Talkin Beauty #20

7 november 2010

Jeetje, wat een hectische week voor mijn blogje. Af en toe lukt het gewoon niet hoor, sorry daarvoor. Daaruit blijkt ook maar weer eens dat ik niet professioneel ben, he. ;) (dat werd voorheen weleens gezegd door bepaalde dingen). Maar ik heb ook nooit gezegd dat ik professioneel ben! Ik doe wat ik leuk vind, en het is niks voor mij om op dit moment lekker professioneel te gaan doen, want daar ben ik naar mijn mening nog gewoon te jong voor en ik moet daar nog heel veel voor leren. Goed, genoeg geluld, haha! Vandaag hebben we een veelbesproken onderwerp in onze Talkin’ Beauty, namelijk plastische chirurgie. In Hollywood is het meer dan normaal. Botox in je gezichtje om alles strak te trekken, borstvergroting, lipvergroting, neuscorrectie, noem maar op! Maar wat is nou jouw mening erover? Ben je zwaar tegen plastische chirurgie en vind je dat iedereen blij moet zijn met hoe hij of zij eruit ziet? Of ben je ervoor, en zou je het zelf wel willen? Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Hoe sta jij tegenover plastische chirurgie?

Mijn mening is misschien makkelijk, maar dat is nou eenmaal zo. Want ik ben er niet voor, maar ik ben er ook niet tegen. Ik vind dat iedereen mag beslissen over zijn lichaam. Of ik het mooi vind, da’s een tweede. Af en toe zijn er gevallen bij sterren waarbij ik denk; ‘Ja, daar is hij/zij eigenlijk wel op vooruit gegaan!’. En dat gaat dan vaak om een neuscorrectie of zoiets dergelijks. Een kleine aanpassing in het gezicht. Dan kan ik het best mooi vinden. Maar als we nou eventjes een recent voorbeeld als Heidi Montag erbij halen, met haar tienduizend operaties op 1 dag, dan denk ik ook ‘Mens, wat doe je jezelf aan?’. Maar goed, ik blijf erbij dat ik het helemaal OK vind als je het doet. Ik zou het zelf overigens nooit doen. Natuurlijk zijn er wel dingetjes die ik aan mezelf zou willen veranderen. Ik vind mijn neus niet mooi, en ik heb O-benen (da’s echt waar trouwens, echt bizar :O). Maar, ten eerste heb ik het geld er niet voor (misschien later wel..), ten tweede vind ik het doodseng, zo’n operatie. (heb je weleens gezien hoe ze bij ‘Try Before You Die’ water in hun lippen kregen gespoten? EEN MEGA NAALD OMG!) en ten derde, ik ben over het algemeen blij met mezelf en ik vind dat iedereen me moet accepteren hoe ik ben. Met of zonder flaws. Oh yes.

Nog even een plaatje om een beeld bij Heidi Montag te krijgen.. Beh, vind d’r gewoon eng!

xoxo

37 reacties

 • Antwoorden Manuela 9 november 2010 om 23:25

  net als heidi, dood en dood zonde.

  maar als je echt hele kleine borsten hebt dan snap ik het wel,
  of echt zo’n hekse neus haha.

  maar voor de rest vind ik het onzin, mensen gaan steeds meer kijken naar programma’s over modellen enzo, dan dan krijg je dat, dan vind je jezelf niet mooi meer en daar ontstaat dit allemaal door denk ik.

  nja als je je onzeker voelt? doe wat ik doe,,, SHOPPEEE!!! hahah

 • Antwoorden Benteliv 9 november 2010 om 16:35

  Pff.. kzou het niet weten.

  Ik vind eigenlyk gewoon dat je niet meer dan 5 verschillende operatie’s aan je uiterlyk mag hebben in je hele leven..

  Ik zou zelf heel graag dikkere lippen willen hebben, maar een lipoperatie gaat nou eenmaal 9 van de 10 keer een mislukt resultaat opleveren. Dus dat durf ik niet.

 • Antwoorden Fleur 8 november 2010 om 21:37

  Als jij je neus wilt veranderen ben je knetter gek.
  Die van mij is een ramp.

  Maar weet je wat ik niet snap.
  Mensen die onzeker zijn over bepaalde lichaamsdelen, en ze zouden het dan laten veranderen. Worden ze dan ook niet onzeker over wat mensen over hun denken.

