Mijn leven als een blogger/vlogger

26 januari 2011

“Wat doe jij in je vrije tijd?” “Ik blog.”

Bloggen is mijn hobby, een soort bijbaantje en een groot deel van mijn leven. In feite zou ik niet zo goed weten wat ik met mijn vrije tijd zou moeten doen als ik niet meer zou bloggen en vloggen. Maar wat voor invloed heeft het bloggen/vloggen nou op mijn leven?

Vantevoren wil ik even zeggen dat ik het hier over mijn leven heb, niet over die van een andere blogger. De foto’s zeggen niet echt iets over de tekst, maar vond ze vooral gewoon erg leuk en het fleurde de boel een beetje op, haha!

Mijn leven als een blogger is… heerlijk. Ik doe waar ik veel plezier in heb, waar ik goed in ben en wat ik voorlopig ook nog wel heel lang wil blijven doen. Ik heb harstikke leuke lezeressen en kijkers, word overladen met complimentjes en er staan veel mensen achter me. Dit geeft een aardige zelfvertrouwen boost. Ik kan schrijven over de dingen die me interesseren, ik krijg af en toe eens wat opgestuurd door een webshop of bedrijf wat ik dan mag uittesten wat ik nog altijd superleuk vind, ik ben niet of amper gebonden aan regels. Ik ben eigen baas. Ik kan geld verdienen met iets wat ik niet als een vervelend werkje zie. Het is heerlijk.

Mijn leven als een blogger is… bijzonder. Hoeveel mensen in Nederland doen dit nou? Laat ik de vraag nog wat specifieker stellen; Hoeveel mensen van mijn leeftijd in Nederland doen dit nou? Het bloggen is opzich niet iets heel nieuws, maar alsnog word het gezien als een uitzonderlijk iets. Als ik mensen vertel dat ik blog vinden ze het interessant, maar soms ook raar. Het is niet iets wat heel veel mensen doen, vrij uniek. En hoeveel jongeren kunnen hun bijbaantje maken van iets zoals dit? Ik weet dat ik hier enorm veel geluk mee heb. En naast het bloggen is het vloggen natuurlijk helemaal apart. Met een camera voor je bakkes over straat lopen, terwijl je aan het vertelt wat je aan het doen bent is nou niet iets wat je elke dag ziet hier. Als je het doet word je toch wel aangekeken, want niet iedereen kent het. Toch doe ik het, en het is oh zo geweldig! Het is bijzonder.

Mijn leven als een blogger is… bizar. Dat ik veel lezeressen heb vind ik al harstikke leuk en ik had nooit kunnen raden dat mijn blog zo zou groeien, maar als ik dan al die krabbels op mijn hyves zie, of de emails die ik krijg lees.. Dan valt mijn mond wel open, elke keer weer. Het hele idee van ‘fandom’ is zo bizar voor mij. Ik zie mezelf als een heel normaal iemand, dus te horen krijgen dat iemand je nummer 1 fan is, of dat je een voorbeeld bent voor diegene is echt enorm apart. Ik zeg niet dat het niet leuk is, ik vind het super! Het verbaasd me elke keer weer. Ik word herkend als ik ga shoppen, maar dat hoor ik wel achteraf, omdat meiden me niet durven aan te spreken (wat je overigens wel moet doen als je me ziet, vind ik super!). Het is bizar.

Mijn leven als een blogger is… hard. Op sommige momenten dan. Ik krijg, denk ik, wel wat meer kritiek over me heen dan de gemiddelde jongere. Ik hoef maar een woordje verkeerd te zeggen en het word gemeld, mijn haar hoeft maar raar te zitten en ik kan een opmerking verwachten. Ik heb hier mee om leren gaan, want als je hier niet tegen kan moet je geen blogger of vlogger worden. Tegenover alle leuke en vleiende berichtjes staan de haatcomments en de kutopmerkingen die mij op een slechte dag toch nog wel eens kunnen raken. Als je dan denkt dat je alles al gehad hebt op zo’n dag, komt zo’n comment toch aardig hard binnen. Maar ik moet het maar pikken. Want als ik maar op een verkeerde manier reageer ben ik kinderachtig, of kan ik niet tegen kritiek. Daarnaast is het toch ook wel hard werken, wat vaak word onderschat. Elke dag een artikel schrijven is aardig wat werk, en ik schrijf er zelfs nog maar 1 per dag, terwijl anderen er soms wel 3 schrijven. Ik ben er per week toch wel aardig wat uurtjes aan kwijt. Het is hard.

