CHE PIACEVOLE!

15 februari 2011

De kreet hierboven word door ons vaak geroepen hier nu, het betekent zoiets als “Wat een gezelligheid!”. En dat klopt zeker, ik heb het echt vreselijk naar mijn zin. Eventjes een teken van leven, en ik zal wat dingetjes vertellen over het prachtige Verona waarin ik zit en de dingen die ik tot nu toe op uitwisseling gedaan heb.

Het gezin waarbij ik verblijf is zo ontzettend lief. De moeder en het zusje kunnen amper Engels, de vader een beetje en Gloria zelf kan het wel aardig. Maar vooral die moeder is een schatje. Altijd vragen of alles OK is, of we nog meer eten willen, alles opruimen en schoonmaken, echt superlief! Maar volgens mij zijn bijna alle Italianen zo gastvrij. Het is in ieder geval erg leuk en gezellig.

Het was in het begin wel erg ongemakkelijk, want je word wel tussen de Italianen die je niet kent gedropt. Maar gelukkig was ik wel samen met een ander meisje uit mijn groep, Ayla. Het was in het begin dus ook wel vaak stil en een beetje awkward af en toe. Maar het word echt steeds gezelliger, we lachen veel en praten over vanalles en nog wat!

Vrijdag kwamen we aan en toen zijn we daarna gelijk gaan slapen, erg moe! De vliegreis was eng zeg! Jeetje! Ik had voor het laatst gevlogen in 2005 dus wist er niet zo veel meer van. Zaterdag zijn we in Verona zelf geweest, de Arena bezocht en nog wat andere monumenten. Daarna hebben we eventjes geshopt en in de avond zijn we uitgeweest. Zondag zijn we naar het Gardameer geweest, daar hebben we in een cafeetje gezeten en gewoon gechillt. In de avond zijn we uit eten geweest, iets typisch Italiaans. Tigelli heette het volgens mij. Een soort broodjes die je met vanalles en nog wat kan beleggen. Gisteren gingen we naar Venetie, waar ik leuke dingen heb gezien en gekocht en vandaag hebben we lessen gevolgt en hebben we nog wat dingen in Verona bekeken. Maar dit alles zal je later terug kunnen zien in een vlog, ik heb veel gefilmd. Vooral mooie beelden en weinig gepraat, dus waarschijnlijk word het gewoon een video met muziek erachter. Ook kunnen jullie een shoplog verwachten, yay!

Natuurlijk mis ik wel dingen uit Nederland, zoals mijn eigen badkamer, mijn eigen computer, mijn eigen eten. Niet dat het eten hier niet lekker is, maar ze eten wel belachelijk veel. En snel!! Als ik op de helft van mijn bord zit, en ik zit al bijna vol, beginnen zij aan het volgende gerecht. Maar gelukkig vinden ze het prima als je het niet opeet.

Ik ben hier nog tot vrijdagmiddag en dan vertrekken we weer naar huis. Grappig is, dat als ik thuis ben, ik de eerste nacht in mijn eigen bed weer met Sanne doorbreng, haha! We hebben namelijk een feestje in de avond. Ach, wel ontzettend gezellig.

I love you guys, miss you! Ciao! <3

27 reacties

 • Antwoorden Anouk 16 februari 2011 om 21:24

  Belle culo haha

 • Antwoorden Lisa 16 februari 2011 om 19:42

  wauw. fijn dat je het zo leuk hebt !!
  ben ook heeel benieuwd naar je vlog.
  nog heeeel veel plezier.

  xx

 • Antwoorden Michelle 16 februari 2011 om 19:33

  Wat leuk zeg, ben benieuwd naar de filmpjes!!

 • Antwoorden love 16 februari 2011 om 16:24

  OMG wat leuk! ik ben daar deze vakantie ook geweest! prachtig he? en leuk dat dat amfi theater nog steeds wordt gebruikt!