  Ik zou dat hebben. Als ik mijn neus liet ombouwen, dan zou ik te onzeker zijn om dat te doen. Wat zouden ze dan denken: die heeft haar neus laten ombouwen..
  Ik houd het liefst dan ook van alles natuurlijk. No foundation etc. Daarom houd ik ook niet van hakken, dan lijk ik plots veel langer dan dat ik eigenlijk ben…

 • Antwoorden Lola 8 november 2010 om 11:06

  Ik denk dat als een zeer onzekere persoon plastische chirurgie laat doen om zich beter te voelen kan het wel, en is het misschien wel goed maar voor iemand zoals heidi montag is het gewoon a waste of money

 • Antwoorden Sharon 7 november 2010 om 23:36

  Het maakt mij niet uit of mensen het doen of niet
  maar het moet wel mooi gedaan worden
  mijn nicht is 25 en had een AAcup en die heeft dus haar borsten laten vergroten gewoon omdat ze heel onzeker was en nooit naar het strand ging omdat ze zich schaamde

  alleen nu is haar rechter borst helemaal verkeerd gegaan heb ze een super lelijk liteken en haar silecoon is lek.. terwijl haar linkerborst wel heel mooi gedaan is

  En zo heeft mijn moeder haar ogen laten liften omdat ze hang ogen had en dus niets meer zag..
  ik vind dat iemand het gewoon zelf moeten weten heb er het geld voor je dan moet je het gewoon doen, of het nou voor je gezondheid is of niet

 • Antwoorden Laurien 7 november 2010 om 21:57

  ik vind wel dat het kan….
  zolang het maar niet ‘te’ wordt & als het maar niet super erg opvalt ;)
  xxxxxx

 • Antwoorden Dido 7 november 2010 om 21:36

  Ik heb al een correctie laten doen aan mijn oren.
  Ik ben nu 13 en toen ik in groep 6 zat Had ik enorme flap oren,
  Ik werd er mee gepest en in het CLB zeiden ze dat ik miss bij een dokter langs moest gaan. En die zy dan weer dat ik het best een operatie zou doen om mijn oren naar achtere te laten zetten. Ik ben heel bly dat ik het gedaan heb, Maar om je zelf helemaal te veranderen zodat je byna niet meer ziet hoe je er eerst uitzag ving ik egte Bull schit. Gewoon Creepy
  xoxo

 • Antwoorden Charile 7 november 2010 om 19:58

  Even een ander vraagje: welke nachtcreme gebruik jij nu en wat vond je van die pot uit je oude verzorgingsstash filmpje???
  Alvast bedankt!
  ‘xxx

 • Antwoorden Luisa 7 november 2010 om 17:35

  Als je gewoon een borstvergroting wil, je lippen opspuiten etc. dan ben ik er tegen. Maar stel het heeft met je gezondheid ofzo te maken b.v je kunt niet makkelijk ademen met je neus of je hebt hangende oogleden waardoor je bijna niets ziet, dan ben ik wel voor.

 • Antwoorden Maaike 7 november 2010 om 17:35

  Hmm, ik vind plastische chirurgie gewoon omdat je jezelf niet mooi vind (borstvergroting, liposuctie, botox, etc.) echt belachelijk, het slaat nergens op. Als je graag veel geld wilt uitgeven moet je het vooral doen, maar ik zou het nooit doen. Wel vind ik het goed dat plastische chirurgie bestaat, als je bijvoorbeeld geboren bent met een hazenlip, of als je brandwonden hebt die met platische chirurgie mooi kunnen worden weggewerkt.

 • Antwoorden mirte 7 november 2010 om 16:59

  als ik het geld ervoor had, had ik mijn neus laten verkleinen en grotere borsten genomen (gekocht haha) maar dat heb ik niet….

 • Antwoorden Kim 7 november 2010 om 16:57

  het maakt oudere mensen vaak wel iets mooier,
  maar als je jong bent, dan zou ik het niet doen.

 • Antwoorden nina 7 november 2010 om 16:31

  ik ben het met je eens, je moet zelf beslissen wat je met je lichaam doet, maar je kan ook te ver gaan.

 • Antwoorden Daniëlle 7 november 2010 om 16:22

  Iedereen moet het zelf weten, maar ik zou sowieso nooit zo over de top gaan als Heidi, dat is zeker! Als je bijv. ergens heel onzeker over bent of je hebt ergens last van, zou ik het zeker niet laten.

 • Antwoorden Lisanneleeft.nl 7 november 2010 om 15:10

  Ik vind dat iedereen het lekker zelf moet weten, maar het zelf laten doen gaat me wel te ver!