Maar mijn leven als een blogger is vooral… heel erg leuk! Er is het afgelopen jaar veel gebeurd, ik heb dankzij het bloggen en vloggen harstikke toffe mensen ontmoet. Behalve dat ik er nieuwe vriendjes bij heb, merk ik ook dat het zo ontzettend fijn is om bij mensen te zijn die je passie voor iets delen. Bij de vloggers word je niet raar aangekeken als je vlogt, want zij doen het ook. En bij de bloggers kan je over dezelfde onderwerpen praten. Ik merkte het heel erg toen ik dit weekend bij Serena was. Ze was, terwijl wij er waren, gewoon reviews aan het doen en het was allemaal heel normaal. Wij keken ook wat naar de producten, Sanne gaf tips, Sereen liet zien wat ze nog moest reviewen.. Het was zo enorm leuk! Don’t get me wrong, ik hou van mijn allerliefste vriendinnen. Maar de enorme passie voor bloggen en beauty delen zij niet met mij, dus het is supertof dat ik mensen heb gevonden waarbij dat wel kan.

Ik ben op dit moment zo blij om te leven als een blogger/vlogger en jullie zijn nog lang niet van me af. <3

Bedankt voor het leven van dit stukje, ik voelde de inspiratie opkomen nadat ik het zo naar mijn zin had gehad dit weekend, bij de vloggers en bloggers. En vond het ook wel toepasselijk, omdat mijn site 2 jaar bestaat. I love you!

Trouwens, deze week komt er nog een kleine winactie online vanwege het feit dat ik al 2 jaar bezig ben met bloggen. Be prepared! ;D

Foto’s van I Loved You Forever.

38 reacties

 • Antwoorden Laura 6 mei 2014 om 22:58

  Ik heb altijd bij blogs gedacht, en bij vooral die van jou, dit wil ik ook! En nu heb ik dan ook mijn eigen blog (en een aparte blog voor fotografie) :)

 • Antwoorden Roos 13 februari 2011 om 17:37

  Je hebt echt een leuke site dus ik snap niet dat er mensen kutopmerkingen over maken, en wat maken spelfoutjes soms uit? nouja :)

 • Antwoorden Laura 1 februari 2011 om 20:47

  Hey Teskúh ,
  super megá leuke site WAUW !!!!
  Ik heb het net goéd bekeken & echt super leuke dingen heb je er op staan !!
  Ik ben pas 11 jaar & mag nog geen make-up op (noú , ik dan misschien andere kinderen van 11 wel …???) maar ik vind jou filmpjes ook super leuk ook van die ipod touch ik heb m ook al héél lang (de ipod-touch) maar ik wist nog niet echt wat je allemaal kom downloaden via de ‘app store’ maar je hebt een super leuke site (nogmaals) xxxxxxxxx Laura .

 • Antwoorden Flo 28 januari 2011 om 00:06

  Super leuk artiekel!
  ik laat niet vaak een comment achter, maar ik dacht dat ik dat nu wel echt moest doen;)
  ga lang zo door, ik kan bijna niet geloven dat er mensen zijn die jouw site niet leuk vinden ;)
  lots of love,
  flo

 • Antwoorden Laura 27 januari 2011 om 21:38

  echt leuk artikeltje!
  echt vrolijk en eerlijk,
  ik heb zelf ook geprobeerd te bloggen,
  maar ik heb er de discipline niet voor,
  dus echt: respect,
  ik volg je nu 1.5 jaar en ik vind het zo leuk om je van dag tot dag te volgen!
  ik ben net zo oud als jij en ik merk echt dat ik met je meegroei ofzo, haha xD
  ik hoop dat je hier nog heel lang mee door gaat,
  iniedergeval met je filmpje!