 • Antwoorden charile 16 februari 2011 om 15:22

  lijkt me echt spannend om in een vreemde familie, die niet goed jou taal spreekt te zijn :D
  wel gaaf!
  ‘xx

 • Antwoorden Rimke 16 februari 2011 om 14:47

  gaaf, nog veel plezier he, lijkt me echt zo leeuk !
  xx

 • Antwoorden nirosha 16 februari 2011 om 13:23

  leuk, veel plezier nog! <3

 • Antwoorden Liesbeth 16 februari 2011 om 10:19

  Super leuk, we missen je wel hoor! Have fun, en maak de laatste paar daagjes extra leuk!

 • Antwoorden yaysonjahere 16 februari 2011 om 08:03

  Klinkt erg leuk!

 • Antwoorden yannick 16 februari 2011 om 00:03

  echt enjoy as much as you can!
  het is zoo voorbij :(
  ik heb 3 weken geleden uitwisseling gehad met spanje, was echt helemaal geweldig! super leuk gewoon! zaterdag komen ze naar ons!
  ik kan echt niet wachten om rocio, mijn uitwisselings partner, en die heeele leuke jongen terug te zien! hihi :D

  ohja, en hij kan ook niet wachten om mij weer te zien, hihiii :$
  nu hou ik op anders wordt het een kwijlcomment haha

  veeeel plezier teskee!

 • Antwoorden femketje 15 februari 2011 om 23:16

  super leuk! :D

 • Antwoorden Kirsten 15 februari 2011 om 21:34

  Wauw” :DVeel plezier nog xx

 • Antwoorden Miranda 15 februari 2011 om 21:22

  ah dat lijkt me wel super leuk, leuk dat je nog even snel een artikel hebt geplaatst:) Geniet er nog even van!

 • Antwoorden Lola 15 februari 2011 om 20:48

  Lijkt me echt leuk!
  Weet je dat Philip De Franco (van youtube), in Rome is! ZO DICHTBIJ!!

 • Antwoorden Jessica 15 februari 2011 om 20:16

  Geniet ervan, en nog veel plezier x.

 • Antwoorden bente 15 februari 2011 om 20:00

  wat leuk een uitwisseling.
  ik hou ook zo van verona wij gaan er altijd naartoe op vakantie
  nog veel plezier daar!
  x

 • Antwoorden Kirsten 15 februari 2011 om 19:44

  Ik en eigelijk nog nooit in Italie geweest
  Ga denk ik wel ooit nog

 • Antwoorden astrid 15 februari 2011 om 19:42

  Leuk dat je in Verona zit, ik ben daar zelf vorig jaar op reis geweest, omdat ik daar in de buurt geboren ben!!!
  VIVA ITALIA :p

 • Antwoorden Marjolein 15 februari 2011 om 19:25

  Leuk om te lezen! Nog veel plezier en ben benieuwd naar alle leuke filmpjes :)

 • Antwoorden famke 15 februari 2011 om 18:57

  Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt !
  Ik heb nu al zin in je shoplog haha
  veel plezier daar ! <3

 • Antwoorden Karlien 15 februari 2011 om 18:56

  Super leuk!!
  K ben al vaak naar Italië geweest echb een zalig land super liefe mensen!! En lekker etn leuke winkels,…
  K hoop dat er snel een vlog/shoplog komt bennieuwd!
  Xx have fun geniet er van!!
  Xx

 • Antwoorden Vera 15 februari 2011 om 18:44

  Leuk! Veel plezier daar verder! <3

 • Antwoorden Shenyce 15 februari 2011 om 18:42

  VERONA?! Letters to Juliet!!!
  Nog heel veel plezier schattie! <3

 • Antwoorden amy 15 februari 2011 om 18:31

  Superleuk!!
  nog heeeeeel veel plezier (‘lllll)

 • Antwoorden Eline 15 februari 2011 om 18:20

  nog heel veel plezier!

 • Antwoorden Daniëlle 15 februari 2011 om 18:19

  Super leuk! Veel plezier nog!

 • Antwoorden Dionne 15 februari 2011 om 18:18

  Wat ontzettend leuk. Lijkt me heel spannend om in een vreemd gezin in Italie te zitten maar klinkt heel leerzaam. Ik ben benieuwd naar je shoplog

 • Reageer