • Reageer