 • Antwoorden cupcake 7 november 2010 om 15:02

  ben er ook mee eens dat over neuscorrectie enz,zelf zou ik wel ook graag mijn neus willen doen en mijn benen.. ik heb juist het tegenovergesteld van jouw.. ik heb x-benen..:$ maarja ik ben nou niet echt fan van de ziekenhuizen of de naalden enz..:’)

 • Antwoorden Louise 7 november 2010 om 14:09

  Okee,
  ik vind het wel een beetje lelijk als alles aan je al ‘goed’ is maar dat je dan NOG grotere borsten wil ofzo, dus, ik vind het niet erg als je het doet als het ECHT iets moet veranderen, maar ik zou het niet doen als het niet nodig is.

  Hoop dat jullie het nog snappen xD

 • Antwoorden Marieke 7 november 2010 om 13:40

  Ik heb een groot litteken op mijn voorhoofd, omdat ik toen ik vijf was tegen een spiegel aan gevallen ben en daardoor een hoofdwond opliep. Misschien wil ik dat ooit weg laten werken.
  Als je erge flaporen, hangende oogleden of een hele grote neus hebt kan ik me zeker voorstellen dat je dat wil veranderen, het kan echt een last zijn,
  maar vaak lijkt het gewoon voort te komen uit ontevredenheid en drang naar perfectie, en dan ben ik er niet voor. Hoe veel je ook laat doen, uiteindelijk moet de tevredenheid en acceptatie van en over je lichaam uit jezelf komen, toch?

  • Antwoorden cupcake 7 november 2010 om 15:04

   @Marieke,

   Dat vind ik ook,je moet jezelf gewoon accepteren,hoe moeilijk het ook soms is..,je kan wel blijven doorgaan met die operaties,er zal altijd wel iets zijn waar je niet tevreden over bent,en tja iedereen heeft wel iets waar ze niet tevreden over zijn..

 • Antwoorden femketje 7 november 2010 om 13:25

  ik ben pas voor plastische chirurgie als een persoon echt geestelijk of lichamelijk lijd onder hoe zijn/haar lichaam of gezicht er uit ziet *denk aan de schade aangericht door een ernstig ongeluk of door aangeboren afwijkingen*

  over heidi, mja,… die is gewoon niet helemaal 100% omdat ze gewoon al een super mooi meisje was toen ze nog niets had laten “fixen”. ik denk dat ze nogal snel te beïnvloeden is door iedereen van buitenaf, zeker door die spencer van haar….

  • Antwoorden elnaa. 7 november 2010 om 15:26

   @femketje, Totaly right!
   Als iets slecht is voor je gezondheid of je hebt er last van (bijv. de voorbeelden die al gegeven zijn, te grote borsten waardoor je last krijgt van je rug etc.) dan vind ik het niet erg dat je het laat doen. Als je een ernstig ongeluk heb gehad, of een aangebore afwijking dan snap ik ook totaal dat je het zou willen laten doen. Maar dan lijd je ook onder je uiterlijk. Sommige mensen gaan ook kapot van onzekerheid over hun uiterlijk en die zouden ook wel iets aan zich willen veranderen, dan vind ik ook; als je geen andere oplossing ziet dan vind ik het goed.’ Maar laat alsjeblieft niet te veel veranderen. Dan ben je net zo’n barbiepop waaraan alles perfect is en zo moet een mens niet zijn..
   Nobody is perfect! People need you to exept how you are. Dat is hoe ik er over denk.

   En Heidi, zei was zonder al die operatie’s echt al super mooi. Nou maakt ze zichzelf alleen maar een pop en dat vind ik lelijk. Te grote borsten (zoals zij nu heeft vind ik) vind ik ook niet mooi. Ze was mooi maar ze maakt zichzelf lelijker door te veel aan zichzelf te veranderen.
   En idd. Spencer heeft ook wel heel wat invloed op er denk ik…

   • Antwoorden elnaa. 7 november 2010 om 15:28

    @elnaa., trouwens over die borsten wat ik zei:
    Als je ze van jezelf hebt vind ik het wel mooi staan hoor. Maar niet als je ze zelf 1000x laat vergroten, dan past het snel al niet meer bij jóú zegmaar.