 • Antwoorden Esmay 27 januari 2011 om 19:56

  Leuk om te lezen, en helemaal waar!
  I love bloggen, en net als jij zou ik echt niet weten wat ik anders in mijn vrije tijd moest doen! Nu ga ik gewoon lekker bloggen :D

 • Antwoorden Marie 27 januari 2011 om 19:46

  Leuk om te lezen en ook leuk om te weten dat je het graag doet want dat is het belangrijkste!

 • Antwoorden Cynthia 27 januari 2011 om 18:32

  super leuk artikel zeker leuk om te lezen!
  en trouwens je interview staat online op mijn site, als je zou kijken zou dat tof zijn!
  x

 • Antwoorden Jessica 27 januari 2011 om 17:24

  Ga zo door met het bloggen/vloggen, ik vind het altijd superleuk om te kijken en lezen :D

 • Antwoorden Kirsten 26 januari 2011 om 20:35

  Leuk om te lezen :D xx

 • Antwoorden jamie-lee 26 januari 2011 om 19:52

  jij en jou site zijn zo geweldig!! mijn #1 beautysite! > ga zo door!

 • Antwoorden indiraa_x 26 januari 2011 om 19:37

  aww wauwie teske!
  ik hou echt van je site en je vlogaccount.
  echt doorblijven gaan.
  ik en een vriendin hebben het altijd over de artikeltjes van de blogs die we alletwee elke dag afgaan.
  We praten dan alsof we jullie persoonlijk kennen echt zo van “ja en teske zei dat die echt heel goed is enzo, en Serena heeft hem ook dus hij is wel goed.”
  hahaha.
  iniedergeval super site en ja, dus dat haha.
  x

 • Antwoorden xx.Yvonne. 26 januari 2011 om 19:26

  Jaaa, je site is leuk! Blijf vooral lekker zo doorgaan want ik kijk er echt iedere dag met plezier op!

 • Antwoorden Kirsten 26 januari 2011 om 19:08

  Ik houd van jouw site, maakt niet uit of je haar raar zit, of dat je even geen artikelen plaatst. Je site is top! (jij ook haha)

 • Antwoorden Floor Daasvand 26 januari 2011 om 19:03

  Jij bent gewoon ÜberMegaCool <3
  Ik kijk elke dag ff op je site ^^
  Bloggen is idd hard werken.
  Ik ben soms zo ongelovelijk inspiratieloos xD
  Ik hoop nog veel leuke dingen van je te lezen en te zien :)

 • Antwoorden lisanne 26 januari 2011 om 18:28

  Wauww wat een inspiratie =’)

  Nog bedacht voor je berichtje op hyves .
  xx Lisanne

 • Antwoorden Michelle 26 januari 2011 om 18:24

  Superleuk:D Ik vind het echt tof van je dat je blogt en vlogt. Je moet je lekker niets aantrekken van mensen die vervelend doen, want dat is waarschijnlijk gewoon omdat ze jaloers zijn dat jij zo’n leuke blog hebt en zij niet. Ga vooral zo door gefeliciteerd met het tweejarig bestaan van je blog!

 • Antwoorden Noor 26 januari 2011 om 17:56

  Leuk stuk, goed geschreven! Je ben echt één van m’n favorieten qua bloggers en ook youtubers. :)-

 • Antwoorden Femke 26 januari 2011 om 17:55

  Echt een leuk artikel meis! Helemaal de waarheid! X

 • Antwoorden hello 26 januari 2011 om 17:49

  ik vind het zo raar, ik woon 5 minuten van je vandaan maar ik heb je echt nog nooit, echt nog nooit in het echt gezien!