 • Antwoorden Fleur 7 november 2010 om 12:42

  wat een vet leuke vraag, ik doe mijn sectorwerkstuk over plastische chirurgie en je komt er écht veel over te weten best intressant haha. ik vind ook dat iedereen zelf moet weten wat die met zijn lichaam doet. toch blijft het zonde want ik vind een natuurlijk uiterlijk zoveel mooier dan een opgespoten lijf/gezicht. zolang je jezelf maar accepteert, straal je het ook uit dat je blij bent met jezelf en heb je het niet nodig al die dingen die in je worden gespoten

 • Antwoorden Florianne 7 november 2010 om 12:25

  Als het voor je gezondheid is, bijv je krijgt last van je rug door te zware borsten over je oogleden hangen heel erg zodat je er last van krijgt, dan ben ik ervoor!
  En tsja iedereen moet het natuurlijk ook gewoon zelf weten, maar ik zou het nooit willen doen, tenzij ik ooit las krijg van mn ogen doordat mijn oogleden gaan hangen of zoiers..
  Ik vind het er vaak niet eens mooier van worden.

 • Antwoorden Luna 7 november 2010 om 12:17

  Ik vind het prima als mensen het doen, ik vind het alleen wel verminking van je lichaam.
  Je bent wie je bent, en ik bedoel kom op!
  Nobody’s perfect!

 • Antwoorden lara 7 november 2010 om 12:15

  ik heb er totaal niets op tegen, als iemand zo dom is om zijn eigen lichaam te gaan verbouwen, moet hij/zij dat zelf weten. Persoonlijk vind ik het nergens op slaan, maar ik heeft ook heel veel mensen geholpen.

  • Antwoorden lara 7 november 2010 om 12:16

   @lara, correctie: ik heb niemand geholpen* Plastische chirurgie heeft mensen geholpen. :p

 • Antwoorden Esmay 7 november 2010 om 12:01

  Als het voor je gezondheid moet: je hebt last van je rug door je te grote borsten, dan snap ik het wel.
  en ik vind ook dat iedereen het zelf moet weten.
  maar alsnog, ik denk ook wel dat je er spijt van krijgt als je zoveel laat doen. :) Heidi Montag heeft nu ook spijt van haar borstvergroting.
  Dus ja :) Ik vind dat je er goed overna moet denken, en dan pas moet doen, in plaats van doen en dan denken :)

  • Antwoorden Esmay 7 november 2010 om 12:01

   Oh, en ik vind ook dat je blij moet zijn met jezelf :)!

 • Antwoorden Miranda 7 november 2010 om 11:57

  Ik ben het met je eens. Ik ben er niet voor , maar ook niet op tegen.

 • Antwoorden Laura 7 november 2010 om 11:54

  Ik vind vooral dat je jezelf lekker moet voelen met hoe je bent,
  dan straal je dat ook uit,
  en als jij botox in je lippen hebt zitten lijkt me dat helemaal niet zo’n fijn gevoel,
  kijk, als je overhangende oogleden hebt waardoor je zere ogen krijgt, of je borsten zijn te zwaar dat je last kijrgt van je rug (dat bestaat!) dan ben ik er zoiezo voor,
  maar ik inv het gewoon zielig wat sommige mensen aan zichzelf laten veranderen,
  ik heb pas ergens gehoord/gelezen dat het in hollywood enz. de normaalste zaak van de wereld is, iedereen die geld heeft laat iets aan zich veranderen, net als dat mensen die hier in nederland rijk zijn een hele dure auto/tas of iets dergelijks kopen om te showen hoeveel geld ze hebben late mensen in hollywood iets aan hun lijf veranderen!

 • Antwoorden Marjolein 7 november 2010 om 11:52

  Ben ’t met je eens! Vind dat je best wat aan jezelf mag laten doen als je je er zekerder door gaat voelen, maar je kunt ook overdrijven zoals heidi ;)Maar goed, dan is het nog steeds haar eigen keus!

 • Antwoorden Sonja 7 november 2010 om 11:50

  ik ben het wel met jou eens.
  maar ik vind het alsnog zonde.
  xoxo

 • Antwoorden Marieke 7 november 2010 om 11:34

  ik vind ook dat je gelijk hebt.
  Het is niet mooi als je echt alles aan je veranderd.

 • Antwoorden charile 7 november 2010 om 11:32

  Ik ben het helemaal er helemaal mee eens wat jij zegt!
  ‘xx

 • Antwoorden roos 7 november 2010 om 11:28

  ik ben er ook niet op tegen, maar ook niet voor.
  zoals heidi vind ik vreselijk, maar als het nodig is of een neuscorrectie/botox/borstverkleining, dat is dan niet erg.

  ik heb zelf niet nodig, ja mijn neus staat een klein beetje scheef, maar dat zie je niet, en ik heb xbenen haha maar daar kan je geloof ik niets aandoen?

  xx

 • Antwoorden sofie 7 november 2010 om 11:23

  helemaal eens met wat je zegt! xx

 • Reageer