 • Antwoorden Rimke 26 januari 2011 om 16:53

  woowh lijkt me eigenlijk best wel gaaf om te bloggen & vloggen, ik volg je nog niet zo lang maar ik vind jou echt heel goed en grappig , dus ik blijf je volgen ook op youtube! :D
  x

 • Antwoorden Kimberley 26 januari 2011 om 16:51

  Super leuk artikel. Ik snap je nu gelijk ook heel wat beter.

 • Antwoorden Brechtje 26 januari 2011 om 16:48

  Wat een leuk stukje! Wow, twee jaar, dat gaat snel. Dan ben je dus al op je dertiende begonnen?! wow.
  Respect voor jou hoor. ;)

 • Antwoorden Anne 26 januari 2011 om 16:30

  Leuk zon update .,,,ik wil mijn kamer veranderen en kijke elke dag wel 2 keer op je blog of hij er aal staat. Omdat in je filmpjes het er al zo mooi uitziet. Jij kan goed om gaan met een blog wat veel niet kunnen. Ik volg je door je aparte, leuke blog en hoop dat je het lang volhoudt

 • Antwoorden roos 26 januari 2011 om 15:48

  ik vind je site geweldig! Heel leuk om te lezen :) Haha bij ons op school heeft bijna ieder meisje een blog, net zoals ik. Sommige iets succesvoller dan anders maar iedereen vindt het natuurlijk leuk om te vertellen over wat ze meemaken denk ik.

 • Antwoorden lusan 26 januari 2011 om 15:25

  ooh leuk artikel!
  ga vooral door met je site want ik vind je geweldiggggg :)
  XXXX

 • Antwoorden Laura 26 januari 2011 om 14:55

  Leuk geschreven :D!

 • Antwoorden Eline 26 januari 2011 om 13:01

  Echt tof dit stuk, je doet je “Werk” goed :D

 • Antwoorden Marieke 26 januari 2011 om 12:51

  Leuk stukje om te lezen!

 • Antwoorden Miranda 26 januari 2011 om 12:18

  Wat een mooi stukje! Hopelijk mag je dit nog heel lang doen, want je blog/filmpje zijn echt super leuk :D

 • Antwoorden Lisanneleeft 26 januari 2011 om 11:23

  Bloggen is zo fijn! Vooral als je er ook nog je bijbaantje van kan maken. Wil ik ook, haha!

  Leuk stukje om te lezen

 • Antwoorden femketje 26 januari 2011 om 10:57

  leuk stuk! leuk geschreven ook :D

 • Antwoorden Dionne 26 januari 2011 om 09:55

  Wat een ontzettend leuk stukje heb je geschreven. Ben rete benieuwd naar je win-actie;)!!!

 • Antwoorden Janice 26 januari 2011 om 09:34

  Super dat je het zo leuk vind :)
  Jouw blog is één van mijn favorieten!

  xx

 • Antwoorden Lieke 26 januari 2011 om 08:32

  Wat leuk om te lezen!

 • Antwoorden nicky 26 januari 2011 om 08:03

  leuk! ik hoop dat ik je een keer tegen kom <3

 • Antwoorden Sandy 26 januari 2011 om 08:02

  Hey meis,
  Door mijn ervaringen bij PotW kan ik grotendeels goed begrijpen hoe je je voelt. Het is heerlijk als je je grootste passie met anderen kunt delen en hier ook nog eens fantasische reacties op krijgt. Dat er af en toe een rot appeltje tussen zit…ach…het zal wel afgunst zijn, lekker negeren dus ;-)
  Blijf vooral zo verder gaan met je grootste hobby, geniet er elke dag van, je doet het echt heel leuk zo!

 • Antwoorden sabien 26 januari 2011 om 07:53

  Hey is colomniste niet iets voor jou? Het kwam zomaar ineens in me op, als je in een beauty tijdschrift ofzo of een jongeren tijdschrift dat later zou kunnen doen (:.
  Voor in de toekomst he als baan, tenzij je dat ene waarvan ik de naam even niet weet perse wil doen (:
  It’s Just a thought, maar je kan het volgensmij wel ‘redelijk’ vergelijken met bloggen enzo (:

  X

 • Reageer